Υγιές λεμφικό σύστημα: Το κλειδί για όμορφο σώμα & πρόσωπο

stavropoulou lymph intro

Η λέξη «λέμφος» προέρχεται από τη λέξη λύμφα (lymph) ή οποία σημαίνει «νερό.

Το λεμφικό σύστημα περιγράφηκε για πρώτη φορά το 17o αιώνα από τους Rudbec και BartholinΤο ανθρώπινο σώμα αποτελείται από δύο κυκλοφορικά συστήματα, το καρδιαγγειακό και το λεμφικό σύστημα, που λειτουργούν μαζί, ελέγχοντας την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.

Πιο συγκεκριμένα το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που μεταφέρει το αίμα φτάνουν στο μεσοκυττάριο χώρο, διαπερνώντας τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων, μαζί  με μια ποσότητα πλάσματος. Αυτό το υγρό, που ονομάζεται υγρό των ιστών, στην ουσία αποτελεί την λέμφο.

Με τη λέμφο απομακρύνονται από τους ιστούς άχρηστες ουσίες, για να διοχετευτούν τελικά στο αίμα. Αν η ροή της λέμφου διακοπεί για τον οποιοδήποτε λόγο, τότε το υγρό συσσωρεύεται στα σημεία ανάμεσα στους μυς και το δέρμα, προκαλώντας  τα γνωστά πρηξίματα (οιδήματα). 

Όταν ο οργανισμός είναι υγιής, το λεμφικό σύστημα έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει  τέτοιες  ανωμαλίες . Αν όμως ο οργανισμός δεν είναι υγιής, τότε η λέμφος λιμνάζει με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οργανικά απόβλητα, τοξίνες  και βακτηρίδια που βαραίνουν  και βλάπτουν  τον οργανισμό. Αν το λεμφικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, το σώμα μας δεν μπορεί να αγωνιστεί κατά των ασθενειών.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο, επεμβαίνει το λεμφικό μασάζ. Στόχος του λεμφικού μασάζ είναι να δώσει στη συσσωρευμένη λέμφο διέξοδο. Γίνεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό. 

stavropoulou 1130x300 la donna

Τα οφέλη του λεμφικού μασάζ στην ομορφιά είναι εξαιρετικά εμφανή. Πιο συγκεκριμένα, έχει την ικανότητα να:

  • τονώνει την επιδερμίδα, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του προσώπου και τις σακούλες κάτω από τα μάτια
  • προσφέρει ανακούφιση από την ακμή και την ευρυαγγεία
  • καταπολεμάει την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος
  • προλαμβάνει τα πρηξίματα και το αίσθημα βάρους στα πόδια
  • αποτοξινώνει και ενεργοποιεί το μεταβολισμό του σώματος.

Εκτός από το χειρονακτικό μασάζ, υπάρχουν στην διάθεση μας μηχανήματα για θεραπείες Lymphodrainage, όπως  πρεσσοθεραπεία και ενδοδερμικό μασάζ (με συνδυασμό προϊόντων), με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο  αριθμός των συνεδριών εξαρτώνται από τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου και το μέγεθος του προβλήματος. 

stavropoulou lpg

stavropoulou slim up

Συμβουλές για καλύτερη ροή της λέμφου

  • Τρέξιμο, περπάτημα και οποιαδήποτε άλλη φυσική δραστηριότητα
  • Κάντε ντους με εναλλαγές κρύο / ζεστό για αρκετή ώρα. Η ζέστη προκαλεί αγγειοδιαστολή ενώ το κρύο προκαλεί τη συστολή των αγγείων (αποφύγετε αυτού του τύπου μεθόδους, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την καρδιά σας ή είστε έγκυος)
  • Χρησιμοποιήστε στην καθημερινή σας περιποίηση ειδικές κρέμες σώματος με αποτοξινωτική δράση
  • Πιείτε άφθονο νερό
  • Εντάξτε στο διαιτολόγιό σας τα ωμά φρούτα και λαχανικά, που είναι πλούσια σε ένζυμα και οξέα, τα οποία είναι ισχυρά καθαριστικά της λέμφου, αλλά και τα ωμέγα-3 λιπαρά, που περιέχονται σε τρόφιμα όπως ο σολομός και τα καρύδια
  • Προτιμήστε μόνο μη επεξεργασμένα έλαια, όπως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και έλαιο καρύδας
  • Προσθέστε στις συνταγές σας βότανα και μπαχαρικά όπως: κουρκουμά, τζίντζερ, κανέλα, κάρδαμο, κόλιανδρος, μαύρο πιπέρι και σκόρδο.

Σταυροπούλου Κάλλη

Αισθητικός – Μακιγιέρ - Visagistin

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo