Γεύσεις

Σαλάτα λάχανο με αβοκάντο

Σαλάτα λάχανο με αβοκάντο
Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Το λάχανο λατρεύει το καρότο , το αβοκάντο λατρεύει το λεμόνι και το αλάτι , οι σαλάτες λατρεύουν το cottage-cheese κι εγώ λατρεύω όλα αυτά τα υλικά μαζί. Τι απομένει λοιπόν; Το πάντρεμα όλων αυτών των ευεργετικών , ωφέλιμων και απολαυστικών υλικών , ο εμπλουτισμός τους με μαυροσούσαμο , ελιές και κάππαρη , μια απλή βινεγκρέτ και μπόλικη όρεξη. Επειδή αυτή η τελευταία δε μας λείπει ποτέ , τουλάχιστον ας εκμεταλλευτούμε την υγιεινή αυτή πρόταση ούτως ώστε να συνδυάσουμε το “τερπνόν μετά του ωφελίμου” και να ικανοποιήσουμε τον ουρανίσκο μας με τον πιο γευστικό αλλά και ευεργετικό τρόπο , με μια σαλάτα που τα έχει όλα!

Υλικά:
1 μεγάλο μπωλ ψιλοκομμένο λευκό λάχανο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
Μισό αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ. κάππαρη
1 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
2 κ.σ. cottage cheese
1 κ.γλ. μαύρο σουσάμι
Αλάτι , λάδι και ξύδι από λευκό κρασί
Λίγες σταγόνες πετιμέζι για τη διακόσμηση του πιάτου
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά . Τοποθετούμε το λάχανο με το καρότο στην πιατέλα. Περιλούζουμε το αβοκάντο με το χυμό λεμονιου για να μη μαυρίσει αλλά να διατηρήσει ωραίο χρώμα και το τοποθετούμε πλάι στο λάχανο-καρότο. Αραδιάζουμε την κάππαρη και τις ελιές και προσθέτουμε εδώ κι εκεί το cottage cheese. Πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο και και προσθέτουμε αλάτι , λάδι και ξύδι κατά βούληση , ανάλογα με την προτίμησή μας. Τέλος στολίζουμε την πιατέλα με σταγόνες πετιμέζι .
Οι γεύσεις των υλικών “δένουν” εξαιρετικά μεταξύ τους κι εννοείται πως μπορούμε να ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί μέσα στην πιατέλα. Δεν το έκανα για λόγους φωτογράφισης αλλά και για λόγους προσωπικών προτιμήσεων , ώστε κάποιοι να μπορούν να εξαιρέσουν με ευκολία ένα από τα παραπάνω υλικά.
Καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup