Πλημμύρισε το αυτοκίνητό σου - Τι πρέπει να κάνεις, πως θα το σώσεις

plimmirismeno1

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και πιο συχνά την καθημερινότητά μας. Είναι δύσκολο να αποφύγουμε τις επιπτώσεις αυτές και σε πολλές περιπτώσεις βρισκόμαστε αντιμέτωποι “πρόσωπο με πρόσωπο” μαζί τους…

Στην περίπτωση των πλημμυρών η εμπειρία μπορεί να γίνει αρκετά δυσάρεστη για εμάς.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουμε δει αυτοκίνητα να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά της βροχής ή από όγκους λάσπης.

Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να βρούμε το όχημα μας κατεστραμμένο, σε κάποιες λιγότερο άσχημες, πλημμυρισμένο από τα νερά.

Ένα πλημμυρισμένο υπόγειο πάρκινγκ μπορεί να αποτελέσει παγίδα για το αυτοκίνητο μας που θα βρεθεί μέσα στο νερό…

Σε λιγότερο ακραίες περιπτώσεις όπως πολλές φορές έχουμε δει και στην περιοχή μας, τα νερά ή οι λάσπες μιας πλημμύρας μπορεί να καλύψουν το πάτωμα του αυτοκινήτου μας.

auto lifting 1130x300

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση όμως;

Η απομάκρυνση του νερού ή της λάσπης με ιδία μέσα είναι μια άμεση λύση, αλλά όχι και τόσο αποτελεσματική.

Θα φύγουν όσα φαίνονται στα μάτια μας, αλλά κάτω από τη μοκέτα και το μονωτικό υλικό θα παραμένει αρκετό νερό.

Ακόμα και αν επιχειρήσουμε να στεγνώσουμε είτε με τη ζέστη του ήλιου είτε με τεχνικά μέσα το πάτωμα, δεν θα έχουμε κάνει μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική κίνηση.

Ένας σωστός τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης έχει ως εξής:

Πρώτα επισκεπτόμαστε το συνεργείο της αντιπροσωπίας της μάρκας του αυτοκινήτου μας ή κάποιο με ανάλογη εμπειρία.

Μια πρώτη εκτίμηση εκεί θα βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα είναι τοποθετημένα σε διαφορά σημεία και θα πρέπει να ελεγχθούν αν έχουν επηρεαστεί και πόσο από τα νερά της πλημμύρας. Φυσικά θα πρέπει να ελεγχθεί και ο κινητήρας ή άλλα μηχανικά μέρη στην περίπτωση που η στάθμη του νερού ανέβηκε αρκετά και μπορεί να έχουν προκαλέσει βλάβες.

Το επόμενο βήμα είναι να αποσυναρμολογηθούν τμήματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ώστε να είναι εύκολο να να βγει η μοκέτα με το μονωτικό υλικό και να στεγνωθεί καλά.

Ένα συχνό πρόβλημα που παρουσιάζεται σε περιπτώσεις που έχουν εισχωρήσει νερά στο αυτοκίνητο ακόμα και μετά από το στέγνωμα, είναι η μυρωδιά που μένει, είναι έντονη και ενοχλητική και δύσκολα θα φύγει.

Το καλό στέγνωμα από τη μια - κυρίως στο μονωτικό υλικό - και η χρήση αντιμυκητιακών σκευασμάτων, μπορούν να φέρουν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αν είναι δυνατή και η χρήση αφυγραντήρα μέσα το όχημα με κλειστές πόρτες, τότε ακόμα καλύτερα. Ο συνδυασμός των παραπάνω, μπορεί να διώξει το μεγαλύτερο ποσοστό της υγρασίας και τη δυσοσμία, έτσι ώστε η πλημμύρα να είναι απλά μια κακή ανάμνηση…

Το κόστος για τα παραπάνω δεν μπορεί να υπολογιστεί ως κάτι στάνταρ. Η έκταση της ζημιάς που έχουν προκαλέσει τα νερά ή η λάσπη, τα σημεία που έχουν επηρεαστεί, πιθανόν να ανεβάσουν το κόστος.

Σε πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα, ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου του αυτοκινήτου βρίσκονται σε σημεία που μπορεί να καλυφθούν από νερό, ακόμα και ο εγκέφαλος μπορεί να επηρεαστεί.

Ένας τρόπος για να καλύψετε το κόστος από τις ζημιές που θα αφήσει πίσω μια πλημμύρα, είναι η επιλογή ασφαλιστικού πακέτου στην ασφαλιστική σας εταιρία για κάλυψη ζημιών από φυσικά φαινόμενα. Έτσι μπορείτε αναλόγως την εταιρία να έχετε κάλυψη για πλημμύρα, ανεμοθύελλα, καταιγίδα, σεισμό, έκρηξη ηφαιστείου, χαλαζόπτωση ή άλλη φυσική διαταραχή…

georgiou 1130x300

plimmirismeno2

plimmirismeno3

plimmirismeno4

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo