Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Όποίος αγαπάει τις γλυκοπατάτες, τις αγαπάει πολύ κι όχι άδικα γιατί έχουν μια υπέροχη, απαλή γεύση και βέβαια προσφέρουν ένα σωρό “καλά” στον οργανισμό. Σήμερα τις προτείνω σε μια απλή αλλά υπέροχη εκδοχή αφού το δεντρολίβανο και το θυμάρι τους ταιριάζουν απόλυτα…Κι όποιοι δεν τις έχουν δοκιμάσει ή δεν τις πολυσυμπαθούν , τους προτρέπω να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία..Την αξίζουν πραγματικά!
Υλικά:
1-2 γλυκοπατάτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κλωνάρια δεντρολίβανο
1/2 κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε από τη σάρκα τους και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τις πασπαλίζουμε με το θυμάρι, σκορπίζουμε το δεντρολίβανο και τις ραντίζουμε με το λάδι.
Ψήνουμε στους 180ο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Συνοδεύουμε τέλεια τα ψητά κρεατικά ή το ψάρι ή ακόμα κι ένα πιάτο με σαλάτα και αυγά.
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty