Γαρίδες με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Οι γαρίδες , εδώ που τα λέμε είναι ένα κορυφαίο θαλασσινό που γίνεται πεντανόστιμο μεζεδάκι , πολύ αγαπητό σε όλους… Στην πιο απλή τους εκδοχή , βραστές ή τηγανιτές είνια πεντανόστιμες και τις απολαμβάνουμε μια χαρά….αν τους προσθέσουμε και λίγη μαγιονέζα ή αν τις κάνουμε σαγανάκι με φέτα ή λεμονάτες ή με ζυμαρικά….ακόμα καλύτερα… Σήμερα θα τις περιλούσουμε με μελωμένη σάλτσα , θα τις πασπαλίσουμε και με καβουρδισμένο σουσάμι και …θα τσακωθούμε για την τελευταία που θα μείνει στο πιάτο …όπως κάνουμε εμείς κάθε φορά όταν  τις μαγειρεύω κατ' αυτό τον τρόπο...

Υλικά :

500 γρ. γαρίδες με το κέλυφος

1 κ.σ. σουσάμι

Λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι βαλσαμικό για το τηγάνι

Και για τη σάλτσα μελιού :

4-5 κ.σ. λάδι

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

1 κ.γλ. μέλι

pitaki anthotyro6garides meli2garides meli3garides meli4

Εκτέλεση :

-Πρώτα καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά

-Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού , αναμιγνύοντας στο σέικερ τα υλικά της (λάδι , ξύδι , μέλι)

-Ροδίζουμε  με το λαδάκι σε απλωτό σκεύος με παχιά βάση , σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες για λίγα λεπτά κι από τις δυο μεριές. Όταν έχουν πάρει χρώμα τις "σβήνουμε" ραντίζοντας  με λίγο βαλσαμικό ξύδι , αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα μελιού . Ανακατεύουμε απαλά και κάνουμε
κυκλικές κινήσεις  ώστε να ενωθεί η σάλτσα με τα  τα υγρά του φαγητού. "Ξύνουμε" λιγάκι τον πάτο του σκέυους με μια ξύλικνη κουτάλα γιατί εκεί κολλάει όλη η νοστιμιά… ;) (Αυτή η διαδικασία λέγεται ντεγκλασάρισμα)

-Μεταφέρουμε τις γαρίδες με τα υγρά σε μια πιατέλα και περιλούζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μελιού , πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε…

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής