Τυροπιτάκια τρίγωνα (με φύλλο κρούστας)

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Aυτά είναι τα τυροπιτάκια της παρέας , της μαμάς , των παιδικών μας χρόνων , τα αφράτα , κλασικά , πεντανόστιμα και τραγανά τυροπιτάκια που εξαφανίζονται μονομιάς…Κάθε τυροπιτάκι και μια απολαυστική , τυρένια , πικάντικη μπουκιά . Εκτός από τη μαμά , εμένα προσωπικά μου θυμίζουν την καλοκαιρινή “ποικιλία” που συνοδεύει τη μπύρα στην παραλία ή στην πλατεία της πόλης μου τα βράδια.

Όσο για την ετοιμασία τους…αποτελεί μια ιδιαίτερη διαδικασία που την έχω αποτυπώσει απόλυτα μέσα στο μυαλό μου καθώς την έχω δει να επαναλαμβάνεται αμέτρητες φορές από τα χέρια της μητέρας μου πάνω στον μαρμάρινο πάγκο της κουζίνας μας  όταν ήμουν παιδί…κάτι σαν “κέντημα”…

Υλικά :

1 πακέτο φύλλο κρούστας

300 ml. φρέσκο γάλα

35 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. βούτυρο

3 αυγά

400 γρ. χοντροτριμμένη φέτα

Αλάτι ( 1κ.γλ.) και πιπέρι

Μπόλικο ελαιόλαδο για τα φύλλα

tyropitakia trigvna2tyropitakia trigvna3tyropitakia trigvna4tyropitakia trigvna5tyropitakia trigvna6tyropitakia trigvna7tyropitakia trigvna8tyropitakia trigvna9tyropitakia trigvna10tyropitakia trigvna11tyropitakia trigvna12tyropitakia trigvna13


Εκτέλεση :

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο . Βάζουμε στη φωτιά και καβουρδίζουμε για λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα . Όταν μαζευτεί σα ζυμαράκι και μοσχομυρίσει ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς . Στην αρχή θα έχει σβωλιάσει αλλά στην πορεία θα διαλυθεί . Συνεχίζουμε το ανακάτεμα διαρκώς  και όταν πάρει βράση και έχει “δέσει” η κρέμα , αποσύρουμε από τη φωτιά , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά τουλάχιστον (αν σφίξει δε μας πειράζει) . Τότε χτυπάμε τα αυγά , τα ρίχνουμε στην κρέμα , ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν εντελώς και προσθέτουμε την φέτα . Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και η γέμιση είναι έτοιμη .

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τα φύλλα όπως είναι στη συσκευασία , το ένα πάνω από το άλλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το φύλλο από τη στενή πλευρά κατά μήκος σε 5 ισόπαχες λωρίδες . Λαδώνουμε πολύ καλά τις 5 πρώτες λωρίδες που έχουμε στην επιφάνεια και τοποθετούμε στην αρχή της καθεμιάς από μια κουταλιά γέμιση . Αρχίζουμε τότε να τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε τριγωνάκι γυρίζοντάς τη από πλευρά σε πλευρά . Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα . Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις επόμενες 5 λωρίδες που είναι τώρα στην επιφάνεια και ακολουθούμε αυτή τη διαδιακσία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά . Τέλος βρέχουμε τα τυροπιτάκια με νερό με τη βοήθεια ενός  πινέλου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην προτελευταία σχάρα , στους 200ο μέχρι να ροδίσουν (περίπου15 λεπτά)..

Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν ελαφρά και τα εξαφανίζουμε…

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο