Koυλούρια λαδιού με κανέλα!

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Τα πιο απλά , γευστικά και αρωματικά κουλουράκια που υπάρχουν!...Η γιαγιά μου τα έλεγε "κανελοκούλουρα"...Πολλές φορές ψάχνουμε την απόλαυση σε γλυκίσματα  ''υπερπαραγωγή'' και τελικά ανακαλύπτουμε ότι ένας ελληνικός καφές το απόγευμα με δυο-τρία αρωματικά κουλουράκια …είναι ό,τι χρειαζόμαστε  αφού μας φτιάχνουν τη διάθεση , μας ικανοποιούν  και μας τονώνουν ευχάριστα , δίνοντας γεύση και άρωμα στις καθημερινές μας στιγμές όσο τίποτε άλλο . Είναι ιδανικά για το τσάι μας , τον καφέ , το κολατσιό των μικρών και φυσικά είναι ένα εξαιρετικό κέρασμα σε περιόδους νηστείας ή ιδιαίτερης διατροφής .

Υλικά:

1 φλιτζάνι τσ. λάδι (ελαιόλαδο + ηλιέλαιο)

1/2 φλ. τσ. ζάχαρη

1/4 φλ. τσ. σόδα υγρή (αυτή που πίνουμε)

1/4 φλ. τσ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2 κ.σ. κονιάκ

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι

3 1/2 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. (γεμάτο) κανέλα

1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο

1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γλ. σόδα σκόνη

1 κ.γλ. μπέικιν

Σουσάμι για το τελείωμα

ladokoyloyra kanelas2ladokoyloyra kanelas3ladokoyloyra kanelas4ladokoyloyra kanelas5ladokoyloyra kanelas6ladokoyloyra kanelas7ladokoyloyra kanelas8ladokoyloyra kanelas9

Εκτέλεση:

-Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε καλά  το αλέυρι με τη σόδα σκόνη , το μπέικιν και τα μπαχαρικά.

-Χτυπάμε τα 6 πρώτα υλικά στο μίξερ (με προσοχή γιατί πιτσιλίζει) για 2 λεπτά μέχρι να "κρεμώσουν" και στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού  και ζυμώνουμε με το χέρι. Δε ζυμώνουμε πολλή ώρα γιατί η ζύμη θα σφίξει.

-Πλάθουμε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. (Αν μας δυσκολεύουν στο πλάσιμο λαδώνουμε λίγο τις παλάμες μας)

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην προτελευταία σχάρα για 15 -20 λεπτά περίπου…

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο