Το νέο "πανηγυριώτικο" γλυκό "καμινάδα" και η έμπνευση του μαθηματικού απο τη Ζαχάρω

Ένα ταξίδι αναψυχής είναι αρκετό να σου αλλάξει την επαγγελματική σου κατεύθυνση; Στην περίπτωση του Σωκράτη Παναγόπουλου ο ίδιος απαντά ναι. Γιατί ταξιδεύοντας στην Ουγγαρία πριν λίγα χρόνια, γνώρισε την περίφημη “καμινάδα” το “γλυκό του Δούναβη” και τα μαθηματικά που σπούδασε πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Ο Σωκράτης, πολύ γρήγορα δημιούργησε το νέο “πανηγυριώτικό” γλυκό και για πολλούς οι λουκουμάδες πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Ο ίδιος υποστηριζει πως κάθε γλυκό έχει το δικό του κοινό και χαρακτήρα, όμως οι ουρές που συναντήσαμε στην εμποροπανήγυρη Στρεφίου, μάλλον μαρτυρούν τη σαφή προτίμηση του κοινού. Η καραμελωμένη ζύμη με τη ζάχαρη και την κανέλα που και εμείς δοκιμάσαμε πριν από χρόνια στην κεντρική Ευρώπη, πραγματικά σε καθηλώνει. Αυτή την παραδοσιακή γεύση έφερε και στην Ελλάδα ο Σωκράτης με την συνέταιρό του και την εμπλούτισε με ελληνικές γευστικές επιλογές όπως η πραλίνα και η γεύση μπουένο.
Συνέντευξη στη Θεώνη Ρωμαίου
Όσο για τη σχέση του Σωκράτη με την Ηλεία… ο πατέρας του έχει γεννηθεί στη Ζαχάρω, ο ίδιος έχει περάσει πολλά καλοκαίρια ως παιδί εδώ και φυσικά λατρεύει την περιοχή που κατάγεται, αν και πλέον ταξιδεύει με την “καμινάδα” του σε όλη την Ελλάδα.
kaminada 10
Λίγα πράγματα για σένα... και αναφορά στη σχέση σου με την Ηλεία. Έχεις μεγαλώσει εδώ ή απλά είναι η καταγωγή σου;
Η καταγωγή του πατέρα μου είναι απο την Ζαχάρω Ηλείας και της μητέρας μου απο το Ηράκλειο της Κρήτης,μεγάλωσα στην Αθήνα και σπούδασα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με την Ηλεία με συνδέουν οι καλοκαιρινές διακοπές και τα μπάνια στην πανέμορφη παραλία της Ζαχάρως. Λατρεύω την Αρχαία Ολυμπία για την προσφορά της στις πανανθρώπινες αξίες αλλά και την διαμόρφωση του αθλητικού ιδεώδους. 
kaminada 2

Τι είναι το "γλυκό του Δούναβη" και που το συναντάς πρώτη φορά;
Η Καμινάδα το γλυκό του Δούναβη είναι ένα παραδοσιακό Ουγγρικό γλυκό που οι ρίζες του ξεκινούν απο την περιοχή της Τρανσυλβάνιας το 1500 μ.Χ. Είναι ένα γλυκό των υπαίθριων αγορών που αποτελείται απο πεντανόστιμη καραμελωμένη ζύμη την οποία γαρνίρουμε με πλήθος λαχταριστών επιλογών. Παραδοσιακά τρώγεται με ζάχαρη-κανέλα αλλα εμείς έχουμε προσθέσει στις επιλογές σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού και  μπουένο δίνοντας μια ελληνική πινελιά στο προϊον. Η Καμιναδα προέκυψε απο ταξίδι που κάναμε με την συνέταιρό μου Ελένη Ιωαννίδου στην Βουδαπέστη το Πάσχα του 2014. Σε κάθε πλατεία της Βουδαπέστης σε υπαίθριες γιορτές μπορείς να μυρίσεις την ζάχαρη που καραμελώνει απο τα γλυκά  και δύσκολα μπορείς να αντισταθείς χωρίς να δοκιμάσεις Καμινάδα.
kaminada 3

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς μ' αυτό επαγγελματικά;
Οι επαγγελματικές μου αναζητήσεις ούτως ώστε να φτιάξω την δικιά μου επιχείρηση συναντήθηκαν με την γεύση της Καμινάδας στο ταξίδι μου πριν απο 4 χρόνια στην Βουδαπέστη.Εκεί γεννήθηκε η ιδέα που σταδιακά μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει εισάγοντας καινούργιες γαστρονομικές συνήθειες στο Ελληνικό κοινό. 
Γιατί προτιμάς τα πανηγύρια και όχι σταθερό χώρο;
Το γλυκό είναι ένα street food, επομένως κατά κύριο λόγο ευδοκιμεί στα πανηγύρια. Η Καμινάδα έχει επίσης έναν σταθερό χώρο στο Περιστέρι όπου οι πελάτες μας μπορούν 365 μέρες τον χρόνο να γευτούν τις λιχουδιές μας. Αν με ρωτάτε προσωπικά προτιμώ τα ασταμάτητα ταξίδια και την γιορτινή διάθεση των ελληνικών πανηγυριών. 
kaminada 4

Πας σε όλη την Ελλάδα;; Πες μας κάποια μέρη που έχεις επισκεφθεί... Το πιο μακρινό;;
Κρήτη,Ρόδο,Κεφαλλονιά,Λευκάδα,Ζάκυνθο,Κέρκυρα,Κυπαρισσία,Πάτρα, Κόρινθο,Σπάρτη, Ναύπλιο, Χαλκίδα, Λάρισα,Φλώρινα, Χαλκιδική,Καβάλα ,Άρτα είναι κάποια απο τα μέρη που επισκεπτόμαστε... το πρόγραμμά μας μεγαλώνει κάθε χρόνο,ο σκοπός μας είναι να φτάσουμε παντού…
Τελικά η "Καμινάδα" κερδίζει τη μάχη με τους λουκουμάδες; Την αποδέχεται ο κόσμος;
Δεν υπάρχει καμία μάχη,το κάθε γλυκό έχει τα χαρακτηριστικά και το κοινό του,το σημαντικό είναι ο κόσμος να έχει ποικιλία στις επιλογές και να παράγονται ποιοτικά προϊόντα ανανεώνοντας τον διαχρονικό θεσμό των πανηγυριών... ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την Καμινάδα και μας το δείχνει σε κάθε μέρος που επισκεπτόμαστε.. 
kaminada 5

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;
Η αγάπη γι αυτό που κάνουμε και ο σεβασμός στον πελάτη…
kaminada 6

Τα μελλοντικά σχέδια;
Ενα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας και η εξάπλωση στην Βόρεια Ελλάδα…
Πως μπορούν  να σας  βρουν οι πελάτες σας;
Στην σελίδα " Γλυκό Καμινάδα " στο facebook κάνοντας like μπορούν να βλέπουν το πρόγραμμά μας.  Σας περιμένουμε στο παζάρι στο Στρέφι που διαρκεί απο τις 14 εως τις 20/10 να δοκιμάσετε την Καμινάδα!!!
kaminada 7
kaminada 8
kaminada 9

Περισσότερα από την κατηγορία

COPYRIGHT © 2016 ILIALIVE.GR

wkndrelogo

Studio Μαθηματικών