Σούπα με λαχανικά και κεφτεδάκια

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Αγαπάμε τις σούπες και τις απολαμβάνουμε σε κάθε περίπτωση ! Όταν κάνει κρύο αλλά και όταν θέλουμε ένα χορταστικό και παράλληλα ελαφρύ γεύμα , ακόμα κι όταν θέλουμε να καταναλώσουμε όσπρια , λαχανικά και φυτικές ίνες με ευχάριστο και γευστικό τρόπο...κυρίως για παιδιά οι σούπες αποτελούν την ιδανική λύση . Εξάλλου αποτελούν σύμμαχο στη σωστή διατροφή αλλά και στη δίαιτά μας αφού δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού λόγω των υγρών , πιο γρήγορα από άλλες τροφές , χωρίς να περιέχουν πολλές θερμίδες…Σήμερα θα φτιάξουμε μια υπέροχη σούπα με μπόλικα λαχανικά και θα την “νοστιμίσουμε” με μικρά , αρωματικά κεφτεδάκια…Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Υλικά :

1 πράσο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 κολοκύθι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

1 κλωνάρι σέλερυ (βλαστό και φύλλα) καθαρισμένο από ίνες και ψιλοκομμένο

100 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 κούπα ντοματάκι κονκασέ

5-6 κ.σ. λάδι

Αλάτι και πιπέρι

1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών

Για τα κεφτεδάκια :

400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

4 φέτες μουσκεμένο , μπαγιάτικο ψωμί  πολύ καλά στιμμένο

1 αυγό

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο (μπόλικο)

6 κ.σ. λάδι

Αλάτι και πιπέρι

Και 100 γρ. μικρό , κοφτό μακαρονάκι ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησής μας

Κρίθινα παξιμαδάκια για συνοδευτικό

soypa keftedakia2soypa keftedakia4soypa kaftedakia3soypa keftedakia5soypa keftedakia6soypa keftedakia7soypa keftedakia8soypa keftedakia9soypa keftedakia10soypa keftedakia11

Εκτέλεση :

Προετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια : Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά  τους μαζί και τα ζυμώνουμε για λίγα λεπτά με τα χέρια μας πολύ καλά ώστε να αναμιχθούν τα υλικά . Τοποθετούμε τη ζύμη του κιμά στο ψυγείο.
Ετοιάζουμε τη σούπα με τα λαχανικά : Τοποθετούμε μια μεγάλη , βαθιά κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι (5-6 κ.σ.) , προσθέτουμε πρώτα το πράσο και τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά . Όταν μαραθούν και μοσχομυρίσουν συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά (καρότο , κολοκυθάκι , μανιτάρια) . Τα γυροφέρνουμε κι αυτά με το λάδι για να ροδίσουν και τότε προσθέτουμε τη ντομάτα , το σέλερυ , τη νοστιμιά λαχανικών , το αλάτι και το πιπέρι .

Προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό και περιμένουμε να πάρει “βράση” . Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά . Παράλληλα βγάζουμε τη ζύμη του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού (περίπου 30 κομμάτια) . Δυναμώνουμε τότε τη φωτιά και ενώ η σούπα βράζει προσθέτουμε τα κεφτεδάκια ένα-ένα . Βράζουμε για μισή ώρα και στο τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά . Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας με προσοχή ώστε να μη διαλυθούν τα κεφτεδάκια . Όταν τα ζυμαρικά γίνουν “al dente” η σούπα μας είναι έτοιμη!

Περιμένουμε λίγο να χιλώσει η σούπα και σερβίρουμε!

Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμαδάκια τα οποία αν τα προσθέσουμε μέσα στο ζωμό … είναι υπέροχα!

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο