Υγεία

Ηλεία: Συνεχίζουν να πληρώνουν από τσέπη τους τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Ηλεία: Συνεχίζουν να πληρώνουν από τσέπη τους τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ
Όσα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο, ετέθησαν χθες από την
διοίκηση, υπόψη των μελών του Συλλόγου Φαρμακοποιών της Ηλείας. Η γενική τους συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου του Πύργου.

Όπως είναι γνωστό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Έτσι οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους για τις φαρμακευτικές τους δαπάνες και στη συνέχεια να απευθύνονται στο Ταμείο τους, προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματα τους.

Υπενθυμίζεται πως οι φαρμακοποιοί ζητούν την αποπληρωμή των συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, των παλαιών χρεών που χρονολογούνται από το 2011 και αφορούν οφειλές των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Πότε θα λήξουν οι κινητοποιήσεις; Η απόφαση μάλλον βρίσκεται στα χέρια του υπουργείου Υγείας που καλείται να δώσει θετική απάντηση στα αιτήματα του κλάδου. Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι συνεχίζεται η ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται και μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο (φορολογία, αναδρομικό rebate κ.λ.π.).

Τα βασικά αιτήματα τους παραμένουν τα εξής :χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ, στήριξη Δημόσιας Υγείας, αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 για ΕΟΠΥΥ και άλλα ταμεία. Εκτός αυτού ζητούν διαβεβαιώσεις για τις πληρωμές των συνταγών Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup