Γιαουρτένιο light επιδόρπιο με ανανά

Γιαουρτένιο light επιδόρπιο με ανανά

giaourtoglyko anana intro

Η Μεγάλη Σαρακοστή είναι η αυστηρότερη και η αρχαιότερη από τις μεγάλες νηστείες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα και ολοκληρώνεται το Μεγάλο Σάββατο. Εμπνευσμένη από τη νηστεία 40 ημερών του ίδιου του Ιησού, κατά την επιστροφή του από τον Ιορδάνη, στη διάρκεια της οποίας δεν έφαγε απολύτως τίποτα, καθιερώθηκε στη θρησκεία μας τον 4ο αιώνα μ. Χ.

Γράφει η Θεώνη Ρωμαίου

Ακόμη και εκείνοι που δεν είναι τόσο εγκρατείς ώστε να νηστέψουν ολόκληρη την Μεγάλη Σαρακοστή και περιορίζονται μόνο στη Μεγάλη Εβδομάδα, περιμένουν με ιδιαίτερη λαχτάρα το λαμπριάτικο γεύμα της Κυριακής του Πάσχα για να γευτούν και πάλι όλες αυτές τις πεντανόστιμες λιχουδιές που τόσο πολύ τους έλειψαν.

Και δώστου το αρνάκι με την ξεροψημένη πετσούλα που σου έσπασε τη μύτη τόσες ώρες που στριφογύριζε… και πάρε και λίγο κοκορετσάκι που το έφτιαξε ο θείος και είναι «λουκούμι»… Ε τι; Δεν θα δοκιμάσεις ένα κομματάκι κοντοσούβλι; Μα είναι από χοιρινό χωριάτικο «δεν τα βρίσκεις αυτά στην πόλη»…

Και κάπως έτσι σε βρίσκει το τέλος του Πασχαλινού γεύματος πρησμένο από το πολύ φαγητό, να αναζητάς εναγωνίως μια σόδα μπας και χωνέψεις…

Μέχρι που ακούγεται η κλασική αποτελειωτική φράση από τα χείλη της οικοδέσποινας: «Γλυκάκι θα φάτε έτσι; Μα ελάτε τώρα, τι ψυχή έχει ένα γλυκάκι;»…

Κι ενώ ένα λεπτό πριν σκεφτόσουν ότι με δυσκολία αναπνέεις, η λαχτάρα σου για ένα γλυκό -που τόσο καιρό στερήθηκες λόγω της νηστείας- νικάει και ξαφνικά έχεις μπει ήδη στον πειρασμό να σκέφτεσαι ότι μάλλον υπάρχει λίγος χώρος ακόμη στο στομάχι σου για ένα γλυκάκι…

Ε λοιπόν έχω τη λύση στις απανταχού νοικοκυρές για το πιο δροσιστικό, πεντανόστιμο και light επιδόρπιο, που όχι μόνο δεν θα βαρύνει επιπλέον τους καλεσμένους αλλά θα τους βοηθήσει να χωνέψουν πιο εύκολα όλες τις Πασχαλινές «αμαρτίες» που καταβρόχθισαν κατά τη διάρκεια του γεύματος…

Δροσερό, ανάλαφρο και πανεύκολο γιαουρτογλυκό με ανανά!!

farma ilias easter24

Ήξερες ότι…

Ο ανανάς περιέχει μια ομάδα φυτικών ένζυμων, όπως η βρομελίνη, που βοηθούν στη διάσπαση των πρωτεϊνών και προωθούν την καλή πέψη, ενώ το γιαούρτι περιέχει θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην πέψη και προβιοτικά που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου;

Υλικά (8-10 μερίδες)

1 κουτί ζελέ σε σκόνη με γεύση λεμόνι (κάθε κουτί έχει μέσα 2 φακέλους)

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

1 κονσέρβα ανανά (δεν χρησιμοποιούμε φρέσκο ανανά, γιατί έχει ένα ένζυμο που θα εμποδίσει την πήξη του ζελέ)

Μερικές φέτες τσουρέκι ή θρυμματισμένα Πασχαλινά κουλούρια (προαιρετικά)

harmani 1130x300 easter

Εκτέλεση

Ετοιμάσουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με ένα σύρμα για να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε το ζελέ που έχει κρυώσει.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ ή ποτήρια της αρεσκείας μας.

Στραγγίζουμε τις ροδέλες ανανά από το σιρόπι και τις ταμπονάρουμε με χαρτί.

Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομματάκια και γαρνίρουμε με αυτά το γλυκό μας.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να παγώσει καλά.

Αν θέλουμε το γλυκάκι μας να γίνει λίγο πιο Πασχαλινό και σαφώς πιο εντυπωσιακό εμφανισιακά, μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε στη βάση του κάθε ποτηριού – μπολ είτε μια φέτα τσουρέκι σε κομματάκια είτε θρυμματισμένα Πασχαλινά κουλούρια.

Καλή σας όρεξη!!

Κεντρική φωτογραφία: bondarenko_rimma

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις