Υγεία

Γ.Ν. Πύργου: Παίζουν τον "παπά" με τους καρδιολόγους – Δύο μέρες δεν μετακινήθηκε κανείς

Γ.Ν. Πύργου: Παίζουν τον "παπά" με τους καρδιολόγους – Δύο μέρες δεν μετακινήθηκε κανείς
Τραγελαφικές καταστάσεις είναι αυτές που επικρατούν στο νοσοκομείο Πύργου. Παρά τις παρεμβάσεις της 6ης ΥΠΕ και της διοίκησης του «Ανδρέας Παπανδρέου» το νοσοκομείο
παραμένει χωρίς καρδιολόγο, γιατί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτοί που κλήθηκαν να έρθουν δεν ήρθαν.

«Έχουν αφήσει το νομό χωρίς καρδιολόγο. Η λειτουργία του ΕΣΥ στην Ηλεία γενικότερα είναι επικίνδυνη» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου Δημήτρης Κιντής. Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου ούτε ο γιατρός ήρθε από την Πάτρα για το πρώτο βράδυ, όπως είχε ανακοινωθεί, μα ούτε χθες (έως τις δέκα το βράδυ) δεν είχε μετακινηθεί γιατρός από την Αμαλιάδα για τη δεύτερη «κενή» εφημερία.

Την ίδια στιγμή χθες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της προκαταρτικής εξέτασης που διέταξε ο Εισαγγελέας Ηλείας για το θέμα των ελλείψεων ιατρών καρδιολόγων στο νοσοκομείο Πύργου με τη λήψη καταθέσεων από όλους τους εμπλεκόμενους και καταγγέλλοντες, από το διοικητή του Α.Τ. Πύργου κ. Σεϊντή. Είχε προηγηθεί προχθές η μήνυση γιατρών για τη μη ασφαλή εφημερία του νοσοκομείου. Η κατάσταση πραγματικά είναι επικίνδυνη αφού αν κάποιο έκτακτο καρδιολογικό περιστατικό οδηγηθεί στο νοσοκομείο, δεν θα υπάρχει γιατρός να το αντιμετωπίσει.

Μπροστά σε αυτή την απίστευτη κατάσταση που διαμορφώνεται και σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Κιντής τόνισε πως «η κατάσταση είναι επικίνδυνη και για το νοσοκομείο Πύργου και για ολόκληρο το νομό. Δεν υπάρχει καρδιολόγος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες αυτή τη στιγμή στην Ηλεία. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και για τους νοσηλευόμενους στις κλινικές.

Εμείς κρούσαμε το κώδωνα του κινδύνου πρόωρα και έγκαιρα και κατηγορηθήκαμε από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ ότι μεγαλοποιούμε τα προβλήματα του νοσοκομείου Πύργου, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει σκοπιμότητα. Μετά λύπης μας επιβεβαιωθήκαμε για μια ακόμα φορά. Δεν είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές, αγωνιούμε και για τον κόσμο και για το λειτούργημα που επιτελούμε.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, ότι ο τρόπος λειτουργίας του ΕΣΥ στο νομό Ηλείας είναι επικίνδυνος για τον κόσμο. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να δοθεί η καλύτερη δυνατή υπηρεσία Υγείας στον κόσμο λόγω και τις εποχής και καλούμε άλλη μια φορά την ΥΠΕ και το υπουργείο να δώσει λύση πρόβλημα. Οι γιατροί δείχνουν την ευαισθησία τους, και περιμένουμε από την Πολιτεία να δείξει την αποτελεσματικότητά της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κιντής.

Οι εξελίξεις κατά τη σημερινή ημέρα αναμένονται ραγδαίες, καθώς όλοι οι πολίτες της Ηλείας παρακολουθούν ένα «θέατρο του παραλόγου», όπου όχι απλά ένα νοσοκομείο αλλά ένας νομός δεν μπορεί να καλύψεις βασικές ειδικότητες στην εφημερία νοσοκομείων.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup