Κέικ με κόντιτα πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας (χωρίς αυγά)

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Θα μπορούσα να το ονομάσω ένα ακόμα νηστίσιμο κέικ , όμως δε θέλω να το κατατάξω σ’ αυτή την κατηγορία γιατί είναι ένα υπέροχο κέικ , πολύ νόστιμο και γλασερό που μπορεί να μην περιέχει αυγά στη σύστασή του αλλά δεν του λείπει τίποτα και κανείς δε θα αντιληφθεί…αυτή την απουσία . Είναι κρίμα να το ανασύρουμε από τα αρχεία μας μόνο τις μέρες των νηστειών…Ενδείκνυται μάλιστα γι’ αυτούς που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν προτιμούν και πολύ τα αυγά στη διατροφή τους .  Κατά τ’ άλλα είναι ένα καθημερινό κέικ που όλοι θα αγαπήσουν και θα προτιμήσουν , είναι ένα κέικ που θα φτιάξουμε και θα ξαναφτιάξουμε γιατί πολύ απλά …γίνεται ανάρπαστο !

Υλικά :

200 γρ. φυτική μαργαρίνη

220 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι

400 γρ. κοκ. φαρίνα

1 κ. γλ. μπέικιν

1 κ.γλ. (κοφτό) σόδα

2 κ.σ. ξύδι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

100 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού

100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

nhstisimo kontita2nhstisimo kontita3nhstisimo kontita4nhstisimo kontita5nhstisimo kontita6nhstisimo kontita7nhstisimo kontita8nhstisimo kontita9nhstisimo kontita10nhstisimo kontita11nhstisimo kontita12nhstisimo kontita13

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε τη Φαρίνα μαζί με το μπέικιν . Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το ξύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα . Στη συνέχεια προσθέτουμε με προσοχή τα 3/4 από το  χυμό και φυλάμε το 1/4 , όπου διαλύουμε εκεί τη σόδα και προσθέτουμε κι αυτό στο μίξερ . Σ’ αυτό το σημείο ίσως φαίνεται σα να έχει κόψει το μίγμα αλλά δεν πειράζει καθόλου . Τέλος ποσθέτουμε σε δύο δόσεις το αλεύρι με το μπέικιν και χτυπάμε πολύ λίγο στην χαμηλή σκάλα μέχρι να ενωθεί και το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά . Εδώ σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε την κόντιτα και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ .

Στρώνουμε μια λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας του κέικ και λαδώνουμε τα πλαϊνά της . Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 170ο για 50 λεπτά περίπου . Κάνουμε το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού! Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , δεν το πειράζουμε μέχρι να κρυώσει για λίγη ώρα . Τότε το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα , αφαιρούμε τη λαδόκολλα και όταν στεγνώσει τελείως το μεταφέρουμε στην πιατέλα , το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο