Η πιο απλή σπανακόπιτα

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Αν πατήσει κανείς στην αναζήτηση , στη Google τη λέξη “σπανακόπιτα” θα βρει αμέτρητες , λαχταριστές εικόνες και άλλες τόσες συνταγές  ή για να μιλήσουμε πιο παραδοσιακά…αν ξεφυλίσσει κανείς το τετράδιο συνταγών του κάθε νοικοκυριού θα βρει μέσα τουλάχιστον 5-6 συνταγές για σπανακόπιτα: της κυρίας Γωγώς , της κυρίας Φρόσως , της γιαγιάς , της θείας , της συμπεθέρας , με φύλλο , με ζύμη με….με… με…μέχρι στιγμής έχω φτιάξει 5-6 διαφορετικές συνταγές . Σήμερα θα φτιάξω την πιο απλή , την πιο κλασική , την πιο αγαπημένη…με ένα απλό , αφράτο , ζυμαρένιο φύλλο , με τρυφερά σπανάκια , φρέσκα κρεμμυδάκια και τυρί φέτα…Λατρεία διαχρονική…

Υλικά :

1 δόση ζυμαρένιο φύλλο για πίτες

1 κιλό σπανάκια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

3 αυγά

250 γρ. τυρί φέτα

3/4 φλ. τσ. λάδι

Αλάτι και πιπέρι

spanakopita aplh2spanakopita aplh3spanakopita aplh4spanakopita aplh5spanakopita aplh6spanakopita aplh7

Εκτέλεση :

-Ζυμώνουμε και ετοιμάζουμε το ζυμαρένιο φύλλο σύμφωνα με τη βασική συνταγή.
Πλένουμε και ζεματίζουμε τα σπανάκια σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά . Τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά . Στην ανάγκη τα στίβουμε και με τα χέρια μας . Τα τοποθετούμε σε λεκάνη , και προσθέτουμε τον άνιθο , τα κρεμμυδάκια , τη φέτα χοντροτριμμένη , τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το αλατοπίπερο . Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά με ένα κουτάλι .

-Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα δύο (το ένα μέρος να είναι λίγο μεγαλύτερο για να καλύψει και τα πλαϊνά του ταψιού) και ανοίγουμε δύο φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια . Τοποθετούμε το μεγαλύτερο στο κάτω μέρος του ταψιού (Νο 32) το οποίο έχουμε λαδώσει πολύ καλά φροντίζοντας να έχει ανέβει και στα πλαϊνά . Λαδώνουμε πάλι με ελαιόλαδο το φύλλο μας και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση με το σπανάκι . Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πάλι . Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο , σκεπάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε τα πλαϊνά . Λαδώνουμε με όσο λάδι έχει μείνει την επιφάνεια , χαράζουμε και ψήνουμε στους 200ο , μέχρι να ροδοψηθεί η πίτα , περίπου μια ώρα .

Περιμένουμε να κρυώσει λιγάκι και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής