Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 09:54

Ιατρικές στολές: Τι πρέπει να προσέξετε πριν την αγορά

Γράφτηκε από την
Ad Slot

medical uniform pexels

Όντες εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα, δε μπορείτε να δουλεύετε χωρίς τον απαραίτητο ρουχισμό.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλεχθεί ο κατάλληλος ιατρικός ιματισμός, έτσι ώστε η δουλειά σας να γίνεται με όσο το δυνατόν περισσότερη ευκολία και αποτελεσματικότητα!

Η κατάλληλη ενδυμασία είναι πολύ σημαντική σε οποιονδήποτε χώρο και αν εργάζεστε. Σχετικά με τις ιατρικές στολές συγκεκριμένα, αυτές βοηθούν τον ασθενή να αναγνωρίσουν έναν γιατρό ή νοσοκόμο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι νιώθουν μεγαλύτερη άνεση και αισθάνονται πιο λειτουργικοί με το να φορούν ειδικές ιατρικές στολές, οι οποίες και φτιάχνονται από συγκεκριμένα υλικά αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο την μετάδοση και ανάπτυξη μικροβίων.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικότερα με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέγετε τις ιατρικές σας στολές!

  1. Ποιότητα

Είναι αρκετά σημαντικό να επιλέξετε μια ιατρική στολή της οποίας το ύφασμα να είναι κατάλληλο και να μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθημερινά καθήκοντα που έχετε. Χρειάζεστε ένα ποιοτικό ύφασμα, γιατί αυτόματα παρουσιάζει και μια παραπάνω ανθεκτικότητα.

Το να έχετε ένα ανθεκτικό ιατρικό ένδυμα θα σας βοηθήσει να το διατηρήσετε σε μια λειτουργική μορφή, χωρίς να χαλάσει από το συχνό και σε υψηλές θερμοκρασίες πλύσιμο.

Επομένως, δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στα υλικά και την ποιότητα του ιατρικού σας ρουχισμού προκειμένου να το διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  1. Άνεση

Πολλές φορές το να αισθάνεστε άνετα μέσα σε αυτό που φοράτε είναι ένα κριτήριο που δε λαμβάνεται και τόσο σοβαρά υπόψη. Ίσως γιατί κάτι πιο άνετο μπορεί να κοστίζει περισσότερο οπότε αυτομάτως το απορρίπτετε.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να αισθάνεστε άνετα μέσα στη στολή που φοράτε, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες.

Συνεπώς, η ιατρική σας στολή θα πρέπει να έχει αεραγωγούς, έτσι ώστε το σώμα σας να αναπνέει και να αερίζεται. Θα πρέπει να διαθέτει ελαστικό ύφασμα και σχισμές προκειμένου η στολή να εφαρμόζει σωστά και να κάνετε με ευκολία και ελευθερία τις κινήσεις σας.

  1. Χρώμα

Η ποικιλία των χρωμάτων που μπορείτε να επιλέξετε είναι πλέον μεγάλη, αλλά οι πιο συχνές επιλογές είναι το άσπρο, το μπλε και το πράσινο!

Σύμφωνα με έρευνες έχει διαπιστωθεί πως οι περισσότεροι προτιμούν είτε το πράσινο είτε το μπλε χρώμα, κυρίως για λόγους καθαριότητας. Από αυτά τα δύο χρώματα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεπλυθούν οι λεκέδες συγκριτικά με μια άσπρη στολή.

Επιπρόσθετα, τα χρώματα αυτά είναι πιο ήπια και δεν κουράζουν τόσο τα μάτια όπως μια άσπρη ή κόκκινη ιατρική στολή.

Τέλος, και με βάση την ψυχολογία των χρωμάτων, το μωβ, το πράσινο και το μπλε είναι χρώματα που θα βοηθήσουν τον ασθενή να αισθανθεί ασφάλεια και ηρεμία.

  1. Βοηθητικός σχεδιασμός

Όσοι εργάζονται στον κλάδο της υγείας συχνά κουβαλούν πολλά πράγματα που είναι απαραίτητα για τη διεκπεραίωση των καθημερινών καθηκόντων.

Επομένως, είναι σημαντικό η ιατρική στολή που θα επιλέξετε να είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένη που θα σας εξυπηρετεί.

Για παράδειγμα, μερικές τσέπες θα σας φανούν αρκετά χρήσιμες, προκειμένου να μπορέσετε να έχετε συνεχώς μαζί σας κάποιο στυλό, ψαλίδι και διάφορα άλλα ιατρικά εργαλεία.

Να είστε βέβαιοι πως το να επιλέξετε την ιατρική σας στολή με βάση τα παραπάνω κριτήρια θα σας βοηθήσει να είστε άνετοι και λειτουργικοί την ώρα της εργασίας σας, οπότε δεν έχετε παρά να τα λάβετε υπόψη σας όταν αποφασίσετε να αγοράσετε τον ιατρικό σας ρουχισμό!

Φωτογραφία από Antoni Shkraba

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 11:46
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο