Ψαρονέφρι αλα κρεμ με ολόκληρα πιπέρια

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

 

Το έχω δηλώσει αρκετές φορές , θα το αναφέρω για μια φορά ακόμα ότι το ψαρονέφρι είναι ένα κρέας που αγαπώ ιδιαιτέρως γιατί είναι ένα μέρος του χοιρινού χωρίς λίπος , πολύ τρυφερό , με ελαφριά γεύση και με πάρα πολλές δυνατότητες μαγειρέματος . Σήμερα θα μαγειρέψουμε το ψαρονέφρι με μια βελούδινη και νόστιμη κρέμα , ενισχυμένη με αρώματα και μπόλικα ολόκληρα πιπέρια που κάνουν το φαγητό αυτό σωστή απόλαυση . Το συνδυάζουμε με ανάλαφρο ρύζι πιλάφι , το περιλούζουμε με την πλούσια , κρεμώδη σάλτσα του και το σερβίρουμε! Ειναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσει  τους συνδαιτυμόνες και θα γίνει το αγαπημένο πιάτο της οικογένειας και της παρέας…

Δείτε το , φτιάξτε το και απολαύστε το

Υλικά :

2 μέτρια ψαρονέφρια

5 κ.σ. λάδι

1/2 ποτηράκι λευκό κρασί

1 κ.γλ. νοστιμιά λαχανικών

Λίγο αλάτι

Μια χούφτα μαύρο και πράσινο πιπέρι (ολόκληρα)

3 κ.σ. μουστάρδα

400 γρ. κρέμα γάλακτος

Ρύζι , πιλάφι για το σερβίρισμα

psaronefri krem2psaronefri krem3psaronefri krem4psaronefri krem5psaronefri krem6psaronefri krem7psaronefri krem8psaronefri krem9

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας και το κόβουμε σε χοντρές φέτες . Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα απλωτό σκεύος με βαρύ πάτο , σκέτο , σκεπασμένο  μέχρι να κάψει πολύ καλά . Τότε ξεσκεπάζουμε και αραδιάζουμε μέσα τις φέτες του κρέατος . Περιμένουμε να “αρπάξει” καλά από τη μια μεριά (θα το καταλάβουμε γιατί θα ξεκολλήσει εύκολα από μόνο του) οπότε το γυρίζουμε για να ροδίσει κι από την άλλη . Όταν έχει πάρει χρώμα κι από τις δύο πλευρές προσθέτουμε το λάδι και μετά από 10 δευτερόλεπτα “σβήνουμε” με το κρασί . Αλατίζουμε το φαγητό , προσθέτουμε τα πιπέρια και τη νοστιμιά λαχανικών , σκεπάζουμε το σκεύος , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά . Όταν είναι έτοιμο , ξεσκεπάζουμε , προσθέτουμε τη μουστάρδα και την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να ενωθεί με τα υγρά του φαγητού . Προσθέτουμε τότε και την κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράση . Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά για να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε αμέσως από την εστία . Σερβίρουμε συνοδεύοντας το κρέας με ρύζι πιλάφι που έχουμε ετοιμάσει και το περιλούζουμε με την κρεμώδη σάλτσα.

Είναι πραγματικά ένα υπέροχο πιάτο!

Και λίγα λόγια ακόμα :

-Το φαγητό αυτό δεν είναι απαραίτητο να το κάνουμε βαρύ , ούτε είναι απαραίτητο να χρησιμοιποιήσουμε μια κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά καθώς η παχιά της γεύση θα σκεπάσει όλα τα υπόλοιπα υλικά . Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι ενδιάμεσο ή ακόμα και με 3% λιπαρά . Γι’αυτό εξάλλου το προτείνω με το ελαφρύ πιλάφι . Αν ωστόσο προτιμάμε κάτι…αμαρτωλό , μαγειρεύουμε με κρέμα γάλακτος full fat και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές.

-Αν δε διαθέτουμε σκεύος με βαρύ πάτο ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να ροδίσουμε το κρέας σκέτο , χωρίς λάδι , τότε χρησιμοποιούμε μια απλή , απλωτή κατσαρόλα όπου ζεσταίνουμε το λάδι από την αρχή και όταν ζεσταθεί καλά , ροδίζουμε το κρέας με τον κλασικό τρόπο και συνεχίζουμε κανονικά την εκτέλεση της συνταγής !

-Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή και λίγα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο