Κουλουράκια βανίλιας

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Κουλουράκια , νόστιμα και αρωματικά που απολαμβάνει η νοικοκυρά να φτιάχνει και να μοσχοβολάει όλο το σπίτι και να έχει το πιο ελαφρύ και ταιριαστό συνοδευτικό για τον καφέ αλλά και το καλύτερο σνακ ή κέρασμα. Εξαφανίζονται…επικίνδυνα όταν κάνουμε την αρχή να τα "βουτάμε" μέσα στο ζεστό γάλα .  ;) Η βανίλια εξάλλου είναι από τα πιο αγαπημένα υλικά στη ζαχαροπλαστική και δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να την περιφρονήσει…

Για να τα δούμε:

Υλικά:

1 συσκευασία μαργαρίνη  (250 γρ.)

150 γρ. ζάχαρη άχνη

1 μεγάλο αυγό ή δύο μικρά

1 μεριδούλα γάλα εβαπορέ ή μια γεμάτη κ.σ.

3 βανίλιες

400-450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γλ. μπέικν (γεμάτη)

koulourakia vanilias2koulourakia vanilias3koulourakia vanilias4koulourakia vanilias5koulourakia vanilias6koulourakia vanilias7

Εκτέλεση:

-Κατ' αρχήν ετοιμάζουμε τα υλικά μας και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

-Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν .

-Xτυπάμε στο μίξερ χειρός τη μαργαρίνη με την άχνη και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό (ή τα δυο μικρά αυγά , ένα-ένα). Προσθέτουμε τότε το γαλατάκι και τις βανίλιες . Ξεκινάμε στη συνέχεια να προσθέτουμε το αλεύρι , σιγά και με προσοχή . Από ένα σημείο και μετά ( όταν έχουμε προσθέσει τη μισή ποσότητα) συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι . Προσοχή μη ρίξουμε πολύ αλεύρι και σφίξουν τα κουλουράκια μας .  Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα . Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια .

- Περιμένουμε λίγη ώρα να ξεκουραστεί το μίγμα και αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια , σχηματίζοντας κορδονάκια 15 εκ.  τα οποία κυκλώνουμε  σε κουλουράκι και αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο , μέτριο φούρνο (180ο) για 20-25 λεπτά!

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο