Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 16:52

Απάντηση Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Αργυρόπουλου: Σε ποια χώρα ζει ο κ. Μιχαλακόπουλος;

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Δεν θα απαντούσα στα ψεύδη και τις ανακρίβειες του κ. Χάρη Μιχαλακόπουλου αν αυτά δεν άγγιζαν τα όρια της γραφικότητας.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα και να γνωρίζουν οι πολίτες του Πύργου ποια είναι η αλήθεια:

Η μελέτη για το έργο της ανάπλασης του Επαρχείου είχε συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επί της προηγούμενη δημοτικής αρχής και με άλλον πολιτικό προϊστάμενο. Με εκείνη τη μελέτη το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε. Μπορεί ο κ. Μιχαλακόπουλος να μην γνωρίζει τις αυστηρές διαδικασίες που προβλέπονται για έργα του ΕΣΠΑ, αλλά σίγουρα τις γνωρίζει ο… «υποβολέας» του και θα μπορούσε να ζητήσει ενημέρωση.

Εμείς, μετά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, «θεραπεύσαμε» όλες τις ελλείψεις της προηγούμενης μελέτης, που επικαλείται ο κ. Μιχαλακόπουλος. Γι’ αυτό και το έργο προχωρούσε έως και το τέλος του προηγούμενου έτους με ταχύτατους ρυθμούς. Αυτό που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ήταν η στάση πληρωμών από το κράτος, για όλα τα ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ, σε όλη την Ελλάδα.

Ότι συμβαίνει στον Πύργο, συμβαίνει παντού. Δεν αποτελούμε εξαίρεση.

Ο κ. Μιχαλακόπουλος δεν έχει δει ότι έχουν σταματήσει τα έργα στο λιμάνι του Κατακόλου, και στην παράκαμψη του Αγ. Ιωάννη που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Πρόκειται επίσης για έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

Αλλά μήπως δεν υπάρχει διακοπή εργασιών και στο έργο των βελτιώσεων στην Ε.Ο. Πύργου –Κυπαρισσίας που υλοποιεί το υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών;

Ο κ. Μιχαλακόπουλος δεν έχει ακούσει τίποτα για τη ραγδαία αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες , την ενέργεια και τα καύσιμα που έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση τους εργολήπτες όλης της χώρας; Αυξήσεις που οδηγούν τον έναν μετά τον άλλον στο να ζητούν διάλυση των εργολαβιών;

Σε αυτή τη χώρα ζει ο κ. Μιχαλακόπουλος ή σε κάποια άλλη;

Από άγνοια και ασχετοσύνη είναι οι ισχυρισμοί του, ή ο «υποβολέας» του τον χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά για δημιουργία εντυπώσεων;

Τελικά δεν βάζει μυαλό…Η μία μετά την άλλη, προσφυγές του απορρίπτονται από την Αποκεντρωμένη με τελευταίο παράδειγμα την προμήθεια των καυσίμων και την εμπλοκή που επιχείρησε να προκαλέσει.

Γι’ αυτό και ο κ. Μιχαλακόπουλος μας είναι αδιάφορος όπως και τα κατά καιρούς «πονήματά» του.

Όσον αφορά το έργο της ανάπλασης του Επαρχείου, ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσουμε, παρά τις αντικειμενικά αντίξοες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σε όλο τον εργοληπτικό χώρο, σε συνεργασία πάντα με την Διαχειριστική Αρχή και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να βρούμε τη χρυσή τομή ώστε το έργο να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να υλοποιηθεί έγκαιρα.

Αυτή την περίοδο είμαστε σε διαρκή επαφή με την Διαχειριστική Αρχή και τον εργολάβο και προσπαθούμε να βρούμε τη βέλτιστη λύση.

Σύντομα, με αίσθημα ευθύνης όπως μας διακρίνει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, θα ενημερώσουμε τους δημότες του Πύργου για το αποτέλεσμα αυτών των διαβουλεύσεων και την πορεία του έργου.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 18:58

Σχετικά Άρθρα

  • Βασίλης Παναγόπουλος «Πρώτα θα λύσουμε την καθημερινότητα για να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακά έργα»
    Βασίλης Παναγόπουλος «Πρώτα θα λύσουμε την καθημερινότητα για να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακά έργα»

    Με δημοπρασία και «συμφωνία-πλαίσιο» για άμεση λύση

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με δημοπρασίες έργων και χρήση της «συμφωνίας-πλαίσιο», όπως ορίζει η νομοθεσία, προχωρά άμεσα ο Δήμος Πύργου προκειμένου να επιλύσει καίρια προβλήματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών. Ήδη, όπως ψηφίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, έχει εγγραφεί το έργο «Αποκατάσταση οδοστρώματος πόλεως Πύργου 2024» με ποσό που ανέρχεται στις 500.000 ευρώ.

    Το παραπάνω έργο θα εκτελεστεί κατόπιν δημοπρασίας και θα λύσει σοβαρά προβλήματα στην πόλη σχετικά με την επούλωση λάκκων και διαφόρων ασφαλτικών θεμάτων, για την άρση επικινδυνότητας. Έργα, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με την ίδια αμεσότητα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύργου, καθώς ούτε το ανάλογο προσωπικό διαθέτει ούτε και τον όγκο των υλικών.

    «Αυτό θα είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να ανταποκρινόμαστε άμεσα στην καθημερινότητα του πολίτη» δηλώνει στο ilialive.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος. «Η καθημερινότητα είναι η λακκούβα, η λάμπα, το χαλίκι... Το 95% των αιτημάτων αφορούν αυτά τα θέματα. Όταν δημοπρατήσουμε το συγκεκριμένο έργο θα φύγει ένας πολύ μεγάλος όγκος αιτημάτων και το πιο σημαντικό είναι ότι θα υλοποιούνται άμεσα. Διότι αν δεν λύσουμε την καθημερινότητα δεν μένει χρόνος να ασχοληθούμε με πιο σοβαρά και αναπτυξιακά θέματα».

    Επιπλέον, όπως ενημερώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, στον άμεσο προγραμματισμό εντάσσεται η σύναψη συμφωνίας-πλαίσιο για την αποκατάσταση ζημιών και φθορών στα σχολεία, καθώς υπάρχει πληθώρα αιτημάτων από τους διευθυντές. Επιπλέον, ανάλογα θα ενεργήσουν και για το ηλεκτροφωτισμό με εξωτερικούς συνεργάτες που θα αναλάβουν τις εργασίες στις Δ.Ε. Ωλένης, Βώλακος και Ιάρδανου, ώστε τα συνεργεία του Δήμου να περιοριστούν στην Δ.Ε. Πύργου και να καλυφθούν οι ανάγκες όλου του δήμου.

  • Παναγόπουλος: "Στόχος να δημιουργηθεί μια ενότητα Πολιτισμού με Μανωλοπούλειο - Ξυστρή - Υπνωτήρια ΣΠΚ"
    Παναγόπουλος:

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Τα αρχιτεκτονικά «διαμάντια» του Πύργου οραματίζεται να αναδείξει και να ενώσει σε έναν νοητό κύκλο με επίκεντρο τον Πολιτισμό, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος. Στόχος και προσωπικό του όραμα, όπως δηλώνει στο ilialive, είναι να δημιουργηθεί ένα έργο αναφοράς για την πόλη. Συγκεκριμένα, να υλοποιηθούν οι απαραίτητες αναπλάσεις ώστε το Μανωλοπούλειο, το Ξυστρή και τα Υπνωτήρια του ΟΣΕ να αποτελέσουν μια ενότητα γύρω από τον Πολιτισμό.
    «Το όραμά μου είναι γύρω από τον άξονα του Πολιτισμού, να ολοκληρώσουμε το Μανωλοπούλειο, το Ξυστρή, τα Υπνωτήρια του ΟΣΕ. Ήδη «τρέχει» η ΟΧΕ και προσπαθούμε να κάνουμε μια «ενότητα» αυτή την περιοχή ώστε δημότες και επισκέπτες να βρίσκουν διέξοδο στον συγκεκριμένο χώρο. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν μεγάλες χρηματοδοτήσεις και πολλές μελέτες. Γι’ αυτό πρέπει να τα ιεραρχήσουμε. Να ξεκινήσουμε από αυτά που μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτή την πενταετία» δηλώνει ο κ. Παναγόπουλος.

    DJI 0151

    Εντατικές προσπάθειες να σωθεί η υψικάμινος στο Ξυστρή

    DJI 0011

    Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, αναφέρει επίσης πως γίνονται εντατικές προσπάθειες ώστε να σωθεί η επισκευή της υψικαμίνου στο παλιό εργοστάσιο Ξυστρή. «Προσπαθούμε να σώσουμε την επισκευή της υψικαμίνου στο εργοστάσιο Ξυστρή. Έχει ενταχθεί από τον Φεβρουάριο του 2021 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, αλλά υπολείπονται μελέτες. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις μελέτες και είμαστε σε επαφή με τη Διαχειριστική Αρχή για να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία. Εκτιμώ ότι θα το καταφέρουμε και θα προλάβουμε να το δημοπρατήσουμε. Όπως κάνουμε αγώνα δρόμου να σώσουμε πολλά έργα που είναι ήδη ενταγμένα σε προγράμματα και λήγουν προθεσμίες. Βρήκαμε περίπου στα 7 εκ. ευρώ έργα, τα οποία είναι ενταγμένα αλλά δεν είναι ώριμα για να δημοπρατηθούν. Ήδη πολλά από αυτά τα σώσαμε στο παρά πέντε, διότι ήταν ενταγμένα σε προγράμματα που έληγαν τον Φεβρουάριο ή κάποια λήγουν τον Μάρτιο με μελέτες μη ώριμες. Όπως η αστική ανάπλαση στον Κούβελο έληγε στις 9/2/2024 και καταφέραμε να το σώσουμε. Δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα ενώ έπρεπε από τον Αύγουστο του 23 όχι μόνο να δημοπρατηθεί αλλά και να ολοκληρωθούν οι βάσεις γιατί αυτό το έργο αφορά και την κατασκευή του Αστεροσκοπείου».

    Όσο για αν είναι εφικτό να δούμε υλοποιημένη την πολιτιστική ενότητα με τα παραπάνω κτίρια, απαντά: «Σίγουρα θα υπάρχει μια συνολική μελέτη με υποέργα. Ανάλογα με τις χρηματοδοτήσεις, θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε και θα ξεκινήσουμε την υλοποίησή τους. Τουλάχιστον πρέπει να έχουμε τις μελέτες έτοιμες γιατί κάτι τέτοιο απαιτεί πολλές διαδικασίες. Τα κτήρια είναι διατηρητέα και απαιτούνται εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

    "Αγκάθι" τα διατηρητέα

    Ένα επίσης δύσκολο θέμα που απασχολεί χρόνια τόσο την κοινωνία της πόλης, όσο και τις Δημοτικές Αρχές είναι η τύχη των διατηρητέων κτιρίων. Ένα «αγκάθι» λόγω και της νομοθεσίας, της ιδιοκτησίας αλλά και των χρημάτων που απαιτούνται προς αποκατάστασής τους. Ο κ. Παναγόπουλος κάνει λόγο για ένα πρόγραμμα που σκοπεύει να «τρέξει», με το οποίο μπορεί να βρεθεί λύση σε πολλά από αυτά τα κτίρια. «Η κυβέρνηση έχει αναφέρει ότι θα «τρέξει» ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει για την αναστήλωση των κτιρίων. Εάν οι ιδιοκτήτες παραιτηθούν από τη θέληση να τα επισκευάσουν, θα δίνει το δικαίωμα της επισκευής από τον Δήμο με χρηματοδότηση από την πολιτεία και το κτίριο θα είναι στην κατοχή του Δήμου για 20 χρόνια πριν επιστρέψει στους ιδιοκτήτες. Είναι ένα καλό πρόγραμμα που μπορεί να δώσει λύσεις».

    diatiritea 26

  • Αρχ. Ολυμπία: Στο μικροσκόπιο της νέας Δημοτικής Αρχής, έργα που κινδυνεύουν με απένταξη - Μονοπάτια και πυρόπληκτά
    Αρχ. Ολυμπία: Στο μικροσκόπιο της νέας Δημοτικής Αρχής, έργα που κινδυνεύουν με απένταξη - Μονοπάτια και πυρόπληκτά

    Σε τροχιά λύσης για τα μονοπάτια των πυρόπληκτων περιοχών - Γιώργος Λινάρδος: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών, θα εξασφαλίσουν καλύτερη και άμεση πρόσβαση σε αγροτικές καλλιέργειες και περιουσίες, αλλά και έργα που κινδυνεύουν να απενταχθούν μπαίνουν στο μικροσκόπιο της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως δηλώνει στο ilialive.gr ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Λινάρδος, τα έργα που μπαίνουν σε προτεραιότητα, είναι εκείνα που δίνουν λύσεις στην καθημερινότητα του πολίτη όπως η αγροτική οδοποιία και η οδοποιία των κοινοτήτων.

    Παράλληλα αναζητούνται άμεσα λύσεις σε έργα που βρίσκονται στον «αέρα» και κινδυνεύουν να απενταχθούν όπως η δημιουργία των μονοπατιών από την Αρχ. Ολυμπία έως τη Λαμπεία.

    «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έργα που είναι στο «αέρα» και συμβάσεις που τις έχουν εγκαταλείψει οι εργολάβοι γιατί δεν έχουν πληρωθεί για τα έργα που «τρέχουν». Υπάρχουν έργα που λόγω μελετών απεντάχθηκαν. Τα Υπουργεία όπως και η νομοθεσία δίνουν τη δυνατότητα και υποβάλλουμε ξανά μελετητικούς φακέλους και αυτό σκοπεύουμε να πράξουμε.

    Linardos 1

    Ένα από τα πιο σημαντικά έργα που οδεύει προς απένταξη είναι η δημιουργία των μονοπατιών από την Αρχ. Ολυμπία έως τη Λαμπεία . Αυτό το έργο, επειδή δεν έγιναν οι ανάλογες ενέργειες και εγκαταλείφθηκε για λόγους που μας είναι άγνωστοι, δυστυχώς οδηγείται προς απένταξη. Αυτό σημαίνει ότι θα χαθεί ένα σημαντικό χρηματικό κονδύλι για τον τόπο μας και ένα επίσης πολύ ουσιαστικό έργο δεν θα γίνει.

    Η πρώτη βούληση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλου και η δική μου, είναι να διερευνήσουμε εντός των ημερών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δασαρχείο, τις τυχόν λύσεις που υπάρχουν. Εάν υπάρχει η δυνατότητα να κερδίσουμε κάποια παράταση, ώστε να τρέξουν οι ανάλογες γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα το πράξουμε. Είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες μας όπως και αγροτική οδοποιία του Δήμου μας».

    Ετοιμάζεται το Τεχνικό Πρόγραμμα

    Αναφορικά με την αγροτική οδοποιία, ο κ. Λινάρδος σημειώνει ότι σε πρώτη φάση θα γίνει προσπάθεια ένταξης των έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Υποδομών και την ΠΔΕ.
    «Εκεί που θα χρειαστούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΠΔΕ και της κεντρικής πολιτείας, είναι για τη διέλευση των κεντρικών δρόμων από τις πρώην έδρες των Δήμων προς την Αρχαία Ολυμπία. Προτεραιότητα μας, να φροντίσουμε την προσβασιμότητα αλλά και την μετακίνηση των κατοίκων προς τις αγροτικές τους καλλιέργειες και περιουσίες ώστε να τους δώσουμε το κίνητρο να παραμείνουν στην περιοχή.

    Το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, συντάσσεται μέχρι το τέλος του μήνα και αμέσως θα απευθυνθούμε στην Περιφέρεια και τα Υπουργεία για να δούμε, τι μπορούμε να εξασφαλίσουμε από τα χρηματοδοτικά προγράμματα που τρέχουν. Εκτιμούμε ότι στο πρώτο τρίμηνο θα έχουμε μια εικόνα για το τι θα μπορούμε να υλοποιήσουμε τη φετινή χρονιά».

  • Αργυρόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα θέμα για διακοπή των εργασιών στην ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου
    Αργυρόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα θέμα για διακοπή των εργασιών στην ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου

    “ΕΝΑ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ FB!”

    Δεν υπάρχει κανένα θέμα για διακοπή των εργασιών και «πάγωμα» του έργου της ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο, τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, διαψεύδοντας παράλληλα δημοσίευμα πως “γίνεται κάτι τέτοιο γιατί η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει πληρωθεί για εκτελεσμένες εργασίες”...

    Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο έργο, ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν λειτουργήσει τάχιστα στέλνοντας άμεσα τα απαραίτητα έγγραφα στο Πράσινο Ταμείο, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία, προκειμένου να πληρωθεί το πρώτο τιμολόγιο που εκδόθηκε μόλις πριν λίγες μέρες, στις 3 Νοεμβρίου.

    argurop anaplasi 28i 2

    Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Γ. Αργυρόπουλος:

    “ΕΝΑ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ FB!”

    Ένα αναληθέστατο δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρωινή" έδωσε... τροφή στους γνωστούς, άσχετους περί του αντικειμένου, αλλά εμπαθείς, εμμονικούς, τοξικούς τύπους, να εξαπολύσουν μύδρους κατά της Δημοτικής Αρχής και να ειρωνευτούν το έργο που παραδίδουμε στην επόμενη διοίκηση του δήμου, υπό τον κ. Στάθη Καννή.

    Αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μας τα απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια προς το πρόσωπό μου, κάτω από τις κοινοποιήσεις του συγκεκριμένου αίολου δημοσιεύματος. Το μόνο που έχω να απαντήσω στους κυρίους (?) αυτούς είναι ότι τα γραφόμενα τους χαρακτηρίζουν τους ίδιους.

    Επί της ουσίας τώρα:

    1. Το έργο χρηματοδοτείται από το "Πράσινο Ταμείο" και με κάθε λογαριασμό-τιμολόγιο του εργολήπτη που αποστέλλεται, μέσω της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, στον Οργανισμό, πιστώνεται ακολούθως ο ειδικός λογαριασμός του Δήμου. Ανίδεοι, άσχετοι και κακεντρεχείς είναι όσοι υποστηρίζουν ότι τα χρήματα του έργου πήγαν σε ...άλλους σκοπούς, γιατί απλά δεν υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου.

    2. Το πρώτο τιμολόγιο ύψους 70.000 ευρώ περίπου, της αναδόχου εταιρείας, εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου η Τεχνική υπηρεσία μας μεταβίβασε το τιμολόγιο μαζί με τον πρώτο λογαριασμό και τα υπόλοιπα συνοδευτικά έγγραφα στην Οικονομική υπηρεσία για την έκδοση του εντάλματος πληρωμής.

    Χθες (8/11) η Οικονομική υπηρεσία εξέδωσε το ένταλμα και σήμερα (9/11) το απέστειλε στο Πρασινο Ταμείο για την εκταμίευση των χρημάτων. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

    3. Για τους γνωριζοντες την κείμενη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων, είναι γνωστό οτι αίτημα για διακοπή εργασιών δύναται να υποβάλλει ο εργολάβος αν δεν έχει πληρωθεί, με την παρέλευση δύο μηνών από την ημέρα που έχει εκδώσει το τιμολόγιο. Και τότε βέβαια μπορεί να υπάρξουν αντιρρήσεις της υπηρεσίας και να πάρει τρεις και τέσσερις μήνες για να γίνει προσωρινή διακοπή εργασιών. Που όμως δυο μηνες και που 6 ημέρες;

    Αν αποφασίσει από μόνος του να το πράξει, τότε έχει ο ίδιος τις συνέπειες του νόμου που είναι πολύ αυστηρές.

    4. Κλείνοντας, μια καλοπροαίρετη συμβουλή, ως παλαιότερος, στον συνάδελφο Παναγιώτη Φωτεινόπουλο: Το “Α” που μαθαίνουμε στη δημοσιογραφια είναι ότι πριν γράψουμε ένα ρεπορτάζ διασταυρώνουμε την όποια πληροφορία. Και μια δεύτερη, επίσης καλοπροαίρετη: Πάντα αναζητούμε και τη γνώμη του καθ' ύλην αρμόδιου. Γιατί όπως ήδη διαπίστωσες φίλε Πανο, έγινες άθελα σου η αιτία να γίνω στόχος εμετικών σχολίων κάποιων τυχάρπαστων τυπάκων που εκμεταλευονται το χάος του fb για να βγάλουν τα απωθημένα τους, μη έχοντας το κύρος και το θάρρος να εμφανιστούν οι ίδιοι στο δημόσιο βίο. Άλλο η έγκυρη δημοσιογραφια και άλλο η χυδαία σπίλωση προσωπικοτήτων και υπολήψεων στο fb!

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αργυρόπουλος: Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους εμπιστεύθηκαν την παράταξή μας «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ»
    Αργυρόπουλος: Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους εμπιστεύθηκαν την παράταξή μας «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ»

    Φίλες και φίλοι,

    Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους εμπιστεύθηκαν την παράταξή μας «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ» και στάθηκαν στο πλευρό του Τάκη Αντωνακόπουλου στους δύο γύρους της δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης.

    Το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τον αγώνα μας. Είναι όμως καθόλα αποδεκτό και σεβαστό. Άλλωστε αυτό επιτάσσει ο σεβασμός στις αρχές της δημοκρατίας και στη βούληση της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει αν αποφάσισαν σωστά ή όχι.

    Είναι αυτονόητα τα συγχαρητήρια μου προς το νέο δήμαρχο κ. Στάθη Καννή και την παράταξη «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» για την εκλογική τους νίκη. Όπως αυτονόητη είναι και η ευχή μου για μια πετυχημένη και δημιουργική θητεία. Γιατί αυτό που προέχει είναι η βελτίωση της διαβίωσης όλων των συμπολιτών μας και όχι οι μεταξύ μας στείρες αντιπαραθέσεις, που δυστυχώς κυριάρχησαν το προηγούμενο διάστημα.

    Η εκτίμηση των συνδημοτών μας προς το πρόσωπό μου, που αποτυπώθηκε με την αναδειξή μου στην πρώτη θέση, μεταξύ πολλών αξιολόγων συνυποψηφίων, στο συνδυασμό μας, αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή. Τους περιβάλλω με απέραντη αγάπη και δεσμεύομαι απέναντι τους ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην τους διαψεύσω.

    Παράλληλα θέλω να εκφράσω δημόσια ένα ειλικρινές συγνώμη σε όσους, αιρετούς και πολίτες, πίκρανα και στενοχώρησα αυτά τα τέσσερα χρόνια, μη μπορώντας να ανταποκριθώ στα αιτήματα τους. Αιτήματα που άλλοτε ήταν δίκαια και λογικά και άλλοτε όχι.

    Στο νευραλγικό τομέα των τεχνικών έργων που μου είχε αναθέσει ο Τάκης Αντωνακόπουλος - και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη του - αφήνουμε μια σημαντική παρακαταθήκη στη νέα Δημοτική Αρχή με έργα που υλοποιούνται, άλλα που είναι έτοιμα για υπογραφή σύμβασης και άλλα που έχουν δημοπρατηθεί και βρίσκονται στα διάφορα στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας. ¨Εργα που θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα και της υποδομές της πόλης. Βεβαίως οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν τελειώνουν ποτέ. Εύχομαι προβλήματα της καθημερινότητας, και όχι μόνο, που δεν καταφέραμε να λύσουμε εμείς, να τα λύσει η νέα Δημοτική Αρχή.

    Όσον αφορά τη νέα πενταετία δεσμεύομαι, ότι θα υπηρετήσω μαζί με τους άλλους συναδέλφους, μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις της παράταξής μας, τον θεσμικό ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης με μαχητικότητα και ευσυνειδησία, προτείνοντας αλλά και ελέγχοντας τη Δημοτική Αρχή.

    Η ανάπτυξη και η πρόοδος του δήμου είναι υπόθεση όλων μας!

    Με εκτίμηση

    Γιάννης Γεωργίου Αργυρόπουλος

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αργυρόπουλος: Αντί ευχαριστηρίου μηνύματος για την στήριξή σας - Το δίλλημα αυτής της Κυριακής
    Αργυρόπουλος: Αντί ευχαριστηρίου μηνύματος για την στήριξή σας - Το δίλλημα αυτής της Κυριακής

    Φίλες και Φίλοι,

    Την περασμένη Κυριακή δώσαμε μαζί μια μεγάλη μάχη με επικεφαλής το δήμαρχό μας Τάκη Αντωνακόπουλο

    Μια μάχη με μοναδικό σκοπό να συνεχιστεί η δύναμη αλλαγής, ανάπτυξης και προόδου του τόπου και της κοινωνίας μας.

    Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας με την ψήφο τους, ανέδειξαν πρώτη την παραταξή μας «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ», επιδοκιμάζοντας ουσιαστικά τη μεθοδική προσπάθεια και το σημαντικό έργο που συντελέστηκε την προηγούμενη τετραετία.

    Υπήρξαν βεβαίως και άλλοι που δεν καταφέραμε να τους πείσουμε. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας επέλεξαν να ψηφίσουν άλλες παρατάξεις. Η απόφασή τους είναι σεβαστή.

    Αγαπητοί συνδημότες,

    Τώρα μπροστά μας έχουμε το δεύτερο και τελικό γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.

    Οι επιλογές πλέον δεν είναι πολλές. Είναι μόνο δύο

    Το δίλλημα στο οποίο θα κληθούμε να απαντήσουμε είναι ξεκάθαρο

    Επιθυμούμε ένα δήμο καθαρό, εξωστρεφή, ελκυστικό, φωτεινό, ζωντανό;

    ¨Η θα επιστρέψουμε στο παρελθόν της μιζέριας, της αδράνειας και της απαξίωσης;

    Θέλουμε ένα δήμαρχο αποφασιστικό, διεκδικητικό, κοινωνικά ευαίσθητο με όραμα και θέληση για δουλειά, που ενώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου;

    Ή προτιμούμε τον επικεφαλής μιας ετερόκλητης συμμαχίας παραγόντων χωρίς αρχές και αξίες, με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση της δημαρχιακής εξουσίας.

    Θεωρώ ότι η απάντηση είναι σαφής

    Γι αυτό και κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό συμπορεύονται μαζί μας φίλοι και ψηφοφόροι άλλων παρατάξεων, δημιουργώντας ένα ρεύμα σαφέστατης υπεροχής και καθαρής επικράτησης.

    Βεβαίως έως την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες εμείς θα αγωνιζόμαστε να πείσουμε ακόμη και τον τελευταίο συνδημότη μας ότι το μέλλον δεν «χτίζεται» με πισωγυρίσματα.

    Ιδιαίτερα απευθύνουμε προσκλητήριο συμμετοχής και στήριξης στη νέα γενιά του τόπου μας, η οποία βλέπει ότι η Δημοτική Αρχή του Τάκη Αντωνακόπουλου είναι δίπλα της με πράξεις, με δράσεις, με πρωτοβουλίες, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη νεανική τους ορμή και φαντασία μπορούμε να κάνουμε άλματα προόδου.

    Φίλες και φίλοι,

    Όσον με αφορά, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου σε όλους εσάς που δώσατε μαζί μας αυτό τον όμορφο αγώνα. Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και η κατάταξη στην πρώτη θέση ανάμεσα σε μια πλειάδα ικανών και αξιόλογων συνυποψηφίων αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή. Δεσμεύομαι από την πλευρά μου ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στην ευθύνη που μου αναθέσατε.

    Αυτό που προέχει όμως τώρα είναι η επανεκλογή του Τάκη Αντωνακόπουλου. Για να συνεχιστεί ο φωτεινός ορίζοντας που ανοίξαμε το Σεπτέμβρη του 2019. Γι αυτό και σας καλώ να δώσουμε ακόμη πιο μεθοδικά, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά, αυτή τη μάχη.

    Με τη νίκη!

    Γιάννης Αργυρόπουλος του Γεωργίου

    Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου

    Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ»

    (Δελτίο Τύπου)

  • “Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο”: Ο Γιάννης Αργυρόπουλος υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Παν. Αντωνακόπουλου
    “Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο”: Ο Γιάννης Αργυρόπουλος υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Παν. Αντωνακόπουλου

    Στην πορεία νίκης του συνδυασμού του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου “Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο” συντάσσεται για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Γιάννης Αργυρόπουλος, συνεχίζοντας ταυτόχρονα την κοινή τους πορεία.

    Στην τρέχουσα περίοδο είναι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Αναπληρωτής Δήμαρχος.

    - Όπως δηλώνει:

    «Ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος τον Σεπτέμβριο του 2019 μου ανέθεσε το νευραλγικό τομέα των Τεχνικών Έργων. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Το αποτέλεσμα το βλέπουν κάθε μέρα οι συνδημότες μας. Αυτοί θα μας κρίνουν στις 8 Οκτωβρίου. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν στον συνδυασμό μας την εντολή για μια νέα δημιουργική θητεία. Προσωπικά δεσμεύομαι να συνεχίσω με την ίδια θέληση και το ίδιο πάθος, να αγωνίζομαι για έναν πιο όμορφο, πιο φιλικό, πιο λειτουργικό και πιο ανθρώπινο δήμο!

    ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πύργου: Στην τελική ευθεία για το έργο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»
    Δήμος Πύργου: Στην τελική ευθεία για το έργο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»

    Παρεμβάσεις σε Γούμερο, Μυρτιά-Άγιο Ηλία και Χανάκια

    Ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» προϋπολογισμού 734.980,41 ευρώ βρίσκεται ο Δήμος Πύργου.

    Την προηγούμενη εβδομάδα ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενέκρινε το φάκελο του προσυμβατικού ελέγχου και πλέον το μόνο που απομένει για την υπογραφή της σύμβασης είναι η έκδοση της εγγυητικής από την ανάδοχο εταιρεία. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Ήδη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύργου έχει αποστείλει προς την ανάδοχο εταιρεία «Κατασκευαστική Α.Ε.» την ανάλογη πρόσκληση.

    * Τα σημεία που θα γίνουν οι παρεμβάσεις χωματουργικών εργασιών και τσιμεντοστρώσεων εξυπηρετούν τόσο την πρόσβαση σε αγροτικές καλλιέργειες, όσο και τον αναπτυσσόμενο δευτερογενή τομέα της περιοχής που εμφανίζει εξαγωγική δραστηριότητα. Για το λόγο αυτό, επελέγησαν αγροτικοί δρόμοι που εξυπηρετούν μονάδες που επεξεργάζονται, μεταποιούν, συσκευάζουν και εξάγουν τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα της περιοχής, όπως:

    -Ο αγροτικός δρόμος που οδηγεί στο οξοποιία της ΕΓΚΡΕ, στην αγροτική περιοχή Χανακίων.

    -Ο αγροτικός δρόμος που οδηγεί στο συσκευαστήριο βιολογικών προϊόντων «Λαμπρόπουλος» στην αγροτική περιοχή Μυρτιάς – Αγ. Ηλία.

    - Ο αγροτικός δρόμος που οδηγεί στη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων «Θεοδωρόπουλου» στην αγροτική περιοχή Γουμέρου.

    dimos erga georg 2

    Ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα

    Για ένα έργο που συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση των παραγωγικών μονάδων κι επίσης θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επιχειρηματικότητα του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, κάνει λόγο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος δηλώνει:

    «Τα οφέλη από τις εν λόγω παρεμβάσεις είναι πολλαπλά. Η βελτίωση της προσβασιμότητας, αναμένεται να αυξήσει και τους ρυθμούς παραγωγής και εξαγωγών των μονάδων, γεγονός που ενδεχομένως να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση. Οι δευτερογενείς μονάδες μετατρέπονται σε τουριστικούς προορισμούς μέσω αγροτουριστικών προγραμμάτων ενώ καθίστανται πλέον επισκέψιμες από σχολικές μονάδες. Το επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο της κάθε μονάδας θα λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις στον δευτερογενή τομέα, με οφέλη που θα φανούν στην άμεση οικονομία της περιοχής».

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο