Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 20:07

Έριξαν φόλες σε υψόμετρο 1.350 μέτρων στον Όλυμπο

Γράφτηκε από
Ad Slot

Νεκρός ένας σκύλος - Δεν αποκλείεται να κατανάλωσε ισχυρό δηλητήριο που άγνωστοι επιμένουν να χρησιμοποιούν για την εξόντωση άγριων ζώων

Δεν έχει όρια η βαρβαρότητα μερικών ανθρώπων, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να ρίχνουν φόλες μέχρι και στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 1.350 μέτρων!

Θύμα τους αυτή τη φορά ένα αθώο δεσποζόμενο σκυλί, που η ανυποψίαστη ιδιοκτήτριά του το πήρε μαζί της σε εκδρομή στον Όλυμπο, για να βρει δυστυχώς το θάνατο από φόλα στη θέση «Ξερολάκι» και σε υψόμετρο 1.350 μέτρων.

Το απίστευτο συμβάν καταγράφηκε το πρωί του Σαββάτου στο βουνό των θεών, όταν οι χαρές και τα παιχνίδια του σκυλιού με τη φύση και το χιόνι εξελίχθηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά σε εφιάλτη, καθώς το ζώο κατανάλωσε το δηλητήριο (πιθανότατα υδροκυάνιο), για να καταλήξει μέσα σε 5’ λεπτά και πριν η ιδιοκτήτριά του προλάβει να του προσφέρει την παραμικρή βοήθεια.

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το σκυλί δεν αποκλείεται να κατανάλωσε το ισχυρό δηλητήριο που άγνωστοι επιμένουν να χρησιμοποιούν για την εξόντωση άγριων ζώων που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: Pierianews.gr - Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 19:29

Σχετικά Άρθρα

  • Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που κινδυνεύει στον Όλυμπο - Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής
    Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που κινδυνεύει στον Όλυμπο - Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής

    Μεγάλη κινητοποίηση την Κυριακή (29/9) για τη διάσωση πεζοπόρου σε κίνδυνο στον Όλυμπο.

    Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έλαβε κλήση ανάγκης μέσω ασυρμάτου για πεζοπόρο που αντιμετωπίζει κίνδυνο κοντά στη θέση Καστάνα.

    Εθελοντές της Ομάδας που βρίσκονταν σε επιφυλακή στον Όλυμπο κατευθύνονται στην περιοχή.

    Ταυτόχρονα, κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Νεκρός 55χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο - Έκανε πεζοπορία και κατέρρευσε
    Νεκρός 55χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο - Έκανε πεζοπορία και κατέρρευσε

    Νεκρός εντοπίστηκε 55χρονος ορειβάτης από τη Γερμανία στον Όλυμπο. Ο άνδρας, ο οποίος είχε ξεκινήσει να διασχίσει το βουνό, μαζί με άλλα άτομα, ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

    Σύμφωνα με το odelalis.gr, παρά τις πρώτες βοήθειες που του προσφέρθηκαν κατέληξε, πιθανόν από παθολογικά αίτια.

    Διασώστες της 2ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της 2ης Ειδικής Μονάδας Ορεινών Διασώσεων (ΕΜΟΔΕ) προσέγγισαν το σημείο πλησίον του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» όπου εντοπίστηκε η σορός του άτυχου ορειβάτη, η οποία μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Η τοποθεσία στην οποία βρέθηκε ο 55χρονος είναι ιδιαίτερα δύσβατη.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Πυρκαγιά στον Όλυμπο σε δύσβατο σημείο - Ρίψεις από αέρος με ελικόπτερο
    Πυρκαγιά στον Όλυμπο σε δύσβατο σημείο - Ρίψεις από αέρος με ελικόπτερο

    Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα σε πυρκαγιά που ξέσπασε, τα ξημερώματα, σε δύσβατη περιοχή στον Όλυμπο.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 5:25 τα ξημερώματα, σε χαράδρα του Ολύμπου, στην πλευρά του Λιτόχωρου.

    Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο δύσβατο σημείο, καθώς είναι πολύ δύσκολη η προσέγγιση και μόνο από πεζοπόρα τμήματα, εννέα πυροσβέστες, ένα υδροφόρο όχημα και ένα ελικόπτερο από αέρος.

    Πηγή: cnn.gr

  • Κτηνωδία στη Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και του έβαλαν φωτιά
    Κτηνωδία στη Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και του έβαλαν φωτιά

    Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

    Σύμφωνα με το eviathema.gr, άγνωστος πέταξε σε κάδο απορριμμάτων του κοιμητηριού έναν σκύλο και στη συνέχεια έβαλε φωτιά και τον έκαψε.

    Κάτοικοι ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας Χαλκίδας, ο Πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Μακρίδης, ο τοπικός σύμβουλος Γιάννης Συγγελάκης και η αντιδήμαρχο Ληλαντίου Ευαγγελία Παλαιολόγου.

    Αφού κατασβέσθη η πυρκαγιά και ανασύρθηκε η σορός του άτυχου ζώου έγινε σκανάρισμα για τσιπ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

    Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν το αποτρόπαιο περιστατικό για τον εντοπισμό του δράστη.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Θεσσαλονίκη: Για κακούργημα διώκονται οι δύο άντρες που σκότωσαν τον σκύλο
    Θεσσαλονίκη: Για κακούργημα διώκονται οι δύο άντρες που σκότωσαν τον σκύλο

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο αντρών που συνελήφθησαν για τον θανατηφόρο πυροβολισμό σκύλου, στην περιοχή της Θέρμης.

    Σύμφωνα με το GRTimes.gr, στη συνέχεια παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

    Πρόκειται για έναν 47χρονο κτηνοτρόφο με συνδικαλιστική δράση και τον 44χρονο φίλο του, οι οποίοι κατηγορούνται για θανάτωση ζώου συντροφιάς και ηθική αυτουργία στο προηγούμενο αδίκημα, όπως επίσης και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος, ενεργώντας κατ’ εντολή του 47χρονου, εκτέλεσε με κυνηγετικό όπλο τον σκύλο, επειδή – σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο δεύτερος στους αστυνομικούς – το τετράποδο έμπαινε στη στάνη του και ήταν επιθετικό με τα ζώα του. Κατά πληροφορίες, το άτυχο σκυλί ήταν ιδιοκτησίας άλλου κτηνοτρόφου της περιοχής.

    Εκτός από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Όλυμπος: Αίσιο τέλος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού νεαρού γερμανού που έπεσε σε χαράδρα
    Όλυμπος: Αίσιο τέλος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού νεαρού γερμανού που έπεσε σε χαράδρα

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής (14/4) η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης τραυματισμένου νεαρού άνδρα σε δύσβατο σημείο, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στον Όλυμπο.

    Έως και αργά το βράδυ του Σαββάτου (13/4) η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του τραυματισμένου νεαρού απο την Γερμανία κοντά στο καταφύγιο ήταν άκαρπη.

    Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, την Πυροσβεστική ειδοποίησε περίπου στις 21:20, ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ήταν κοντά στο σημείο και αντιλήφθηκε τον άνδρα που έπεσε σε χαράδρα κοντά στο καταφύγιο.

    Ο διασωθείς είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και τα άκρα.

    Στο σημείο μετέβησαν 22 πυροσβέστες από Π.Υ. Κατερίνης, Π.Υ. Λιτοχώρου και 2η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. καθώς και οι Ο.Ο.Ε.Δ. της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, ο άνδρας εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη χαράδρα.

    Οι Πυροσβέστες αφού τον απεγκλώβισαν, τον μετέφεραν σε προσβάσιμο σημείο σε ελικοδρόμιο κοντά στο καταφύγιο, από όπου παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που τον μετέφερε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου. Στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Όλυμπος: Επιχείρηση απεγκλωβισμού τραυματία που έπεσε σε χαράδρα
    Όλυμπος: Επιχείρηση απεγκλωβισμού τραυματία που έπεσε σε χαράδρα

    Μεγάλη επιχέιρηση απεγκλωβισμού τραυματισμένου νεαρού άνδρα από δύσβατο σημείο, κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στον Όλυμπο πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (13/4) στην περιοχή.

    Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, την Πυροσβεστική ειδοποίησε περίπου στις 21:20, ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ήταν κοντά στο σημείο και αντιλήφθηκε τον άνδρα που έπεσε σε χαράδρα κοντά στο καταφύγιο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός είναι αλλοδαπός και έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και στα άκρα.

    Στο σημείο μετέβησαν 22 πυροσβέστες από Π.Υ. Κατερίνης, Π.Υ. Λιτοχώρου και 2η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. καθώς και οι Ο.Ο.Ε.Δ. της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν γάτο που χαροπάλευε από φόλα
    Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν γάτο που χαροπάλευε από φόλα

    Την Κυριακή 8 Απριλίου 2024 γύρω στις 2 το μεσημέρι η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα από ευαισθητοποιημένο πολίτη που ζει στο χωριό Καλλίκωμο του Νομού Ηλείας για ένα γάτο ο οποίος χαροπάλευε πιθανώς από δηλητηρίαση.

    Οι αστυνομικοί όπως μας ενημέρωσαν κάλεσαν την αρμόδια της τεχνικής υπηρεσίας για τα αδέσποτα του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων (γιατί εκεί ανήκει το χωριό Καλλίκωμο) η οποία δήλωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα τους να αναλάβουν το αδέσποτο.

    Οι αστυνομικοί προς τιμήν τους δεν άφησαν το ζώο αβοήθητο και κάλεσαν την αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας και την παρακάλεσαν να τους βρει κτηνίατρο για να σώσει το ζώο.

    gatos krest fola 2

    Η αντιπρόεδρος ενημέρωσε μια από τους κτηνιάτρους που συνεργαζόμαστε η οποία έτρεξε για να ανοίξει το κτηνιατρείο της την Κυριακή και να βοηθήσει το ζώο που χαροπάλευε.

    Η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Η αρμόδια κυρία του Δήμου, εκτός του ότι αρνήθηκε να αναλάβει ο Δήμος ένα ζώο που χαροπάλευε (να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος είναι ο νομικά αρμόδιος για τα αδέσποτα εντός των ορίων του και έχει υποχρέωση να φροντίσει για την κτηνιατρική τους περίθαλψη), είχε το θράσος να πάρει τηλέφωνο την κτηνίατρο και να της ζητήσει τον λόγο που ανέλαβε το ζώο. Όπως της είπε δεν είχε καμία δουλειά να αναλάβει ένα αδέσποτο του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων την στιγμή που δεν έχει σύμβαση με τον συγκεκριμένο Δήμο. Την απείλησε μάλιστα ότι θα την καταγγείλει στον κτηνιατρικό σύλλογο!!!

    Όλα αυτά εχθές Κυριακή. Στον Νομό Ηλείας. Δήμος Κρεστένων - Ανδρίτσαινας. Λίγα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία. Είπαμε κάτι για πολιτισμό?

    gatos krest fola 3

    Φυσικά το ζώο το ανέλαβαν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Κρεστένων Νοιάζομαι και προσευχόμαστε να τα καταφέρει καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος χάρη στην αρμόδια του Δήμου.

    Να μην παραλείψουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αστυνομικούς οι οποίοι όχι μόνο δεν αδιαφόρησαν αλλά μετέφεραν τον γάτο στο κτηνιατρείο του Πύργου με το περιπολικό.

    Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Συλλόγου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην Τράπεζα Πειραιώς:
    5531-093883-962 EUR
    ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962
    Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι
    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.5

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο