5 χρώματα που θα είναι must στη διακόσμηση για το 2019

Όπως ανανεώνονται συνεχώς οι τάσεις της μόδας και διαδέχονται συνεχώς η μία την άλλη, το ίδιο συμβαίνει και με τη διακόσμηση του σπιτιού. Το 2019, όσον αφορά το interior design, κινείται σε γήινες αποχρώσεις, μινιμαλιστικά μοτίβα και μία luxurious αισθητική. Όσον αφορά τα χρώματα, θα τραβήξουν τα βλέμματα όλων και θα αναβαθμίσουν το σπίτι σας στο άψε σβήσε. Plus, θα κάνουν τον χώρο σας πιο cozy, με αποτέλεσμα να μη θέλετε να τον αφήσετε με τίποτα. Εάν, είστε έτοιμοι για αλλαγές, τότε βρίσκεστε στο σωστό άρθρο και αυτά είναι τα τέλεια χρώματα της νέας σεζόν για το σπίτι σας.

stergiotis 1130x300 a

French vanilla

french-vanilla.jpg

Πρόκειται για ένα χρώμα που κινείται στους τόνους του μπεζ και του παλ κίτρινου. Έχει τη δύναμη να φωτίσει ένα δωμάτιο, αφού προσφέρει το εφέ της ηλιακής ακτινοβολίας! Plus, μεγαλώνει τον χώρο και είναι το τέλειο χρώμα για να μεγαλώσετε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, ένα μικρό μπάνιο, ή ακόμα και να φέρετε τη λάμψη σε έναν κατεξοχήν σκοτεινό χώρο. Επίσης, είναι υπέροχη απόχρωση για τα μωρουδιακά δωμάτια. Τέλος, δε θα μπορούσε να μην ταιριάζει άψογα στην κουζίνα και την τραπεζαρία, αφού η βανίλια είναι το συστατικό που κάνει κάθε γλυκό πεντανόστιμο!

Papaxristopoulos 1130Χ300

Aqua Mint 

aqua-mint.jpg

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αυτό το τόσο κομψό χρώμα έχει θετικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα, σε άτομα που δυσκολεύονται να ηρεμήσουν και να αποβάλουν το στρες. Μπορείτε να το εντάξετε στο υπνοδωμάτιό σας, ώστε να έχετε έναν πιο ήσυχο ύπνο και να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις. Επίσης, είναι μία απόχρωση που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Μπορείτε να βάψετε ολόκληρη την κουζίνα σας σε aqua mint, ώστε να μαγειρεύετε με περισσότερη όρεξη κι έμπνευση. Κατάλληλη επιλογή και για το μπάνιο, καθώς η απόχρωση θυμίζει αυτό των πολυτελών spas! 

Camel

earthy-orange.jpg

Το καμηλό χρώμα είναι ό,τι πιο κατάλληλο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, είναι ουδέτερο χρώμα για το σπίτι και μπορεί να συνδυαστεί κυριολεκτικά με τα πάντα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι προσελκύονται περισσότερο από χώρους με γήινες αποχρώσεις, επειδή αισθάνονται πιο φιλικά μέσα σε αυτούς, μιλούν πιο άνετα και ανοίγονται πιο εύκολα. Επομένως, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να βάψετε τους τοίχους του σαλονιού και της τραπεζαρίας σε camel χρώμα. Ενναλακτικά, επιλέξτε καναπέδες σε αυτές τις αποχρώσεις. Ακόμη, εφαρμόστε την τάση εντάσσοντας σε όλους τους χώρους του σπιτιού ξύλινα αντικείμενα ή έπιπλα για μεγαλύτερη ομοιομορφία.

Παλ ροζ

roz.jpg

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων έχουν εμμονή με το ροζ! Λέγεται ότι ασκεί απίστευτη δύναμη στο υποσυνείδητό μας και ηρεμεί τα πνεύματα. Εκτός από αυτό, φέρνει έναν κομψό αέρα στον χώρο και φτιάχνει τη διάθεσή σας στη στιγμή. Θα το δείτε πολύ συχνά σε γραφεία, υπνοδωμάτια ή σαλόνια, σε συνδυασμό με το λευκό και το πράσινο, δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση. Για παράδειγμα, μπορείτε να το ταιριάξετε με μεγάλα πράσινα φυτά εσωτερικών χώρων φτιάχνοντας το τέλειο σκηνικό για το σαλόνι σας. Ή να προσθέσετε μία ροζ vintage πολυθρόνα, που θα τραβάει τα βλέμματα των επισκεπτών και θα τους κάνει να αισθάνονται comfy και άνετα. 

kousiafes 1130X300

Μπλε

blue.jpg

Το μπλε θεωρείται ένα από τα πιο μοδάτα και chic χρώματα για τη νέα σεζόν κι αν θέλετε να λέγεστε φανατικοί design lovers, οφείλετε να το συμπεριλάβετε με κάποιον τρόπο στα δωμάτια του σπιτιού σας. Επιλέξτε αντικείμενα, όπως μπλε velvet μαξιλάρια, πορσελάνινα βάζα ή πίνακες ζωγραφικής σε blue αποχρώσεις, που θα μετατρέψουν το σαλόνι σας σε μία όαση πολυτέλειας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού βελτιώνει και τη συγκέντρωση, ενθαρρύνει τον διαλογισμό και σας βοηθά να έχετε μια καλύτερη ποιότητα ύπνου. Οπότε, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να βάψετε έναν -ή και περισσότερους τοίχους- του γραφείου, του σαλονιού ή του υπνοδωματίου σας!

Πηγή: glow.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ