LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|07
2024
11:19

Θεμιστοκλέους στο ethnos.gr: Πώς θα ελέγχονται οι γιατροί του ΕΣΥ ώστε να μην οδηγούν ασθενείς στα ιδιωτικά τους ιατρεία

Δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων από τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι γιατροί του ΕΣΥ να ασκούν και ιδιωτικό έργο, σύμφωνα με τον υφυπουργό υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο ethnos.gr, μιλά για τις αλλαγές που έχουν προωθηθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπως τα απογευματινά χειρουργεία αλλά και προσφάτως το δικαίωμα που δόθηκε και επισήμως στο νοσοκομειακούς γιατρούς να μπορούν να εργαστούν και στον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μάριου Θεμιστοκλέους στο ethnos.gr

Θεμιστοκλέους στο ethnos.gr: Οι γιατροί του ΕΣΥ θα είναι υπό αυστηρό έλεγχο

Κατά τον Μάριο Θεμιστοκλέους, πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που φέρνουν το ΕΣΥ στην νέα εποχή αφού κάτι αντίστοιχο γίνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ εκτιμά ότι δεν θα υποβαθμιστεί η λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων.

Όμως, επισημαίνει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ θα είναι υπό τον αυστηρό έλεγχο των Διοικητών των νοσοκομείων αλλά και των υπολοίπων οργάνων, ώστε να μην παρανομήσουν σχετικά με το ιδιωτικό έργο που θα μπορούν να ασκούν.

Πώς θα ελέγχονται οι γιατροί για να μην οδηγούν ασθενείς στα ιδιωτικά τους ιατρεία

Σε ό,τι αφορά στην πιθανότητα να προωθούνται οι ασθενείς εντέχνως στο ιδιωτικό τους ιατρείο ώστε να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη, ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρει ότι θα πρόκειται για μια απολύτως παράνομη πράξη η οποία όμως δεν θα μένει ατιμώρητη.

Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι υπάρχει ένας κίνδυνος κάποιοι γιατροί του ΕΣΥ να προσπαθήσουν να προωθήσουν τους ασθενείς από το δημόσιο σύστημα στον ιδιωτικό τομέα

Να υπενθυμιστεί ότι μόλις προσφάτως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπέγραψε τη διευκρινιστική υπουργική απόφαση με την οποία ορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για το πώς μπορούν να ασκούν ιδιωτικό έργο οι γιατροί του ΕΣΥ. Μπορούν να εργάζονται είτε στο ιδιωτικό της ιατρείο, είτε σε ιδιωτική κλινική είτε ακόμη και σε ιδιωτικές εταιρείες ως σύμβουλοι όπως είναι οι φαρμακευτικές.

Μόνη και βασική προϋπόθεση είναι να μην επηρεάζεται η πρωινή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, αφού στον ελεύθερο χρόνο τους μπορούν να απασχολούνται ελεύθερα στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα θα γίνονται συγκριτικοί έλεγχοι για τον αριθμό των χειρουργείων που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, όπως και ο αριθμός των εξετασθέντων ασθενών η άλλων ιατρικών πράξεων.

Πηγή: ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής

Χρύσα Καλούδη