Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 18:47

Σε πλήρη εξέλιξη ο προσεισμικός έλεγχος στον Δήμο Πύργου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Προτεραιότητα στα σχολικά συγκροτήματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτιρίων στον Δήμο Πύργου, ο οποίος έχει ξεκινήσει μετά τον ορισμό των μηχανικών από το ΤΕΕ.

Προτεραιότητα έχει δοθεί στα σχολικά συγκροτήματα σύμφωνα με το σχεδιασμό του Τεχνικού Επιμελητήριου

Ήδη έχει γίνει σε πρώτο βαθμό η εκτίμηση της κατάστασης των κτιριακών υποδομών του Γυμνασίου Επιταλίου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου από τους ελεγκτές-μηχανικούς του ΤΕΕ Παναγιώτη Ζουρντό, Βασιλική Σεφερλή και Αναστάσιο Καλαμβόκη.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου και στα Δημοτικά Σχολεία 1ο Πύργου και Κουτσοχέρας για τα οποία έχουν οριστεί οι μηχανικοί Κώστας Μυλωνάς, Αθανάσιος Κουφωλιάς και Εμμανουήλ Ανδριόλας.

Μετά το πρώτο στάδιο ελέγχων θα ακολουθήσει το δεύτερο και αν για κάποια από αυτά τα κτιριακά συγκροτήματα προκύψει η ανάγκη ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού, θα προχωρήσει η διαδικασία εκπόνησης των σχετικών μελετών για την επισκευή τους.

«Ο προσεισμικός έλεγχος έχει ήδη ξεκινήσει στο Δήμο Πύργου όπου δίνεται προτεραιότητα στα σχολεία. Μάλιστα οι ελεγκτές-μηχανικοί του ΤΕΕ έχουν προχωρήσει στην εκτίμηση της κατάστασης των κτιριακών υποδομών σε δύο σχολικά συγκροτήματα, το Γυμνάσιο Επιταλίου και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Παναγόπουλος.

Στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Έργων τόνισε ότι: «σύμφωνα με το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει από το Τεχνικό Επιμελητήριο θα έχουμε μία γενική άποψη σε τι κατάσταση βρίσκονται όλα τα δημοτικά κτίρια το Μάρτιο του 2025».

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου του προσεισμικού ελέγχου θα ακολουθήσει αξιολόγηση του βαθμού επικινδυνότητας των κτιριακών συγκροτημάτων του Δήμου και εν συνεχεία το δεύτερο στάδιο του ελέγχου, από τον οποίο αν προκύψει η ανάγκη για κάποια από αυτά τα κτίρια να ενισχυθούν στο φέροντα οργανισμό, θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες για την επισκευή τους μετά την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

Proseisms sxoleia dimos 2

Proseisms sxoleia dimos 3

Proseisms sxoleia dimos 4

Proseisms sxoleia dimos 5

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 18:45

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Κι’ όλα έγιναν ροζ! - Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού
    Πύργος: Κι’ όλα έγιναν ροζ! - Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

    Με μια λιτή αλλά γεμάτη μηνύματα ευαισθησίας εκδήλωση, ο Δήμος Πύργου και η Δημοτική Κοινότητα της πόλης, διοργάνωσαν ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού το πρωί του Σαββάτου. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού αλλά και του Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ασθένειας, στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, μπροστά από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, ένα καλαίσθητο κιόσκι με ενημερωτικό υλικό και το καθιερωμένο ροζ κορδελάκι να δίνεται στις κυρίες που σταμάτησαν να ενημερωθούν.

    Η εξαιρετική ομάδα των επιστημόνων, Μαρία Αγαλιανού, Κωνσταντίνα Μπόκιου (Ιατροί-Ακτινοδιαγνώστριες) και Ελένη Βασιλοπούλου (Ιατρός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Χειρουργός Μαστού), ενημέρωσαν για τις αιτίες του καρκίνου του μαστού, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στις ομιλίες τους στην καθοριστική συμβολή της πρόληψης. Αναφέρθηκαν στα βήματα προόδου που έχει κάνει η επιστήμη της ιατρικής και προέτρεψαν όλες τις γυναίκες να προβαίνουν έγκαιρα στις απαιτούμενες εξετάσεις.

    Το μήνυμα της πρόληψης έστειλε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό κάθε συνδημότη και πως χρέος όλων είναι να αντιμετωπίζονται οι ασθενείς με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

    Μετά το τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε περίπατος επί των οδών Ερμού-Γερμανού-Πατρών και Μανωλοπούλου με ροζ μπαλόνια και ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε στους δημότες.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αν. Διοικήτρια ΓΝ Ηλείας-ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ο ιατρός Νίκος Σπηλιόπουλος, η πρόεδρος της Δ.Κ. Πύργου Αθηνά Κρεστενίτη, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Τζανέτου, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΕ ΟΤΑ Έλενα Μπαγιώργου, και δεκάδες άλλες γυναίκες.

    Ekdilosi Karkinos 2

    Ekdilosi Karkinos 3

    Ekdilosi Karkinos 4

    Ekdilosi Karkinos 5

  • Δήμος Ζαχάρως: Τιμή στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από την μαθητική Κοινότητα
    Δήμος Ζαχάρως: Τιμή στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από την μαθητική Κοινότητα

    Με την κατάθεση των στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαθητές των σχολείων της Ζαχάρως, της Φιγαλείας, του Κακοβάτου και του Γιαννιτσοχωρίου, ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο του Ηρωικού «όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Δήμο Ζαχάρως.

    Το πρωί της Παρασκευής 25ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο στολισμένο Μνημείο των Ηρώων.

    Το πρόγραμμα του εορτασμού της «28ης Οκτωβρίου 1940» περιλάμβανε επετειακές εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης, ενώ αργότερα έγινε η κατάθεση των στεφάνων και η προσφερόμενη τιμή στους Ήρωες του Έπους του 40, από τους μαθητές των σχολικών μονάδων της περιοχής. Η εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

    Το παρόν έδωσαν, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Τερζής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεώργιος Τριγάζης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ιωάννης Μπάμης, η Δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Σκαλτσά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζαχάρως Παναγιώτης Γκόγκας, οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και φορέων. Οι επετειακές εκδηλώσεις, σε όλο το Δήμο, θα κορυφωθούν την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, με τις μαθητικές Παρελάσεις.

    dimos zax 28i mathites 2

    dimos zax 28i mathites 3

    dimos zax 28i mathites 4

    dimos zax 28i mathites 5

    dimos zax 28i mathites 6

    dimos zax 28i mathites 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940
    Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Με, σχολικές γιορτές, απαγγελίες ποιημάτων και κατάθεση στεφάνων από μαθητές στο Μνημείο Ηρώων, ξεκίνησαν στην πόλη της Αμαλιάδας την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, οι επετειακές εκδηλώσεις για το Έπος του 40’.

    Ο Δήμος Ήλιδας διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο την κεντρική εκδήλωση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες να παρατάσσονται στο Μνημείο Ηρώων, όπου τη μικρή γιορτή επιμελήθηκαν από κοινού το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.

    Εκτός από τα ποιήματα με θέμα την 28η Οκτωβρίου 1940 και το Έπος των Ελλήνων στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής και συγκεκριμένα από το αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιάννη Αθανασόπουλο, τους εκπροσώπους των δύο σχολείων εκ μέρους της Α’/βάθμιας και της Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας και της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Καραπιπέρης.

    ilida 28i sxol sftef 2

    ilida 28i sxol sftef 3

    ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

    Νωρίτερα, ο εκπαιδευτικός κόσμος του Δήμου Ήλιδας τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο κάθε σχολείο ξεχωριστά.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Άκη Χουζούρη βρέθηκαν στην γιορτή που προετοίμασαν με πολύ μεράκι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας.

    Την εκδήλωση του σχολείου τίμησε με την παρουσία του και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ενώ η διευθύντρια του 2ου Λυκείου κα Άννα Γεωργακοπούλου παρέδωσε και τους επαίνους στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους κατά τη σχολική χρονιά 2023 – 2024.

    ilida 28i sxol sftef 4

    ilida 28i sxol sftef 5

    ilida 28i sxol sftef 6

    ilida 28i sxol sftef 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται αλλαγές σε 14 δήμους - Ποιοι θέλουν να καταργηθούν
    Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται αλλαγές σε 14 δήμους - Ποιοι θέλουν να καταργηθούν

    Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου θα πρέπει να υποβληθούν οι εισηγήσεις των εκτιμητών για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε 14 δήμους και 36 ζώνες, στο υπουργείο Οικονομικών, μετά τη δικαίωση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί το 2023 επί των αρχικών αξιών.

    Αυτή η διαδικασία αφορά 36 ζώνες οι οποίες αφορούν τους δήμους: Αγίων Αναργύρων Καματερού, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Πειραιά, Ιθάκης, Καρπάθου, Λουτρακίου, Σύμης, Πύργου, Ρόδου και Λέρου.

    Υπενθυμίζεται ότι, οι δημοτικές Αρχές αυτών των περιοχών είχαν υποβάλει ένσταση, θεωρώντας ότι οι αντικειμενικές αξίες που είχαν οριστεί ήταν σημαντικά μεγαλύτερες από τις πραγματικές και αυτό οδηγούσε σε αδικίες και σε επιβαρύνσεις.

    Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες «φωνές» στην αγορά ακινήτων που υποστηρίζουν πως οι αντικειμενικές αξίες δεν έχουν λόγο ύπαρξης και θα έπρεπε να καταργηθούν.

    Ποιοι θέλουν την κατάργηση τους

    Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στον τρόπο εκτίμησης ενός ακινήτου και η ανάγκη κατάργησης των αντικειμενικών αξιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της 25ης Prodexpo.

    Συντονίζοντας τη σχετική συζήτηση, η Άννα Νάζου, Ορκωτή Εκτιμήτρια και Επικεφαλής της NAI RealAct Ltd, υπογράμμισε ότι πρέπει να καταργηθούν οι παράλογες αντικειμενικές αξίες και το φορολογικό σύστημα να μην μπερδεύεται με την αξία του ακινήτου.

    «Η αξία του ακινήτου είναι μία», είπε η κυρία Νάζου.

    Με την άποψη αυτή συμφώνησε η Αντιγόνη Δούναβη, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι με τις αντικειμενικές αξίες δεν υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη.

    «Η λύση είναι σε κάθε αγοραπωλησία να υπάρχει εκτίμηση και να αποτυπώνει τη στιγμή. Πρέπει να οδηγηθούμε εκεί», ανέφερε η κυρία Δούναβη, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πιστοποιημένοι εκτιμητές.

    Αντίθετα, ο Πάνος Χαραλαμπόπουλος, MRICS REV, CEO, Solum, PY Gloval, Advisory Board RICS Greece, τόνισε πως οι αντικειμενικές αξίες είναι εξαιρετικές στη λογική τους και δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η τιμή ζώνης.

    Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει την πορεία των τιμών των ακινήτων, ο κ. Χαραλαμπόπουλος είπε πως η αγορά των οικιστικών ακινήτων ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια και έχει πολλούς λόγους για να συνεχίσει να ανεβαίνει, όπως τα υψηλά κόστη κατασκευής, ο ΝΟΚ, τα πολλά εγκλωβισμένα ακίνητα σε servicers, τα κλειστά ακίνητα, η ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση και τα προγράμματα «Σπίτι μου».

    «Δεν υπάρχει λόγος να μειωθούν οι τιμές τα επόμενα χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Χαραλαμπόπουλος.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πύργος: Με δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς ενόψει 28ης Οκτωβρίου
    Πύργος: Με δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς ενόψει 28ης Οκτωβρίου

    Πρασινίζει η πόλη

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με στόχο να προστεθεί στην πόλη περισσότερο πράσινο και χρώμα, η Υπηρεσία Πρασίνου προχώρησε σε δενδροφυτεύσεις επί της οδού Μανωλοπούλου και φυτεύσεις καλλωπιστικών λουλουδιών σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενόψει και του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, με ειδικό μηχάνημα καθαρίστηκε το σιντριβάνι, ενώ συνεχίζονται οι καθαρισμοί σε σημεία της πλατείας κα του Επαρχείου.

    Kalopismoi 2

    Με 15 δέντρα φωτίνιες, από ύψος της Κοκκίνου έως τη συμβολή της Μανωλοπούλου με την Ερμού «πρασινίζει» η κεντρικής οδός της πόλης, σε σημεία που είτε δεν υπήρχαν καθόλου δέντρα είτε είχαν ξεραθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. «Απαιτείται μια χρονική διαδικασία αντικατάστασης των ξερών δέντρων. Πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο διάστημα για να μπορέσει να απομακρυνθεί, από το περιορισμένο για φύτευση σημείο, η ρίζα του δέντρου και να τοποθετηθεί το καινούργιο» εξηγεί στο ilialive.gr ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Βασίλης Φάμελος, ο οποίος με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Πρασίνου Νίκο Ντοχά επέβλεπαν τις εργασίες. «Θα συνεχίσουμε με φυτεύσεις δέντρων στη Μανωλοπούλου μέχρι και το ύψος του παλιού Νοσοκομείου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης που υπάρχουν κενά».

    Kalopismoi 3

    Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα φυτευτούν ιτιές στο χώρο του Επαρχείου με την επιλογή του συγκεκριμένου δέντρου να κρίνεται στην ιδιότητα του μη φυλλοβόλου ώστε να μην υπάρχει επικινδυνότητα με πτώσεις κλαδιών, όπως και γαζίες που θα προσθέσουν χρώμα στο χώρο. Καλλωπιστικά φυτά έχουν τοποθετηθεί σε παρτέρια της κεντρικής πλατείας, καθώς και την πλατεία Ιατρίδη και Κύπρου ενώ λουλούδια έχουν δοθεί και σε πολλές κοινότητες του Δήμου.

  • Εκσυγχρονίζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου - Νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή
    Εκσυγχρονίζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου - Νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή

    Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Πύργου, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου με νέα σύγχρονα μηχανήματα.

    Τελευταίο απόκτημα μία νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή, η χρήση της οποίας αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες καθαρισμού των δημόσιων χώρων, ο οποίος θα γίνει ασφαλέστερος, ευκολότερος, ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός.

    Το καθημερινό καινοτόμο εργαλείο έχει πανεύκολο χειρισμό, ιδανικό για ανειδίκευτο προσωπικό, ενώ ο οδοκαθαριστής κάνει πολύ πιο εύκολα, καθαρά και αποτελεσματικά την εργασία του.

    Επίσης η αυτοκινούμενη σκούπα έχει μηδενικούς ρύπους, είναι αθόρυβη, ενώ η φόρτιση μπαταριών γίνεται από κοινή πρίζα μέσω ενσωματωμένου φορτιστή και έχει αυτονομία λειτουργίας 12 εως 16 ώρες.

    Παράλληλα ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το σύστημα ψεκασμού με ειδικό απολυμαντικό – αποσμητικό για δύσκολες περιπτώσεις όπως είναι οι ακαθαρσίες ζώων.

    dimos purgou skoupa 2

    dimos purgou skoupa 3

    dimos purgou skoupa 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πότε κλείνουν τα σχολεία - Ποιες είναι οι επόμενες αργίες
    Πότε κλείνουν τα σχολεία - Ποιες είναι οι επόμενες αργίες

    Η Εθνική Επέτειος για την 28η Οκτωβρίου είναι τη Δευτέρα και οι μαθητές θα συμμετάσχουν από την Παρασκευή στις σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις

    Ηπρώτη αργία της χρονιάς στα σχολεία αφορά στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με τους μαθητές να κάθονται τέσσερις ημέρες.

    Η Εθνική Επέτειος για την 28η Οκτωβρίου είναι τη Δευτέρα και οι μαθητές θα συμμετάσχουν από την Παρασκευή στις σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις.

    Μετά το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές θα απολαύσουν ένα τριήμερο ανάπαυλας από τα διαβάσματα, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου. Φέτος, η επέτειος πέφτει Κυριακή (17.11.2024) και οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου θα γίνουν την Παρασκευή (15.11.2024)

    Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα

    Τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν δύο μέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, δηλαδή τη Δευτέρα (23.12.2014), αφού τα Χριστούγεννα πέφτουν Τετάρτη (25.12.24). Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Δευτέρα κι ανάλογα με τον προγραμματισμό της κάθε σχολικής μονάδας, ενδέχεται να κάνουν για λίγες ώρες μάθημα και στην συνέχεια να συμμετέχουν σε κάποιο χριστουγεννιάτικο δρώμενο εντός του σχολείου.

    Έτσι, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τις 24 Δεκεμβρίου 2024 έως τις 7 Ιανουάριου 2025 για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ την επόμενη ακριβώς ημέρα (8.1.25), οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν ξανά στις σχολικές αίθουσες.

    Τι αναφέρει η υπουργική απόφαση που ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων

    Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση που ορίζει τι ισχύει με τις διακοπές, τις αργίες και τις εορταστικές εκδηλώσεις, αναφέρονται τα εξής:

    • Διδασκαλία μαθημάτων δεν διεξάγεται και εξετάσεις δεν διενεργούνται κατά τις ακόλουθες χρονικές περιόδους του σχολικού έτους:
    • Διακοπές Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
    • Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
    • Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, με την επιφύλαξη της παρ. 9 του άρθρου 1.
    • Κατά τις θερινές διακοπές κάθε Γυμνάσιο, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, Γυμνάσιο Ε.Α.Ε., Λύκειο Ε.Α.Ε., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. δέχεται το κοινό μία (1) ημέρα την εβδομάδα, η οποία ορίζεται από τον/την οικείο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης και ανακοινώνεται στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και εξωτερικά σε εμφανές σημείο.

    Την ημέρα αυτή, ένας/μία τουλάχιστον από τους/τις διδάσκοντες/ουσες κάθε σχολείου, ο/η οποίος/α ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους, είναι υπεύθυνος/η για τη διεκπεραίωση κάθε τρέχοντος υπηρεσιακού θέματος, ασκώντας εκτάκτως αρμοδιότητες Διευθυντή/ντριας σχολείου και υπογράφει αντ’ αυτού/ής κάθε έγγραφο ή τίτλο. Αν τα καθήκοντα ασκούν περισσότεροι από ένας/ μία διδάσκοντες/ουσες, τις αρμοδιότητες αυτές ασκεί ο/η ανώτερος/η κατά τον βαθμό και επί ισόβαθμων ο/η αρχαιότερος/η. Αν η ημέρα που έχει οριστεί συμπίπτει με ημέρα αργίας, η σχολική μονάδα δέχεται το κοινό την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

    • Για τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, Γυμνάσια Ε.Α.Ε, Λύκεια Ε.Α.Ε., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ισχύουν οι διατάξεις του ν. 1157/1981 (Α’ 126) για την καθιέρωση πενθήμερης εβδομάδας εργασίας.
    • Ημέρες αργίας των ανωτέρω ορίζονται: α) όλες οι Κυριακές, β) η θρησκευτική εορτή του Αγίου Πνεύματος, γ) οι εθνικές επέτειοι της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, δ) η Καθαρά Δευτέρα, ε) η 1η Μαΐου, στ) οι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ημέρες αργίας για την έδρα κάθε σχολείου λόγω τοπικής εθνικής ή θρησκευτικής εορτής.
    • Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις η διάρκεια των οποίων ορίζεται με σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και κατά τα λοιπά τηρείται απαρεγκλίτως το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων. Σε περίπτωση που η 30ή Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.
    • Τα ιδιωτικά σχολεία επιτρέπεται, ύστερα από σχετική γνωστοποίηση στον/στην οικείο/α Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να αργούν έως δύο (2) επιπλέον ημέρες ανά έτος, σε ημερομηνίες που σχετίζονται με την ιστορία και τη σχολική τους παράδοση ή, στην περίπτωση των ξένων σχολείων της ημεδαπής, που αποτελούν επίσημη εθνική ή θρησκευτική εορτή στη χώρα προέλευσής τους.
    • Κατά την παραμονή των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, καθώς και κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια, στα ΓΕ.Λ, στα ΕΠΑ.Λ, στα Γυμνάσια Ε.Α.Ε., στα Λύκεια Ε.Α.Ε., στα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων ή σε άλλο κατάλληλο χώρο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών. Αν η ημέρα αυτή συμπίπτει με Σάββατο ή αργία, οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγουμένη του γ) Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, με την επιφύλαξη της παρ. 9 του άρθρου 1
    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Πύργος: Υπογράφεται σύμβαση Δήμου και Επιμελητηρίου για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΒΕ Ηλείας
    Πύργος: Υπογράφεται σύμβαση Δήμου και Επιμελητηρίου για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΒΕ Ηλείας

    Για την τεχνική υποστήριξη και ωρίμανση της μελέτης

    Προγραμματική σύμβαση υπογράφει ο Δήμος Πύργου με το Επιμελητήριο Ηλείας η οποία αφορά στην τεχνική υποστήριξη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Όπως εισηγήθηκε ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, η σύμβαση αναφέρεται στην τεχνική υποστήριξη για την ωρίμανση και προετοιμασία της Πρότασης Χρηματοδότησης με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιρίου Επιμελητηρίου Ηλείας». Την πρόταση θα υποβάλλει το Επιμελητήριο Ηλείας στο πλαίσιο Πρόσκλησης «Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και υποδομών – νέα έργα» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».

    Η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης κρίθηκε απαραίτητη καθώς το Επιμελητήριο Ηλείας δεν διαθέτει συγκροτημένη Τεχνική Υπηρεσία και δεν δύναται να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες ωρίμανσης της πρότασης, κάτι που αναλαμβάνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

    Σύμφωνα με την σύμβαση, φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό , ενώ το Επιμελητήριο θα είναι ο Κύριος του έργου, αναλαμβάνει το οικονομικό κόστος που ανέρχεται στις 12.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο