Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 11:25

Κατσιφάρας: Τι οφείλει να κάνει η Περιφέρεια  για τον Αγρότη!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Αναδείξαμε τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών και της ελληνικής υπαίθρου χθες στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συζητήσαμε ανοικτά, υπεύθυνα και με άρτια προετοιμασία για όλα τα ζητήματα που πνίγουν την αγροτική παραγωγή και οικονομία. Ποιες είναι οι λύσεις τους, Όπως:

. Το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής από τις ανεξέλεγκτές ανατιμήσεις.

. Τις μεγάλες ελλείπεις σε εργάτες γης.

. Τις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις μέσα στην κρίση από τις ελλείψεις.

. Τις καθυστερήσεις στη πραγματική στήριξη των αγροτικών προϊόντων.

.Την σωστή αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στις υποδομές.

Η περιφερειακή Αρχή που μέχρι τώρα ήταν παρατηρητής οπλίστηκε με προτάσεις και έχει όλο τον χρόνο μπροστά της να φανεί χρήσιμη.

Η Περιφερειακή Αρχή που μέχρι τώρα επιφανειακά και αμήχανα αντιμετώπιζε το αγροτικό ζήτημα καλείται να μην χάσει και αυτή την ευκαιρία.

Εμείς η Παράταξή μας,

Όλοι οι Φίλοι και τα μέλη της θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους αγρότες μας.

Ο Δρόμος της ευθύνης είναι Μπροστά μας!

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 11:21

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Α. Κατσιφάρας για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας
    Ο Α. Κατσιφάρας για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας

    Αντίο ΦΙΛΕ Δήμαρχε!

    Αντίο ΔΗΜΗΤΡΗ Καλογερόπουλε.

    Ήσουν για μένα ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ελεύθερος - πηγαίος – γλεντζές - αυθεντικός, ένας γνήσιος Δημοκράτης.

    Συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση, σε γνώρισα πολύ καλά και εκτίμησα τον χαρακτήρα σου , την μαχητικότητα και το καθαρό μυαλό σου.

    Λάμπρυνες φίλε μου με την αξιοπρέπεια σου την Αχαΐα και την Δημοκρατική Παράταξη.

    Μοιραστήκαμε τις αγωνίες σου, τα οράματα και τους στόχους σου για την Αιγιάλεια, τον τόπο που τόσο αγάπησες , τίμησες και τιμήθηκες.

    Το κενό είναι μεγάλο, δυσαναπλήρωτο. Φεύγει γρήγορα ένα αυθεντικός αυτοδιοικητικός, που δούλευε με πάθος.

    Θερμά συλλυπητήρια στην ωραία οικογένειά σου την ξεχωριστή και διακριτική σύζυγό σου Σοφία και στα παιδιά του.

    Καλό ταξίδι Δημήτρη, δεν θα σε ξεχάσουμε.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατσιφάρας: Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2023 δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και της περιοχής μας
    Κατσιφάρας: Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2023 δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και της περιοχής μας

    Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2023 που είναι και ο τελευταίος της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου.

    Τίποτα καινούριο για την ακρίβεια που πλήττει τους πολίτες, τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, καμία αναφορά στις υποδομές για την υγεία, την εκπαίδευση και την απασχόληση.

    Ένας προϋπολογισμός που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις περιφέρειας, απλώς διαχειρίζεται μια καθημερινότητα που κανένα μας δεν ικανοποιεί.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατσιφάρας: Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την Αχαΐα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανακύκλωση του παρελθόντος και αβεβαιότητα για το μέλλον
    Κατσιφάρας: Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την Αχαΐα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανακύκλωση του παρελθόντος και αβεβαιότητα για το μέλλον

    Ο κ. Μητσοτάκης στην προεκλογική του επίσκεψη στην Πάτρα προσπάθησε να παρουσιάσει ένα σχεδιασμό για την Αχαΐα με ορίζοντα το 2030 συνολικού προϋπολογισμού 3,7 δις ευρώ. Στον οποίο ενέταξε τα πάντα. Ακόμη και μέτρα οριζόντιας πολιτικής, για παράδειγμα μέτρα που ανήκουν στο πακέτο στήριξης covid. Λες και τα οριζόντια μέτρα έχουν τοπικό χαρακτήρα.

    Για τις υποδομές στην Υγεία δεν έκανε καμία ουσιαστική αναφορά καθώς και για μια σειρά από άλλα έργα όπως η ανάπλαση του Λαδόπουλου, η ύδρευση του φράγματος Πηνειού, η αξιοποίηση του φράγματος Πείρου Παραπείρου και μια σειρά από άλλα έργα. Θέλοντας να παρουσιάσει έργο συμπεριέλαβε έργα είτε που έχουν ήδη ολοκληρωθεί είτε έργα τα οποία ενέταξε η προηγουμένη Περιφερειακή αρχή και υλοποιεί η σημερινή η Δήμοι και άλλοι φορείς με δικούς τους πόρους. Εάν υπολογίσουμε τα χρήματα που προορίζονται για τη λειτουργική ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας, αυτά που αφορούν την Πατρών Πύργου, άλλα και έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί η είναι ενταγμένα από την περίοδο Κατσιφάρα και από Δήμους και φορείς με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, τότε τα χρήματα που απομένουν μέχρι το 2030 για την Αχαΐα είναι ένα μικρό ποσό της τάξεως των 600 εκ. ευρώ περίπου.

    Εάν εσείς κ. Πρωθυπουργέ και κύριοι της Περιφερειακής Αρχής είστε ικανοποιημένοι από αυτό το ποσό εμείς όχι μόνο δεν μένουμε ικανοποιημένοι άλλα ανησυχούμε όπως ανησυχεί και ο λαός της Αχαΐας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τέλος εποχής για Κατσιφάρα: Ακολουθήσαμε το δρόμο της ελευθερίας και της ευθύνης. Τον πιστέψαμε, τον βαδίσαμε, συνεχίζουμε
    Τέλος εποχής για Κατσιφάρα: Ακολουθήσαμε το δρόμο της ελευθερίας και της ευθύνης. Τον πιστέψαμε, τον βαδίσαμε, συνεχίζουμε

    Το τέλος της διαδρομής του στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Αναφέρει πως παραμένει στην πολιτική ως ενεργός πολίτης και δεν αποκαλύπτει τα επόμενα βήματά του.

    Η ανακοίνωση:

    Φίλες και Φίλοι

    Ένας κύκλος πολύτιμος και δημιουργικός στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση κλείνει για μένα.

    Εννέα χρόνια ως περιφερειάρχης και τρία χρόνια ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Δυτική Ελλάδα.

    Κρατώ μέσα στην καρδιά μου, την ΑΓΑΠΗ σας και την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σας. Όσο ζω θα σας τα ανταποδίδω με τον σεβασμό και την εκτίμησή μου.

    Πίστεψα με πάθος στον θεσμό που υπηρέτησα. Έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για το ανώτερο, το καλύτερο, το αξιοπρεπές, το άδολο. Με πίστη και αγάπη για τον τόπο μας.

    Εκλεγήκαμε το 2010 ως παράταξη ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, μέσα στην πιο δύσκολη οικονομικά περίοδο για την πατρίδα μας.

    Λειτουργήσαμε τον θεσμό μέσα σε τρία μνημόνια, με περιορισμένα δημοσιονομικά μέσα και πολιτική αστάθεια. Πήραμε χρέη και παραδώσαμε ταμείο, πήραμε βαλτωμένα έργα και παραδώσαμε ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα.

    Πορευτήκαμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

    Κτίσαμε έναν νέο θεσμό, πρωτοποριακό, αναπτυξιακό - συμμετοχικό – εξωστρεφή στην Μεσόγειο και την Ευρώπη.

    Δύο φορές εκλέκτηκα πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής, δηλαδή όλων των περιφερειών της Μεσογείου, και εννέα χρόνια αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στη επιτροπή περιφερειών της ΕΕ. Η τιμή μεγάλη.

    Η Δυτική Ελλάδα απέκτησε αναγνώριση. Στο πρόσωπό μου αποδόθηκε τιμή στη συλλογική προσπάθεια της παράταξης μας και δημιουργήθηκε μια μεγάλη υπεραξία μέσα από την εμπειρία που αποκτήθηκε.

    Στήσαμε ένα θεσμό λαϊκό και ανεξάρτητο, που δεν περίμενε εντολές από την Αθήνα. Εμείς συνεργαζόμασταν με την Αθήνα και διεκδικούσαμε αποτελεσματικά.

    Εμείς πιστέψαμε και πιστεύουμε, πραγματικά, στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

    Δουλέψαμε με όραμα, σχέδιο και στρατηγική και διαμορφώσαμε έναν θεσμό που άνοιγε δρόμους παντού. Στην έρευνα, τις υποδομές, το περιβάλλον, την ανάπτυξη και στην κοινωνία.

    Με μια μόνο αξία και αρχή: Το Δικαίωμα στην Πρόοδο του τόπου μας.

    Τι δεν ξεχνώ από το έργο μας

    Τις ολοκληρωμένες επενδύσεις ( ΟΧΕ ) Κατάκολο – Πύργος - Αρχαία Ολύμπια και Μεσολόγγι -Αιτωλικό - Λιμνοθάλασσά. Πρωτοποριακές και οραματικές στρατηγικές.

    Τις αστικές αναπλάσεις σε όλες τις Πόλεις και έδρες των δήμων και κωμοπόλεις. Όλες οι πόλεις είχαν δικαίωμα - όλες απέκτησαν έργα αστικής κινητικότητας.

    Την πολιτική διεκδίκηση για την ανάπτυξη δικτύων ενέργειας για την πατρίδα και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και την ανάπτυξη της παραγωγής μας.

    Τη διαρκή και σθεναρή στήριξη των παραγωγών μας και του Πρωτογενούς Τομέα.

    Τη στήριξη με προγράμματα για την Έρευνα και την Εκπαίδευση του ανθού της κοινωνίας μας, τη Νέα Γενιά.

    Δεν ξεχνώ τα δέκα πιο εμβληματικά έργα

    Νοσοκομείο Αγρινίου, Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, Λιμάνι Κατάκολου , Λιμάνι Αιγίου, Μουσείο Μεσολογγίου, Μουσείο Θέρμου, Παντάνασσα , Μίνι Περιμετρική Πάτρας, Χιονοδρομικό Καλαβρύτων, Προσβάσεις σε 30 Μονές και θρησκευτικά Μνημεία.

    Δεν ξεχνώ επίσης ότι ανοίξαμε τον Δρόμο για την ανάπλαση του εργοστάσιού του Λαδόπουλου στην Πάτρα, την βόρεια έσοδο της Πάτρας, την Τριχωνίδα στο Αγρίνιο, το φράγμα Πείρου Παραπείρου και το φράγμα Πηνειού στην Ηλεία.

    Δεν ξεχνώ, τέλος, τους κρίσιμους αγώνες που δώσαμε για την ολοκλήρωση των οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών. Με συνέπεια και χωρίς να αλλάζουμε άποψη ανάλογα με το ποιος κυβερνά.

    Είναι οι προκλήσεις του Αύριο. Θα ολοκληρωθούν γιατί τα θεμέλια που βάλαμε είναι γερά.

    Παραδώσαμε ένα πρωτοποριακό τεχνικό πρόγραμμα που θα υλοποιείται για πολλά χρόνια γιατί συμπύκνωνε τις ανάγκες του μέλλοντος.

    Φίλοι και φίλες,

    Το 2019 η παράταξή μας δεν έχασε τις εκλογές. Η παράταξή μας υπονομεύτηκε. Πλέον, όλα είναι γνωστά . Όπως είναι γνωστοί και οι πρωταγωνιστές. Οι ιδιοτελείς πράξεις τους παρέδωσαν ένα δημοκρατικό κάστρο της αυτοδιοίκησης στη συντηρητική παράταξη και αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα. Είναι όμως και ένα ιστορικό και βαθιά πολιτικό μάθημα για τον προοδευτικό κόσμο για να αγωνιστεί, ώστε να ανατρέψει την οπισθοδρόμηση και τον νεποτισμό τις ιδιοτέλειας και του ρουσφετιού.

    Μέχρι σήμερα επέλεξα να μην κάνω καμία αναφορά για το θέμα, άφησα τον χρόνο να δώσει τις απαντήσεις και σήμερα όλα είναι γνωστά με κυριότερο την διαπραγμάτευση για τις θέσεις.

    Βεβαίως, έγιναν λάθη, αστοχίες και παραλήψεις για τις οποίες έχω αναλάβει της ευθύνες μου. Ένα θέλω να γνωρίζετε ότι δεν υπήρξε ποτέ από μένα ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα.

    Ευχαριστώ για το ωραίο ταξίδι στην αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά στελέχη και μέλη της παράταξης, τους άμεσους συνεργάτες του ιδιαίτερου γραφείου μου, την οικογένειά μου που με στήριξε πάντα με διακριτικό τρόπο.

    Επέλεξα συνειδητά, να ανοίξω τον δρόμο τώρα, έναν ακριβώς χρόνο πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή για την παράταξη μας, να εκλέξει τον νέο επικεφαλής της, να αναπτύξει τον πολιτικό σχεδιασμό της, να προετοιμαστεί για τον επόμενο στόχο που είναι η νίκη.

    Παρέμεινα στην θέση του περιφερειακού συμβούλου, σεβόμενος τη λαϊκή εντολή. Ο σεβασμός στην λαϊκή εντολή είναι κορωνίδα της δημοκρατίας.

    Στη ζωή μου έχω βάλει πυξίδα να υπηρετώ τον άνθρωπο, το δίκαιο και τις αξίες της θεσμικής δημοκρατίας και την ακολουθώ στο ακέραιο.

    Φίλες και Φίλοι,

    Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, αλλά η αισιοδοξία για το αύριο είναι ο οδηγός μου.

    Ρωτούν πολλοί που, πραγματικά, ενδιαφέρονται για μένα και πιστεύουν τις αξίες που υπηρετώ, ..."τι θα κάνει ο Αποστόλης την επόμενη μέρα."

    Απαντώ είμαι ελεύθερος!

    Πάντοτε επέλεγα την αξιοπρέπεια από τον συμβιβασμό και τη διαπραγμάτευση.

    Την Μεγάλη Εικόνα από τις μικροδιευθετήσεις.

    Το Πολιτικό Όραμα για την κοινωνία από τους αποσπασματικούς σχεδιασμούς.

    Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΠΡΟΟΔΟ.

    Παραμένω στην πολιτική ως ενεργός πολίτης.

    Θα έχετε τη αγάπη μου, τον σεβασμό μου, την έμπρακτη στήριξή μου.

    Είμαι περήφανος για το ταξίδι μας, νιώθω περήφανος για την όμορφη σχέση που κτίσαμε.

    Μπροστά μας είναι ο Δρόμος!"

  • Έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πύργο ζητά η Παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα
    Έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πύργο ζητά η Παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα

    Έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πύργο ζητά η Παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα με μοναδικό Θέμα τις,

    Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του σχεδίου ανασυγκρότησης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας. Πέρασε ένας χρόνος χαμένος!

    Όλο το κείμενο της εισήγησης που εστάλη στη πρόεδρο με τις υπογραφές των 17 μελών περιφερειακών συμβούλων της παράταξης.

    Η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021 άφησε πίσω της εκτεταμένες ζημιές σε περιβάλλον, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, υποδομές σε δίκτυα, οδικά και αρδευτικά, στην μεγαλύτερη έκταση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε πολλά διαμερίσματα του Δήμου Πύργου.

    Η Κυβέρνηση, παρουσία όλων των φορέων της Ηλείας εξήγγειλε μέτρα άμεσης αποκατάστασης, γρήγορες αποζημιώσεις της παραγωγής καθώς και σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης αντίστοιχο της Βόρειας Εύβοιας σε συνεργασία με τη αυτοδιοίκηση.

    Σήμερα ένα χρόνο μετά, μας έμειναν οι καταστροφές, οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν και το σχέδιο αγνοείται!

    Όλα δυστυχώς είναι στάσιμα και βαλτωμένα και το χειρότερο η απάθεια της Περιφερειακής Αρχής που ο ρόλος της έπρεπε να είναι άλλος, να είναι διεκδικητικός - μαχητικός και οι πρωτοβουλίες της να είχαν ήδη φέρει αποτελέσματα.

    Ο περιφερειάρχης επέλεξε τον ρόλο του παρατηρητή αφού συνειδητά συμβιβάστηκε με τη απραξία, τη αδράνεια που επιτρέπουν την κοροϊδία.

    Η μόνη δραστηριότητα που είδε το φως της δημοσιότητας και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες ήταν οι επαναλαμβανόμενες φωτογραφήσεις στο έργο των ιδιωτών που φύτεψαν τις ελιές στις καμένες περιοχές.

    Αναδεικνύουμε Ένα – Ένα τα θέματα που απασχολούν τους πυρόπληκτους πολίτες και τους τοπικούς φορείς. Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς συμβαίνει και κυρίως να αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες, με συλλογικότητα για να υπάρχουν άμεσα αποτέλεσμα.

    Αποζημιώσεις

    Στις καλλιέργειες της ελιάς που είναι και η κύρια παραγωγή, οι αποζημιώσεις περιορίστηκαν μόνο στις προκαταβολές των 50 ευρώ ανά ελαιόδεντρο και μόνο για τους πιστοποιημένους αγρότες, ενώ πολλοί αγρότες που έκαναν λάθη ή μπήκαν ετεροχρονισμένα στην πλατφόρμα του ΕΛΓΑ, δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε ένα ευρώ.

    Στην κτηνοτροφία δόθηκαν μόνο οι ζωοτροφές και καμία μέριμνα για την αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου, ενώ για τις αμπελοκαλλιέργειες δεν έχουν καθοριστεί ακόμη οι τιμές ανά στρέμμα.

    Καμία μέριμνα για τους πληγέντες πολίτες - αγρότες που είναι στο ειδικό καθεστώς, δηλαδή δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά είχαν οργανωμένες καλλιέργειες ελαιόδεντρων, παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει υποσχέσεις.

    Καμία μέριμνα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που λειτουργούν και αναπτύσσονται στις καμένες περιοχές και κυρίως τους επαγγελματίες των τουριστικών επιχειρήσεων της αρχαίας Ολυμπίας που είναι και οι περισσότεροι , αλλά επηρεάστηκαν άμεσα γιατί νέκρωσε οικονομικά η περιοχή.

    Καμία μέριμνα και κανένας προγραμματισμός για τις οριστικές αποζημιώσεις ανά δένδρο. Η απόφαση προέβλεπε 140 ευρώ ανά δένδρο αν έχουν υποστεί ολική καταστροφή και 100 ευρώ αν έχουν υποστεί μερική. Να σημειώσουμε εδώ ότι από την άνοιξη η εικόνα είναι απόλυτα σαφής για την ανάπτυξη ή μη των δένδρων.

    Υποδομές

    Τα μόνα χρήματα που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα δεν είναι παραπάνω από 2 εκ στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και 10 περίπου εκ ευρώ περίπου στην περιφέρεια. Ποσά που είναι αδύνατον να καλύψουν στοιχειωδώς τις άμεσες και έκτακτες ανάγκες σε αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα πολιτικής προστασίας.

    Δεν υπάρχει σαφής οδικός χάρτης δημοτικών και περιφερειακών έργων, από ποιό ταμείο θα χρηματοδοτηθούν και ποιό το ύψος το ποσού ανά έργο. Ποιές υποδομές θα αναλάβει το κεντρικό κράτος και ποιές προτάσσονται από την Περιφέρεια καθώς και σε ποιό στάδιο ωρίμανσης βρίσκονται.

    Η 801 ΣΑΕ που αφορά έργα πρόληψης και αποκατάστασης ουσιαστικά δεν έχει αξιοποιηθεί, γιατί δεν έχουν ενταχθεί έργα μακροπρόθεσμα αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής θωράκισης στην ευαίσθητη περιοχή από πυρκαγιές και κατολισθήσεις.

    Προχωρούν μόνο μερικές από τις αποκαταστάσεις στα πλαίσια της έκτακτης ανάγκης. Κανένας σχεδιασμός για τις υποδομές του αύριο που θα τονώσουν το αναπτυξιακό και οικονομικό περιβάλλον της περιοχής.

    Σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάτασης

    Είχε εξαγγελθεί κατά τα πρότυπα της Ευβοίας που ήδη υλοποιείται, ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Αφορούσε την επιχειρηματικότητα , τις επενδύσεις και την τοπική οικονομία σε μία περιοχή που έχει υποστεί την μεγαλύτερη δημογραφικά μείωση πληθυσμού.

    Η Διανέοσις που κλήθηκε να αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του οραματικού σχεδίου για την αποκατάσταση είναι στο στάδιο της καταγραφής και της διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς.

    Πέρασε όμως ένας ολόκληρος χρόνος απραξίας και κοροϊδίας και τώρα θα επανέλθουν πανηγυρικά για τις προεκλογικές ανάγκες να υποσχεθούν τα υπεσχεθέντα να τα διαφημίσουν πάλι με χρήματα του λαού.

    Θα συμπεριφέρονται ως ύστεροι σωτήρες και θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών σαν να μην τρέχει τίποτα.

    Κύριοι της περιφέρειας,

    Γιατί , Χάσατε έναν ολόκληρο χρόνο σε διαβουλεύσεις και διαπιστώσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων χωρίς ακόμη να έχετε καταφέρει να υλοποιείτε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ηλεία;

    Γιατί, δεν παρακολουθήσατε μεθοδικά και εντατικά, τι έκαναν οι άλλες περιοχές και να ζητήσετε το δίκαιο της περιοχής;

    Γιατί, δεν διδαχτήκατε τίποτε από την τραγική εμπειρία των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 στην ίδια περιοχή και να αποφύγετε την επανάληψη των λαθών;

    Γιατί, αποδεχθήκατε η Ηλεία να έχει διαφορετικό κυβερνητικό χειρισμό στις αποκαταστάσεις, για μία εξίσου μεγάλη ζημιά, αλλά με το ιδιαίτερο φορτίο και συμβολισμό που έχει ο χώρος και το πνεύμα της Αρχαίας Ολυμπίας;

    Η παράταξή μας με αίσθημα ευθύνης είχε αναλάβει την πρωτοβουλία και φέραμε πέρυσι σε έκτακτο συμβούλιο το θέμα προς συζήτηση στον Πύργο. Κάναμε προτάσεις και δηλώσαμε διάθεση στήριξης . Τα αγνοήσατε όλα και σήμερα ένα χρόνο μετά η Ηλεία βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

    ΕΠΕΙΔΗ

    α. όλα τα παραπάνω δεδομένα λειτουργούν αρνητικά, επιβάλλεται ένας νέος συντονισμός διεκδίκησης από όλες τις θεσμικές δυνάμεις του τόπου μας.

    β. ο χρόνος περνά εις βάρος της Ηλείας και οι πόροι που θα αναζητηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ( ΠΔΕ ) μειώνονται συνεχώς.

    γ. οι πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών νιώθουν εγκαταλελειμμένοι και απογοητευμένοι καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν και πρόσθετες δυσκολίες από την νέα κρίση.

    ΖΗΤΟΥΜΕ

    Να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο στην Ηλεία στον Πύργο με μοναδικό θέμα τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του σχεδίου ανασυγκρότησης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων Περιοχών.

    Προτείνουμε να κληθεί η κυβέρνηση και να προσκληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δήμοι, επιμελητήρια, σύλλογοι, ενώσεις και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

    Η παράταξή μας θα είναι και πάλι μπροστάρης

    Για την παράταξη Δικαίωμα στην Πρόοδο

    Κατσιφάρας Απόστολος

    Αγγελόπουλος Γεώργιος

    Γεωργακοπούλου-Μπάστα Δήμητρα

    Δριβίλας Δημήτριος

    Καπλάνης Διονύσιος

    Καρπέτας Κων/νος

    Κατσαρή Κωνσταντούλα

    Κόντης Κων/νος

    Κουσκουρή Αθανασία

    Λύτρας Ιωάννης

    Μητρόπουλος Κων/νος

    Μπαλαμπάνης Νικόλαος

    Μπράμος Παναγιώτης

    Ρούση-Ντζιμάνη Αγγελική

    Σκιαδαρέσης Σπυρίδων

    Σώζος Βασίλειος

    Χαροκόπος Αντώνιος

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατσιφάρας: Στάσιμο και ανεπαρκές το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το 2023
    Κατσιφάρας: Στάσιμο και ανεπαρκές το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το 2023

    Λάθη επί λαθών, ανακυκλώσεις και αστοχίες που δεν δικαιολογούνται αλλά προσθέτουν νέα προβλήματα στον θεσμό, τους πολίτες και την περιοχή μας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος που έφερε προς ψήφιση η περιφερειακή αρχή.

    ΣΤΑΣΙΜΟ, γιατί,

    Η πλειοψηφία των έργων είναι ενταγμένα πριν το 2018 - 2019, ενώ δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στην υλοποίησή τους. Απλά ανακυκλώνονται κάθε χρόνο.

    Οι ΣΑΕ που εντάσσονται τα τεχνικά έργα είναι ακριβώς οι ίδιες εδώ και μια τετραετία. Δεν προστέθηκε καμία νέα γιατί καμία διεκδίκηση σοβαρή δεν προτάχθηκε από τον Περιφερειάρχη και την ΕΝΠΕ.

    Το πρόγραμμα έχει βαλτώσει συνολικά και λόγω των συνεχών ανατιμήσεων στα οικοδομικά υλικά, το σίδηρο και τα καύσιμα αφού καμία ουσιαστική θεσμική αλλαγή δεν έγινε που να βοηθά στην απεμπλοκή των έργων.

    Αναφέρουμε τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα βαλτωμένων έργων , ένα ανά Νομό

     Ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων

     Οι αναπλάσεις της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Κατάκολου

     Οι αναπλάσεις του δρόμου της Τουρλίδας στο Μεσολόγγι

    ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ, γιατί ,

    Ενώ οι εποχές άλλαξαν, η πανδημία έφερε νέα δεδομένα, και προστέθηκαν νέες ανάγκες στους πολίτες την οικονομία και την παραγωγή, το πρόγραμμα είναι στραμμένο στο χθες.

    Είμαστε μετά από πολλά χρόνια σε εποχή εκτός μνημονίων άρα οι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν για εντάξεις νέων έργων πολύ περισσότερες και δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία για την περιοχή μας.

    Από τα νέα οικονομικά εργαλεία που διαθέτει η χώρα μας η περιφερειακή αρχή δεν έχει καταφέρει ακόμη να αξιοποιήσει αποτελεσματικά κανένα γιατί δεν έχει όραμα και στρατηγική.

    Τέλος, υπάρχουν δύο ακόμη σοβαρά θέματα που χαρακτηρίζουν αρνητικά το πρόγραμμα:

    Α. Τα έργα που καρκινοβατούν είναι πολλά και τα βλέπουμε παντού. Οδηγούμαστε λοιπόν με μαθηματική ακρίβεια σε μία “νέα γενιά” μη ολοκληρωμένων έργων που θα είναι ο βραχνάς για την επόμενη περιφερειακή αρχή.

    Β. Οι επαναλαμβανόμενες αναθέσεις συμβάσεων έργων χωρίς προηγούμενη δημοσίευση έχουν υπερβεί κάθε λογική. Στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό, δημιουργούν αδικίες και αντί να λύσουν προβλήματα αφήνουν έκθετη την περιφερειακή αρχή η οποία με την πρακτική της συμβάλει στη θεσμική απαξίωση ενός πρωτοπόρου θεσμού, όπως η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

    Εν κατακλείδι,

    Το τεχνικό πρόγραμμα τρέχει με ρυθμούς χελώνας ενώ η διαφήμιση με ταχύτητα φωτός.

    Εμείς ως παράταξη “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ” είχαμε έγκαιρα τονίσει, και σήμερα δυστυχώς δικαιωνόμαστε, ότι η περιφερειακή αρχή ήταν σε λάθος κατεύθυνση γιατί,

     Βολεύτηκε στα έτοιμα έργα που βρήκε, και ήταν πολλά.

     Παγιδεύτηκε στην οικειοποίηση και την καπηλεία των έργων καθυστερώντας τον χρόνο υλοποίησή τους.

     Εναπόθεσε τις ελπίδες της στην κυβερνητική στήριξη που δεν ήλθε ποτέ στην πράξη παρά μόνο στα λόγια.

    Σήμερα, τα στελέχη της περιφερειακής αρχής τρέχουν και δεν φτάνουν, και το χειρότερο και ακόμη πιο προκλητικό είναι ότι τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες να προσπαθούν να τις παρουσιάσουν ως νέες υποσχέσεις.

    Ο χρόνος όμως, δυστυχώς, πέρασε ανεκμετάλλευτος για την περιοχή μας και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε τροχιά αυτοδιοικητικών και βουλευτικών εκλογών που περιορίζει τις δυνατές επιλογές.

    Οι χαμένες ευκαιρίες έχουν ονοματεπώνυμο , αυτό του νυν Περιφερειάρχη.

    Εμείς τοποθετηθήκαμε και αναδείξαμε τις παθογένειες του τεχνικού προγράμματος 2023 με το αίσθημα ευθύνης που πάντα μας διακρίνει και πάνω σε πραγματικά δεδομένα , πρώτον για την πολιτική αξιοπιστία και δεύτερον γιατί πονάμε τον τόπο μας.

    Ο Δρόμος της Αλλαγής στην Περιφέρεια είναι Μπροστά μας!

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατσιφάρας: 52 εκ. ευρώ σε διαπραγματεύσεις για την ΠΔΕ χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, 22.962.000 ευρώ μόλις σε μια συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Ιουλίου του 2022
    Κατσιφάρας: 52 εκ. ευρώ σε διαπραγματεύσεις για την ΠΔΕ χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, 22.962.000 ευρώ μόλις σε μια συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Ιουλίου του 2022

    Δεν έχουν περάσει δύο χρόνια από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε τη διαδικασία ανάθεσης έργων αξίας 580 χιλιάδων ευρώ (!!) με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και μετά από τη ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, όπου η αρμοδιότητα του τρόπου δημοπράτησης έργων πέρασε στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία έχει απόλυτη πλειοψηφία η Περιφερειακή Αρχή, αυτό το ποσό εκτινάχθηκε στα 52 εκατομμύρια ευρώ(!!!).

    Με την επίκληση του κατεπείγοντος, σχεδόν έναν χρόνο από την διαπίστωση του συμβάντος, με την πρόσκληση όχι του συνόλου των, κατά το νόμο, κατάλληλων εργοληπτικών εταιρειών της Περιφέρειας αλλά με ένα μικρό ποσοστό αυτών.

    Είναι χαρακτηριστικό δε ότι υπάρχουν εταιρείες οι οποίες για 18 έργα, στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 26ης Ιουλίου του 2022, έλαβαν 5 (!)προσκλήσεις, όταν για τα συγκεκριμένα έργα υπάρχουν δεκάδες κατάλληλες εταιρείες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Κύριοι, της Περιφερειακής Αρχής έχετε ξεπεράσει κάθε όριο.

    Διαστρεβλώνετε, συνειδητά και σκόπιμα, το πνεύμα και το γράμμα του Νόμου για να μετατρέψετε τη διαδικασία ανάθεσης έργων σε προεκλογικό σας ρουσφέτι.

    Όμως, ότι και να κάνετε, ο προοδευτικός λαός της Δυτικής Ελλάδας θα σας δώσει την απάντηση στις επόμενες εκλογές.

    Την ίδια απάντηση θα σας δώσουν και αυτοί οι οποίοι δεν βάζουν την αξιοπρέπειά τους στο κομματικό σας ζύγι.

    Και αυτή η διαδικασία κύριοι της Περιφερειακής Αρχής, και δημόσια θα είναι και δεν θα μπορέσετε να την αποφύγετε.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατσιφάρας: Η σχεδιασμός για την αποκατάσταση της γέφυρας στον Εύηνο ποταμό είναι ο ορισμός της αποτυχίας σας κ Φαρμάκη
    Κατσιφάρας: Η σχεδιασμός για την αποκατάσταση της γέφυρας στον Εύηνο ποταμό είναι ο ορισμός της αποτυχίας σας κ Φαρμάκη

    Όλο το σχέδιό σας για την αποκατάσταση της Γέφυρας στον Εύηνο ποταμό ήταν λάθος από την αρχή και αποδεικνύετε καθημερινά. Δεν θέλατε να ακούσετε κανέναν και τα αποτελέσματα αρνητικά παντού.

    Η έκτακτη πρόσβαση με τις κατασκευές μέσα στην κοίτη του ποταμιού κατέρρευσε χθες με την πρώτη νεροποντή.

    Η ενδιάμεση λύση, που συνεχώς διαφημίζετε, βρίσκεται ακόμη στις ανακοινώσεις.

    Η οριστική λύση, που παραπέμφθηκε στο υπουργείο, καρκινοβατεί.

    Η σιδηροδρομική γέφυρα σε μια από τις αρχαιότερες γραμμές (ιστορικό μνημείο), αντί να προστατευτεί και να ανακατασκευασθεί, θα καταργηθεί οριστικά.

    Εννέα (9) μήνες η περιφερειακή αρχή είναι χαμένη μες την αδιαφορία, τις υποσχέσεις και τις τεχνικές αστοχίες.

    Εννέα ( 9 ) μήνες οι πολίτες βιώνουν τα αποτελέσματα της αναξιοπιστία σας.

    Τα μεγάλα λόγια για άμεσες λύσεις κατέρρευσαν μαζί με το γεφυράκι και έμειναν μόνο οι υποσχέσεις σας.

    Κύριοι της περιφερειακής αρχής,

    Για τους πολίτες του Γαλατά, Μεσολογγίου, Ευηνοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ συνεχίζεται και ένας ακόμη χειμώνας θα είναι δύσκολος. Απαιτούν άμεση λύση, δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία.

    Τέλος,

    αφήστε τις φωτογραφίες σε έργα που βρήκατε έτοιμα, ‘’ τρία χρόνια δεν ήταν αρκετά ’’, δεν ‘’ βαρεθήκατε ‘’ και κυρίως

    αφήστε την κουραστική αλλά πληρωμένη υπερδιαφήμιση στο μότο ‘’ έργα όχι λόγια’’, γιατί ξεμείνατε από έργα και σας έμειναν μόνο τα λόγια.

    Η αποκατάσταση της λειτουργίας της παλιά εθνικής οδού Αντίρριο - Ιωάννινα συνεχίζει να παραμένει στην πλήρη αρμοδιότητά σας. Μην κρύβεστε λοιπόν και αναλάβατε επί τέλους τις ευθύνες σας.

    Αποτύχατε κ Φαρμάκη παραδεχτείτε το !

    Μετράτε πλέον χαμένες ευκαιρίες.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch