Κέικ με κρούστα φουντουκιού

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Το τέλειο κέικ θα μπορούσα αλλιώς να το ονομάσω γιατί πρόκειται για ένα πολύ αφράτο , πολύ εύγευστο πολύ δελεαστικό και απολαυστικό κέικ που δε θέλει καθόλου κόπο για να ετοιμαστεί ενώ το αποτελέσμα ξαφνιάζει ευχάριστα . Τα φουντούκια που τοποθετούμε στο πάνω μέρος , στέκονται εκεί στο ψήσιμο και μαζί με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα δημιουργούν μια τραγανή κρούστα αξεπέραστη και μοναδική . Βέβαια , τα φουντούκια μπορούν να αντικατασταθούν με καρύδια…αλλά έτσι κι αλλιώς το κεκάκι αυτό είναι ξεχωριστό…και κάτι ακόμα : όσο περνούν οι ώρες (για μέρες δεν το βλέπω) ωριμάζει και γίνεται ακόμα καλύτερο…

Υλικά :

Για το κέικ :

250 γρ. ζάχαρη

300 γρ. κοκ. φαρίνα

250 ml γάλα

80 ml ηλιέλαιο

2 αυγά

2 βανίλιες

Μια τσιμπιά αλάτι

Για την κρούστα :

70 - 80 γρ. τριμμένο φουντούκι

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κ.γλ. κανέλα

keik kroysta foyntoykioy2keik kroysta foyntoykioy3keik kroysta foyntoykioy4keik kroysta foyntoykioy5keik kroysta foyntoyikioy6keik kroysta foyntoyikoy7

Εκτέλεση :

-Σε ένα μπωλάκι τοποθετούμε τα υλικά για την κρούστα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι .

-Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και τα αναδεύουμε για λίγο στην πιο χαμηλή σκάλα μέχρι να ενωθούν καλά . Δε χρειάζεται πολύ χτύπημα , αν θέλουμε μπορούμε να ενώσουμε τα υλικά με το χέρι  σε μια λεκάνη , χωρίς μίξερ. Αδειάζουμε το μίγμα του κέικ σε λαδωμένο ταψάκι 25-26 εκ. και από πάνω σκορπίζουμε ομοιόμορφα το μίγμα της κρούστας .

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 170ο , για 40-45 λεπτά . Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε…τόσο απλά…τόσο απολαυστικά .

Λίγα λόγια ακόμα :

-Εγώ αφαιρώ δυο κουταλιές από τη (ζυγισμένη) φαρίνα και την αντικαθιστώ με φαρίνα ολικής άλεσης.

-Αν θέλουμε μπορούμε να “πειράξουμε” ελαφρά την επιφάνεια  με ένα κουτάλι όταν ρίξουμε το φουντούκι πάνω στο μίγμα του κέικ ώστε να εισχωρήσει λίγο προς το εσωτερικό του .

-Επίσης , όταν τρίβουμε το φουντούκι στο μπλέντερ μπορούμε , αν θέλουμε , να τρίψουμε μαζί και την καστανή ζάχαρη για να μην είναι τόσο έντονη η παρουσία της .

-Τα φουντούκια όπως έγραψα και στην αρχή μπορούν να αντικατασταθούν με καρύδια , είναι εξίσου υπέροχα!

-Ευχαριστώ τη Μαρία Μάρδα για την καταπληκτική συνταγή της!

Καλή επιτυχία !

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο