Γιουβαρλάκια ντοματόσουπα

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Αυτό το φαγητό θα μπορούσαμε να το λέμε “το φαγητό της τεμπέλας” ή “το φαγητό της βιαστικής” γιατί κάθε φορά που αποφασίζω να το φτιάξω είμαι βιαστική και δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου ή δεν έχω σκοπό να αφιερώσω δυο-τρεις ώρες στην κουζίνα….έλα όμως που όταν το σερβίρω είναι όλοι ευχαριστημένοι και το απολαμβάνουν ενώ εγώ είμαι πιο ευχαριστημένη απ’ όλους γιατί το φαγάκι αυτό δεν το περιφρονεί κανείς! Δε χρειάζεται ούτε ιδιαίτερη προετοιμασία ούτε καμιά διαδικασία περίπλοκη , ούτε επίβλεψη , είναι όμως πεντανόστιμο…

Υλικά :

700γρ.  μοσχαρίσιο κιμά

80γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα

1 μεγάλο αυγό

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη του κρεμμυδιού

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο και μια χούφτα δυόσμο

6 κ.σ. λάδι

Αλάτι και πιπέρι

Για την κατσαρόλα:

1 λίτρο νερό

1/2 φλ. τσ.λάδι

1 μικρό , ξερό κρεμμύδι τριμμένο σε ψιλό τρίφτη ή στο μπλέντερ

500 γρ. τριφτή ντομάτα

Αλάτι και πιπέρι

gioybarelakia ntomata2gioybarelakia ntomata3gioybarelakia ntomata4gioybarelakia ntomata5gioybarelakia ntomata6gioybarelakia ntomata7

Εκτέλεση :

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν καλά! Παράλληλα βάζουμε στην κατσαρόλα τα υλικά γι τη σούπα και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας  περιμένοντας να πάρει βράση . Τότε πλάθουμε μικρά μπαλάκια ίσα με ένα μικρό βερύκοκο και τα ρίχνουμε μέσα στη ντομάτα που βράζει! Όταν τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία , χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε  για μία περίπου ώρα μέχρι να έχουμε βεβαιωθεί ότι έχει “γίνει” ο κιμάς! Στο τέλος θα δούμε ότι η σούπα μας έχει χιλώσει και το ρυζάκι έχει βοηθήσει πολύ γι’ αυτό! Σερβίουμε αμέσως , πασπαλίζοντας με φρέσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύοντας με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί!

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty 

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο