Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 21:23

Αντικαπνιστικός νόμος: Δεν υπήρξε παράβαση στο 86% των ελέγχων - Έλεγχοι γίνονται και μετά τα μεσάνυχτα

Γράφτηκε από
Ad Slot

Χαρακτηριστικά της συμμόρφωσης είναι τα παραδείγματα της Καλλιθέας, του Κουκακίου, του δήμου Αθηναίων και της Κάτω Αχαΐας αλλά και της Ναυπάκτου όπου στον έλεγχο σε συνολικά 55 καταστήματα δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

Για θετική ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών και υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης στον αντικαπνιστικό νόμο κάνει λόγο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κάνοντας απολογισμό των ελέγχων για το δεκαήμερα 6-16 Ιανουαρίου.

Συνολικά από το σύνολο των 352 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 86% των περιπτώσεων ενώ από το σύνολο των 50 παραβάσεων που κατεγράφησαν μόνο 8 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν με το συνολικό ύψος των προστίμων να φτάνει τις 38.800 ευρώ.

Παράλληλα η ΕΑΔ διαμηνύει ότι «οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές παραμένουν δραστήριοι και μετά τις 24:00, όπως αποδεικνύεται και από πρόσφατους ελέγχους σε νυχτερινά μαγαζιά που διενεργήθηκαν μετά τη 1 τα ξημερώματα».

Χαρακτηριστικά της συμμόρφωσης είναι τα παραδείγματα της Καλλιθέας, του Κουκακίου, του δήμου Αθηναίων και της Κάτω Αχαΐας αλλά και της Ναυπάκτου όπου στον έλεγχο σε συνολικά 55 καταστήματα δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Καμία παράβαση επίσης δεν καταγράφηκε σε μεγάλα Πολιτιστικά Ιδρύματα της Αττικής όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς σε όλα τα ελεγχθέντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στους χώρους τους, όπως και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική σκηνή, σε όλους τους κλειστούς και υπαίθριους χώρους τηρούνταν οι διατάξεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία για τους διενεργηθέντες ελέγχους
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 20:13

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Αφαιρέθηκαν πινακίδες κυκλοφορίας από δεκάδες αυτοκίνητα για παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια στις οδούς Κοραή και Μαθιού
    Πύργος: Αφαιρέθηκαν πινακίδες κυκλοφορίας από δεκάδες αυτοκίνητα για παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια στις οδούς Κοραή και Μαθιού

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Σαρωτική ήταν η επέμβαση του Τμήματος Τροχαίας Πύργου σε τμήματα της ανάπλασης πέριξ του δημαρχείου Πύργου και της Αγίας Κυριακής, το βράδυ της Παρασκευής μετά από καταγγελίες κατοίκων για παράνομες σταθμεύσεις.

    Για άλλη μια φορά κάποιοι ξεπέρασαν κάθε όριο αυθαιρεσίας και στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους ολοκληρωτικά πάνω στα πεζοδρόμια, κλείνοντας ακόμα και εισόδους κατοικιών, στις οδούς Κοραή και Μαθιού.

    Το τελευταίο ήταν που οδήγησε σε καταγγελίες προς την Τροχαία Πύργου, από κατοίκους στην περιοχή που δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους από τα αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους είχαν σταθμεύσει κολλητά με τις πόρτες κατοικιών.

    Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα οι τροχονόμοι με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ να προχωρήσουν στην αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας πέραν του χρηματικού προστίμου.

    Στα πεζοδρόμια είναι γνωστό πως απαγορεύεται η στάση ή στάθμευση ανεξαρτήτως σηματοδότησης του σημείου.

    Στη νέα ανάπλαση της περιοχής του δημαρχείου και της Αγίας Κυριακής, όπως και σε όλες όσες έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ή υλοποιούνται αυτή την περίοδο, υπάρχουν ράμπες Αμεα ή οδεύσεις τυφλών.

    Αυτό ήταν και το στοιχείο που οδήγησε στην αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας.

    Όλα τα αυτοκίνητα που τους αφαιρέθηκαν οι πινακίδες είχαν παρκάρει όχι απλά πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά στις οδεύσεις τυφλών.

    Η συγκεκριμένη παράβαση μαζί με την στάθμευση σε ράμπες ΑΜΕΑ ή σε χώρους στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, τιμωρείται με αυστηρές ποινές, όπως η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για 2 μήνες και, παράλληλα η επιβολή προστίμου 200 ευρώ και 9 πόντους ποινή στο Point System.

    Οξυμένο το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης

    Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης στην πόλη. Πρόβλημα που οξύνθηκε από τη στιγμή που η προηγούμενη δημοτική αρχή σχεδίασε και υλοποίησε αναπλάσεις που θα κάνουν την πόλη πιο φιλική σε κατοίκους και επισκέπτες δίνοντας τη δυνατότητα να περπατήσουν στο "ιστορικό" κέντρο, αλλά από την άλλη χάθηκαν δεκάδες θέσεις στάθμευσης.

    Η παρούσα δημοτική αρχή καλείται από τη μία να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό τα έργα.

    Από την άλλη να δημιουργήσει νέες θέσεις στάθμευσης, όχι απλά αντικαθιστώντας αυτές που χάθηκαν στις αναπλάσεις, αλλά αρκετές παραπάνω

  • Στοχευμένοι και εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στο Κατάκολο για θέματα νομιμότητας
    Στοχευμένοι και εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στο Κατάκολο για θέματα νομιμότητας

    Θετική ανταπόκριση βρήκαν επαγγελματίες και πολίτες στο Κατάκολο, που πριν λίγους μήνες είχαν εκφράσει τα παράπονα και τις ανησυχίες τους για θέματα ασφάλειας και νομιμότητας στο Κατάκολο.

    Ήταν την ημέρα που την περιοχή είχαν επισκεφθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο και είχαν ακούσει από πρώτο χέρι τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

    Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε εντατικούς ελέγχους τόσο για την παρουσία και παραβατική δράση ΡΟΜΑ στην περιοχή, αλλά και για άλλα ζητήματα νομιμότητας.

    Οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένα στους χώρους ευθύνης της ΕΛ.ΑΣ. μιας και υπάρχει και το τμήμα της ζώνης λιμένα που ευθύνη έχει το Λιμεναρχείο Κατακόλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το πέρας των ελέγχων θα γίνει και ένας απολογισμός δράσης ώστε να φανεί αν υπήρξε αποτέλεσμα από την παρέμβαση αυτή της Αστυνομίας στο Κατάκολο.

  • ΚΟΚ: Πότε χάνεις οριστικά το δίπλωμα οδήγησης – Ποιες παραβάσεις σού το στερούν
    ΚΟΚ: Πότε χάνεις οριστικά το δίπλωμα οδήγησης – Ποιες παραβάσεις σού το στερούν

    Ο οδηγός δεν θα μπορέσει να ξανακαθήσει πίσω από το τιμόνι αν υποπέσει κατ' εξακολούθηση σε πέντε τροχαίες παραβάσεις του ΚΟΚ

    Αν και πολλές παραβάσεις επισύρουν απλώς διοικητικά πρόστιμα ή και αφαίρεση βαθμών στο point system, υπάρχουν κι αυτές οι παραβάσεις του ΚΟΚ που μπορεί να στερήσουν διά παντός στον οδηγό το δίπλωμα οδήγησης.

    Ο ΚΟΚ έχει την οριστική… λύση για όσους οδηγούς είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως

    Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που αγνοούν τη δυνατότητα του ΚΟΚ να «αποσύρει» από την κυκλοφορία αυτούς που είναι επικίνδυνα επιπόλαιοι ή δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους.

    Για να χάσει κάποιος οριστικά το δίπλωμα οδήγησης, πρέπει να υποπέσει σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις και να το κάνει κατ’ εξακολούθηση.

    Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τελέσει τις παραβάσεις που ορίζει ο ΚΟΚ τρεις φορές μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

    Οι 5 παραβάσεις του ΚΟΚ που κοστίζουν ακριβά

    • Κατανάλωση αλκοόλ.
    • Πινακίδα STOP.
    • Ερυθρός σηματοδότης.
    • Επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμού, ανταγωνισμού, τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.
    • Προσπέραση οχημάτων που δεν συνάδει με τα όσα ορίζει ο νόμος.

    Ο ΚΟΚ αναφέρει συγκεκριμένα ότι «σε περίπτωση διάπραξης των παραβάσεων που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ, των παραβάσεων της πινακίδας Ρ-2 (το STOP) και του ερυθρού σηματοδότη, των παραβάσεων που συνδέονται με την επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμού, ανταγωνισμού ή την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων (κόντρες, παντιλίκια κ.α.), καθώς και των παραβάσεων των διατάξεων με τις οποίες ορίζεται ο τρόπος προσπέρασης οχημάτων για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται διά βίου».

    Πηγή: in.gr

  • Επτά εστίες ευλογιάς στον Έβρο - Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι
    Επτά εστίες ευλογιάς στον Έβρο - Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι

    Επτά εστίες ευλογιάς είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός των ελέγχων που διενεργούν τα κλιμάκια κτηνιάτρων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που συστάθηκαν από την πρώτη στιγμή για τον σκοπό αυτό.

    Προτεραιότητα δόθηκε στις μονάδες που βρίσκονται στις παρέβριες περιοχές άμα τη εμφανίσει των πρώτων κρουσμάτων.

    Ο προϊστάμενος των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Νίκος Φωτεινιας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε, ότι μέχρι στιγμής επτά είναι οι εκτροφές που έχουν προσβληθεί από την συγκεκριμένη ζωονόσο οι 6 είναι στο Νότιο Έβρο( Δέλτα του Έβρου, Πέπλο , Γεμιστή, Τυχερό) και μια στο Βόρειο τμήμα( Ορεστιάδα), ενώ τα ζώα που θανατώθηκαν συνολικά φθάνουν τα 1896.

    Οι έλεγχοι στο βόρειο τμήμα της παρεβριας ζώνης ολοκληρώθηκαν, ενώ στο νότιο συνεχίζονται ακόμη με τους κτηνιάτρους όπως δήλωσε να συναντούν δυσκολίες από την άρνηση των κτηνοτρόφων να ανοίξουν τα μαντριά τους.

    «Προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες που όμως δεν παρουσιάζονται την επομένη. Θα επανέλθουμε με την αστυνομική αρχή τονίζει ο κ Φωτεινιάς διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε κάποια μονάδα χωρίς έλεγχο».

    Τρία συνεργεία δυο στο βορρά και ένα στο νότο με 8 κτηνίατρους συνολικά, δουλεύουν συνεχώς, περνώντας από κάθε μαντρί για τους απαραίτητους ελέγχους.

    Όλη η Περιφέρεια έχει διαθέσει προσωπικό για το σκοπό αυτό σημειώνει ο κ Φωτεινιάς με την συνδρομή κτηνιάτρων από την Δράμα, την Ξάνθη και την Ροδόπη. Κι αυτό, διότι όσοι έρχονται σε επαφή με άρρωστα ζώα βγαίνουν εκτός ελέγχων για μια εβδομάδα και για λόγους ασφάλειας.

    Ο κύριος Φωτεινιάς αναφέρθηκε στους αυστηρούς κανόνες ταφής που ακολουθούνται και στην ανησυχία και άσχημη ψυχολογική κατάσταση που έχουν οι κτηνοτρόφοι, που τα ζώα τους βρίσκονται μολυσμένα και οδηγούνται στη θανάτωση.

    Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς τόνισε είναι απαγορευτικοί από την ΕΕ. διότι «δεν μπορούμε να ανιχνεύουμε από που προέρχονται τα αντισώματα»

    Η ταυτόχρονη εμφάνιση κρουσμάτων σε όλη την παρέβρια περιοχή δηλώνει -σύμφωνα με τον κύριο Φωτεινιά- ότι η νόσος πέρασε από την Τουρκία μάλλον μέσω της άγριας πανίδας και ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί εντός των ορίων του νομού. Γι’ αυτό οι έλεγχοι θα επαναληφθούν μετά από είκοσι μέρες από τα σημεία που ήδη πέρασαν τα συνεργεία.

    Προς το παρόν όλα τα ζώα είναι σταβλισμένα εκτός από τα νησιά όπου μετά από σχετική απόφαση που πάρθηκε την περασμένη Παρασκευή κάτι που αφορά και τη Σαμοθράκη επιτρέπονται οι μετακινήσεις για πάχυνση, αναπαραγωγή και προς θερινούς βοσκότοπους, ενώ από σήμερα Δευτέρα επιτρέπεται στο νησί και η σφαγή αιγοπροβάτων με την προϋπόθεση να μείνουν εντός των ορίων του.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στο δήμο Πηνειού - Δεκάδες έλεγχοι
    Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στο δήμο Πηνειού - Δεκάδες έλεγχοι

    Στις 20 Αυγούστου 2024, σε περιοχή του Δήμου Πηνειού, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, κατά τις οποίες :

    • Ελέχθησαν : (123) άτομα,
    • Προσήχθησαν : (5) άτομα,
    • Ελέχθησαν : (88) οχήματα,
    • Βεβαιώθηκαν : (12) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
    • Ακινητοποιήθηκαν : (2) οχήματα,
    • Συνελήφθησαν : (2) άτομα για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης.

    Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχισθούν στη Δυτική Ελλάδα.

  • Συνολικά 44.893 έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας το πρώτο επτάμηνο του 2024 - Πού επικεντρώνονται
    Συνολικά 44.893 έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας το πρώτο επτάμηνο του 2024 - Πού επικεντρώνονται

    Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και στοχευμένα οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, με στόχο την ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

    Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της Επιθεώρησης Εργασίας, πέραν της ποσοτικής αύξησης των ελέγχων, εξαιρετικά σημαντική αναδεικνύεται και η ποιοτική αναβάθμισή τους, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται στοχευμένες παρεμβάσεις, εκεί όπου παρατηρούνται φαινόμενα αυξημένης παραβατικότητας.

    Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας τόσο στον τομέα της υγείας και ασφάλειας στην εργασία όσο και στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, περιλαμβανομένης της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, με κύρια προτεραιότητα σε επιχειρήσεις και κλάδους με υψηλό δείκτη κινδύνου παραβατικότητας, σε επιχειρήσεις που δεν έχουν ελεγχθεί την τελευταία τριετία και σε όσες έχουν ελεγχθεί και βρέθηκαν παραβατικές, με σκοπό τον έλεγχο συμμόρφωσης, σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε εποχιακή βάση, σε κλάδους στους οποίους απασχολούνται αποσπασμένοι εργαζόμενοι ή εργαζόμενοι πολίτες τρίτων χωρών, σε επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται ή θα εφαρμοστεί το σύστημα Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και σε κατασκευές-τεχνικά έργα.

    Μάλιστα, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας, η αποδοτικότητα των ελέγχων μεγιστοποιείται με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία, μέσω της ανάλυσης δεδομένων, της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, της διαρκούς διασύνδεσης, ακόμα και την ώρα πραγματοποίησης των ελέγχων και της γενικότερης ψηφιοποίησης των διαδικασιών, αλλά και με τον σχεδιασμό τους στη βάση της αξιολόγησης κινδύνου (risk analysis).
    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης, δηλώνει ότι η Επιθεώρηση Εργασίας συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς, εστιάζοντας τους ελέγχους όπου ανά περίοδο υπάρχει μεγαλύτερη ένταση εργασίας και εκεί που καταδεικνύουν τα στοιχεία από τις καταγγελίες, τη συσσωρευμένη εμπειρία και την ανάλυση δεδομένων. «Ο ρόλος μας είναι η προστασία των εργαζομένων και η στήριξη των επιχειρήσεων που λειτουργούν σύννομα. Με τον τρόπο αυτό, βελτιώνονται οι συνθήκες στην αγορά εργασίας, με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιλιβάκης.

    Οι έλεγχοι το Α΄ επτάμηνο του 2024

    Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2024, πραγματοποιήθηκαν 44.893 έλεγχοι, επιβλήθηκαν 9.946 κυρώσεις, ενώ το συνολικό ποσό των προστίμων ανήλθε σε 26.639.275 ευρώ.

    Σύμφωνα με πηγές της Επιθεώρησης Εργασίας, ο συνολικός αριθμός των ελέγχων την τρέχουσα χρονιά πρόκειται να ξεπεράσει την αρχική στοχοθεσία για 67.700 ελέγχους, αλλά και το περσινό ρεκόρ σε ετήσια βάση των 73.579 ελέγχων. Όπως εκτιμούν, με τον ρυθμό που διενεργούνται οι έλεγχοι, μπορούν να υπερβούν τους 76.000.
    Ειδικότερα, στο πρώτο επτάμηνο του 2024, η Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων διενήργησε 24.511 ελέγχους (7.024 επιβαλλόμενες κυρώσεις), 16.032 έλεγχοι έγιναν από την Επιθεώρηση Υγείας & Ασφάλειας, που επέβαλε 2.306 κυρώσεις, ενώ 4.350 ελέγχους πραγματοποίησαν οι Ειδικοί Επιθεωρητές, οι οποίοι επέβαλαν 616 κυρώσεις.

    Όσον αφορά στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, τα είδη παραβάσεων που διαπιστώθηκαν συχνότερα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2024 είναι η μη τήρηση της υποχρέωσης του εργοδότη να αναρτά σε εμφανές σημείο στην επιχείρηση τους πίνακες προσωπικού (αριθμός παραβάσεων: 2.007), 1.129 παραβάσεις σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η αδήλωτη εργασία (αριθμός παραβάσεων: 717), η μη καταβολή δεδουλευμένων, επιδομάτων εορτών και λοιπών αποδοχών (αριθμός παραβάσεων: 620), η άρνηση εισόδου και πρόσβασης, παροχής στοιχείων ή πληροφοριών ή παροχής ανακριβών στοιχείων (αριθμός παραβάσεων: 565) κτλ.

    Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

  • Παραλίες: «Βροχή» οι καταγγελίες για παραβάσεις
    Παραλίες: «Βροχή» οι καταγγελίες για παραβάσεις

    Αρχές Αυγούστου και οι καταγγελίες για τις παραβάσεις στις παραλίες όλης της χώρας πέφτουν «βροχή».

    Πάνω από 10.000 ελέγχους καταγγελιών πολιτών για παραλίες και αιγιαλούς πραγματοποίησαν μέσα στον Ιούλιο οι Κτηματικές Υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 20.000 καταγγελίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην εφαρμογή My Coast, με τους ελέγχους να αγγίζουν τους 10.000, ενώ έχουν επιβληθεί 1,15 εκατ. € πρόστιμα.

    Οι πρωταθλητές των καταγγελιών

    Ψηλά στη λίστα με τις περισσότερες καταγγελίες βρίσκεται η Χαλκιδική.

    Μέσω της εφαρμογής My Coast έχουν γίνει 1.873 καταγγελίες, ενώ 19 παραλίες και 148 επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί.

    Η γενική εικόνα από τους μαζικούς ελέγχους των τελευταίων εβδομάδων είναι σαφώς πιο βελτιωμένη

    Ακολουθεί η ανατολική Αττική με 1.396 καταγγελίες και η Πρέβεζα με 873 καταγγελίες.

    Η γενική εικόνα από τους μαζικούς ελέγχους των τελευταίων εβδομάδων είναι σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς η πλειονότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις παραλίες έχουν συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες και το νέο νομικό πλαίσιο.

    Ωστόσο, από τους ελέγχους των καταγγελιών προέκυψαν και αρκετές παραβάσεις, οι οποίες κυμαίνονταν από την απουσία ανάρτησης πινακίδων μέχρι υπερβάσεις του υπό κατάληψη χώρου από επιπλέον ομπρελοκαθίσματα, άλλες κατασκευές καθώς και περιπτώσεις που ήταν αυθαίρετη η κατάληψη χωρίς σύμβαση παραχώρησης.

    Σε όλες τις επιχειρήσεις που διαπιστώθηκαν παραβάσεις, δρομολογήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής ξεπερνούν συνολικά τα 1.150.000 ευρώ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία επιβολής και των υπολοίπων προστίμων και των διοικητικών μέτρων στους ελέγχους που διενεργήθηκαν.

    Πηγή: in.gr

  • Σε εξέλιξη οι έλεγχοι  στην ζώνη επιτήρησης για την πανώλη και οι κλινικές διερευνήσεις σε όλη την ΠΔΕ
    Σε εξέλιξη οι έλεγχοι  στην ζώνη επιτήρησης για την πανώλη και οι κλινικές διερευνήσεις σε όλη την ΠΔΕ

    Ξεκίνησαν οι επιτόπιες επισκέψεις των κτηνιάτρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ζώνη επιτήρησης για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών στην περιοχή Λυκουρίας της Π.Ε Αχαΐας.

    Την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες επισκέψεις σε 18 εκτροφές αιγοπροβάτων της περιοχής, ελέγχθηκαν κλινικά 2796 ζώα και ελήφθησαν 47 αιμοδείγματα που θα αποσταλούν στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς στην Αθήνα. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι κλινικές διερευνήσεις βάση επιδημιολογικής διερεύνησης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Από τα έως τώρα ευρήματα δεν έχει προκύψει κανένα κρούσμα στην Περιφέρεια.

    perf elegxoi panoli 2

    perf elegxoi panoli 4

    Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκτακτο κάλεσμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων των κτηνοτρόφων Καλαβρύτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων όπου έγινε ενημέρωση των αγροτών 250 κτηνοτρόφων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια, του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, του Διευθυντή την Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας κ Κώστα Μήλιου, του Διευθυντή του ΕΦΕΤ Δημήτρη Τσιμπούκη, στελεχών του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και Παραγωγών. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή περισσότερων των 250 κτηνοτρόφων.

    Οι έλεγχοι στην ζώνη επιτήρησης και οι κλινικές διερευνήσεις βάση επιδημιολογικής διερεύνησης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

    perf elegxoi panoli 3

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch