Τυρομπουκιές με φέτα και χιλό

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Αυτές τις λαχταριστές τυρομπουκιές τις έφτιαχνε η μητέρα μου και τις λέγαμε “τυράκια”…Εγώ τις προτείνω σαν εξαιρετικό μπυρομεζέ μα όταν ήμουν μικρή , στο σπίτι μας τα λαχταριστά αυτά “τυράκια”  είχαν άλλη χρήση: Ήταν το έπαθλο για τα καλά παιδάκια που θα άδειαζαν όλο το πιάτο με τις φακές ή τη φασολάδα. Ο μόνος τρόπος για να τα απολαύσω ήταν να ξεπεράσω το εμπόδιο των οσπρίων μα όταν ερχόταν η ώρα , τα γευμόμουν με ενθουσιασμό που άγγιζε τα όρια της κατάνυξης. Πολύ γρήγορα έμαθα να τα φτιάχνω μόνη μου και η μητέρα έχασε ένα πολύτιμο όπλο-κίνητρο  για να με έχει στο χέρι…Εγώ απλά συνεχίζω την οικογενειακή αυτή παράδοση η οποία απ’ ό,τι φαίνεται λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο μιας και τα “τυράκια” είναι απλά…ακαταμάχητα. Εσείς απολαύστε τα με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα κι όχι με ένα πιάτο φακές! ;) 

Υλικά:

180 γρ. τυρί φέτα 

1/2 κούπα φαρίνα κοκ.

12 κ.σ. νερό

Λάδι για το τηγάνισμα

tyrakia2tyrakia3tyrakia4tyrakia5tyrakia6tyrakia7tyrakia8tyrakia9tyrakia10tyrakia11

Εκτέλεση:

Κόβουμε το τυρί σε μεγαλούτσικα τετράγωνα . Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπωλ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό ανακατεύοντας με ένα πιρούνι μέχρι να πετύχουμε ένα σφιχτό και παχύ χιλό. Βυθίζουμε  μέσα τα κομμάτια φέτας φροντίζοντας να καλυφθούν ολόγυρα. Ακόμα φροντίζουμε ώστε ο χιλός να είναι τόσο σφιχτός ώστε να στέκεται γύρω από το τυρί. Τηγανίζουμε τα “τυράκια” σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά , γυρίζοντάς τα και από τις δυο πλευρές μέχρι να ξεροψηθούν και να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως και τα "εξαφανίζουμε" πριν κρυώσουν.

Δοκιμάστε τα…

Καλή επιτυχία. 

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο