Γαλατόπιτα light με τυρί cottage και βούτυρο 4 καρπών

Όπως γνωρίζεις (ειδικά αν ακολουθείς αυτό το μπλογκ), κατάγομαι από την Καβάλα όπου ήταν διάσημη η μπουγάτσα του Ανδρεάδη.

Ανάμεσα στις αναμνήσεις μου, κυριαρχεί η "βόλτα" για ψώνια το Σάββατο πρωί στο κέντρο της πόλης και η ουρά που σχηματιζόταν μπροστά στο μαγαζί του για να απολαύσουν τη μπουγάτσα του, άλλοτε αλμυρή με τυρί, κιμά ή σπανάκι κι άλλοτε η κλασσική γλυκιά με κανέλα και ζάχαρη.

Όλες όμως, μα όλες, έχουν αφήσει τη νοστιμιά τους χαραγμένη στη γευστική μου μνήμη ακόμα και τώρα που λείπω πολλά χρόνια από την Καβάλα και που το μαγαζί έχει κλείσει.

Γι αυτό και συχνά πυκνά φτιάχναμε στο σπίτι είτε μπουγάτσα κανονική είτε γαλατόπιτα που ήταν η πιο εύκολη μορφή της.
 
Η γαλατόπιτα είναι ένα από τα γλυκά που στην οικογένειά μας χρησιμεύει πολλές φορές και για κυριακάτικο πρωινό και όχι μόνον γλυκό.
 
Έτσι, πολλές φορές κάνω διάφορες αλλαγές προκειμένου να μην την βαριόμαστε. 
 
Μια τέτοια νοστιμότατη και ιδιαίτερη γαλατόπιτα έχω να σου προτείνω σήμερα με μια δική μου παραλλαγή.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο