Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 17:15

Αντικαπνιστικός νόμος: «Πόλεμος» για τις λέσχες καπνιστών - Έρχονται πρόστιμα και μπαράζ ελέγχων

Γράφτηκε από
Ad Slot

12.000 ευρώ οι πρώτες «καμπάνες» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στον ΘΕΜΑ 104,6: Είναι σωματεία που κόβουν αποδείξεις συνδρομής με υπαλλήλους που παρουσιάζουν ως εθελοντές - Ελάτε για ελέγχους απαντά το Πανελλήνιο Σωματείο Κκαταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης

Αποφασισμένη να κλείσει το «παράθυρο» με τις Λέσχες Καπνιστών που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια ανά την Ελλάδα εμφανίζεται η Εθνική Αρχή Διαφάνειας επισημαίνοντας ότι πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό και για παραβίαση τόσο του αντικαπνιστικού νόμου όσο και άλλων φορολογικών και εργασιακών διατάξεων.

Ενδεικτική της αυστηρής αντιμετώπισης των ελεγκτικών μηχανισμών ήταν η βεβαίωση προστίμων συνολικού ύψους 12.000 ευρώ σε δύο τέτοιες λέσχες που εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Εξηγώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τα «κόλπα» που χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι των λεσχών, ο διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης, είπε ότι αφενός αντί για φορολογικές αποδείξεις «κόβουν χειρόγραφες αποδείξεις συνδρομής μέλους» και αφετέρου δασκαλεύουν τους υπαλλήλους τους σε ενδεχόμενους ελέγχους να λένε ότι είναι... εθελοντές!

Όπως εξήγησε οι λέσχες καπνιστών «δεν είναι παρά σωματεία του κοινού δικαίου. Είναι σαν να μιλάμε για λέσχες για σκάκι ή για αερόστατα. Πρόκειται για εικονικά σωματεία με μόνο σκοπό την παράκαμψη του αντικαπνιστικού νόμου καθώς δεν θα πληρώσουν φόρο και δεν θα σεβαστουν τη νομοθεσία».

Περιγράφοντας τις εικόνες που συναντούν τα μικτά κλιμάκια της ΕΑΔ, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ στους ελέγχους είπε ότι μιλάμε για πατάρια ή για μετατροπή ενός μέρους του εμβαδού των καταστημάτων σε σωματείο καπνιστών.

«Πρόκειται για κλασσικά καταστήματα καφετέριες, μπαρ, ρεστοράν, ταχυφαγεία τα οποία φρονούν με τη συμβολή ειδικών που αμοίβονται για το λόγο αυτό ότι θα κοροιδέψουν τον ελεγκτικό μηχανισμό και τους συναδέλφους τους» είπε ο κ. Μπίνης.

Εντελώς διαφορετική άποψη επιμένει να έχει το Πανελλήνιο Σωματείο Κκαταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης το οποίο με επαναλαμβανόμενες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του επιμένει ότι τα όσα προτείνει «συμφωνούν απόλυτα με τις απαιτήσεις της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας»

«Το προτεινόμενο από εμάς πλαίσιο κάνει λόγο για δημιουργία ιδιωτικών χώρων χωρίς εξαρτημένη σχέση εργασίας, ειδικά διαμορφωμένων ώστε να παρέχουν ιδανικές συνθήκες εξαερισμού για όσους θέλουν να τον επισκεφθούν για να καπνίσουν. Σε περίπτωση που θέλουν να καταναλώσουν αγαθά του καταστήματος όπως καφέδες, ποτό ή φαγητό, θα πρέπει οι ίδιοι να παραλάβουν την παραγγελία τους – δεν θα μπορούν δηλαδή να σερβιστούν από υπάλληλο του καταστήματος» υποστηρίζει το ΠΑΣΚΕΔΙ.

Το σωματείο, μάλιστα, καλεί τις αρχές «να ελέγξουν διεξοδικά τις Λέσχες καπνιστών με επισκέψεις των κλιμακίων από επιθεωρητές -ελεγκτές της ΕΑΔ, καθώς και στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, της Οικονομικής Αστυνομίας και Επόπτες Υγείας των Περιφερειών, προκειμένου να διαπιστώσουν τη συμμόρφωσή τους στο σύνολο των διατάξεων που διέπουν τις προϋποθέσεις ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους, εξασφαλίζοντας την προστασία της υγείας των πολιτών και τον υγιή ανταγωνισμό».
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 13:01

Σχετικά Άρθρα

  • Δυτ. Ελλάδα: Έλεγχοι και παραβάσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο - Δύο πρόστιμα στην Ηλεία
    Δυτ. Ελλάδα: Έλεγχοι και παραβάσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο - Δύο πρόστιμα στην Ηλεία

    Αστυνομικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στη Δυτική Ελλάδα - Διενεργήθηκαν 157 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 6 παραβάσεις

    Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

    Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν την 19/12/2021, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ελέγχθηκαν συνολικά 157 καταστήματα και βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις σχετικές με την αντικαπνιστική νομοθεσία και συγκεκριμένα:

    • 3 στην Αιτωλοακαρνανία, εκ των οποίων οι δυο σε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους οποίους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 500 ευρώ και μια σε πελάτη, στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ,
    • 2 στην Ηλεία, εκ των οποίων η μια σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ και μια σε πελάτη, στον οποίο βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και
    • 1 στην Αχαΐα, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ.

  • Αντικαπνιστικός - Ζάκυνθος: Τσακώθηκαν θαμώνες με αστυνομικούς
    Αντικαπνιστικός - Ζάκυνθος: Τσακώθηκαν θαμώνες με αστυνομικούς

    Οι θαμώνες τσακώθηκαν με τους αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν τον έλεγχο. Μάλιστα η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο

    Πολλά απρόοπτα είχε το μεσημέρι της Πέμπτης η έφοδος της αστυνομίας σε καφετέρια, στο κέντρο της Ζακύνθου, για έλεγχο σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Zante Times, πολλοί ήταν εκείνοι που πιάστηκαν να καπνίζουν κι έτσι έπεσαν τσουχτερά πρόστιμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο κατάστημα εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές.

    Οι θαμώνες τσακώθηκαν με τους αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν τον έλεγχο. Μάλιστα η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μια έγκυος γυναίκα τρόμαξε τόσο από την ένταση που επικράτησε στο χώρο με αποτέλεσμα να της σπάσουν τα νερά.

    Πηγή: Zantetimes.gr - ΤheToc.gr - Φωτογραφία - Βίντεο: zantetimes.gr

  • Αντικαπνιστικός: Το 80% των μαγαζιών τηρούν το νόμο
    Αντικαπνιστικός: Το 80% των μαγαζιών τηρούν το νόμο

    Οι πολίτες όσο και τα καταστήματα δείχνουν να συμμορφώνονται σε μεγάλο ποσοστό.

    Συνεχίζονται οι έλεγοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

    Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΑΔ, σχεδόν οκτώ στα δέκα κέντρα εστίασης τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο. Από τα αποτελέσματα των εντατικών ελέγχων για τον αντικαπνιστικό νόμο προέκυψε πως: - Από το σύνολο των 311 καταστημάτων που ελέχθησαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 78% των περιπτώσεων - Από το σύνολο των 69 παραβάσεων μόνο 13 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που απαγορευόταν το κάπνισμα. - Βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 58.300 ευρώ.

    Όπως αναφέρει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, από τα αποτελέσματα των ελέγχων προκύπτει πως τόσο οι πολίτες όσο και τα καταστήματα δείχνουν να συμμορφώνονται -σε ποσοστό 78%- με τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου.

    Η νέα ενημέρωση της ΕΑΔ αφορά τους ελέγχους που έγιναν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 2 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο αντικαπνιστικός νόμος ορίζει απαγόρευση του τσιγάρου σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς που συγκεντρώνονται παιδιά, όπως γήπεδα και παιδικές χαρές. Το κάπνισμα απαγορεύεται, επίσης, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κλειστούς σταθμούς.

    Πηγή: ΤheToc.gr

  • Τρίκαλα: Βγήκαν για τσιγάρο και τους πήραν τα ...παϊδάκια
    Τρίκαλα: Βγήκαν για τσιγάρο και τους πήραν τα ...παϊδάκια

    Αυτό μάλλον δεν το είχαν προβλέψει όσοι ψήφισαν τον αντικαπνιστικό νόμο...

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Tv10.GR, παρέα Τρικαλινών το βράδυ του Σαββάτου είχε πάει για φαγητό σε γνωστή ταβέρνα στην περιοχή της Μπάρας.

    Αφού είχε έρθει η παραγγελία τους με ένα κιλό παϊδάκια και πριν ξεκινήσουν το φαγητό, θέλησαν να βγούνε έξω για τσιγάρο.

    Δεν υπολόγισαν όμως, πως «καραδοκούσε» ένας 80αρης περίπου θαμώνας, ιδιοκτήτης σκύλου που πήγε με σακούλα και μάζεψε τα κρεατικά από την πιατέλα.

    Αντιλαμβανόμενοι το περιστατικό, η παρέα ζήτησε τον λόγο από τον ηλικιωμένο, με τον δεύτερο αιτιολογώντας την πράξη του, να τους λέει πως «θέλω να ταΐσω τον Γκέκα» και χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε από την σακούλα τα παϊδάκια και τα τοποθέτησε ξανά στην πιατέλα!

    Όπως ήταν φυσικό, ακολούθησαν κωμικές καταστάσεις, με την παρέα του ηλικιωμένου να τον επιπλήττει, λέγοντάς του πως κάθε φορά τους κάνει ρεζίλι.

    Τελικά όμως, έμειναν νηστικοί και η παρέα αλλά και ο Γκέκας.

    Πηγή: TheToc.gr

  • Αντικαπνιστικός νόμος: Δεν υπήρξε παράβαση στο 86% των ελέγχων - Έλεγχοι γίνονται και μετά τα μεσάνυχτα
    Αντικαπνιστικός νόμος: Δεν υπήρξε παράβαση στο 86% των ελέγχων - Έλεγχοι γίνονται και μετά τα μεσάνυχτα

    Χαρακτηριστικά της συμμόρφωσης είναι τα παραδείγματα της Καλλιθέας, του Κουκακίου, του δήμου Αθηναίων και της Κάτω Αχαΐας αλλά και της Ναυπάκτου όπου στον έλεγχο σε συνολικά 55 καταστήματα δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

    Για θετική ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών και υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης στον αντικαπνιστικό νόμο κάνει λόγο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κάνοντας απολογισμό των ελέγχων για το δεκαήμερα 6-16 Ιανουαρίου.

    Συνολικά από το σύνολο των 352 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 86% των περιπτώσεων ενώ από το σύνολο των 50 παραβάσεων που κατεγράφησαν μόνο 8 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν με το συνολικό ύψος των προστίμων να φτάνει τις 38.800 ευρώ.

    Παράλληλα η ΕΑΔ διαμηνύει ότι «οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές παραμένουν δραστήριοι και μετά τις 24:00, όπως αποδεικνύεται και από πρόσφατους ελέγχους σε νυχτερινά μαγαζιά που διενεργήθηκαν μετά τη 1 τα ξημερώματα».

    Χαρακτηριστικά της συμμόρφωσης είναι τα παραδείγματα της Καλλιθέας, του Κουκακίου, του δήμου Αθηναίων και της Κάτω Αχαΐας αλλά και της Ναυπάκτου όπου στον έλεγχο σε συνολικά 55 καταστήματα δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

    Καμία παράβαση επίσης δεν καταγράφηκε σε μεγάλα Πολιτιστικά Ιδρύματα της Αττικής όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς σε όλα τα ελεγχθέντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στους χώρους τους, όπως και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική σκηνή, σε όλους τους κλειστούς και υπαίθριους χώρους τηρούνταν οι διατάξεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

    Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία για τους διενεργηθέντες ελέγχους
    Πηγή: Protothema.gr
  • Υπουργείο υγείας: Μετά τον αντικαπνιστικό βάζει στο «στόχαστρο» το αλκοόλ
    Υπουργείο υγείας: Μετά τον αντικαπνιστικό βάζει στο «στόχαστρο» το αλκοόλ

    Στόχος να «μπει φρένο» σε κάθε πράξη παράνομης διάθεσης αλκοόλ σε ανήλικους, αλλά και να γίνουν δράσεις ευκαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τις βλαβερές συνέπειες, σε παιδιά, οδηγούς και εγκύους

    Με τις... εξαρτήσεις φαίνεται πως τα έχει βάλει το υπουργείο Υγείας, αφού, μετά αντικαπνιστικό νόμο και την απαγόρευση του τσιγάρου σε δημόσιους χώρους, βάζει στο «στόχαστρο» το αλκοόλ, με βασική επιδίωξη τον περιορισμό των παραγόντων κινδύνου από την έκθεση σε αυτό.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το παραπάνω ζήτημα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θέτει το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία.

    Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ήδη στα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα, με στόχο να «μπει φρένο» σε κάθε πράξη παράνομης διάθεσης αλκοόλ σε ανήλικους, αλλά και να γίνουν δράσεις στα σχολεία με εκπαιδευτικά προγράμματα για τις βλαβερές συνέπειες.

    Παράλληλα, προγραμματίζεται εντατικοποίηση των ελέγχων σε σημεία διάθεσης αλκοόλ, ενώ δρομολογούνται η ενίσχυση των κέντρων απεξάρτησης και η εκστρατεία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του πληθυσμού με έμφαση στην... εκπαίδευση, όχι μόνο του ανήλικου πληθυσμού αλλά και των οδηγών και των εγκύων.

    Δομές υποστήριξης και σχέδιο δράσης

    Όπως επισημαίνεται, προβλέπεται η διαμόρφωση δομών τηλεφωνικής υποστήριξης και επικοινωνίας ως εργαλείο βοήθειας των πολιτών που αναζητούν διέξοδο από εξαρτήσεις.

    Στο πολυσέλιδο νομοσχέδιο ξεδιπλώνεται το εγχείρημα του υπουργείου Υγείας να εισαγάγει για πρωτη φορά ένα πενταετές εθνικό σχέδιο δράσης, που θα είναι δεσμευτικό για τις υπηρεσίες υγείας, θα περιλαμβάνει μετρήσιμους στόχους και κοστολόγηση.

    Ένα από τα σημαντικά «εργαλεία» είναι το πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» που περιλαμβάνει συντονισμένες δράσεις της δημόσιας υγείας στα πεδία της πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται μάλιστα και συμπράξεις φορέων δημοσίου, εθελοντικών οργανώσεων και τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας: Εικονικά σωματεία οι «λέσχες καπνιστών» - 12.000 ευρώ πρόστιμα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας: Εικονικά σωματεία οι «λέσχες καπνιστών» - 12.000 ευρώ πρόστιμα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

    Είπε στον ΘΕΜΑ 104,6: «Σε ένα σωματείο δεν κόβεις αποδείξεις και δεν μπορείς να έχεις υπαλλήλους. Στους πελάτες θα κόβουν αποδειξη συνδρομής μέλους και όχι την κανονική απόδειξη ενώ δασκαλεύουν τους υπαλλήλους να λένε ότι είναι εθελοντές αν υπάρξει έλεγχος»

    Για «ζημιά σε συναδέλφους τους» και «αθέμιτο ανταγωνισμό» όσων προχωρούν σε ίδρυση λεσχών για καπνιστές έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

    Όπως εξήγησε «οι λέσχες καπνιστών δεν είναι παρά σωματεία του κοινού δικαίου με τη διαφορά ότι τα μέλη τους συναντώνται για να πίνε καφέ και να καπνίζουν. Πρόκειται για εικονικά σωματεία με μόνο σκοπό την παράκαμψη του αντικαπνιστικού νόμου καθώς δεν θα πληρώσουν φόρο και δεν θα σεβαστουν τη νομοθεσία».
    «Σε ένα σωματείο δεν κόβεις αποδείξεις και δεν μπορείς να έχεις υπαλλήλους» διευκρίνισε ακόμα περισσότερο ο κ. Μπίνης λέγοντας ότι «στους πελάτες θα κόβουν αποδειξη συνδρομής μέλους και όχι την κανονική απόδειξη ενώ δασκαλεύουν τους υπαλλήλους να λένε ότι είναι εθελοντές αν υπάρξει έλεγχος».

    Διευκρίνισε, επίσης, ότι το Σάββατο επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 ευρώ στην Αθήνα σε λέσχη καπνιστών στην Αθήνα και παρόμοιο πρόστιμο την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.
    «Πρόκειται για κλασσικά καταστήματα καφετέριες, μπαρ, ρεστοράν, ταχυφαγεία τα οποία φρονούν με τη συμβολή ειδικών ότι θα κάνουν το πατάρι τους ή ένα μέρος του εμβαδού τους σωματείο καπνιστών και έτσι θα κοροιδέψουν τον ελεγκτικό μηχανισμό και τους συναδέλφους τους» είπε ο κ. Μπίνης.

    Επανέλαβε, ότι «εμείς στο σύστημα σχεδιασμού των ελέγχων προτάσσουμε με ειδικά κριτήρια όσους εμφανίζουν λέσχες καπνιστών» τονίζοντας ότι οι έλεγχοι γίνονται σε όλες τις πλευρές καθώς στα 15μελη κλιμάκια που έκαναν ελέγχους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμμετείχαν τρεις υπάλληλοι της εθνικής αρχής διαφάνειας, δύο του σώματος επιθεώρησης εργασίας, πέντε της οικονομικής αστυνομίας και έξι της ΕΛΑΣ.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Αντικαπνιστικός νόμος: Βαριά η πρώτη καμπάνα για Λέσχη Καπνιστών - 2.000 ευρώ το πρόστιμο
    Αντικαπνιστικός νόμος: Βαριά η πρώτη καμπάνα για Λέσχη Καπνιστών - 2.000 ευρώ το πρόστιμο

    Σε κατάστημα στην Πλάκα - Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει χαρακτηρίσει τις Λέσχες Καπνιστών «καινοφανές μόρφωμα»

    Βαρύ ήταν το πρώτο πρόστιμο που καταλογίστηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε Λέσχη Καπνιστών.

    Οι ελεγκτές της ανεξάρτητης αρχής βεβαίωσαν πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κατάστημα στην Πλάκα που υποστήριζε ότι λειτουργεί «Λέσχη Καπνιστών».

    Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει χαρακτηρίσει τις Λέσχες Καπνιστών «καινοφανές μόρφωμα» κάνοντας λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος {...} με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων».

    Ο διοικητής της ΕΑΔ Άγγελος Μπίνης σε πρόσφατη ανακοίνωσή του είχε διαμηνύσει, μάλιστα, σε όσους προχωρήσουν σε τέτοιου είδους κινήσεις θα τύχουν ενδελεχών και κατά προτεραιότητα ελέγχων για τις συνθήκες «ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους».

    Από την πλευρά του το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, το οποίο πρωτοστατεί στην προσπάθεια για ίδρυση λεσχών για
    καπνιστές κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των συναρμόδιων υπουργείων και του Ελληνικού Δημοσίου ζητώντας την ακύρωση της απόφασης σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η χρήση καπνού.

    Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται η αίτηση ακύρωσης, έχουν να κάνουν σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εν γένει επαγγελματικής ελευθερίας, με παράβαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με τα προστατευόμενα δικαιώματα καθώς και με παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με το ύψος των επιβληθέντων προστίμων.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο