Υγεία

Ηλεία: Χωρίς μικροβιολογικές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ

Ηλεία: Χωρίς μικροβιολογικές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ
Χωρίς μικροβιολογικές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι στην Ηλεία. Εδώ και 3 εβδομάδες οι μικροβιολόγοι της Ηλείας έχουν καταγγείλει την σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ, καθώς παραμένουν

απλήρωτες εργαστηριακές εξετάσεις των τελευταίων 20 μηνών. Αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν το συνολικό κόστος των εξετάσεων.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, Νίκος Γαλανόπουλος, σχολίασε στο IONION FM, ότι ο ΕΟΠΠΥ, δεν δίνει χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, ενώ οι μικροβιολόγοι θα ικανοποιούνταν έστω και με δίμηνη εξώφληση, μέρους των οφειλών.

Ο πρόεδρος των γιατρών δήλωσε θλίψη για την κατάντια της δημόσιας υγείας και επεσήμανε ότι ανάλογο πρόβλημα εντοπίζεται και στους καρδιολόγους, που δήλωσαν παραίτηση από τον ΕΟΠΠΥ. Όπως τόνισε οι δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί στο 50%.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup