Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 12:56

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Δωρεά σακούλες απορριμμάτων από τη βιοτεχνία πλαστικών Ιορδανίδης & Υιοί ΕΠΕ

Γράφτηκε από
Ad Slot

Η Εταιρία Ανακύκλωσης Ιορδανίδης & Υιοί Ε.Π.Ε. που εδρεύει στη Νέα Μανολάδα, πραγματοποίησε για δεύτερη φορά χορηγία στον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Η εταιρεία με γνώμονα τη πολυετή εμπειρία και άρτια εξειδίκευση στην ανακύκλωση πλαστικών ειδών, και με αίσθημα ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την προστασία της ανθρώπινης υγείας, προμήθευσε και ενίσχυσε τον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου μας με σακούλες απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος κ. Λέντζας Γ. ευχαριστεί θερμά την εταιρεία ανακύκλωσης Ιορδανίδης & Υιοί Ε.Π.Ε. για την ευγενική της προσφορά στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας.

Από τη πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγελάκος Π. εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του και τόνισε ότι «Αυτές οι πράξεις αλληλεγγύης μπορούν να κάνουν την εργασία των εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας πιο εύκολη και κυρίως πιο αποτελεσματική. Οι εργαζόμενοι της Καθαριότητας, οι οποίοι με αυταπάρνηση διασφαλίζουν την Δημόσια Υγιεινή και βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των συνδημοτών μας.

Τέτοιου είδους ενέργειες λοιπόν, όπως της εταιρείας Ιορδανίδης & Υιοί Ε.Π.Ε., πρέπει να βρίσκουν μιμητές και να τυγχάνουν άξιες συγχαρητηρίων».

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 12:58

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακύκλωση: Νέα προγράμματα σε δήμο Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης με κοινωνικό πρόσημο
    Ανακύκλωση: Νέα προγράμματα σε δήμο Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης με κοινωνικό πρόσημο

    Δίνουν τηγανέλαια - παίρνουν αναπηρικό αμαξίδιο

    Νέα προγράμματα ανακύκλωσης θα λειτουργήσουν σύντομα στους Δήμου Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με την τοποθέτηση ειδικών κάδων για την συλλογή μαγειρικών ελαίων και πλαστικών καπακιών. Οι Δήμοι, ξεκινούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης EAST WEST GREECE ΜIKE, και μέσα στους όρους συμφωνίας, είναι η προσφορά εκ μέρους της εταιρείας ενός αναπηρικού αμαξιδίου ανά έτος.

    Τα παραπάνω προγράμματα έχουν ήδη λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και σύντομα θα τοποθετηθούν οι ειδικοί κάδοι σε σημεία που θα υποδείξει η κάθε Δημοτική Αρχή.

    Τα οφέλη είναι πολλαπλά καθώς τα καπάκια που σήμερα οδηγούνται σε υγειονομική ταφή θα ανακυκλώνονται με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οικονομικό κόστος διαχείρισης. Επιπλέον τα μαγειρικά έλαια που ρυπαίνουν τις αποχετεύσεις, ρυπαίνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα, θα συλλέγονται και θα επεξεργάζονται από την εταιρεία, μειώνοντας σημαντικά τόσο τη μόλυνση του περιβάλλοντος όσο και το κόστος συντήρησης και καθαρισμού των αποχετεύσεων.

    Οι δήμοι αναλαμβάνουν μόνο την υπόδειξη των σημείων που θα τοποθετηθούν οι κάδοι, ενώ η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την συλλογή του υλικού, καθώς και τη δημιουργία ενημερωτικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Επιπλέον η εταιρεία θα καταβάλει ετησίως το ποσό των τετρακοσίων ευρώ σε μορφή κουπονιών από σούπερ μάρκετ ή με κατάθεση στο ταμείο του δήμου και θα διαθέτει ένα αναπηρικό αμαξίδιο ετησίως.

  • Ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση: 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές
    Ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση: 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές

    Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης λαμβάνει και επίσημα ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση, ύψους 1.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης βρίσκεται ανάμεσα στους 35 Δήμους όλης της Ελλάδας που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υποβάλουν πρόταση στο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ Α) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ» - ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 2.4 «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ-ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ2.24».

    Στην απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης χρηματοδοτείται με 1.000.0000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από καιρικά φαινόμενα.

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την χρηματοδότηση, τόνισε: «Τα αποτελέσματα του προγραμματισμού, της δουλειάς και των χρηματοδοτήσεων αποτυπώνονται σε έργα. Η Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένο σχέδιο και ορίζοντα διεκδίκησης πετυχαίνει σταδιακά όλους τους στόχους της. Εξασφάλισε ακόμα μια χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ, , ώστε να προχωρήσει ο Δήμος σε έργα αποκατάστασης ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά ώστε να συνεχίσει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης να σχεδιάζει ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες του».

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για την υπογραφή της απόφασης, ενώ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, καθώς και οι δυο τους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια έγκρισης της χρηματοδότησης, με συνεχή υποστήριξη των αιτημάτων του Δήμου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Αποκατάσταση του δρόμου στο Κάστρο με εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ
    Νικολακόπουλος: Αποκατάσταση του δρόμου στο Κάστρο με εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ

    Αποτελεσματική η συνεργασία Ανδρέα Νικολακόπουλου με Θ. Λιβάνιο, Χρ. Τριαντόπουλο και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα

    Σημαντική χρηματοδότηση για ένα από τα βασικά αιτήματα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

    Ικανοποίηση από τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη που είχε αντιληφθεί αμέσως την σπουδαιότητα του προβλήματος στην περιοχή

    Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης σε σχέση με τα νευραλγικά του οδικά δίκτυα, όπως είναι ο δρόμος που έχει καταστραφεί από καθιζήσεις και άλλες ζημιές στην περιοχή του Κάστρου, αναμένεται να αντιμετωπισθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς εξασφαλίστηκε μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος φυσικών καταστροφών.

    Για την συγκεκριμένη πίστωση και για την αποκατάσταση της εικόνας, μετά από αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, είχε αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα επίλυσης του προβλήματος, πίεσε και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο προς τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο όσο και προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο για την ενίσχυση του Δήμου και την υλοποίηση έργου αποκατάστασης, και πάντα σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα.

    Ο Ηλείος Υφυπουργός ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί και οι δύο ανταποκρίθηκαν θετικά τους ευχαρίστησε, ενώ σημείωσε ότι και η συνεργασία με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και τους συνεργάτες του υπήρξε διαρκής, αγαστή και αποτελεσματική, όπως αποδεικνύεται και από την δρομολόγηση του αιτήματος.

    nikolako lentzas livanios 2

    Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

    Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος ο κ. Νικολακόπουλος είχε μεταβεί στο σημείο του δρόμου και είχε δει από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων, περπατώντας σε όλα τα τμήματα των ζημιών και ζητώντας την ανάλογη ενημέρωση.

    Η χρηματοδότηση του ενός εκατ. ευρώ εντάσσεται στο προαναφερόμενο πρόγραμμα στόχος του οποίου είναι να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες, που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές σε υποδομές της Αυτοδιοίκησης και Νομικών της Προσώπων.

    Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης πλέον οφείλει να «τρέξει» σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Εσωτερικών τις διαδικασίες που απαιτούνται από εδώ και στο εξής, κυρίως όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα εντός των υποδεικνυόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024
    Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024

    Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δυτ. Ελλάδα: Στα 154 τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων για το 2023
    Δυτ. Ελλάδα: Στα 154 τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων για το 2023

    Αύξηση σε φυματίωση και σαλμονέλα

    Στα 154 επιβεβαιωμένα κρούσματα διαφόρων λοιμωδών νοσημάτων, για το έτος 2023, καταγράφονται στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κατατάσσοντάς την στην έκτη θέση των Περιφερειών με τα περισσότερα περιστατικά.

    Από αυτά, τα 27 αφορούν στη σαλμονέλωση, τα 32 στη φυματίωση, 16 ήταν τα κρούσματα της γρίπης και επίσης 16 κρούσματα λοίμωξης από Καμπυλοβακτηρίδιο.

    Από τη γεωγραφική κατανομή των τεσσάρων λοιμωδών νοσημάτων, παρατηρείται ότι τα περισσότερα κρούσματα σαλμονέλωσης καταγράφηκαν στην Περιφέρεια της Αττικής (39,3%), στην Κεντρική Μακεδονία (12,0%) και στην Πελοπόννησο (9,0%), με τη Δυτική Ελλάδα να κατέχει το 2,9%. Τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων φυματίωσης εμφανίστηκαν στην Περιφέρεια της Αττικής (39,5%) και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (9,3%) και η Πελοπόννησος (8,3%) με πολύ χαμηλότερα ποσοστά και η Δυτική Ελλάδα με 6,5%.

    Η γρίπη παρουσίασε μεγάλη συγκέντρωση στην Αττική (48,7%) και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία (19,8%) και η Θεσσαλία (14,4%) με μόλις 1,4% στη Δυτική Ελλάδα, ενώ για τη λοίμωξη από το καμπυλοβακτηρίδιο, τα μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισαν η Αττική (55,4%) και ακολουθούν η Κρήτη (14,0%) και η Θεσσαλία (10,7%) με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σημειώνει 2,5%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2023, τα κρούσματα των λοιμωδών νοσημάτων ανήλθαν στο σύνολο της χώρας σε 4.143 έναντι 3.563 κρουσμάτων που δηλώθηκαν κατά το 2022 παρουσιάζοντας αύξηση 16,3%. Το έτος 2023 τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης παρουσίασαν μείωση κατά 23,6% (1.184 από 1.550), ενώ τα κρούσματα ιλαράς παρέμειναν μηδενικά, όπως και τα έτη 2022 και 2021.

    Συγκριτικά με το 2022, η σαλμονέλωση αυξήθηκε κατά 46,3% και η φυματίωση κατά 54,4%. Με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων, η σαλμονέλωση κορυφώθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες και τα περισσότερα κρούσματα παρατηρήθηκαν κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο Ο αριθμός των κρουσμάτων φυματίωσης αυξήθηκε τον Απρίλιο παρουσίασε κάμψη το καλοκαίρι και άρχισε να ανεβαίνει τους μήνες του φθινοπώρου με κορύφωση τον Δεκέμβριο. Τα κρούσματα της γρίπης ήταν αυξημένα το Ιανουάριο, σταδιακά μειώθηκαν τους επόμενους μήνες και αυξήθηκαν το φθινόπωρο, με κορύφωση τον μήνα Δεκέμβριο. Τα κρούσματα της λοίμωξης από καμπυλοβακτηρίδιο αυξήθηκαν σταδιακά το καλοκαίρι, με κορύφωση τον Οκτώβριο.

    Επιπλέον, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου παρουσίασε μείωση κατά 76,5% το 2023 σε σχέση με το 2022, με την μεγαλύτερη μείωση να εμφανίζεται τον Αύγουστο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/brgfx

  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Δωρεά laptop στο νηπιαγωγείο Πελοπίου
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Δωρεά laptop στο νηπιαγωγείο Πελοπίου

    Στην παράδοση ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Νηπιαγωγείο Πελοπίου προέβη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, με σκοπό να συμπληρώσει ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών.

    Ύστερα από αίτημα του Δήμου στην ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε., η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και την ευχαριστούμε, πλέον ενισχύεται ο εξοπλισμός της σχολικής μονάδας του Νηπιαγωγείου Πελοπίου και επιλύει πρακτικά προβλήματα καθημερινών αναγκών.

    Η παραλαβή του υπολογιστή έγινε από την κα Ιφιγένεια Μιχαήλ, η οποία αναπλήρωσε την διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Παναγοπούλου.

    Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, θέλοντας να προσφέρει μια σύγχρονη εκπαίδευση στους μαθητές του, συμμετέχει σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά (eTwinning) Προγράμματα, έχοντας αποκτήσει Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργήσουμε στα παιδιά της προσχολικής εκπαίδευσης τις απαιτούμενες δεξιότητες και ικανότητες του 21ου αιώνα και να τα προετοιμάσουμε να γίνουν οι ευρωπαίοι πολίτες της αυριανής κοινωνίας.

    pelopio laptop ol 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παράταση έξι μηνών στην κήρυξη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης
    Παράταση έξι μηνών στην κήρυξη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

    Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, δόθηκε εξάμηνη παράταση στην κήρυξη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο Γενικός Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας αποφασίζει:

    «Την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 14 και 15-10-2021 στην παραπάνω περιοχή και οι οποίες έχουν επιδεινωθεί από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα ανωτέρω 9 και 10 σχετικά. Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 16 Απριλίου 2025. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Δημάρχου Γ. Λέντζα με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη
    Συνάντηση Δημάρχου Γ. Λέντζα με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

    Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ενός εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Τέθηκε και το ζήτημα βελτίωσης της εφαρμογής του εργόσημου

    Μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα είχε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου και τον Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Διονύση Κεκάτου.

    Στην συνάντηση που έγινε και στην οποία παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Κόκκινος, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι αυξημένες ανάγκες που έχει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε έργα αγροτικής οδοποιίας, για το οποίο ο κ. Τσιάρας δεσμεύθηκε προκειμένου να υπάρξει συνολική χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την πλευρά του Δήμου γίνεται ήδη μια σημαντική προεργασία με πρωτοβουλία του Γιάννη Λέντζα, καθώς ετοιμάζονται και σύντομα θα υποβληθούν δύο σχετικές μελέτες για τέτοιου είδους έργα, με δαπάνη εκτέλεσης 500.000 ευρώ η καθεμιά, στη βάση όσων συζητήθηκαν με τον κ. Τσιάρα και τον κ. Νικολακόπουλο.

    Το ζήτημα με το εργόσημο

    Παράλληλα, ετέθη από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί παραγωγοί της περιοχής, όσον αφορά το εργόσημο. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα θετικό μέτρο, για οποίο όμως παρατηρούνται αβελτηρίες ως προς τη διαδικασία υλοποίησης και εφαρμογής του. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ενήμερος για το ζήτημα και ανέφερε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να αντιμετωπισθούν τα θέματα που δυσκολεύουν την εφαρμογή του, ενώ εξετάζονται λύσεις και βελτιώσεις, προκειμένου το μέτρο να λειτουργήσει στη βάση του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκε και να βοηθήσει αποτελεσματικά τους ίδιους τους παραγωγούς.

    «Τα αγροτικά προβλήματα αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα»

    Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τον κ. Τσιάρα για την ανταπόκρισή του, ενώ υποστήριξε ότι τα αγροτικά θέματα που απασχολούν, όχι μόνο το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης αλλά ολόκληρη την Ηλεία είναι πολλά και σημαντικά. Επίσης, τόνισε: «Τα αγροτικά προβλήματα αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, γι αυτό και πρέπει να εργαστούμε συντεταγμένα προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις, με στόχο την προστασία και ανάδειξη της παραγωγής, και συνολικά την στήριξη των αγροτών του Νομού μας».

    «Συνεχίζουμε τη δουλειά»

    Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κ. Τσιάρα, όσο και τον κ. Νικολακόπουλο για την άκρως εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση. «Συνεχίζουμε τη δουλειά ώστε να ολοκληρωθούν και να υποβληθούν οι σχετικές μελέτες για τα έργα αγροτικής οδοποιίας και προσδοκούμε να ενταχθούν σύντομα προς χρηματοδότηση», τόνισε. Τέλος, ο κ. Λέντζας προσκάλεσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με τον κ. Τσιάρα να αποδέχεται την πρόσκληση, με την επίσκεψη να προετοιμάζεται άμεσα.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο