Σπαράγγια άγρια ομελέτα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Τι να πω γι’ αυτό το γέννημα της φύσης; Θα το χαρακτηρίσω τουλάχιστον μαγικό…Το άρωμα και η υπόπικρη γεύση του είναι για μένα ταυτισμένα με την άνοιξη… ευδοκιμούν στα ορεινά και είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό με έντονη διουρητική δράση καθώς επίσης αντιοξειδωτική , αντικαρκινική. Εγώ τα αγαπώ από παιδί , τότε που πηγαίναμε για Πάσχα στο χωριό του αγαπημένου μου πατέρα και δε παύαμε να τρώμε σπαράγγια κάθε  μέρα , μιας και  ήταν άφθονα στην περιοχή !  Από τότε επιδιώκω να τα εξασφαλίζω και να τα απολαμβάνω όσο πιο πολύ μπορώ…τόσο απλά…τόσο γευστικά…με μια απλή ομελέτα

Υλικά :

250 γρ. άγρια σπαράγγια

4 αυγά

Λίγο τριμμένο σκόρδο (καλό είναι και το αποξηραμένο σε σκόνη)

Λίγο τυρί φέτα χοντροτριμμένη

5 -6 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

sparagia 2sparagia 3sparagia 4sparagia5

Εκτέλεση :

Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το κάτω μέρος από τα κοτσάνια τους αν είναι σκληρά . Τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για ένα-δυο λεπτά και τα σουρώνουμε . Ρίχνουμε τότε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε τα σπαράγγια και το σκόρδο . Χτυπάμε τα αυγά σε βαθύ πιάτο , αλατίζουμε και περιλούζουμε τα σπαράγγια μέσα στο τηγάνι . Όταν πάρουν χρώμα από τη μιά μεριά , προσθέτουμε και το τυρί φέτα και με μια πλατιά σπάτουλα  , με προσοχή γυρίζουμε την ομελέτα να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά . Μεταφέρουμε στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικο , φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε…

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο