Κέικ με βερύκοκα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αυτό το φρουτάκι το αγαπώ από παιδί…είναι μικρό , βελούδινο , γευστικό και ζουμερό…Μεγαλώνοντας έμαθα ότι είναι και πολύ ωφέλιμο , όπως όλα τα φρούτα άλλωστε . Εκείνο όμως που μ’ έκανε εμένα να το αγαπώ ιδιαίτερα είναι το υπέροχο χρώμα του…ένα προτοκαλί τόσο φωτεινό και ζωηρό που το βλέπεις και σου φτιάχνει τη διάθεση . Έτσι λοιπόν αποφάσισα να το βάλω στο κέικ μου κι εκείνο αμέσως μεταμορφώθηκε...από ένα απλό κέικ έγινε ένα όμορφο χρωματιστό γλύκισμα έτοιμο να δώσει χρώμα και γεύση στον πρωινό καφέ , στην απογευματινή χαλάρωση αλλά και στο κολατσιό των παιδιών .

Ααα…και μια λεπτομέρεια : το κέικ αυτό δε χρειάζεται μίξερ!

Υλικά :

220 γρ. φαρίνα κοκ.

160 γρ. ζάχαρη

Μια “τσιμπιά” αλάτι

1 κ.γλ. μπέικιν

2 βανίλιες

2 μεγάλα αυγά

80 ml. ηλιέλαιο

1 κεσεδακι γιαούρτι (200 γρ.)

2-3 βερύκοκα

Ζάχαρη άχνη για το τέλος

Μαρμελάδα βερύκοκο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

keik verikoko2keik verikoko3keik verikoko4keik verikoko5keik verikoko6keik verikoko7keik verikoko8keik verikoko9


Εκτέλεση :

-Πλένουμε τα βερύκοκα , αφαιρούμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε χοντρές , μακρόστενες λωρίδες .

-Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και μετά προσθέτουμε στο ίδιο μπωλ τη ζάχαρη και το αλάτι , ανακατεύοντας με ένα κουτάλι .

-Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ηλιέλαιο , το γιαούρτι , τις βανίλιες και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα . Τα ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα για λίγα λεπτά μέχρι να πετύχουμε μια πηχτή , βελούδινη κρέμα .

-Αδειάζουμε το μίγμα του αλευριού μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν εντελώς τα υλικά . Θα σχηματιστεί μια ζύμη λίγο πιο σφιχτή από του κέικ . Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο μια φόρμας του κέικ και αδειάζουμε τη ζύμη . Την απλώνουμε ομοιόμορφα και αραδιάζουμε πάνω τις φέτες του βερύκοκου .

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 45 λεπτά περίπου . Καλό είναι να κάνουμε το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού . Όταν είναι έτοιμο , περιμένουμε για λίγο να σταθεί και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα αφαιρώντας τη λαδόκολλα . Όταν κρυώσει  το γυρίζουμε από την “καλή πλευρά” με τα βερύκοκα κατά πάνω , πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια κουταλιά μαρμελάδα βερύκοκο

Καλή επιτυχία.

Σημ. :

-Συνταγή για μαρμελάδα βερύκοκο θα βρείτε αν κάνετε κλικ στα μαύρα γράμματα , στη φράση “μαρμελάδα βερύκοκο για το σερβίρισμα” , που αναφέρω στα υλικά .

-Καλό είναι να προσέξουμε και να επιλέξουμε γλυκά και ώριμα βερύκοκα ώστε να μην ξινίζουν (μιλάω εκ πείρας αφού “την έπαθα” πρώτα! :)

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο