Υγεία

Γιαούρτι: Τα θετικά και τα αρνητικά να τρώμε κάθε μέρα

Γιαούρτι: Τα θετικά και τα αρνητικά να τρώμε κάθε μέρα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού.

Το γιαούρτι διαθέτει πολλά θρεπτικά συστατικά και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν τρώτε κάθε μέρα γιαούρτι.

Τα 7 πράγματα που μπορούν να συμβούν στο σώμα σας αν τρώτε γιαούρτι κάθε μέρα, σύμφωνα με το Healthstat.gr.

1. Απώλεια βάρους

Εάν θέλετε να ακολουθήσετε μία πιο υγιεινή διατροφή και να χάσετε και κιλά, η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού είναι μία ιδανική επιλογή.

«Η τακτική πρόσληψη υγιών βακτηρίων, τα οποία περιέχονται στο γιαούρτι, έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικά αποτελέσματα στη διαχείριση του βάρους και στο γαστρεντερικό σωλήνα», αναφέρει η Morgyn Clair, RD. «Η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε ένα υγιές βάρος, παρέχοντας παράλληλα στον οργανισμό σας ένα ικανοποιητικό σνακ» συμπληρώνει.

2. Καλή υγεία του εντέρου

Η υγεία του εντέρου μπορεί να μην είναι κάτι που έχετε στο μυαλό σας, αλλά είναι απαραίτητο για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Το έντερο είναι υπεύθυνο για την πέψη των τροφών και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, επομένως είναι σημαντικό να λειτουργεί ομαλά. Ένα τρόφιμο που μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία είναι το γιαούρτι.

3. Προβλήματα με το στομάχι

Αν και το γιαούρτι μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία του εντέρου, μπορεί και να βλάψει ένα πιο ευαίσθητο στομάχι. Εάν έχετε προβλήματα με τη λακτόζη ή εάν τα γαλακτοκομικά σας προκαλούν προβλήματα, αποφύγετε το γιαούρτι, το οποίο παράγεται μέσω της βακτηριακής ζύμωσης του γάλακτος, αν και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Το γιαούρτι μπορεί να συμβάλλει σε μια κατάσταση που ονομάζεται βακτηριακή υπερανάπτυξη του λεπτού εντέρου (SIBO), σύμφωνα με τη Melanie Keller, φυσιοπαθητική γιατρό και ειδικό στην υγεία του εντέρου.

4. Γερά οστά

Η μαμά σας, σας έλεγε να πίνετε γάλα για γερά οστά. Το ίδιος ισχύει και για το γιαούρτι. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου και του γιαουρτιού, είναι εξαιρετικές πηγές ασβεστίου, το οποίο είναι το κύριο μέταλλο των οστών. Η ειδικός σε θέματα υγείας Amber O'Brien, από την Mango Clinic, επισημαίνει ότι το γιαούρτι είναι ωφέλιμο για όσους υποφέρουν από οστεοπόρωση.

5. Καλή διάθεση

Υπάρχουν οι κλασικοί τρόποι για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας: Να γυμνάζεστε, να κοιμάστε περισσότερο, να κάνετε εθελοντική εργασία. Αλλά το να τρώτε γιαούρτι είναι ένα εκπληκτικό ενισχυτικό της διάθεσης.

«Η κατανάλωση γιαουρτιού για πρωινό βελτιώνει τη διάθεση επειδή το γιαούρτι διατηρεί το μικροβίωμα που με τη σειρά του στέλνει καλά σήματα στον εγκέφαλο», αναφέρει η διατροφολόγος Hiba Batool από το Marham.

6. Δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Στη σημερινή εποχή, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση ασθενειών και λοιμώξεων. Ένας από τους τρόπους για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας είναι λαμβάνοντας τα προβιοτικά που βρίσκονται στο γιαούρτι. «Το γιαούρτι είναι γεμάτο προβιοτικά, τα οποία είναι βακτήρια που βελτιώνουν την υγεία του εντέρου μας», λέει η Μέγκαν Μπερντ, RD από το The Oregon Dietitian. «Με το να τρώτε γιαούρτι κάθε μέρα, συνεχίζετε να τροφοδοτείτε το γαστρεντερικό σωλήνα σας με υγιή βακτήρια. Αυτά τα υγιή βακτήρια εμποδίζουν τα «κακά» βακτήρια να κυριαρχήσουν, γεγονός που οδηγεί σε βελτίωση της υγείας του εντέρου και του ανοσοποιητικού».

7. Έξτρα ζάχαρη

Ένα από τα μειονεκτήματα του γιαουρτιού είναι ότι ορισμένα brands περιέχουν ζάχαρη, η οποία περιλαμβάνεται στις γεύσεις και τα σιρόπια που προστίθενται.

«Πάντα να αγοράζετε σκέτο γιαούρτι και να προσθέτετε τα δικά σας φρούτα για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο πρόσληψης κρυμμένων σακχάρων», λέει η Δρ Έιμι Λι, η οποία υπηρετεί ως επικεφαλής ιατρός σε περισσότερες από 30 κλινικές διατροφής.

Πηγή: Healthstat.gr - iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup