"Ξυπόλυτη" τυρόπιτα με κολοκύθι

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Είναι μερικές συνταγές που για κάποιο λόγο τις κρατώ στις σημειώσεις μου για καιρό μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή να τις δοκιμάσω…Είνα κάποιες άλλες όμως που δεν προλαβαίνω να τις καταχωρήσω στις σημειώσεις μου , ούτε να τις προσθέσω στα “προσεχώς” γιατί πολύ απλά τις φτιάχνω άμεσως μόλις τις βρω. Είτε γιατί έχω έτοιμα τα υλικά και έχω τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή μου , είτε γιατί μου κινεί ζωηρό ενδιαφέρον…Έτσι έγινε και μ’ αυτή την  “ξυπόλυτη” τυρόπιτα με κολοκύθια που η Μαρία Χριστίνα Βλαχοπούλου μοιράστηκε μαζί μας στο διαδίκτυο…Δεν είναι δική της η συνταγή , απ’ ό,τι μου είπε…όποια κι αν είναι η “πρωτεργάτρια” την υπερευχαριστούμε γιατί η πιτούλα αυτή είναι υπέροχη!

Υλικά :

5 μέτρια κολοκύθια

300 γρ. τυρί φέτα  χοντροτριμμένη με τα χέρια για το μίγμα και

100 γρ. ακόμα για την επιφάνεια

4 αυγά χτυπημένα

100 ml. λάδι

200 γρ. γιαούρτι

1 κ.γλ. μπέικιν

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Λίγο επιπλέον λάδι για το ταψί

1 χούφτα φρυγανιά τριμμένη

Λίγες κουταλιές βούτυρο για την επιφάνεια

Αλάτι και πιπέρι

1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο και

2-3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη

matzina kolokyui2matzina kolokyui3matzina kolokyui4matzina kolokyui5matzina kolokyui6matzina kolokyui7matzina kolokyui8matzina kolokyui9matzina kolokyui10matzina kolokyui11

Εκτέλεση :

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο μπλέντερ και αφού τα βάλουμε σε σουρωτήρι τα αλατίζουμε ελαφρά και τα πιέζουμε ώστε να βγάλουν τα υγρά τους . Αφού τα στίψουμε καλά με τα χέρια μας τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ . Εκεί προσθέτουμε τα αυγά , το λάδι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Συνεχίζουμε με τα 300 γρ. τυρί φέτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά . Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε μέχρι να ενώσουμε καλά όλα τα υλικά .

Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί 25x35 και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά . Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και στην επιφάνεια σκορπίζουμε τα 100 γρ. φέτα που φυλάξαμε και κουταλίτσες βούτυρο εδώ κι εκεί . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 190ο για 45-50 λεπτά , μέχρι να ροδοψηθεί η πίτα. Περιμένουμε να σταθεί για λίγη ώρα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Σημ. :Θα χαρώ πολύ να λάβω μήνυμα από την κυρία που μοιράστηκε μαζί μας αρχικά αυτή την νόστιμη συνταγή , για να την γνωρίσω και να την ευχαριστήσω...!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο