Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 08:43

Νέο κρούσμα κακοποίησης ανηλίκου - Το αποκάλυψε μέσω Facebook γνωστή επικοινωνιολόγος

Γράφτηκε από
Ad Slot

Η σύμβουλος επικοινωνίας Βάσω Παπαχαραλάμπους επικαλέστηκε σε ανάρτηση της στο Facebook συζήτηση μεταξύ προπονητών στο κολυμβητήριο Πλάτωνας στη Νίκαια οι οποίοι σχολίαζαν τα σημάδια κακοποίησης που διέκριναν στο κορμάκι ενός μικρού μαθητή

Η παιδική κακοποίηση ευδοκιμεί στη σιωπή, στη συγκάλυψη και στην αδιαφορία. Τα θύματα φωνάζουν χωρίς να μιλούν. Μιλάνε τα σημάδια στα σώματα τους και η συμπεριφορά τους.

Η σύμβουλος επικοινωνίας Βάσω Παπαχαραλάμπους έτυχε να βρίσκεται προχθές το απόγευμα στο κολυμβητήριο Πλάτωνας στη Νίκαια. Συνόδευε το παιδί της στο μάθημα κολύμβησης όπως κάνουν εκατοντάδες άλλοι γονείς. Στα αποδυτήρια «έπιασε» μια συζήτηση μεταξύ των προπονητών. Σχολίαζαν τα σημάδια στο κορμάκι ενός ανήλικου κολυμβητή που ανήκει στο προεφηβικό τμήμα, δηλαδή πρόκειται για ανήλικο κάτω των 15 ετών. Ένας εκ των προπονητών, σύμφωνα με την ίδια, έλεγε ότι τα παιδιά που έχουν υποστεί βία φαίνονται. Πως το σώμα τους είναι συνήθως σημαδεμένο από μελανές και τσιμπιές.
Άρα αυτή η εικόνα δεν είναι πρωτόγνωρη στους χώρους του κολυμβητηρίου. Έχει ξανασυμβεί. Κανείς όμως δεν βρήκε θάρρος να το καταγγείλει στην Εθνική Γραμμή SOS 1056. Ούτε καν ο προπονητής του συγκεκριμένου παιδιού με το οποίο έρχεται σε επαφή σχεδόν κάθε μέρα.

«Χθες άκουγα στο κολυμβητήριο προπονητή και γονείς να σχολιάζουν τα σημάδια κακοποίησης που είχε ένα μικρό παιδί. Κατέληγαν στο γνωστό, "Και τι να κάνουμε;" "Ε αυτό να κάνετε"» αναφέρει στην ανάρτηση της στο Facebook η σύμβουλος επικοινωνίας, περιλαμβάνοντας και την ηλεκτρονική διεύθυνση καθώς και τον αριθμό για τις τηλεφωνικές καταγγελίες το 1056 που λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
«Είναι υπόθεση όλων μας να γίνουμε η φωνή τους» λέει στο protothema.gr η Βάσω Παπαχαραλάμπους. «Και η παραμικρή υποψία πρέπει να είναι αρκετή για να μας κινητοποιήσει. Είναι δική μας υπόθεση να γίνουμε η φωνή τους» προσθέτει.

Εκείνη τόλμησε να το δημοσιοποιήσει. Εμείς εντοπίσαμε την ανάρτηση της και την αναδημοσιεύουμε με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν τόσο οι προπονητές αυτού του μικρού παιδιού, όσο και οι αρμόδιες Αρχές που θα διαβάσουν το κείμενο. Ίσως έτσι καταφέρουμε όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στην κακοποίηση μιας αθώας ψυχής.
Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: Andrew Neel on Unsplash
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 19:04

Σχετικά Άρθρα

  • Εφιάλτης για 25χρονη στο Ηράκλειο: Την κρατούσαν φυλακισμένη, την κακοποιούσαν και την εξέδιδαν - Δύο συλλήψεις
    Εφιάλτης για 25χρονη στο Ηράκλειο: Την κρατούσαν φυλακισμένη, την κακοποιούσαν και την εξέδιδαν - Δύο συλλήψεις

    Ένα μαρτύριο ζούσε μία 25χρονη στο Ηράκλειο Κρήτης τους τελευταίους μήνες στα χέρια ενός ζευγαριού από την Αλβανία.

    Σύμφωνα με το cretalive, η κοπέλα εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από διερχόμενο οδηγό κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο σε άθλια κατάσταση, χτυπημένη και ημίγυμνη, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τις Αρχές.

    Κατά την αστυνομική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι από τον περασμένο Αύγουστο η κοπέλα ήταν όμηρος στο σπίτι ενός ζευγαριού από την Αλβανία, 42 και 30 ετών, το οποίο την είχε πάρει από δομή φιλοξενίας και την κακοποιούσε και την εξέδιδε.

    Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών και κατά την έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν τα ρούχα της κοπέλας και 260 ευρώ, που προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες.

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

    «Συνελήφθησαν σήμερα (24.10.2024) πρωινές ώρες στο Ηράκλειο, δύο αλλοδαποί (άντρας και γυναίκα) κατηγορούμενοι για εμπορία ανθρώπων και επιπλέον σε βάρος της αλλοδαπής σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος ημεδαπής.

    Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, αναφορικά με εντοπισμό ημεδαπής σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου έχοντας σωματικές βλάβες, προέκυψε ότι ενώ η εν λόγω ημεδαπή παθούσα βρισκόταν εντός οχήματος στο οποίο επέβαιναν και οι δύο αλλοδαποί, η γυναίκα της προκάλεσε με τα χέρια σωματικές βλάβες και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν στο σημείο όπου ανευρέθη.

    Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Αυγούστου 2024 έως και 23.10.2024, κατακρατούσαν αυτήν παράνομα στην οικία τους, εξαναγκάζοντας την να προβαίνει σε γενετήσιες πράξεις με αγνώστους σε αυτήν άνδρες εισπράττοντας οι ίδιοι το χρηματικό ποσό για την παραπάνω πράξη.

    Οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης της παθούσας και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

    Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια
    Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια

    Με αφορμή το νέο περιστατικό που ήρθε στο προσκήνιο, τον θάνατο ενός νέου μωρού στην περιοχή της Αμαλιάδας και την σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πιθανή συσχέτιση της 24χρονης μητέρας που και εκείνη είχε χάσει τα παιδιά της, με διάστημα ενός χρόνου μεταξύ τους στην περιοχή της Αχαΐας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στην κοινή γνώμη ενέργειες που έγιναν σχετικά, με όσα τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

    Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

    1. Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.
    2. Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».
    3. Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.
    4. Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.
    5. Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

    Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

    Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και δεν αποτελεί υπόθεση ενός.

    Στηνσυγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα.

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται. Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

    • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
    • Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
    • Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
    • Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
    • Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
    • Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

    ... κλείνει αναφέροντας η ανακοίνωση.

    Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» ή αξιοποιήστε το Chat 1056 με την αποστολή γραπτού μηνύματος ή ακόμα και κάνοντας αναφορά στο CyberTip Line Hellas εδώ https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

    Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» Οι Γραμμές λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.

  • Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο
    Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο

    Την κακοποίηση του παιδιού της σε νηπιαγωγείο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια κατήγγειλε μητέρα.

    Τι καταγγέλλει η μητέρα

    Σύμφωνα με το evima.gr, η μητέρα κατήγγειλε ότι το 4χρονο παιδί της έχει πέσει αρκετές φορές θύμα κακοποίησης από δυο συγκεκριμένα παιδιά του νηπιαγωγείου παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφία με τραυματισμό στο πρόσωπο του παιδιού την οποία ανάρτησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «Πρόκειται για δύο μαθητές του νηπιαγωγείου που είναι αδέρφια οι οποίοι δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στα υπόλοιπα παιδιά. Όταν το παιδί μου δέχτηκε τις επιθέσεις, η δασκάλα τυγχάνει να είναι τουαλέτα ή γραφείο. Δεν θα το ανεχθώ άλλο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα στο evima.gr

    Ενώ κλείνοντας σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της ξεκαθάρισε πως μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα δεν θα πάει ξανά το παιδί της στο σχολείο.

    Πριν από δέκα μέρες 4χρονο αγοράκι είχε δεχτεί ξανά επίθεση στα χέρια από τους συγκεκριμένους μαθητές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Κυψέλη: Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα - Ο 28χρονος είχε ομολογήσει στον πατέρα των παιδιών ότι τα είχε κακοποιήσει
    Κυψέλη: Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα - Ο 28χρονος είχε ομολογήσει στον πατέρα των παιδιών ότι τα είχε κακοποιήσει

    Οι συγγενείς του 28χρονου τον είχαν συμβουλεύσει να μην ταξιδέψει από την Αλβανία στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τα δύο αδέρφια που τον σκότωσαν - Για τον εφιάλτη που είχαν ζήσει τα δύο αδέλφια γνώριζε εδώ και ένα χρόνο ο πατέρας τους

    Κρατούμενα παραμένουν τα δύο αδέλφια από την Αλβανία προετοιμάζοντας την απολογία τους για τη δολοφονία του 28χρονου ξαδέλφου τους στην Κυψέλη ο οποίος φέρεται να τους είχε κακοποιήσει σεξουαλικά πριν από 12 χρόνια.
    Πληροφορίες θέλουν τα δύο παιδιά, ηλικίας 17 και 19 ετών, να πήγαν στο ραντεβού με το θύμα αποφασισμένα να πάρουν εκδίκηση για όσα πέρασαν στα χέρια του.
    Για αυτό το λόγο οι συγγενείς του 28χρονου τον είχαν συμβουλεύσει να μην ταξιδέψει από την Αλβανία στη χώρα μας και να συναντηθεί μαζί τους.
    Για τον εφιάλτη που είχαν ζήσει τα δύο αδέλφια γνώριζε εδώ και ένα χρόνο ο πατέρας τους ο οποίος είχε τηλεφωνήσει στον 28χρονο με τον τελευταίο να ομολογεί όσα αποτρόπαια είχε κάνει στα παιδιά του.

    Η μητέρα των δύο καθ ομολογία δραστών έμαθε όλες τις λεπτομέρειες για το κίνητρο πίσω από τη στυγερή δολοφονία μόλις χθες με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

    Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 10 άτομα από το ευρύτερο, συγγενικό περιβάλλον δραστών και θύματος είχαν γνώση για τις αρρωστημένες διαθέσεις του 28χρονου και του ζητούσαν να σταματήσει να ενοχλεί τα δύο αδέλφια.

    Ο ίδιος, όμως, όπως αποκαλύπτει ο συνήγορος των δύο νεαρών, κ. Αλέξης Κούγιας, συνέχιζε να ενοχλεί τα θύματά του μέχρι και πρόσφατα.

    Το σοκ για την οικογένεια ήταν μεγάλο καθώς τα δύο παιδιά ήταν άριστοι μαθητές, δεν είχαν εμπλακεί σε περιστατικά βίας και ούτε είχαν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές.

    Άτομα από το φιλικό περιβάλλον τους αλλά και από τη γειτονιά τους, στο Γαλάτσι, κάνουν λόγο για δύο αριστούχους, ο ένας μαθητής Λυκείου και ο δεύτερος στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής, που δεν είχαν δείξει ποτέ βίαιο πρόσωπο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Λέρος: Εργαζόμενος δομής κατηγορείται πως κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά με νοητική υστέρηση
    Λέρος: Εργαζόμενος δομής κατηγορείται πως κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά με νοητική υστέρηση

    Στο δικαστήριο θα αναβιώσει στις 4 Νοεμβρίου η φρίκη που ζούσαν παιδιά με προβλήματα υγείας καθώς και νοητική υστέρηση που φιλοξενούνταν στο Π.Ι.Κ.Π.Α. της Λέρου, από εργαζόμενο που κατηγορείται πως τα κακοποιούσε σεξουαλικά.

    Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος θα καθίσει στο εδώλιο για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο (αποπλάνηση παιδιών) που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και της ασέλγειας με κατάχρηση εξουσίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

    Πώς αποκαλύφτηκε η φρίκη

    Οι σοκαριστικές πράξεις κατά μεταναστών ανηλίκων ήρθαν στη δημοσιότητα την 3η Νοεμβρίου 2020 όταν μια αλλοδαπή που διέμενε στο Π.Ι.Κ.Π.Α. της Λέρου, μετέβη στο ΑΤ Λέρου και κατήγγειλε, ότι ο κατηγορούμενος που εργαζόταν σε εταιρεία παροχής καθαριότητας στη Δομή, παρενοχλούσε σεξουαλικά τον γιό έτερης διαμένουσας στη Δομή, ηλικίας τότε 17 ετών που έχει διαγνωσθεί με νοητική υστέρηση και περαιτέρω εξυβρίζει τον έτερο γιό της ηλικίας 4 ετών.

    Επίσης, σύμφωνα με την dimokratiki.gr, ανέφερε ότι κανείς από τους διαμένοντες στο Π.Ι.Κ.Π.Α. δεν επιθυμεί να έρχεται σε κοντινή απόσταση με τον κατηγορούμενο, διότι εμφανίζει αποκλίνουσα συμπεριφορά ενώπιον παιδιών.

    Ο ανήλικος εξετάστηκε παρουσία ψυχολόγου, ο οποίος κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος, σχεδόν καθημερινά, αφού του αφαιρούσε το παντελόνι τον θώπευε στα γεννητικά του όργανα και τον ανάγκαζε να θωπεύει και ο ίδιος τα γεννητικά του όργανα, ανέφερε δε ότι το ίδιο περιστατικό έλαβε χώρα και με τα δύο αδέλφια του.

    Επίσης, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε παρά φύσιν ασέλγεια μαζί του την 2α Νοεμβρίου 2020.

    Τα ίδια περιστατικά (πλην της πράξης της παρά φύσιν ασέλγειας) εξέθεσε ο ανήλικος και στην διοικήτρια του Κ.Υ.Τ., η οποία προέβη άμεσα στην απόλυσή του.

    Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση των επτά τέκνων της οικογένειας και διαπιστώθηκαν ευρήματα κακοποίησης σε τρία εξ αυτών. Και έτερο παιδί που εξετάστηκε εμφάνιζε ενδείξεις κακοποίησης. Την ίδια εικόνα παρουσίαζε και ανήλικος, ο οποίος παρά τα προβλήματα ακοής και ομιλίας, κι ενώ εμφανιζόταν κοινωνικός και χαρούμενος, στη θέα της φωτογραφίας ή επί της αναφοράς του ονόματος του κατηγορουμένου, άλλαζε τη συμπεριφορά του.

    Ειδικότερα, εξεταζόμενος στη νοηματική γλώσσα ενώπιον του Ανακριτή Κω, έγνεψε καταφατικά όταν ρωτήθηκε εάν ο κατηγορούμενος του έβγαλε τα ρούχα και τον θώπευσε και έδειξε με τα δάχτυλά του ότι το ως άνω περιστατικό έλαβε χώρα τρεις φορές.

    Περαιτέρω, ερωτηθείς ο ανήλικος εάν ο κατηγορούμενος τον κακοποίησε σεξουαλικά αυτός χλόμιασε και παράλληλα έγνεψε καταφατικά ενώ στη συνέχεια, επιχείρησε να κρυφθεί πίσω από το δικαστικό έδρανο.

    Τι ισχυρίστηκε ο φερόμενος παιδεραστής

    Ο κατηγορούμενος απολογούμενος, αρνήθηκε τις κατηγορίες και εξέθεσε ότι από τις αρχές του 2020 εργαζόταν με την ειδικότητα του καθαριστή στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο ΠΙΚΠΑ Λέρου που έχει μικρή έκταση και θα γινόταν αντιληπτός.

    Το δικαστικό συμβούλιο της Κω που εξέτασε την υπόθεση έκρινε ότι οι πράξεις του κατηγορουμένου ελάμβαναν χώρα, τις νυχτερινές ώρες, σε σημείο του προαυλίου, όπισθεν του κτηρίου, όπου υπάρχει στέγαστρο και μανδρότοιχος που οριοθετεί το οίκημα και δε φυλάσσεται από προσωπικό ασφαλείας.

    Σε ό,τι αφορά στον ισχυρισμό του ότι η καταγγελία σε βάρος του, είναι προϊόν κακοβουλίας, εκδικήσεως και πορισμού χρημάτων, προκειμένου να επιτύχουν την μετεγκατάστασή τους οι γονείς των ανηλίκων, κρίθηκε αναληθής διότι το γεγονός κατήγγειλε το πρώτον έτερη διαμένουσα στη δομή, και όχι οι γονείς των παθόντων.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • 27 Χρόνια “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ηλεία: Εκδήλωση τιμής στους στυλοβάτες της ανιδιοτέλειας
    27 Χρόνια “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ηλεία: Εκδήλωση τιμής στους στυλοβάτες της ανιδιοτέλειας

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Πύργο, με αφορμή τα 27 χρόνια λειτουργίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ηλεία.

    Η εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στους πολύτιμους συνεργάτες, χορηγούς και υποστηρικτές του Οργανισμού, έλαβε χώρα στο σπίτι του «Χαμόγελου» επί της οδού Αλφειού και αποτέλεσε μια γιορτή αλληλεγγύης και προσφοράς. Όπως πολύ σωστά τονίστηκε, με τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων, ο Οργανισμός συνεχίζει αδιάκοπα το σημαντικό έργο του, προσφέροντας βοήθεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη και δίνοντάς του και πάλι το χαμόγελο που η ζωή τους στέρησε.

    Ο Οργανισμός, στηριζόμενος στον επαγγελματισμό και την αγάπη, συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά που είναι θύματα βίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Η εκδήλωση στην Ηλεία, ήταν μια υπενθύμιση της τεράστιας σημασίας αυτής της προσπάθειας και μια ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό το ιερό έργο.

    Ο συγκινητικός λόγος του προέδρου, Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου

    Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, με συγκίνηση μίλησε για την απαρχή του Οργανισμού και τη συγκλονιστική ιστορία πίσω από αυτόν. «Είναι σαν παραμύθι,» είπε χαρακτηριστικά. Η ιστορία ξεκίνησε από τον γιο του, Ανδρέα, ο οποίος, το 1995, ενώ αντιμετώπιζε με θάρρος την ασθένειά του καθώς είχε διαγνωσθεί με όγκο στο κεφάλι, εξέφρασε την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός που θα βοηθούσε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Αυτή η επιθυμία μετουσιώθηκε σε δράση και οδήγησε στη δημιουργία του «Χαμόγελου του Παιδιού», το οποίο 29 χρόνια μετά συνεχίζει ακούραστα το έργο του.

    «Έτσι λοιπόν ο Αντρέας μέσα από το ημερολόγιο του 9 Νοεμβρίου 1995 μας προέτρεψε να κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό που είναι το «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ελλάδα. Ούτε κι εκείνος θα το φανταζόταν ούτε και εγώ θα το φανταζόμουνα ότι θα έβρισκε το κατάλληλο έδαφος με τους ανθρώπους που υπάρχουν στη χώρα μας. Επίσης να πω ότι αμέσως μετά, ένα άλλο παιδί μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή και έτσι η οικογένεια Λαμπροπούλου κινητοποιήθηκε και κινητοποίησε την Ηλεία. Αυτά τα δύο παιδιά λοιπόν για μας είναι πολύ ιερά, γιατί με την μνήμη τους συνεχίζουμε την προσπάθεια μας» επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος προσθέτοντας ότι η προσπάθεια δεν βασίζεται στη φιλανθρωπία, αλλά στον επαγγελματισμό και την επιστημονικότητα, με στόχο την αδιάλειπτη φροντίδα και υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

    Ο Οργανισμός έχει πλέον διεθνή εμβέλεια, με συνεργασίες σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, ενώ συμμετέχει ενεργά στα Ηνωμένα Έθνη.

    Xamogelo 3

    Τιμητικές Ομιλίες

    Στην εκδήλωση, πολλοί τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των δήμων της Ηλείας, έδωσαν το «παρών» και εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το σπουδαίο έργο του Οργανισμού.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, υπογράμμισε το μοναδικό επίτευγμα του Οργανισμού: τη μετατροπή του πόνου και της απώλειας σε ένα τεράστιο χαμόγελο, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει και φωτίζει τις ζωές χιλιάδων παιδιών.

    «29 χρόνια “Χαμόγελο του Παιδιού” και 27 εδώ στην Ηλεία. Πέρασαν τόσα χρόνια και όμως το “Χαμόγελο του Παιδιού” έχει καταφέρει κάτι μοναδικό και αξεπέραστο. Να μετατρέψει τον πόνο και την απώλεια σε ένα τεράστιο χαμόγελο. Σε ένα χαμόγελο που χρόνο με το χρόνο μεγάλωσε και μεγαλώνει. Γίνεται πιο φωτεινό και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, από άνθρωπο σε άνθρωπο και από παιδί σε παιδί. Η προστασία της παιδικής ηλικίας, η αγάπη προς το παιδί, η παροχή φροντίδας, η δημιουργία υποδομών φιλοξενίας για τα ορφανά ή άστεγα παιδιά, η κάλυψη των βασικών του αναγκών, η εκπαίδευσή τους, θα έπρεπε να θεωρούνται πραγματικά αυτονόητα. Και όμως δίχως το “Χαμόγελο του Παιδιού” αυτό δεν θα ήταν. Σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι μας και σας ευγνωμονούμε για την σπουδαία φιλανθρωπική σας δράση, την ανιδιοτελή προσφορά σας, τους αγώνες και την αγάπη σας προς τα παιδιά όλου του κόσμου. Κυρίως όμως σας ευγνωμονούμε γιατί δώσατε σε αυτά τα παιδιά το μεγαλύτερο εφόδιο, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, δώσατε την ελπίδα για μία καλύτερη ζωή, τους δώσατε πίσω το χαμένο χαμόγελο».

    Xamogelo 2

    Ο αντιδήμαρχος Πύργου, Δημήτρης Τζουανόπουλος, από την πλευρά του συνεχάρη το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον πρόεδρό του για τη συνεχή προσφορά τους στα παιδιά που έχουν ανάγκη, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου τους.

    Ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Γιώργος Τριγάζης, αφού εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμησή του απέναντι στο σπουδαίο έργο που επιτελείται, υπογράμμισε ότι η υποστήριξη του δήμου προς τον Οργανισμό πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ η αντιδήμαρχος Αθηνά Ηλιοπούλου από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μετέφερε τις ευχαριστίες του δημάρχου για το έργο του «Χαμόγελου» και για την τεράστια αγκαλιά που έχει ανοίξει σε περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο παιδιά από το 1995.

    Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Μάκης Παπαγιαννόπουλος, ακολούθως αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχούς υποστήριξης του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού» τονίζοντας πως ως νέα δημοτική αρχή δεν έχουν καταφέρει να πράξουν όσα επιθυμούν για το Χαμόγελο, ωστόσο όμως το επόμενο διάστημα θα γίνουν περισσότερα.

    «Σε κάθε περίπτωση όταν ένα παιδί χαμογελάει είναι ευτυχισμένη η κοινωνία. Ντρέπομαι γιατί αυτή τη στιγμή ελάχιστα παιδιά χαμογελούν. Συγχαρητήρια για το έργο σας και τα 27 χρόνια να γίνουν 1027».τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Ντούμας τέλος, αφού μετέφερε τα συγχαρητήρια για το έργο του Οργανισμού από τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, επεσήμανε ότι «…όταν μιλάμε για παιδιά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χαμηλώνουμε το κεφάλι και να μην λέμε πολλά. Συγχαρητήρια για όλα αυτά που έχετε κάνει και θα κάνετε, και ό,τι μπορούμε θα είμαστε σε άμεση επικοινωνία για να βοηθήσουμε. Όχι μόνο ο Δήμος, δεν είναι μόνο θέμα του Δήμου, πρέπει να το δει γενικότερα η πολιτεία να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε».

    Xamogelo 4

  • Πύργος : «Το γεφύρι της Άρτας» το κολυμβητήριο Πύργου - Απλήρωτος ο εργολάβος
    Πύργος : «Το γεφύρι της Άρτας» το κολυμβητήριο Πύργου - Απλήρωτος ο εργολάβος

    Ορατός ο κίνδυνος διακοπής του έργου

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Σε θρίλερ εξελίσσεται το πολύκροτο έργο του Κολυμβητηρίου στον Πύργο. Αν και οι εργασίες συνεχίζονται-μέχρις στιγμής τουλάχιστον-κανονικά, ωστόσο ο εργολάβος παραμένει απλήρωτος με ορατό τον κίνδυνο να διακοπεί το έργο και να καθυστερήσει η ολοκλήρωσή του.

    Ακόμη ένα έργο στον Πύργο κινδυνεύει να βγει εκτός χρονικού ορίου καθώς η κρατική χρηματοδοτική «κάνουλα» φαίνεται να έχει… στερέψει. Μετά τις διακοπές εργασιών που σημειώθηκαν στην Αγία Βαρβάρα, την 28ης Οκτωβρίου και την Αγία Κυριακή, κινδυνεύει και το Κολυμβητήριο να μπει στη λίστα με τα παραπάνω έργα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανάδοχος του έργου, παρότι εκτελεί κανονικά τις εργασίες και ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο τμήμα αυτών, δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την πολύμηνη εργασία του, με ότι….συνεπάγεται αυτό.

    Σε δηλώσεις του στο ilialive.gr ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος, επιβεβαιώνει το πρόβλημα με την μη καταβολή των χρημάτων από τα κρατικά ταμεία, σημειώνοντας ότι οι ανάδοχοι πλέον συνεχίζουν την εκτέλεση των εργασιών χάρη στη φιλοτιμία τους. «Εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση ώστε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Οι εργολάβοι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Εργάζονται μήνες και ουσιαστικά χρηματοδοτούν τα έργα του δημοσίου. Για το Κολυμβητήριο δεν έχει πληρωθεί ακόμη ούτε ένας λογαριασμός, και ο ανάδοχος συνεχίζει να εργάζεται κανονικά χάρη στη φιλοτιμία του, αλλά για πόσο ακόμη θα αντέξει;» σημειώνει ο κ. Παναγόπουλος.

    Το έργο του Κολυμβητηρίου, προϋπολογισμού 785.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και ήδη έχει σημειωθεί μεγάλη καθυστέρηση στις εργασίες καθώς υπήρξε πρόβλημα απορρόφησης των υδάτων από το έδαφος με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι εκσκαφές. Για το λόγο αυτό είχε πάρει παράταση ολοκλήρωσης έως το τέλος του 2024 αλλά αν επιβεβαιωθούν οι…Κασσάνδρες, η επόμενη παράταση θεωρείται δεδομένη.

  • Εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά που είχαν χαθεί από Καλλιθέα και Γαλάτσι
    Εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά που είχαν χαθεί από Καλλιθέα και Γαλάτσι

    Δύο παιδιά που είχαν χαθεί από το Γαλάτσι και την Καλιθέα εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού».

    Πρόκειται για την 17χρονη Μαρία Μ. και τον 13χρονο Κωνσταντίνο.

    Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» η περιπέτεια της Μαρίας Μ., 17 ετών, έληξε σήμερα, 22/09/2024, καθώς επέστρεψε στον χώρο παιδικής προστασίας όπου διαμένει και λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται.

    Υπενθυμίζουμε ότι η Μαρία Μ., 17 ετών, είχε εξαφανιστεί στις 13/09/2024 από την περιοχή της Καλλιθέας Αττικής.

    Εντοπίστηκε και ο 13χρονος Κωνσταντίνος

    Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια του Κωνσταντίνου Γ., 13 ετών, που είχε εξαφανιστεί από το Γαλάτσι. Ο ανήλικος όπως ενημερώνει το Χαμόγελο του Παιδιού, εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξαφάνιση του πιθανόν υπάρχει εμπλοκή ενηλίκων ατόμων, ενώ οι συνθήκες διερευνώνται από τις Αστυνομικές Αρχές.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος Γ. είχε εξαφανιστεί στις 21/09/2024 από το Γαλάτσι και το «Χαμόγελο Του Παιδιού» προχώρησε άμεσα σε δημοσιοποίηση των στοιχείων του, μετά από αίτημα των οικείων του.

    Σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» σημειώνει ότι θα βρίσκεται κοντά στη Μαρία Μ. για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο