Όπως εξηγεί, όσες ειδοποιήσεις οφειλών προέρχονται από κλήσεις του Κ.Ο.Κ. που είναι πριν το 2004 παραγράφονται, ενώ για τις υπόλοιπες υπάρχει η δυνατότητα του διακανονισμού.
Επισημαίνει δε, πως οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας είναι υποχρεωμένοι να προχωρούν στην αποστολή των ειδοποιητηρίων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τους καταλογιστούν ευθύνες από το Ελεγκτικό Συνέδριο με βάση το νόμο.
Ειδικότερα ο κ Θεοδώρου τονίζει:
«Mε τον καινούριο νόμο (5027/2023) άλλαξε το χρονικό διάστημα παραγραφής των οφειλών στους Δήμους από βεβαιωμένες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ και δόθηκε μία μεταβατική περίοδος, έως τον Μάρτιο του 2025, προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες αυτές από πλευράς των Ο.ΤΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, στέλνουν ειδοποιήσεις για βεβαιωμένες παραβάσεις του Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία εικοσαετία, δηλαδή από το 2004 και μετά, επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος να παραγραφούν, με αποτέλεσμα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να τους καταλογιστούν ευθύνες. Για όσες κλήσεις είναι πριν από το 2004, γιατί υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα της διαγραφής. Πρέπει όμως οι πολίτες να μεταβούν στην Οικονομική Υπηρεσία (Πολύκεντρο Δήμου Πύργου), να υποβάλλουν αίτηση και να ζητήσουν διαγραφή λόγω παραγραφής των κλήσεων πριν του έτους του 2004. Οι υπόλοιπες δεν μπορούν να διαγραφούν αλλά υπάρχει η δυνατότητα του διακανονισμού, αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο για το συγκεκριμένο ζήτημα πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους».
(Δελτίο Τύπου)