Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 15:23

Ένα διαφορετικό Ford Ranger Raptor

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Κάτι σαν θαύμα με τροχούς, πολλούς τροχούς! Η Hennessey μετέτρεψε το Ford F-150 Raptor R σε κάτι… άλλο, με έξι τροχούς και τρεις άξονες παρακαλώ...

Ξεκίνησε την επεξεργασία της πάνω στο F-150 Raptor R στις εγκαταστάσεις της στο Σίλι του Τέξας και το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως… εντυπωσιακό.

Το pickup της Ford βαπτίστηκε ξανά μετά τη μετατροπή του από τη Hennessey με το όνομα VelociRaptoR 6×6. Ναι, καλά διαβάσατε, 6×6, διότι αυτό το «αγροτικό» διαθέτει πλέον 6 τροχούς, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι μιλάμε για ένα από τα πιο εξτρεμιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Το Ford F-150 Raptor R είναι από τα πιο ακριβά pickup στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας αρχική τιμή στις 109.000 δολάρια. Της Hennessey το VelociRaptoR 6×6 πάλι… ξεφεύγει υπερβολικά και κάνει το ορίτζιναλ να μοιάζει προσιτό. Συγκεκριμένα, κοστίζει κοντά στα 500.000 δολάρια.

Οι Αμερικανοί επέκτειναν το ορίτζιναλ πλαίσιο και το κυριότερο, πρόσθεσαν έναν ακόμα άξονα πίσω, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους βελτιώνει κατά 50% την πρόσφυση συγκριτικά με το στάνταρ μοντέλο.

Η Hennessey πρόσθεσε επίσης στις αναρτήσεις του αυτοκινήτου αμορτισερ επαναφοράς Fox Live Valve, αυξάνοντας ταυτόχρονα το ύψος κατά περίπου 8 εκατοστά. Οι ζάντες είναι custom, από κράμα αλουμινίου, μεγέθους 20 ιντσών και εφοδιάζονται με off-road λάστιχα 37 ιντσών σε πάχος.

Το μακρύτερο πλαίσιο σημαίνει ότι και η καρότσα έχει επίσης επεκταθεί, από 1,67 μέτρα που ήταν στο ορίτζιναλ μοντέλο, στα 2,4 μέτρα. Σε ποσοστό, μιλάμε για πάνω από 45% παραπάνω χωρητικότητα. Η Hennessey δεν πείραξε παραδόξως την καρδιά του Raptor, αφού διατηρεί τον V8 supercharged των 5,2 λίτρων, ο οποίος έχει παρθεί από το Mustang Shelby GT500.

Αυτός ο θηριώδης κινητήρας αποδίδει περίπου 700 ίππους και φέρει 868 Nm ροπής. Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επακριβώς τα νούμερα και τα στοιχεία του VelociRaptoR 6×6, αλλά ενημέρωσε ότι θα ζυγίζει κοντά στους 3 τόνους.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 11:19

Σχετικά Άρθρα

  • Το Ford Ranger Raptor αποκαλύπτεται στο κοινό της Ηλείας (photos)
    Το Ford Ranger Raptor αποκαλύπτεται στο κοινό της Ηλείας

    Ένα πραγματικά ξεχωριστό μοντέλο με απίστευτες δυνατότητες βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες του έτους στην αντιπροσωπία της Ford στην Ηλεία “Βασιλόπουλος”. Το απίθανό Ford Ranger Raptor είναι το pick up που απέκτησε αγωνιστικά γονίδια αφού δέχθηκε τις περιποιήσεις της Ford Performance.

    Όπως μας δήλωσε ο Θέμης Βασιλόπουλος, ιδιοκτήτης της αντιπροσωπίας της Ford στην Ηλεία, “… το Raptor δεν είναι ένα συνηθισμένο Pick-Up, είναι ένα αυτοκίνητο που το δημιούργησε το τμήμα Performance της εταιρείας για αυτούς τους οποίους αναζητούν ότι πιο extreme στην κατηγορία αυτή.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι η παρουσίαση του έγινε στην παγκόσμια έκθεση των video games που διοργανώνει Sony, ενσωματώνει κάποιες τεχνολογίες και κάποια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τα οποία του επιτρέπει να κάνει πράγματα που τα normal Pick-Up δεν μπορούν να κάνουν.

    Αυτά οφείλονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον σχεδιασμό της ανάρτησης και το κιβώτιο ταχυτήτων που έχει, που είναι αυτόματο με 10 ταχύτητες και έξι διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας τα οποία περιλαμβάνουν κάθε είδους έδαφος, χιόνι, λάσπη, γρασίδι, άμμο, πέτρα ακόμα και Baja που είναι μια μορφή ράλυ που γίνεται και στην αμερικανική ήπειρο. Είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο επάνω έχει ότι καλύτερο μπορεί να παρουσιάσει το τμήμα Performance της Ford.

    Για την Ελλάδα είναι περιορισμένος ο αριθμός των αυτοκινήτων που έρχεται. Αυτή τη στιγμή κλείνονται αυτοκίνητα τα οποία θα παραδώσουμε το Μάρτιο. Φυσικά μέσα ενσωματώνει ανέσεις και εξοπλισμό, που ούτε καν το επιβατικό αυτοκίνητο δεν έχει, για παράδειγμα έχει δερμάτινα Recaro καθίσματα θερμαινόμενα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, έχει δυνατότητα απεικόνισης στην οθόνη όλων των καταστάσεων που έχει, δηλαδή τις κλίσεις ως προς τον διαμήκη άξονα τις κλίσεις ως προς τον οριζόντιο άξονα, γωνίες που βρίσκεται το αυτοκίνητο καθώς επίσης και όλα τα σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα, με φωνητικές εντολές, όλα αυτά τα πράγματα, κάμερες οπισθοπορείας, αποφυγή σύγκρουσης, προσαρμοζόμενο cruise control. Το μεγάλο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι ότι πέρα από τις απίστευτες δυνατότητες που έχει εκτός δρόμου είναι ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο και στην άσφαλτο” εξήγησε ο κ. Βασιλόπουλος.

    Δείτε φωτογραφίες:

    [widgetkit id="6" name="######### Gallery για Άρθρα #########"]

  • Πρεμιέρα για το Ford Ranger Raptor
    Πρεμιέρα για το Ford Ranger Raptor
    • Το νέο Ford Ranger Raptor παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ford Car Center.

    Το σκληροτράχηλο Ford Ranger Raptor πάτησε και επίσημα τους τροχούς του στη χώρα μας δίνοντας δυναμικό «παρών» στα πλαίσια της πρώτης, πανελλήνιας παρουσίασης του μοντέλου που πραγματοποιήθηκε στις νέες φιλόξενες εγκαταστάσεις της Ford Car Center στη Λεωφόρο Συγγρού 371.

    Στα πλαίσια της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι του ειδικού Τύπου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά από κοντά το Ranger Raptor, λίγους μόλις μήνες πριν την έναρξη της εμπορικής του διάθεσης στη χώρα μας.

    Το Ranger Raptor φέρει τη σφραγίδα της Ford Perfomance. Εφοδιάζεται με τον 2.0L BiTurbo κινητήρα ντίζελ της γενιάς EcoBlue με τα 500 Nm ροπή, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με τις 10 σχέσεις που γνωρίσαμε στη Mustang, αλλά και το σύστημα μετάδοσης Terrain Management της Ford.

    https://www.youtube.com/watch?v=1yF_AtM_2Hk

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο