«Soft black»: Το χρώμα της χρονιάς για το 2024

soft black intro

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

“A house is not a home without a dog” συνηθίζουν να λένε οι Άγγλοι και συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Παραφράζοντας την έκφρασή, πιστεύω επίσης πως “A house is not a home without our personal deco touch”…

Το σπίτι μας είναι η φωλιά μας. Είναι ο χώρος που θα χαλαρώσουμε μετά από μια δύσκολη μέρα, που θα περάσουμε όμορφες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, αλλά που θα γίνει και το καταφύγιό μας στα δύσκολα. Η διακόσμηση του, φυσικά, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας και η προσωπική μας σφραγίδα είναι που θα το κάνει μοναδικό.

Είτε είστε από εκείνους που έχουν έμφυτο το ταλέντο της διακόσμησης, είτε όχι και τόσο, υπάρχουν πλέον διαθέσιμες άπειρες πηγές έμπνευσης στο διαδίκτυο, για να ενημερωθείτε για τις παγκόσμιες τάσεις και να πάρετε ιδέες για το πώς να τις προσαρμόσετε στο δικό σας χώρο.

 Μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρετε σχεδιάζοντας το χώρο σας, μαζί με την επιλογή του στυλ διακόσμησης που θα ακολουθήσετε, αφορά τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε. Αν δεν έχετε κάποιο δικό σας αγαπημένο χρώμα που αδιαπραγμάτευτα το θέλετε στο πλάνο σας, καλό είναι να ενημερωθείτε για τις παγκόσμιες τάσεις και να εξετάσετε τι θα μπορούσατε να υιοθετήσετε από αυτές.  

soft black 1

Το «Soft black» ή αλλιώς «Cracked Pepper», σύμφωνα με την κορυφαία εταιρεία χρωμάτων Behr, αναδείχθηκε το χρώμα της χρονιάς εσωτερικών χώρων για το 2024.

Πρόκειται για μια πιο απαλή εκδοχή του μαύρου, το γνωστό σε όλους μας ανθρακί, που μπορεί να αναδείξει μοναδικά κάθε χώρο του σπιτιού και  -γιατί όχι- του επαγγελματικού σας χώρου.

Διαχρονικό, σοφιστικέ και κομψό, αποτελεί σίγουρα τολμηρή επιλογή, ωστόσο είναι αρκετά «ευέλικτο» σε σχέση με το πιο αυστηρό μαύρο. Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με απαλά αλλά και πιο έντονα χρώματα, καθώς επίσης και με κάθε στυλ διακόσμησης, από παραδοσιακό ως industrial και από κλασικό έως bohemian, με εξαιρετικά αποτελέσματα…

gerakidis 1130x300 s22

Αν δεν νιώθετε έτοιμοι για μια τόσο μεγάλη αλλαγή όπως να βάψετε έναν ή περισσότερους τοίχους «Soft black», μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρές πινελιές στο χώρο σας… ένα statement έπιπλο, μερικά διακοσμητικά σε διάφορα σημεία, ριχτάρια,  μαξιλάρια, κουρτίνες ή ακόμη και πίνακες…

Πάρτε ιδέες από τις προτάσεις που συγκεντρώσαμε για εσάς και να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!!

zekios 1130x300 new

Κεντρική φωτογραφία: behr.com

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo