Πατάτες baby "λαδορίγανη" με τραγανή επιφάνεια

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Σήμερα θα φτιάξουμε μικρές αλλά θαυματουργές , πατατούλες “μωρά” με σάρκα ξεροσκασμένη και ροδοψημένη , ραντισμένες με ελαιόλαδο και αρωματισμένςε με ρίγανη . Θα μου πεις τώρα “σιγά το κατόρθωμα” , μα μη βιάστείς να το πεις…Ο τρόπος που θα τις μαγειρέψουμε κάνει τη διαφορά αφού θα τις βράσουμε λίγο , θα τις πειράξουμε με το πιρούνι ώστε να τσαλακώσουμε τη λεία επιφάνειά τους, θα τις πασπαλίσουμε με τα δέοντα και θα τις ψήσουμε για λίγο… Μετά θα συνοδέψουμε μ’ αυτές το κρέας ή το ψάρι μας. Αν δεν κλέψουν την παράσταση , να μη με λένε Μπέττυ!

Υλικά:

500-600 γρ. πατατες baby

6 κ.σ. λάδι

Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη (ή θυμάρι)

patates baby ladoriganh2patates baby ladoriganh4patates baby ladoriganh5patates baby ladoriganh7patates baby ladoriganh9patates baby ladoriganh1

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ σχολαστικά τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει τόσο ώστε να σκεπάζονται. Τις βράζουμε για 10-15 λεπτά και τις ρίχνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι κι αραδιάζουμε πάνω τις πατάτες. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού πιέζουμε προσεκτικά τις μισοβρασμένες πατάτες ώστε να σχηματίσουμε ανάγλυφη επιφάνεια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο , αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι και ψήνουμε στους 180-200ο μέχρι να ροδοψηθούν (20 λεπτά-μισή ώρα).

Σερβίρουμε σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα , ψαρικά κ.λ.π.

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο