Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 08:36

Joker: Τι προκάλεσε τους ελέγχους της αστυνομίας σε κινηματογράφους

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Μενδώνη: Δεν πήραν καμία εντολή οι δύο υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού που έκαναν την καταγγελία, δεν είχαν αρμοδιότητα να ζητήσουν παρέμβαση της αστυνομίας, δεν μπορεί κανείς να δημιουργεί τέτοιο κοινωνικό ζήτημα επικαλούμενος την υπαλληλική του ιδιότητα - ΓΓ Ειδικών Φρουρών στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο νόμος που επικαλέστηκαν είναι του 1937

Μεγάλη έκταση, ακόμη και σε επίπεδο πολιτικής εκμετάλλευσης έχει λάβει η υπόθεση των ελέγχων από αστυνομικούς σε κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται η ταινία «Τζόκερ». Σύμφωνα με αναφορές, αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν εντολή να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε αίθουσες για την παρουσία ανηλίκων, καθώς η συγκεκριμένη -κατά τα άλλα- κινηματογραφική επιτυχία, εμπεριέχει σκηνές που έχουν κριθεί απαγορευτικές για ανήλικους κάτω των 18 ετών.

Στη μία περίπτωση υπήρξε εντολή του εισαγγελέα για έλεγχο, μετά από καταγγελίες άλλων θεατών (και συγκεκριμένα δύο γυναικών υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού) στην κινηματογραφική αίθουσα και στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με ανάρτηση στα social media και αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες, το θέμα αφορούσε ενδοοικογενειακές διαφορές, καθώς η μητέρα του παιδιού δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της, προκειμένου το παιδί να παρακολουθήσει με τον πατέρα τη συγκεκριμένη ταινία.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξήγησε ότι η ενέργεια των δύο υπαλλήλων του υπ. Πολιτισμού ήταν «ανοίκεια». «Δεν ρώτησαν ούτε ενημερώσαν την ιεραρχία του υπουργείου. Είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ που κινήθηκαν αυτοβούλως και προφανώς χωρίς να έχουν πάρει καμία εντολή» είπε η κυρία Μενδώνη.

«Δεν ενημέρωσαν κανένα. Υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες είχαν και γι αυτό θα κινηθούν οι διαδικασίες του ποινικού κώδικα. Δεν είναι δυνατόν κανείς να δημιουργεί τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα επικαλούμενος υπαλληλική ιδιότητα. Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής, δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την αστυνομία. Όλη η συμπεριοφρά τους ήταν υπερβάλλουσα των αρμοδιοτήτων τους. Λειτούργησαν αυθαιρέτως. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ήταν αυτό που τις οδήγησε να ανεργήσουν έτσι» πρόσθεσε η κυρία Μενδώνη.
Όπως διευκρίνισε «οι δύο κυρίες ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης σύγχρονου πολιτισμού. Είναι μέλη επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή είναι γνωμοδοτική και αυτό που λέει το θεσμκό πλαίσιο είναι ότι έχουν δικαίωμα ελέγχου αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους δηλαδή στο γνωμοδοτικό τους ρόλο. Ο έλεγχος δεν σημαίνει καλώ την αστυνομία. Έλεγχος σημαίνει ότι ο αιθουσάρχης έχει την α ή β παράβαση ή συμπεριφορά».

«Καταδικάζω απερίφραστα την κίνησή τους» είπε η κυρία Μενδώνη και ανακοίνωσε ότι «θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τον πειθαρχικό έλεγχο των συγκεκριμένων».
Πού έγιναν οι έλεγχοι

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη έφοδος της Αστυνομίας έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου σε σινεμά στο Mall στο Μαρούσι. Έπειτα από καταγγελία, η αστυνομία πήγε στο σινεμά και εκεί εντόπισε επτά ανηλίκους. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο των σινεμά, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΑΤ Αμαρουσίου. Εκεί σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκαν και οι γονείς των παιδιών για να τα παραλάβουν. Στη συνέχεια, με προφορική εντολή εισαγγελέα, ο υπεύθυνος των σινεμά στο Mall αφεθηκε ελευθερος.

Ανάλογο σκηνικό έγινε και την Κυριακή στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ στην Κυψέλη. Σύμφωνα με ανάρτηση στο Διαδίκτυο:
58440
Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο γενικός γραμματέας του σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ο νόμος που εφαρμόστηκε είναι του 1937.

«Δεν μας άρεσε η εικόνα, εμείς θέλουμε τα παιδιά να αγαπάνε την αστυνομία» είπε ο κ. Μαυροειδάκος και επικαλούμενος την προσωπική του εμπειρία - καθώς είδε την ταινία μαζί με τον γιό του ηλικίας 15 ετών - σε άλλους κινηματογράφους η ταινία έχει σήμανση ακατάλληλη κάτω των 18 ετών και σε άλλους ακατάλληλη για τους κάτω των 15.

«Εμείς κάνουμε τεράστιο αγώνα για να φέρουμε τα παιδιά δίπλα μας. Εμείς θέλουμε να εξυπηρετούμε τους πολίτες μόνο σε ένα κόμμάτι, αυτό της εγκληματικότητας. Μας φορτώνουν με πάρεργα που είναι στα όρια του νόμου και της παρανομίας. Δεν θέλουμε να είμαστε σε αυτά
θέλουμε να υπηρετούμε τον πολιτη» κατέληξε ο κ. Μαυροειδάκος.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους. Από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει δώσει εντολή για τέτοιους ελέγχους και διέταξε έρευνα για να διευκρινιστεί τι έχει συμβεί.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συγκεκριμένος αξιωματικός, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.

Πάντα με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα.

Για τις υποθέσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποιες κατηγορίες. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα ο υπεύθυνος του κινηματογράφου στο Mall αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ίδιος αξιωματικός τόνισε ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στους κινηματογράφους, έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που προέβησαν στις καταγγελίες και τους υπέδειξαν τους ανηλίκους, τα οποία εφόσον ζητηθούν μπορούν να δοθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διέψευσε κατηγορηματικά το βράδυ της Κυριακής την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου και σημειώνεται: Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες», σημειώνεται στην ανάρτηση.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 10:17

Σχετικά Άρθρα

  • Joker - Folie à Deux: Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ λίγο πριν από την πρεμιέρα
    Joker - Folie à Deux: Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ λίγο πριν από την πρεμιέρα

    Θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου

    Είκοσι πέντε μέρες πριν από την πρεμιέρα του «Joker: Folie à Deux» στις κινηματογραφικές αίθουσες και η WB αποκάλυψε το πιο πρόσφατο τρέιλερ διάρκειας 60 δευτερολέπτων.
    Το σίκουελ του φιλμ «Joker» μόλις έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και έλαβε ανάμεικτες κριτικές.
    Δείτε το τρέιλερ
    Πρωταγωνιστεί ο Χοακίν Φίνιξ στον ρόλο του Arthur Fleck/Joker που του χάρισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του 2019. Στo πλευρό του η Lady Gaga ως Harley Quinn και οι Μπρένταν Γκλίσον, Κάθριν Κίνερ, Τζέικομπ Λόφλαντ, Χάρι Λότεϊ και Ζάζι Μπιτζ.

    Ο Τοντ Φίλιπς βρίσκεται ξανά στη σκηνοθεσία σε σενάριο που έγραψε μαζί με τον Σκοτ Σίλβερ.

    Η πρεμιέρα της ταινίας από την Warner Bros αναμένεται στις 4 Οκτωβρίου, ενώ μία ημέρα νωρίτερα θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους από την Tanweer.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Στοχευμένοι και εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στο Κατάκολο για θέματα νομιμότητας
    Στοχευμένοι και εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στο Κατάκολο για θέματα νομιμότητας

    Θετική ανταπόκριση βρήκαν επαγγελματίες και πολίτες στο Κατάκολο, που πριν λίγους μήνες είχαν εκφράσει τα παράπονα και τις ανησυχίες τους για θέματα ασφάλειας και νομιμότητας στο Κατάκολο.

    Ήταν την ημέρα που την περιοχή είχαν επισκεφθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο και είχαν ακούσει από πρώτο χέρι τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

    Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε εντατικούς ελέγχους τόσο για την παρουσία και παραβατική δράση ΡΟΜΑ στην περιοχή, αλλά και για άλλα ζητήματα νομιμότητας.

    Οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένα στους χώρους ευθύνης της ΕΛ.ΑΣ. μιας και υπάρχει και το τμήμα της ζώνης λιμένα που ευθύνη έχει το Λιμεναρχείο Κατακόλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το πέρας των ελέγχων θα γίνει και ένας απολογισμός δράσης ώστε να φανεί αν υπήρξε αποτέλεσμα από την παρέμβαση αυτή της Αστυνομίας στο Κατάκολο.

  • Επτά εστίες ευλογιάς στον Έβρο - Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι
    Επτά εστίες ευλογιάς στον Έβρο - Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι

    Επτά εστίες ευλογιάς είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός των ελέγχων που διενεργούν τα κλιμάκια κτηνιάτρων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που συστάθηκαν από την πρώτη στιγμή για τον σκοπό αυτό.

    Προτεραιότητα δόθηκε στις μονάδες που βρίσκονται στις παρέβριες περιοχές άμα τη εμφανίσει των πρώτων κρουσμάτων.

    Ο προϊστάμενος των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Νίκος Φωτεινιας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε, ότι μέχρι στιγμής επτά είναι οι εκτροφές που έχουν προσβληθεί από την συγκεκριμένη ζωονόσο οι 6 είναι στο Νότιο Έβρο( Δέλτα του Έβρου, Πέπλο , Γεμιστή, Τυχερό) και μια στο Βόρειο τμήμα( Ορεστιάδα), ενώ τα ζώα που θανατώθηκαν συνολικά φθάνουν τα 1896.

    Οι έλεγχοι στο βόρειο τμήμα της παρεβριας ζώνης ολοκληρώθηκαν, ενώ στο νότιο συνεχίζονται ακόμη με τους κτηνιάτρους όπως δήλωσε να συναντούν δυσκολίες από την άρνηση των κτηνοτρόφων να ανοίξουν τα μαντριά τους.

    «Προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες που όμως δεν παρουσιάζονται την επομένη. Θα επανέλθουμε με την αστυνομική αρχή τονίζει ο κ Φωτεινιάς διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε κάποια μονάδα χωρίς έλεγχο».

    Τρία συνεργεία δυο στο βορρά και ένα στο νότο με 8 κτηνίατρους συνολικά, δουλεύουν συνεχώς, περνώντας από κάθε μαντρί για τους απαραίτητους ελέγχους.

    Όλη η Περιφέρεια έχει διαθέσει προσωπικό για το σκοπό αυτό σημειώνει ο κ Φωτεινιάς με την συνδρομή κτηνιάτρων από την Δράμα, την Ξάνθη και την Ροδόπη. Κι αυτό, διότι όσοι έρχονται σε επαφή με άρρωστα ζώα βγαίνουν εκτός ελέγχων για μια εβδομάδα και για λόγους ασφάλειας.

    Ο κύριος Φωτεινιάς αναφέρθηκε στους αυστηρούς κανόνες ταφής που ακολουθούνται και στην ανησυχία και άσχημη ψυχολογική κατάσταση που έχουν οι κτηνοτρόφοι, που τα ζώα τους βρίσκονται μολυσμένα και οδηγούνται στη θανάτωση.

    Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς τόνισε είναι απαγορευτικοί από την ΕΕ. διότι «δεν μπορούμε να ανιχνεύουμε από που προέρχονται τα αντισώματα»

    Η ταυτόχρονη εμφάνιση κρουσμάτων σε όλη την παρέβρια περιοχή δηλώνει -σύμφωνα με τον κύριο Φωτεινιά- ότι η νόσος πέρασε από την Τουρκία μάλλον μέσω της άγριας πανίδας και ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί εντός των ορίων του νομού. Γι’ αυτό οι έλεγχοι θα επαναληφθούν μετά από είκοσι μέρες από τα σημεία που ήδη πέρασαν τα συνεργεία.

    Προς το παρόν όλα τα ζώα είναι σταβλισμένα εκτός από τα νησιά όπου μετά από σχετική απόφαση που πάρθηκε την περασμένη Παρασκευή κάτι που αφορά και τη Σαμοθράκη επιτρέπονται οι μετακινήσεις για πάχυνση, αναπαραγωγή και προς θερινούς βοσκότοπους, ενώ από σήμερα Δευτέρα επιτρέπεται στο νησί και η σφαγή αιγοπροβάτων με την προϋπόθεση να μείνουν εντός των ορίων του.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στο δήμο Πηνειού - Δεκάδες έλεγχοι
    Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στο δήμο Πηνειού - Δεκάδες έλεγχοι

    Στις 20 Αυγούστου 2024, σε περιοχή του Δήμου Πηνειού, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, κατά τις οποίες :

    • Ελέχθησαν : (123) άτομα,
    • Προσήχθησαν : (5) άτομα,
    • Ελέχθησαν : (88) οχήματα,
    • Βεβαιώθηκαν : (12) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
    • Ακινητοποιήθηκαν : (2) οχήματα,
    • Συνελήφθησαν : (2) άτομα για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης.

    Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχισθούν στη Δυτική Ελλάδα.

  • Συνολικά 44.893 έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας το πρώτο επτάμηνο του 2024 - Πού επικεντρώνονται
    Συνολικά 44.893 έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας το πρώτο επτάμηνο του 2024 - Πού επικεντρώνονται

    Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και στοχευμένα οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, με στόχο την ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

    Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της Επιθεώρησης Εργασίας, πέραν της ποσοτικής αύξησης των ελέγχων, εξαιρετικά σημαντική αναδεικνύεται και η ποιοτική αναβάθμισή τους, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται στοχευμένες παρεμβάσεις, εκεί όπου παρατηρούνται φαινόμενα αυξημένης παραβατικότητας.

    Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας τόσο στον τομέα της υγείας και ασφάλειας στην εργασία όσο και στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, περιλαμβανομένης της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, με κύρια προτεραιότητα σε επιχειρήσεις και κλάδους με υψηλό δείκτη κινδύνου παραβατικότητας, σε επιχειρήσεις που δεν έχουν ελεγχθεί την τελευταία τριετία και σε όσες έχουν ελεγχθεί και βρέθηκαν παραβατικές, με σκοπό τον έλεγχο συμμόρφωσης, σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε εποχιακή βάση, σε κλάδους στους οποίους απασχολούνται αποσπασμένοι εργαζόμενοι ή εργαζόμενοι πολίτες τρίτων χωρών, σε επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται ή θα εφαρμοστεί το σύστημα Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και σε κατασκευές-τεχνικά έργα.

    Μάλιστα, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας, η αποδοτικότητα των ελέγχων μεγιστοποιείται με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία, μέσω της ανάλυσης δεδομένων, της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, της διαρκούς διασύνδεσης, ακόμα και την ώρα πραγματοποίησης των ελέγχων και της γενικότερης ψηφιοποίησης των διαδικασιών, αλλά και με τον σχεδιασμό τους στη βάση της αξιολόγησης κινδύνου (risk analysis).
    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης, δηλώνει ότι η Επιθεώρηση Εργασίας συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς, εστιάζοντας τους ελέγχους όπου ανά περίοδο υπάρχει μεγαλύτερη ένταση εργασίας και εκεί που καταδεικνύουν τα στοιχεία από τις καταγγελίες, τη συσσωρευμένη εμπειρία και την ανάλυση δεδομένων. «Ο ρόλος μας είναι η προστασία των εργαζομένων και η στήριξη των επιχειρήσεων που λειτουργούν σύννομα. Με τον τρόπο αυτό, βελτιώνονται οι συνθήκες στην αγορά εργασίας, με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιλιβάκης.

    Οι έλεγχοι το Α΄ επτάμηνο του 2024

    Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2024, πραγματοποιήθηκαν 44.893 έλεγχοι, επιβλήθηκαν 9.946 κυρώσεις, ενώ το συνολικό ποσό των προστίμων ανήλθε σε 26.639.275 ευρώ.

    Σύμφωνα με πηγές της Επιθεώρησης Εργασίας, ο συνολικός αριθμός των ελέγχων την τρέχουσα χρονιά πρόκειται να ξεπεράσει την αρχική στοχοθεσία για 67.700 ελέγχους, αλλά και το περσινό ρεκόρ σε ετήσια βάση των 73.579 ελέγχων. Όπως εκτιμούν, με τον ρυθμό που διενεργούνται οι έλεγχοι, μπορούν να υπερβούν τους 76.000.
    Ειδικότερα, στο πρώτο επτάμηνο του 2024, η Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων διενήργησε 24.511 ελέγχους (7.024 επιβαλλόμενες κυρώσεις), 16.032 έλεγχοι έγιναν από την Επιθεώρηση Υγείας & Ασφάλειας, που επέβαλε 2.306 κυρώσεις, ενώ 4.350 ελέγχους πραγματοποίησαν οι Ειδικοί Επιθεωρητές, οι οποίοι επέβαλαν 616 κυρώσεις.

    Όσον αφορά στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, τα είδη παραβάσεων που διαπιστώθηκαν συχνότερα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2024 είναι η μη τήρηση της υποχρέωσης του εργοδότη να αναρτά σε εμφανές σημείο στην επιχείρηση τους πίνακες προσωπικού (αριθμός παραβάσεων: 2.007), 1.129 παραβάσεις σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η αδήλωτη εργασία (αριθμός παραβάσεων: 717), η μη καταβολή δεδουλευμένων, επιδομάτων εορτών και λοιπών αποδοχών (αριθμός παραβάσεων: 620), η άρνηση εισόδου και πρόσβασης, παροχής στοιχείων ή πληροφοριών ή παροχής ανακριβών στοιχείων (αριθμός παραβάσεων: 565) κτλ.

    Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

  • Θρηνεί ο κινηματογράφος: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Αλέν Ντελόν
    Θρηνεί ο κινηματογράφος: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Αλέν Ντελόν

    Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός και σύμβολο του σεξ τις δεκαετίες του 60' και του 70' Αλέν Ντελόν, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro

    Το θάνατό του έκαναν γνωστό τα τρία παιδιά του Ντελόν.

    «Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα, ο Άντον καθώς και ο (σκύλος του) Loubo, ανακοινώνουν με απέραντη θλίψη τον θάνατο του πατέρα τους. Πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του» έγραψαν.

    Ένας θρύλος του γαλλικού σινεμά

    Ο Ντελόν γεννήθηκε στο Σω (σημερινό Ω-ντε-Σεν), του Ιλ-ντε-Φρανς, ένα πλούσιο προάστιο του Παρισιού.

    Το 1956, μετά τη ναυτική του θητεία, ο Ντελόν επέστρεψε στη Γαλλία και ξεκίνησε να εργάζεται ως σερβιτόρος, αχθοφόρος, γραμματέας και βοηθός πωλήσεων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έγινε φίλος με την ηθοποιό Μπριζίτ Ομπέρ, και ενώθηκε της σε ένα ταξίδι στο Φεστιβάλ των Καννών, απ' όπου θα ξεκινούσε η κινηματογραφική του καριέρα.

    Στις Κάννες, ο Ντελόν εθεάθη από έναν ανιχνευτή ταλέντων του Αμερικανού παραγωγού Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ. Μετά από μια οντισιόν, ο Σέλζνικ του πρόσφερε συμβόλαιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα μάθει αγγλικά. Ο Ντελόν επέστρεψε στο Παρίσι για να μάθει την γλώσσα, αλλά εκεί γνώρισε τον Γάλλο σκηνοθέτη Υβ Αλεγκρέ, ο οποίος ήταν πεπεισμένος ότι έπρεπε να μείνει στη Γαλλία για να ξεκινήσει την καριέρα του. Ο Σέλζνικ επέτρεψε στον Ντελόν να ακυρώσει το συμβόλαιό του και ο Αλεγκρέ του έδωσε τον πρώτο κινηματογραφικό του ρόλο στην ταινία Send a Woman When the Devil Fails.

    Κέρδισε την κριτική έπαινο για τους ρόλους του σε ταινίες όπως: Γυμνοί στον ήλιο (1960), Ο Ρόκο και τ' αδέλφια του (1960), Η έκλειψη (1962), Ο γατόπαρδος (1963), Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο (1967), Η πισίνα (1969), Ο κόκκινος κύκλος (1970), Ο μπάτσος (1972) και ο Κύριος Κλάιν (1976). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ντελόν συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς σκηνοθέτες, συμπεριλαμβανομένων των Λουκίνο Βισκόντι, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, Μικελάντζελο Αντονιόνι και Λουί Μαλ.

    Το 1985 κέρδισε το Βραβείο Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Η ιστορία μας (1984). Το 1991, έλαβε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας. Στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του απονεμήθηκε η τιμητική Χρυσή Άρκτος. Επίσης το 2019 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, έλαβε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη.

    Το 1997 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ηθοποιία, σε ηλικία 62 ετών

    Πηγή: ethnos.gr - Φωτογραφία: instagram

  • Σε εξέλιξη οι έλεγχοι  στην ζώνη επιτήρησης για την πανώλη και οι κλινικές διερευνήσεις σε όλη την ΠΔΕ
    Σε εξέλιξη οι έλεγχοι  στην ζώνη επιτήρησης για την πανώλη και οι κλινικές διερευνήσεις σε όλη την ΠΔΕ

    Ξεκίνησαν οι επιτόπιες επισκέψεις των κτηνιάτρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ζώνη επιτήρησης για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών στην περιοχή Λυκουρίας της Π.Ε Αχαΐας.

    Την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες επισκέψεις σε 18 εκτροφές αιγοπροβάτων της περιοχής, ελέγχθηκαν κλινικά 2796 ζώα και ελήφθησαν 47 αιμοδείγματα που θα αποσταλούν στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς στην Αθήνα. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι κλινικές διερευνήσεις βάση επιδημιολογικής διερεύνησης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Από τα έως τώρα ευρήματα δεν έχει προκύψει κανένα κρούσμα στην Περιφέρεια.

    perf elegxoi panoli 2

    perf elegxoi panoli 4

    Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκτακτο κάλεσμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων των κτηνοτρόφων Καλαβρύτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων όπου έγινε ενημέρωση των αγροτών 250 κτηνοτρόφων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια, του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, του Διευθυντή την Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας κ Κώστα Μήλιου, του Διευθυντή του ΕΦΕΤ Δημήτρη Τσιμπούκη, στελεχών του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και Παραγωγών. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή περισσότερων των 250 κτηνοτρόφων.

    Οι έλεγχοι στην ζώνη επιτήρησης και οι κλινικές διερευνήσεις βάση επιδημιολογικής διερεύνησης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

    perf elegxoi panoli 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Joker - Folie à Deux: Εντυπωσιάζει το νέο τρέιλερ
    Joker - Folie à Deux: Εντυπωσιάζει το νέο τρέιλερ

    Χοακίν Φίνιξ και Lady Gaga εμπλέκονται σε μια καταδικασμένη ρομαντική περιπέτεια

    Στη δημοσιότητα δόθηκε το νέο τρέιλερ του «Joker: Folie à Deux», με πρωταγωνιστές τον Χοακίν Φίνιξ ως Τζόκερ/Άρθουρ Φλεκ και τη Lady Gaga ως Lady Gaga.
    H επίσημη σύνοψη της πλοκής αναφέρει: «Ο αποτυχημένος κωμικός Άρθουρ Φλεκ γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, τη Χάρλεϊ Κουίν, ενώ είναι έγκλειστος στο Κρατικό Νοσοκομείο Άρκαμ. Μετά την αποφυλάκισή του, οι δυο τους ξεκινούν μια καταδικασμένη ρομαντική περιπέτεια».
    Το νέο τρέιλερ προσφέρει μια ματιά στο ειδύλλιο των δύο αντισυμβατικών χαρακτήρων μέσα από μερικές ατμοσφαιρικές εικόνες.
    Δείτε το τρέιλερ
    Ο Μπρένταν Γκλίσον, η Κάθριν Κίνερ, ο Τζέικομπ Λόφλαντ και ο Χάρι Λόουτεϊ συμπληρώνουν το καστ, με τη Ζάζι Μπιτζ να επιστρέφει ως Σόφι από την πρώτη ταινία. Το σίκουελ λέγεται ότι θα είναι μιούζικαλ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τοντ Φίλιπς και το σενάριο έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Σκοτ Σίλβερ.

    Το πρώτο φιλμ του 2019 ήταν υποψήφιο για 11 Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά το βραβείο του Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Φίνιξ και της Καλύτερης Μουσικής. Στο παγκόσμιο box office σημείωσε τρομερή επιτυχία, συγκεντρώνοντας 1 δισ. δολάρια.

    Το «Joker: Folie à Deux» θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2024.
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch