Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 15:28

Η σπέσιαλ κολεξιόν της DS Automobiles

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Εμπνευσμένη από τα ταξίδια και τις ιστορίες του καλλιτέχνη Antoine de Saint Exupery, η ομώνυμη κολεξιόν της DS Automobiles έρχεται στα DS 3, DS 4 και DS 7.

Η DS Automobiles συνεχίζει την παράδοση να παρουσιάζει τις νέες συλλογές της κάθε χρόνο, όπως συμβαίνει στον κόσμο της υψηλής μόδας, παρουσιάζοντας μοναδικές προτάσεις που ενσαρκώνουν τις αξίες της εταιρείας.

Η συλλογή 2024 είναι μια πλούσια συνεργασία με ένα σύμβολο της γαλλικής ιστορίας. Τον Antoine de Saint Exupery, έναν άνθρωπο που ήταν ταυτόχρονα ποιητής και ταξιδιώτης, συγγραφέας και ήρωας.

Οι ιστορίες του ενέπνευσαν την ομάδα της DS Automobiles και έδωσαν το έναυσμα για τρία μοντέλα με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, που συνδέονται με τέσσερα από τα έργα του: Ο Μικρός Πρίγκιπας, Ταχυδρομείο του Νότου, το Κάστρο και η Νυχτερινή Πτήση.

Η συλλογή Antoine de Saint Exupery, η οποία προσφέρεται στα μοντέλα DS 3, DS 4 και DS 7, εισάγει μία αποκλειστική κοινή υπογραφή, στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του καλλιτέχνη.

Κάθε μοντέλο διατίθεται με ένα νέο ειδικό χρώμα «Night Flight». Αυτό το περλέ χρώμα δημιουργεί λεπτές χρυσές αντανακλάσεις, όπως ο έναστρος ουρανός την αυγή.

Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό αναβιώνει τη γλώσσα των αεροπόρων του πρώτου μισού του 20ου αιώνα με ένα ζεστό και ανθεκτικό δέρμα Nappa Criollo Brown, το οποίο απεικονίζει μια μοναδική τεχνογνωσία επεξεργασίας του και τη χρήση πολυτελών υλικών που είναι αγαπητά στην DS Automobiles.

Τα δέρματα συνοδεύονται από μια ολοκαίνουργια τεχνική κεντήματος στο τελείωμα του ταμπλό για να θυμίζει το ίχνος ατμών ενός αεροσκάφους. Διάφορα εσωτερικά και εξωτερικά ένθετα, καθώς και διακοσμητικά στα μαρσπιέ των θυρών, ολοκληρώνουν την υπογραφή της αποκλειστικής συλλογής Antoine de Saint Exupery.


Αυτές οι πινακίδες περιλαμβάνουν αποσπάσματα και σχέδια, από τα εμπνευσμένα έργα, και την υπογραφή του καλλιτέχνη. Το σκίτσο του παραπέμπει στην άτρακτο ενός αεροπλάνου. Ο έλικας στη μέση θυμίζει ένα αστέρι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για τους αεροπόρους και γενικότερα τους ταξιδιώτες.

Στο πλαίσιο του εορτασμού του λανσαρίσματος της συγκεκριμένης συλλογής, ένα πιστοποιητικό ονομασίας ενός αστεριού θα προσφερθεί στους 80 πρώτους Ευρωπαίους πελάτες.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 10:12

Σχετικά Άρθρα

  • Το θωρακισμένο SUV της DS Automobiles
    Το θωρακισμένο SUV της DS Automobiles

    Η νέα, ειδική έκδοση του DS 7 είναι γεγονός, με την εταιρεία να ανακοινώνει όλες τις λεπτομέρειες και το πότε θα διατεθεί.

    Τον Οκτώβριο του 2023, η DS Automobiles ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το WELP Group, με σκοπό την δημιουργία μίας πολύ ξεχωριστής έκδοσης του DS 7, με την ονομασία Vauban.
    Η κύρια ιδιαιτερότητά του εν λόγω μοντέλου είναι πως πρόκειται για ένα ειδικά θωρακισμένο όχημα. Συντελείται από ελαφριά και ανθεκτικά υλικά, μεταξύ των οποίων είναι το ατσάλι, τζάμια ασφαλείας και ίνες HPPE. Όλα τα παραπάνω του προσδίδουν επίπεδο προστασίας VPAM 4.
    Η ειδική έκδοση του γαλλικού SUV βασίζεται στο DS 7 E-Tense 4×4 300, με το μήκος του να είναι ακριβώς το ίδιο στα 4,59 μέτρα. Και δεν είναι μόνο η ασφάλεια που προσφέρει, αλλά και η πρώτης τάξεως άνεση, ενώ στον χειρισμό του δεν αλλάζει τίποτα παρά τα επιπλέον 164 κιλά βάρους, χάρη στην ανάρτηση DS Active Scan.

    Αυτό είναι εμφανές και από την απόσταση που χρειάζεται να διανύσει κατά την πέδηση πριν σταματήσει εντελώς, αφού είναι ίδια ακριβώς με αυτήν του DS 7 E-Tense 4×4 300. Ωστόσο, το αυξημένο βάρος του έχει προσθέσει 0,2 δευτερόλεπτα στη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα, καθώς την ολοκληρώνει σε 6,1 δευτερόλεπτα.

    Παρότι το DS 7 Vauban είναι μία πολύ ξεχωριστή κατασκευή και η διαθεσιμότητά του θα είναι περιορισμένη, οδηγείται με το βασικό δίπλωμα οδήγησης, εν αντιθέσει με άλλα θωρακισμένα οχήματα όπου απαιτείται επαγγελματικό δίπλωμα και ειδική εκπαίδευση.

    Σχετικά με το εσωτερικό, οι αλλαγές είναι λίγες και στοχευμένες. Συγκεκριμένα, οι ταπετσαρίες προσδίδουν μία πολύ ιδιαίτερη φινέτσα, την ώρα που το ανάγλυφο Vauban ξεχωρίζει σε ορισμένα σημεία, όπως και τα ειδικά χειριστήρια που έχουν προστεθεί.

    Επιπλέον, ο επίδοξος αγοραστής μπορεί κατόπιν αιτήματος να αποκτήσει το DS 7 Vauban με έξτρα εξοπλισμό προστασίας, όπως αυτόματους πυροσβεστήρες, εξαερισμό κλειστού κυκλώματος, ενδοεπικοινωνία κ.ά. Ακόμη, διατίθεται εξατομίκευση του οχήματος ως προς το χρώμα, την επένδυση της καμπίνας, τις ραφές κλπ.

    Το DS 7 Vauban μπαίνει στην παραγωγή και θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στη Γαλλία, παίρνοντας σχήμα αρχικά στο Mulhouse, πριν έρθει η τελική του μορφή στο Herimoncourt του WELP Group. Υπενθύμιση, πως το τελευταίο κατέχει ένα μικρό μέρος του Stellantis Group.

    Η ξεχωριστή υπόσταση του DS 7 Vauban αναδεικνύεται και από την τιμή εκκίνησης, την οποία η DS Automobiles έχει ορίσει στις 165.000 ευρώ. Η πρώτη μονάδα έχει ήδη κατασκευαστεί και το λανσάρισμα στις αγορές αναμένεται μέσα στον Ιούνιο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Έρχεται η νέα ναυαρχίδα της DS Automobiles
    Έρχεται η νέα ναυαρχίδα της DS Automobiles

    Η DS είναι έτοιμη να μπει στο παιχνίδι των πολυτελών μεγάλων SUV προετοιμάζοντας την πρεμιέρα ενός νέου μοντέλου το οποίο θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Aero Sport Lounge.

    Με αισθητικά στοιχεία που έχουμε δει στο πρωτότυπο Aero Sport Lounge, το μεγαλύτερο SUV μοντέλο της DS θα τοποθετηθεί στη γκάμα πάνω από το DS 7

    Με το μοντέλο αυτό θα ολοκληρωθεί η γκάμα των αυτοκινήτων της μάρκας, συμπληρώνοντας πεντάδα, καθώς θα μπει πάνω από τα DS 3, DS 4, DS 7 και DS 9. Το νέο αυτό premium SUV, το οποίο έχει ήδη υποβληθεί σε εκτεταμένες δοκιμές, μπορεί να έχει πάρει κάποια στοιχεία από το πρωτότυπο Aero Sport Lounge αλλά σε μέγεθος θα είναι μικρότερο.

    Πέραν των επιρροών από το πρωτότυπο, η νέα ναυαρχίδα της DS αναμένεται να υιοθετήσει αισθητικές λύσεις που έχουμε δει και στο ανανεωμένο DS 7, με κυριότερη αυτή των χαρακτηριστικών φώτων ημέρας με τις γραμμές των led στις δύο πλευρές της μάσκας. Το νέο μοντέλο της DS θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, προσφέροντας αυτονομία που θα ξεπερνά τα 690 χιλιόμετρα.

    Είναι πιθανό στο νέο μοντέλο να δούμε μια μεγαλύτερη, πιο προηγμένη έκδοση της νέας μπαταρίας η οποία έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται από την εταιρεία σε άλλα μοντέλα της, όπως είναι το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 μετά την τελευταία του ανανέωση. Το νέο μοντέλο, αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως και να κάνει ντεμπούτο στις αγορές, από το 2024.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Ιδού η ανανεωμένη γενιά του DS 7
    Ιδού η ανανεωμένη γενιά του DS 7

    H DS Automobiles φρεσκάρει την εικόνα του DS 7 με μικρές αλλά ουσιαστικές επεμβάσεις στο αμάξωμα, καθώς και ανανεωμένη γκάμα κινητήρων.

    Μετά από μία τετραετία στους δρόμους, έφθασε η ώρα για ένα αισθητικό αλλά και τεχνολογικό φρεσκάρισμα στο premium SUV της DS Automobiles, DS 7.

    H πρώτη αλλαγή είναι η αφαίρεση από το όνομά του του συνθετικού CROSSBACK. Το μοντέλο ονομάζεται πλέον απλά DS 7, το οποίο εμφανίζεται στην πίσω πόρτα μαζί με το όνομα της εταιρείας.

    Οι διαφορές εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στο εμπρός μέρος, με νέα φωτιστικά σώματα, με τα κάθετα LED ημέρας τα οποία έχει το καθένα 33 LED τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα κάτω από μία εντυπωσιακή επιφάνεια με πέντε κάθετες ρίγες, ώστε να προσδίδουν μία σικ εμφάνιση στο αυτοκίνητο.


    Το εμπρός μέρος έχει επίσης λίγο διαφορετικής σχεδίασης μάσκα και ελαφρές διαφοροποιήσεις στους προφυλακτήρες, προσδίδοντας ένα ακόμα πιο σοφιστικέ και upper class χαρακτήρα.

    Υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας DS Matrix για καλύτερο φωτισμό, ενώ στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα διατηρούν την χαρακτηριστική αισθητική του διαμαντιού. Οι νέες ζάντες είναι από 18 έως 21 ίντσες για τη νέα έκδοση E-Tense των 360 ίππων.

    Στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις, με κορυφαία και πάλι την Opera. Υπάρχουν νέα υλικά όπως τα ιδιαίτερα πολυτελή δέρματα και τα ποιοτικά υλικά σε όλο το σαλόνι. Οι αλλαγές στην σχεδίαση είναι περιορισμένες, με το DS 7 να παραμένει ένα πραγματικά ξεχωριστό αυτοκίνητο στην κατηγορία του.

    Η πιο σημαντική διαφοροποίηση αφορά νέο σύστημα infotainment με την ονομασία Iris, που περιλαμβάνει μία νέα οθόνη 12 ιντσών και πιο πλούσιο τεχνολογικό πακέτο παροχών, με πολλά νέα συστήματα και ένα πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα.


    Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τα γνωστά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως το DS Night Vision το οποίο μπορεί να βλέπει τη νύχτα έως και 100 μέτρα μακριά. Υπάρχει επίσης και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

    Τα πιο σημαντικά νέα σε ότι αφορά αφορούν τα μηχανικά μέρη και τους κινητήρες εντοπίζονται στην κορυφαία έκδοση DS 7 E-TENSΕ 4X4 με απόδοση 360 ίππους, και εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς ολοκληρώνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα. Η έκδοση αυτή έχει πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά, νέα πιο σφιχτή ρύθμιση στην ανάρτηση και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με δίσκους 380 χλστ.

    Οι υπάρχουσες plug-in υβριδικές εκδόσεις παραμένουν ως είχαν, με νέα μπαταρία 14,2 kWh και αυξημένη αυτονομία στα 65 χιλιόμετρα ή 82 χιλιόμετρα για κίνηση μέσα στην πόλη.

    H γκάμα των κινητήρων παραμένει η γνωστή, με βάση την έκδοση diesel των 130 ίππων, ενώ οι plug-in υβριδικές εκδόσεις παραμένουν όπως τις γνωρίζαμε, με 225 ίππους και κίνηση στους εμπρός τροχούς ή 300 ίππους και τετρακίνηση.

    H έναρξη των πωλήσεων του νέου DS 7 στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει στα μέσα του 2023.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Νέο DS 4: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε...
    Νέο DS 4: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε...

    Με premium αισθητική, κορυφαίους χώρους, υπερσύγχρονες τεχνολογίες και μια ευρεία γκάμα κινητήρων, το ολοκαίνουριο DS4 καταφτάνει, διεκδικώντας ηγετική θέση.

    Πιστή στο εκλεπτυσμένο πνεύμα της Avant-Garde για ασυμβίβαστη κομψότητα, η DS Automobiles διεύρυνε την προϊοντική γκάμα της με το ολοκαίνουριο DS 4, ένα μοντέλο που τοποθετείται στην καρδιά της κατηγορίας των μικρομεσαίων (C-segment).

    Βασίζεται σε μια ειδικά εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2, με τις διαστάσεις να τονίζουν τη φινέτσα και την επιβλητική του παρουσία. Το μήκος είναι 4,40 μέτρα, το πλάτος 1,83 μέτρα, το ύψος 1,47 μέτρα και η απόσταση από το έδαφος είναι γενναιόδωρη ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει εκεί που ούτε που φαντάζονται οι ανταγωνιστές του.

    Highlight είναι και οι μεγάλοι τροχοί συνολικής διαμέτρου 720 χιλιοστών (με ζάντες ελαφρού κράματος έως 20 ιντσών και τις 19 ίντσες να είναι βασικός εξοπλισμός των περισσότερων εκδόσεων) που τονίζουν περαιτέρω την κομψή εμφάνιση του μοντέλου.

    Το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από τη νέα φωτιστική “υπογραφή”. Οι πολύ λεπτοί προβολείς με το σύστημα φώτων DS MATRIX LED VISION, συνδυάζουν τον τυπικό φωτισμό με αυτόν της κατεύθυνσης που ακολουθεί κατά την περιστροφή του τιμονιού. Το σύστημα αυτό, συμπληρώνεται με τα φώτα ημέρας τα οποία αποτελούνται από δύο γραμμές LED εκατέρωθεν (ολόκληρο το σύστημα περιλαμβάνει 150 LEDs).

    Τα DS WINGS συνδέουν τους προβολείς με τη μάσκα, ενώ ανάλογα με την έκδοση, αυτό αποτελείται από δύο μέρη με μοτίβα που προσομοιάζουν με διαμαντένια άκρα τονίζοντας την αίσθηση της 3D μάσκας. Η σιλουέτα του αυτοκινήτου παρουσιάζεται ακόμα πιο δυναμική, χάρη στο μακρύ καπό πάνω από τα φωτιστικά.

    Στο πλάι, η ρευστότητα και οι αιχμηρές γραμμές συνδυάζονται αρμονικά. Οι αναδυόμενες λαβές της πόρτας, έρχονται σε πλήρη αρμονία με τις γλυπτές πλευρικές επιφάνειες. Η αναλογία του αμαξώματος προς τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου, προέρχεται από το πρωτότυπο DS AERO SPORT LOUNGE, αναδεικνύοντας την επιβλητική και πραγματικά μοναδική εμφάνιση του μοντέλου.

    Στο πίσω μέρος, η οροφή κατεβαίνει πολύ χαμηλά σε ένα έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ, που τονίζει την κομψή και αεροδυναμικά αποδοτική σιλουέτα του. Τα πίσω φτερά εντείνουν τη μυώδη εμφάνιση με καμπύλες και αιχμηρές άκρες στο αμάξωμα, δίνοντας έμφαση στο C pillar του αμαξώματος, το οποίο διαθέτει γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα με το ένθετο σήμα DS Automobiles. Μια νέα γενιά φωτεινής υπογραφής αποκαλύπτεται και στο πίσω μέρος με τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα.

    Στην καμπίνα του, το DS 4 επιδεικνύει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με την απρόσκοπτη αναγνωσιμότητα και την κορυφαία εργονομία, με κάθε μέρος να είναι ενσωματωμένο διαισθητικά, τόσο για την άριστη λειτουργία, όσο και για την premium εμφάνιση. Αυτή η ρευστότητα στην όψη, διέπεται από καινοτομίες που στοχεύουν στη δημιουργία περιβάλλοντος πλήρους ηρεμίας στην καμπίνα του DS 4.

    Το DS 4 προσφέρει την plug-in υβριδική τεχνολογία από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του (225 ίππους και αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων στον συνδυασμένο κύκλο WLTP).

    h

    Η νέα εκδοχή της πλατφόρμας EMP2 σημείωσε σημαντική εξέλιξη με 70% νέα μέρη ή μέρη με αποκλειστική χρήση τα οποία είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, δομικά μέρη θερμικής επεξεργασίας και πιο συμπαγή στοιχεία, όπως είναι η μονάδα κλιματισμού, απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο για εκμετάλλευση σε άλλα σημεία και “συγκρατώντας” το συνολικό βάρος.

    Ο χώρος για τις αποσκευές είναι 430 λίτρα και η πόρτα του είναι ηλεκτρική, με σύστημα ανέπαφου ανοίγματος. Ένα σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας νέας γενιάς, συστήματα υποβοήθησης οδηγού που δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία Premium C και ένα καινοτόμο σύστημα “επαυξημένης” προβολής πληροφοριών, κάνουν το DS 4 να αποτελεί μια ελκυστική επιλογή.

    Με τρεις βενζινοκίνητες επιλογές, PureTech 130 Automatic, PureTech 180 Automatic και PureTech 225 Automatic και μια πετρελαιοκίνητη BlueHDi 130 Automatic Diesel, οι εκδόσεις του DS 4 θα προσφέρονται με κατανάλωση από 4,8 λίτρα/100 χλμ. για το πετρελαιοκίνητο, 5,9 λίτρα/100 χλμ. για το βενζινοκίνητο (στον συνδυασμένο κύκλο WLTP) και εκπομπές CO2 125 g/km και 135 g/km αντίστοιχα.

    Η Plug-in υβριδική έκδοση του DS 4, το DS 4 E-TENSE 225 κληρονομεί την τεχνογνωσία από την DS Performance με τους τέσσερις τίτλους στη Formula E (Οδηγών και Ομάδων) το 2019 και το 2020. Οι υψηλές επιδόσεις και η απόδοση της συγκεκριμένης μονάδας, προκύπτουν από τον 4κύλινδρο κινητήρα PureTech των 180 ίππων και τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων με νέα μπαταρία 12,4 kWh, με τη χρήση του οποίου το μοντέλο έχει αυτονομία σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων έως και 55 χιλιόμετρα (στο συνδυασμένο κύκλο WLTP).

    Η ροπή των 360 Nm επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα και την κάλυψη των πρώτων 1.000 μέτρων σε 27,3 δευτερόλεπτα, με κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,3 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 από 29 g/km στον συνδυασμένο κύκλο WLTP. Μέχρι το 2024, το DS 4 θα είναι διαθέσιμο και σε μια 100% ηλεκτρική εκδοχή που θα βασίζεται στη νέα τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών.

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο