Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 13:27

Τραγωδία στην Κερατέα: Νεκροί και οι δύο αγνοούμενοι

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στην Κερατέα - Πνίγηκε το ηλικιωμένο ζευγάρι, 68 ετών ο άντρας και 66 ετών η γυναίκα, που βγήκε για ψώνια την Παρασκευή, αλλά και ο άτυχος γείτονας, οδηγός του ΙΧ

Νεκροί εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, ανήμερα των Θεοφανείων, οι δύο αγνοούμενοι στην Κερατέα που τα ίχνη τους είχαν χαθεί από το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την πυροσβεστική ο πρώτος άντρας βρέθηκε στον οικισμό Ελαιοχώρι σε ρεματιά, ενώ ο δεύτερος εντοπίστηκε από την πυροσβεστική στον οικισμό Κυψέλιζα.

Ειδικότερα, ο οδηγός του αυτοκινήτου εντοπίστηκε νεκρός, μέσα στο ρέμα στην περιοχή Ελαιοχώρι, 15 χλμ. από το σημείο της παράσυρσης και αργότερα, σε ενδιάμεση απόσταση, στην περιοχή Κυψέλιζα, περίπου 10 χλμ. από το σημείο της παράσυρσης, βρέθηκε και το πτώμα του 68χρονου. Αυτή την ώρα ανασύρονται τα πτώματα των δύο αντρών από τα συνεργεία της ΕΜΑΚ.
puros_keratea
nekros_keratea
Το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε πνιγμένη μία 67χρονη στα πίσω καθίσματα αυτοκινήτου, στην κοίτη ρέματος στο Οβριόκαστρο Κερατέας, ενώ αγνοούνταν ο 68χρονος σύζυγός της και ο γείτονας, που ήταν και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.
Πώς εξαφανίστηκαν οι τρεις άνθρωποι

Το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε φύγει από το σπίτι του στην Κερατέα την Παρασκευή το μεσημέρι, μαζί με τον γείτονά τους, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τους μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην αγορά για ψώνια.

Από την ώρα εκείνη όμως χάθηκαν τα ίχνη τους και χθες το πρωί ο γιος των ηλικιωμένων πήγε στην αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνιση. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή και τελικά χθες το απόγευμα βρέθηκε το αυτοκίνητο με τη νεκρή γυναίκα, περίπου 400 μέτρα από ένα γεφυράκι.

Εκτιμάται ότι το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που κάλυπταν το δρόμο λόγω της ισχυρής νεροποντής που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα οι τρεις άνθρωποι να βρεθούν στο ρέμα.
Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 18:41

Σχετικά Άρθρα

  • Γερμανία: 13χρονη σκότωσε τη μικρή αδερφή της με αιχμηρό αντικείμενο
    Γερμανία: 13χρονη σκότωσε τη μικρή αδερφή της με αιχμηρό αντικείμενο

    Τραγωδία στη Λειψία της Γερμανίας, με μια 13χρονη να τραυματίζει θανάσιμα τη μικρή της αδερφή με αιχμηρό αντικείμενο.

    Η 13χρονη κάλεσε την αστυνομία

    Συγκεκριμένα, η 13χρονη προκάλεσε πολλαπλά τραύματα στην 7χρονη αδερφή της, με αποτέλεσμα η μικρή να χάσει τη ζωή της. Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Παρασκευής (25/10), με τη 13χρονη μάλιστα να έχει καλέσει η ίδια την αστυνομία.

    Σύμφωνα με τις Αρχές, η 7χρονη βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη μάχη. Σημειώνεται ότι η 13χρονη βρίσκεται σε κλινική και λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη, ενώ διατάχθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού της 7χρονης, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα είναι έτοιμα τα πρώτα αποτελέσματα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Φωτιά στην Κερατέα: «Χειροπέδες» και πρόστιμο σε 87χρονο για εμπρησμό από αμέλεια
    Φωτιά στην Κερατέα: «Χειροπέδες» και πρόστιμο σε 87χρονο για εμπρησμό από αμέλεια

    Και σύλληψη και πρόστιμο πάνω από 3.000 ευρώ για τον 87χρονο για την φωτιά στην Κερατέα.

    Χειροπέδες σε έναν 87χρονο πέρασαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου, για την φωτιά στην Κερατέα.

    Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο 87χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για πυρκαγιά από αμέλεια σε ξηρά χόρτα, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Διόνυσος Κερατέας, του Δήμου Λαυρεωτικής, στην Αττική.

    Μάλιστα, στον 87χρονο επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 3.113€.

    Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Τραγωδία στο λούνα παρκ: «Έχω έγγραφα με απευθείας αναθέσεις από τον δήμο» καταγγέλλει ο πατέρας του 19χρονου
    Τραγωδία στο λούνα παρκ: «Έχω έγγραφα με απευθείας αναθέσεις από τον δήμο» καταγγέλλει ο πατέρας του 19χρονου

    Ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ θα καταθέσει στον εισαγγελέα «έγγραφα με απευθείας αναθέσεις»

    Σε κλίμα οδύνης ολοκληρώθηκε το τρισάγιο στη μνήμη του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα σε λούνα παρκ στην Χαλκιδική.

    Ο πατέρας του 19χρονου προχώρησε σε βαρύτατες καταγγελίες για τα παιχνίδια και τα μηχανήματα του επιχειρηματία του λούνα παρκ.

    «Έχω στα χέρια μου επίσημα δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν τη σχέση του δήμου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, με απευθείας αναθέσεις του 2021, χωρίς να υπογράφει και να υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου», κατήγγειλε ο πατέρας.

    Διαβάστε περισσότερα στο in.gr

  • Αρτέμιδα Ζαχάρως: Άσβηστες οι μνήμες - Τελέστηκαν οι επιμνημόσυνες δεήσεις
    Αρτέμιδα Ζαχάρως: Άσβηστες οι μνήμες - Τελέστηκαν οι επιμνημόσυνες δεήσεις

    Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, όπου συμπληρώνονται 17 χρόνια από την αποφράδα 24η Αυγούστου του 2007, στην μοιραία στροφή της Αρτέμιδας Ζαχάρως, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι των ανθρώπων που χάθηκαν εκεί, συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής και να αποδείξουν πως οι μνήμες από τη μεγάλη τραγωδία παραμένουν άσβηστες.

    Το πρωί τελέστηκε με μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος η επιμνημόσυνη θέση για τους τρεις εποχικούς πυροσβέστες που έχασαν εκεί τη ζωή τους, πεσόντες στο καθήκον. Τον Ανδρέα Τζούμα, τον Γιάννη Δρακόπουλο και τον Θανάση Νιάρχο.

    Παρόντες ήταν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος Βασίλης Σολδάτος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Αρχιπύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης, ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου Πύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και άγημα. Επίσης ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος και ο βουλευτής Ηλείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός που παραβρέθηκαν και το απόγευμα.

    Artemida mnim 2

    Artemida mnim 3

    Artemida mnim 4

    Artemida mnim 5

    Artemida mnim 6

    Το απόγευμα τελέστηκαν διαδοχικά χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ολυμπίας και Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομου, δύο δεήσεις. Η μια στο ξωκλήσι που έχτισε στη μνήμη των παιδιών, της συζύγου και της μητέρας του, που χάθηκαν στις φλόγες, ο Γιώργος Παρασκευόπουλος. Η δεύτερη στα εικονοστάσια - μνημεία που έχουν στηθεί, στο σημείο όπου εκείνο το μεσημέρι ακινητοποιήθηκαν πολίτες και πυροσβέστες από τις φλόγες και χάθηκαν σε αυτές. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Μητροπολίτης Ολυμπίας και Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομος, βρίσκεται στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων από την πρώτη στιγμή καθώς επισκέφθηκε το χώρο της τραγωδίας λίγες ώρες μετά την εξέλιξή της το πρωί της 25ης Αυγούστου 2007.

    Artemida mnim 7 2

    Artemida mnim 8 2

    Artemida mnim 9 2

    Artemida mnim 10 2

    Artemida mnim 11 2

    Artemida mnim 12 2

    Artemida mnim 13 2

    Κώστας Μητρόπουλος: Συνεχίζουμε να βιώνουμε τις συνέπειες της τραγωδίας

    Ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος σε δήλωσή του χθες τόνισε ότι “… συμπληρώνονται 17 χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή μας. Μία πυρκαγιά που οι συνέπειες είναι αισθητές ακόμα και σήμερα στον τόπο μας. Το 2007 αποτέλεσε μία τραγική περίοδο. Βιώσαμε τον άδικο και σκληρό χαμό 63 συνανθρώπων μας. 27 εκ των οποίων εδώ στην στροφή του θανάτου, στην μαρτυρική Αρτέμιδα που εγκλωβίστηκαν, τους έπιασαν οι φλόγες και βρήκαν τραγικό τέλος. Η πυρκαγιά του 2007 είναι μία ανοιχτή πληγή που συνεχίζουμε να υφιστάμεθα τις συνέπειες της σε όλους τους κοινωνικούς, οικονομικούς, πυλώνες της περιοχής μας. Η 24η Αυγούστου είναι μία επέτειος με βαθιές απώλειες σε όλες τους τομείς. Προσπαθούμε σε αυτό το δύσκολο συναισθηματικό περιβάλλον να βρούμε τη δύναμη να προχωρήσουμε, έτσι ώστε να ματαιώσουμε, να μετουσιώσουμε την οργή και την θλίψη σε δημιουργία και να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. Το οφείλουμε άλλωστε στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στις φλόγες αλλά και στις νέες γενιές που έρχονται. Ας είναι αιωνία η μνήμη των συνανθρώπων μας και ας βοηθήσουμε όλοι μαζί , ώστε αυτή η περιοχή να μπορέσει να σταθεί γερά στα πόδια της”.

    Κώστας Αλεξανδρόπουλος: Βαθιές πληγές στην τοπική κοινωνία

    Ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος από την πλευρά του δήλωσε ότι “… η καταστροφική πυρκαγιά του 2007 έχει αφήσει βαθιές πληγές στην τοπική κοινωνία του Δήμου Ζαχάρως, με κορυφαίο βέβαια το δράμα από τον τραγικό θάνατο των 27 συμπολιτών μας, τον οποίο δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και βεβαίως οι οικογένειές τους, οι οποίες έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα από αυτή την πυρκαγιά. Αυτό το οποίο όμως είναι τραγικό ακόμα για την πορεία της ανάπτυξης του Δήμου μας, είναι ότι μετά από μία πρώτη πρόταση που έγινε από την τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, μια καλή πρόταση η οποία δεν υλοποιήθηκε, από το ´10 και μετά, όλες οι κυβερνήσεις, έδειξαν μία αρνητική στάση απέναντι στις προσπάθειες ανάπτυξης του Δήμου μας μετά από αυτή την καταστροφή. Τα θεσμικά δεσμά τα οποία έχουν βάλει με νομοθετικά διατάγματα και το προεδρικό διάταγμα, είναι τέτοια τα οποία δεν επιτρέπουν κανενός είδους ανάπτυξη και κυρίως τουριστική. Η προηγούμενη δημοτική αρχή έχει διατυπώσει σαφώς την θέση της και την αντίθεσή της σε αυτές τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες από όλα τα κόμματα από το 2010 μέχρι και σήμερα και θα συνεχίσει σε αυτή τη γραμμή τον αγώνα της. Ελπίζω και η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Ζαχάρως να προσαρμοστεί στην ορθή κατά τη γνώμη μας στάση που έχει κρατήσει η τέως δημοτική αρχή της οποίας είχα την τιμή να είμαι δήμαρχος”.

    Καλαματιανός: Αγιάτρευτο το τραύμα της απώλειας

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός από την πλευρά του τόνισε ότι “… 17 χρόνια μετά η μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν παραμένει ζωντανή. Το τραύμα της απώλειας παραμένει αγιάτρευτο, οι συνέπειες της καταστροφής παραμένουν ανοιχτές πληγές. Χρέος μας είναι να μην επιτρέψουμε να συμβούν ξανά τέτοιες τραγωδίες. Οφείλουμε, να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο που θα δίνες έμφαση στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση και στην αποκατάσταση των συνεπειών των πυρκαγιών. Οφείλουμε να οχυρώσουμε, να κάνουμε πιο ανθεκτική την πολιτεία την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον”.

  • Χαλκιδική: Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου μετά την αυτοψία στο λούνα παρκ - «Θα χάσουν τον ύπνο τους»
    Χαλκιδική: Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου μετά την αυτοψία στο λούνα παρκ - «Θα χάσουν τον ύπνο τους»

    Νέα ερωτήματα προκύπτουν για την τραγωδία στη Χαλκιδική, για τη σωρεία παραλήψεων και παρατυπιών στο λούνα παρκ, που λειτουργούσε χωρίς άδεια.

    Το μεσημέρι της Παρασκευής (23/8) ο πατέρας του παιδιού πήγε ξανά στον τόπο της τραγωδίας, μαζί με δικό του πραγματογνώμονα τονίζοντας ότι περιμένει να αποδοθεί Δικαιοσύνη και ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

    «Δεν θα μου ξεφύγουν από πάρα πολύ ψηλά μέχρι πάρα πολύ χαμηλά. Θα χάσουν τον ύπνο τους, όπως τον χάσαμε και εμείς μέχρι να πάμε κοντά του.Είναι ντροπή για τον κόσμο να χάνει τα παιδιά του. Πολύ μεγάλη ντροπή. Η υπόθεση αυτή θα πάρει μια συγκεκριμένη τροπή. Δεν θα μείνει κανένας εκτός από το κάδρο αυτής της ιστορίας» ξέσπασε ο πατέρας.

    Ο πατέρας, μαζί με τους νομικούς συμβούλους και τον τεχνικό σύμβουλο που έχει ορίσει η οικογένεια, κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία και υπόμνημα ερωτημάτων, ενώ αργότερα βρέθηκαν και στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, όπου ζήτησαν και έλαβαν την δικογραφία.

    «Όλα ήταν σάπια στο μηχάνημα»

    Αυτό που διαπίστωσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, όπως είπε σε δηλώσεις του, ήταν δεν βρήκε άρτιο το κατασκεύασμα, ότι όλες οι καρέκλες στα σημεία έδρασης και στήριξης στο συγκεκριμένο, επίμαχο μηχάνημα ήταν σάπια, «ήταν και είναι άκρως επικίνδυνες», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έπρεπε να δοθεί από κανέναν πιστοποίηση» συμπλήρωσε.

    «Είδα μια απαράδεκτη κατάσταση. Δεν υπάρχει άρτια τεχνικό κατασκεύασμα. Τίποτα. Και πέραν αυτού, το συγκεκριμένο μηχάνημα και όλες οι καρέκλες οι οποίες υπάρχουν επάνω, γιατί υπάρχουν τέσσερα σετ από καρέκλες στα σημεία έδρασης, και στήριξης είναι όλα σάπια. Ήταν άκρως επικίνδυνες Και όχι, δεν γίνανε επικίνδυνες χθες» τόνισε.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Τραγωδία σε λούνα πάρκ στη Χαλκιδική: «Τα μηχανήματα δεν είχαν άδεια», λέει η δήμαρχος Κασσάνδρας
    Τραγωδία σε λούνα πάρκ στη Χαλκιδική: «Τα μηχανήματα δεν είχαν άδεια», λέει η δήμαρχος Κασσάνδρας

    Συγκλονίζει ο θάνατος του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του.

    Το τραγικό συμβάν συνέβη μπροστά στα μάτια της μητέρας και του αδερφού του όταν το παιχνίδι στο οποίο είχε ανέβει έσπασε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα..

    Σύμφωνα με την δήμαρχο Κασσάνδρας το λούνα παρκ ήταν σε ιδιωτικό χώρο και φέτος δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, η διαδικασία που ακολουθείται δηλαδή για την ανανέωση της άδειας.

    Όπως είπε η κ. Χαλκιά στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο δήμος ήταν ήδη -πριν την τραγωδία- στη διαδικασία για την υποβολή κυρώσεων.

    «Άδεια έπρεπε να είχαν τα μηχανήματα. Αυτό δεν το κάνει ο δήμος, όπως λέει η ΚΥΑ το υπουργείο Ανάπτυξης», ανέφερε. «Το θέμα είναι ότι έρχονται και στήνουν μηχανήματα… γιατί δεν ήταν αδειοδοτημένα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Για τα άλλα δύο λουνα παρκ στην περιοχή είπε ότι έχουν κάνει τη γνωστοποίηση.

    Η κ. Χαλκιά αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος ο οποίος όπως είπε καλείται να διαχειριστεί 1.000.000 κόσμο τους θερινούς μήνες.

    Όπως είπε εδώ και τρία χρόνια εγκρίθηκαν 11 δημοτικοί αστυνομικοί και ακόμα δεν έχει έρθει κανείς.

    Σε ότι αφορά το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς η δήμαρχος ανέφερε ότι οκτώ φορές από τον περασμένο Μάιο το είχαν σφραγίσει καθώς είχε προβλήματα που δεν έπρεπε να είναι ανοιχτό.

    «Δόθηκε η άδεια αφού λύθηκαν όλα τα θέματα και μου έκαναν μήνυση για διαφυγόντα κέρδη», σημείωσε.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τραγωδία στα Τρίκαλα: Κύλησε το παρκαρισμένο αυτοκίνητο και σκότωσε την μητέρα του
    Τραγωδία στα Τρίκαλα: Κύλησε το παρκαρισμένο αυτοκίνητο και σκότωσε την μητέρα του

    Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε χωριό του Δήμου Πύλης, στα Τρίκαλα, με πρωταγωνιστή γνωστό αυτοδιοικητικό παράγοντα του νομού.

    Τι συνέβη

    Συγκεκριμένα, πληροφορίες του trikalaIN.gr, αναφέρουν πως ενώ ο άνθρωπος βρισκόταν στο πατρικό του σπίτι για να δει τους γονείς του, το αυτοκίνητο του που ήταν σταθμευμένο στην αυλή σε έδαφος με κλίση, ξαφνικά κύλησε και παρέσυρε την μητέρα του που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην αυλή.

    Η άτυχη γυναίκα έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι της.

    Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο Νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά δυστυχώς ήταν αργά καθώς είχε φύγει από τη ζωή.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Συγκλονίζει η viral φωτογραφία με τους εξαντλημένους πυροσβέστες από τη φωτιά στην Κερατέα
    Συγκλονίζει η viral φωτογραφία με τους εξαντλημένους πυροσβέστες από τη φωτιά στην Κερατέα

    Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η φωτογραφία, στην οποία οι πυροσβέστες αφού έδωσαν μάχη με τις φλόγες στην Κερατέα ξάπλωσαν στο χώμα για να ξεκουραστούν.

    Εξαντλημένοι, σκεπασμένοι με ειδικές κουβέρτες προσπαθούν να αντλήσουν δυνάμεις για να συνεχίσουν το έργο τους.

    Μάλιστα, δίπλα στους πυροσβέστες φαίνεται το έδαφος που ακόμη «καπνίζει».

    Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν η φωτιά στην Κερατέα είχε ελεγχθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της, έπειτα από ολονύχτια μάχη των επίγειων δυνάμεων.

    Έρχονται 240 πυροσβέστες από Βουλγαρία, Μάλτα, Μολδαβία και Ρουμανία

    Η πρώτη αποστολή από τη Βουλγαρία βρίσκεται ήδη από την Τρίτη, στην επιχειρησιακή βάση της Θεσσαλονίκης, όπου εδρεύει η 2η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων και θα ακολουθήσουν στις 15 Ιουλίου οι αποστολές από τη Μάλτα (επιχειρησιακή βάση Αχαΐας) και τη Μολδαβία (επιχειρησιακή βάση Αττικής).

    «Έχοντας αποδείξει στην πράξη την αξία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, το πρόγραμμα προεγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών -το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022- υλοποιείται φέτος διευρυμένο, δεδομένου ότι θα είναι περισσότερες τόσο οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με αποστολή και υποδοχή πυροσβεστών, όσο και οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης», επισημαίνει ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

    Επιπλέον, σημειώνει ότι η Ελλάδα, λαμβάνει μέρος με διπλή ιδιότητα αφού πέραν των 240 πυροσβεστών που θα υποδεχτεί, συμμετείχε ήδη με μια ομάδα 25 δασοκομάντος των Ε.ΜΟ.Δ.Ε., η οποία αναπτύχθηκε στο διάστημα 15-30 Ιουνίου στη Νότια Γαλλία.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο