Για τους επτά φόνους - Δεν τίθεται θέμα για την ποινή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής - Είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Κύπρου - Τι είπε ο ίδιος δακρυσμένος στο δικαστήριο - Πώς εξήγησε τα εγκλήματά του
Ο Δικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν τίθεται θέμα για τη ποινή αφού προβλέπεται ποινή ισοβίων για κάθε φόνο.
Νωρίτερα στην απολογία του ενώπιον δικαστηρίου, ο Μεταξάς λύγισε και με δάκρυα στα μάτια ανέφερε: «Έχω διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Αναγνωρίζω τα εγκλήματα μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στο χρόνο. Μπορώ να βοηθήσω στην εξιχνίαση. Να παραδεχθώ ενοχή να μη ζημιώσω άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία. Συγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων και στις ψυχές των θυμάτων. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πώς ένα μέλος της μπορεί να διαπράξει αυτή την πράξη. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση».
«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις συνέπειες. Η στάση μου αυτή δεν ανατρέπει τις τραγικές συνέπειες των πράξεών μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των εγκλημάτων μου και να μην καθυστερήσω τη διαδικασία στο δικαστήριο.
Ένα μεγάλο συγγνώμη στα θύματα και στους συγγενείς τους για τον άδικο πόνο που τους προκάλεσα. Η απονομή δικαιοσύνης ας είναι ένα ελάχιστο βάλσαμο.
Ένα μεγάλο συγγνώμη στα παιδιά μου και στους γονείς μου για τη στενοχώρια που τους προκάλεσα.
Ένα μεγάλο συγγνώμη στην κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πως ένας άνθρωπος μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο.
Με βασανίζει και μένα το ερώτημα.
Σε κομμάτια των αναμνήσεων μου προσπαθώ να βρω κάποιους λόγους σε οδυνηρές αναμνήσεις.
Αλλά δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση.
Είμαι στη διάθεση επιστημονικής ομάδας για να διεξαχθεί ενδελεχής μελέτη για την περίπτωσή μου».
Ο 35χρονος έφτασε στο δικαστήριο, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο.
Ο Μεταξάς παραδέχθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και τις 7 δολοφονίες:
Παραδέχθηκε τον θάνατο της Λίβιας με πνιγμό και της 8χρονης κόρης της, Έλενας.
Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρικάρ με πνιγμό.
Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρί Ρόουζ με πνιγμό.
Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της 6χρονης Σιέρα.
Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Ασμίτα Κάχτα Μπίστα, με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Παραδέχθηκε την απαγωγή και φόνο της Αριάν Παλάνας με πνιγμό.
Δήλωσε πως σκότωσε τα παιδιά γιατί πίστευε πως τα εξέδιδαν οι μητέρες τους
Απίστευτες δικαιολογίες έδωσε ο serial killer Νίκος Μεταξάς στους ανακριτές για τις επτά δολοφονίες. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως είχε την εντύπωση ότι η Μαρί Ρόουζ και η Λίβια Μπουνέα εξέδιδαν τα παιδιά τους, την εξάχρονη Σιέρα και την οκτάχρονη Έλενα και τις εκμεταλλεύονταν ανώμαλοι.
Τα δυο κορίτσια τα σκότωσε με στραγγαλισμό μετά την δολοφονία των μητέρων τους. Μάλιστα όπως είπε, όταν σκότωσε την 6χρονη Σιέρρα σκεφτόταν την σφαγή των Ελλήνων το 1922.
Την Κάχτα Ανού (Ασμίτα Κάχτα Μπίστα), την σκότωσε μέχρι θανάτου, γιατί ενώ έκαναν sex αυτή αντιλήφθηκε ότι την κινηματογραφούσε και τον έφτυσε. Τότε νευριάσε και την χτύπησε μέχρι που την άφησε νεκρή.
Ανέφερε ακόμα ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μην σκέφτηκε τα θύματα του. Επίσης έδωσε ακριβή περιγραφή για τον τρόπο που πέταγε τα πτώματα στις λίμνες και στο Μεταλλείο Μιτσερού.
Τα θύματα του 35χρονου serial killer
Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέγνωσε ενώπιον δικαστηρίου τα γεγονότα, κάνοντας αρχή από τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος, της 38χρονης Mary Rose, στο μεταλλείο της Κοκκινόγειας στο Μιτσερό.
Στο Δικαστήριο κατατέθηκε φωτογραφικό υλικό, ενώ αναφέρθηκε πως οι έρευνες διήρκησαν 68 ημέρες. Παράλληλα έγινε επεξήγηση του όρου σαπωνοποίηση, κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα θύματα, ενώ εξηγήθηκαν τα ευρήματα που εντοπίστηκαν σε σορούς κατά τις ιατροδικαστικές εξετάσεις.
Ο ανακριτής εξήγησε ενώπιον δικαστηρίου, όλα όσα ακολούθησαν με την αναγνώριση του προφίλ και τις διαδικασίες της Αστυνομίας μέσω Google και Badoo και το πώς έφτασαν στα ίχνη του 35χρονου.
Σημειώθηκε παράλληλα πως ο λογαριασμός «Orestis35» συνδέθηκε για τελευταία φορά στις 14 Απριλίου 2019, ημέρα κατά την οποία εντοπίστηκε η σορός της Μαίρη Ρόουζ. Στη συνέχεια ο λογαριασμός διαγράφηκε.
Στη σορό της Μαίρη Ρόουζ, εντοπίστηκαν κατάγματα ωμοπλάτης, εκχυμώσεις κ.α. Φωτογραφήθηκαν επίσης τα σκουλαρίκια της και εστάλησαν στα ΤΑΕ. Στη συνέχεια κλίθηκε η φίλη της στο ΤΑΕ Λάρνακας και την αναγνώρισε. Έγινε παράλληλα αναφορά και σε δύο ψεύτικα δόντια, τα οποία, επίσης, αναγνώρισε η φίλη της. Ο ανακριτής αναφέρθηκε και στις φωτογραφίες που είχε στο προφίλ του στο Facebook ο Νίκος Μεταξάς, οι οποίες λήφθηκαν από το μεταλλείο. Στις 19/4 έδωσε κατάθεση, δίνοντας την δική του εκδοχή.
Το όχημα που μετέφερε τη Μαρί και την Σιέρα, κατασχέθηκε.
Στη συνέχεια ο ανακριτής αναφέρθηκε στον εντοπισμό του πτώματος της 6χρονης Σιέρα, η οποία ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης. «Ήταν τυλιγμένο σε σεντόνι», είπε ο ανακριτής.
Στις 20/4 εντοπίστηκε δεμένη και γυμνή η σορός της Αριάν.
Όσον αφορά την Μαρικάρ, ο ανακριτής ανέφερε πως εντόπισαν συνομιλία του 35χρονου με το θύμα και πως αυτός φωτογράφισε την άδεια παραμονής της από το κινητό του.
Στις 25/4 παραδέχθηκε σε νέα κατάθεσή του, όλους τους φόνους, των πέντε γυναικών και δύο παιδιών. Την ίδια μέρα οδηγήθηκε για υπόδειξη σκηνών στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στο Πεδίο Βουλής Ξυντούς, στην Ορούντα.
Εκεί τους περιέγραψε τη διαδικασία που έκανε για να δέσει το τσιμεντομπλόκ στη βαλίτσα.
Στη συνέχεια ο ανακριτής αναφέρθηκε στην Ασμίτα Κάχτα Μπίστα και εξήγησε το πώς την γνώρισε ο Μεταξάς και το πώς εντοπίστηκε η σορός της.
Όσον αφορά τη Λίβια Μπουνέα και την κόρη της Έλενα Ναταλία, αυτές εντοπίστηκαν σύμφωνα με τον ανακριτή, μέσα σε βαλίτσες σε εμβρυακή στάση και τυλιγμένες σε σακούλα. Την Λίβια την γνώρισε μέσω της εφαρμογής Badoo, ενώ στην πρώτη συνάντηση γνώρισε και την μικρή κορούλα της. Όπως λέχθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, «την σκότωσε κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής που είχαν, για να την εκδικηθεί». Συγκεκριμένα, όπως είπε στους ανακριτές, πίστευε πως η Λίβια εξέδιδε την κόρη της και ήθελε να την λυτρώσει γι’ αυτό και σκότωσε την μικρή.
Στις 19/6 έδωσε ξανά κατάθεση, όπου και παραδέχθηκε και πάλι τις 7 δολοφονίες.
Όσον αφορά την Μαρικάρ, παραδέχθηκε ότι την απήγαγε και την σκότωσε στο σπίτι του.
Για την Μαίρη Ρόουζ, είπε στους ανακριτές ότι είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο να δημιουργήσει σοβαρή σχέση μαζί της και για αυτό το λόγο ήθελε να γνωρίσει την κόρη της.
Όπως λέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου, «την πήγε σπίτι του και αφού ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, άκουσαν το μωρό να κλαίει. Σαράντα λεπτά μετά κατέβηκαν και ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι πνίγηκε με τον εμετό. Ισχυρίστηκε ότι έκανε μαλάξεις στη Σιέρα κ αργότερα στη Μαίρη Ρόουζ. Συνειδητοποίησε ότι ήταν νεκρές και σκέφτηκε να τις εξαφανίσει σε μέρη όπου έβγαλε φωτογραφίες και ήξερε πως ήταν εγκαταλελειμμένα».
Όπως λέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου, «την πήγε σπίτι του και αφού ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, άκουσαν το μωρό να κλαίει. Σαράντα λεπτά μετά κατέβηκαν και ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι πνίγηκε με τον εμετό. Ισχυρίστηκε ότι έκανε μαλάξεις στη Σιέρα κ αργότερα στη Μαίρη Ρόουζ. Συνειδητοποίησε ότι ήταν νεκρές και σκέφτηκε να τις εξαφανίσει σε μέρη όπου έβγαλε φωτογραφίες και ήξερε πως ήταν εγκαταλελειμμένα.
Στις 25/4 έδωσε άλλη εκδοχή. Είπε πως έδωσε το όνομα Ορέστης και ότι στις 3 συναντήσεις που είχαν, η Μαίρη Ρόουζ του είπε πως είχε διαμάχες με τον πατέρα της Σιερα και ότι ήταν πρόθυμη να τον βάλει στο σπίτι της όπου κοιμόταν με την κόρη της». Όπως είπε στους ανακριτές, «ήρθε αμέσως στο μυαλό του ότι και αυτή θα εξέδιδε την κόρη της αν της προσφερόταν αμοιβή. Γι αυτό της ζήτησε να πάρει και το παιδί για να ελέγξει αν θα το έφερνε. Της ζήτησε να "κοιμηθεί" με το παιδί και είπε ναι, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε. Τότε έπνιξε την Μαρί, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και τη Λίβια. Και με τον ίδιο τρόπο που σκότωσε την Έλενα Ναταλία. Για να τις λυτρώσεις, όπως είπε στους ανακριτές».
Στη συνέχεια οι ανακριτές περιέγραψαν και τους θανάτους των Αριάν και Μαρικάρ, τις οποίες επίσης έπνιξε.