Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 20:28

Γιώργος Μαυρίδης: Σε θρίλερ εξελίσσεται η επιστροφή του στην Ελλάδα

Γράφτηκε από
Ad Slot

Κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του Γιώργου Μαυρίδη και των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου - Πρόσωπο από τη Θεσσαλονίκη, με συγγενείς στο Μεξικό, κινητοποίησε την ελληνική πρεσβεία - Τι φοβούνται

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με την σύλληψη του Γιώργου Μαυρίδη και των τριών μελών του τηλεοπτικού του συνεργείου στο Μεξικό. Ενώ η ελληνική πρεσβεία, στην πόλη του Μεξικού, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευθετήσει το ζήτημα και να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα οι συμπατριώτες μας, το χθεσινοβραδινό περιστατικό που συνέβη εντός του αεροσκάφους της Lufthansa κι ανάγκασε τον πιλότο να δώσει εντολή να αποβιβαστούν οι τέσσερις άντρες έχει δυσχεράνει την θέση τους απέναντι στις μεξικανικές Αρχές που τους έδωσαν τελεσίγραφο να αποχωρήσουν οικειοθελώς το συντομότερο δυνατόν από τη χώρα.

Είχε προηγηθεί η εντολή για απέλαση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ο επιτετραμμένος της πρεσβείας. Οι Μεξικάνοι που φημίζονται για την ευγένειά τους, ήταν ανένδοτοι και διαφώνησαν κάθετα στο ενδεχόμενο να παραμείνουν εντός της χώρας και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην ενδοχώρα οι τέσσερις άντρες.
Κι εδώ προκύπτουν μερικά εύλογα ερωτήματα: Τι ειπώθηκε μεταξύ του παρουσιαστή και των υπαλλήλων του αεροδρομίου με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην σύλληψη και στην κράτηση των συμπατριωτών μας;

Αληθεύει ότι τους ζητήθηκε να ελεγχθούν οι κάμερες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έγινε βιντεοσκόπηση χώρων του αεροδρομίου χωρίς την απαιτούμενη άδεια κι εκείνοι αρνήθηκαν;
Τι ακριβώς συνέβη μέσα στο αεροπλάνο της Lufthansa μεταξύ του Γιώργου Μαυρίδη και των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου με μέλη του πληρώματος, σε σημείο να δώσει εντολή ο πιλότος να γίνει άμεση αποβίβαση των τεσσάρων αντρών κι ενώ το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να αναχωρήσει;

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες του protothema.gr, οι μεξικανικές Αρχές κατάσχεσαν από την πρώτη κιόλας μέρα τα κινητά τηλέφωνα των συμπατριωτών μας με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να έχουν μόνο μια επικοινωνία στο ένα και μοναδικό τηλεφώνημα που δικαιούνταν, ενημερώνοντας τις οικογένειες τους πως δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Ένας εκ των μελών του συνεργείου επικοινώνησε με φιλικό του πρόσωπο στην Θεσσαλονίκη ο οποίος έχει συγγενείς στο Μεξικό.

Τους ζήτησε να επισκεφτούν άμεσα την ελληνική πρεσβεία και να συναντήσουν τον επιτετραμμένο, όπως και συνέβη την Κυριακή. Έπειτα οι Μεξικάνοι υπήκοοι μαζί με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας και έναν δικηγόρο μετέβησαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να συναντήσουν τους Έλληνες συλληφθέντες. Ασκήθηκαν πιέσεις, όπως αναφέραμε, να λυθεί το ζήτημα χωρίς να χρειαστεί να απελαθούν, ωστόσο κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο μετά το επεισόδιο μέσα στο αεροσκάφος της επιστροφής, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι μεξικανικές Αρχές.

Υποτίθεται πως σήμερα ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή τους στην Ελλάδα, ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε κι αν τελικά αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικού.
Ο μεγαλύτερος φόβος για τους τέσσερις συμπατριώτες μας έγκειται στο ενδεχόμενο να «φορτωθούν» με κάποια κατηγορία που ενδεχομένως μπλοκάρει την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Έλληνας επιχειρηματίας που ζει στο Μεξικό, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισε ότι στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας και πως το παραμικρό συμβάν εξετάζεται εξονυχιστικά με ότι μπορεί να συνεπάγεται.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 20:15

Σχετικά Άρθρα

  • Γιώργος Μαυρίδης: Η πρόταση γάμου στην Κρίστη Καθάργια (video)
    Γιώργος Μαυρίδης: Η πρόταση γάμου στην Κρίστη Καθάργια (video)

    Το βίντεο από την πρόταση γάμου που έκανε στην καλή του μοιράστηκε με το κοινό ο Γιώργος Μαυρίδης.

    Το βίντεο από την πρόταση γάμου που έκανε ένα χρόνο πριν στη σύζυγό του πλέον, Κρίστη Καθάργια, δημοσίευσε ο Γιώργος Μαυρίδης.

    Η πρόταση έγινε σε παραλία της Χαλκιδικής, όπου το ζευγάρι έπαιζε με τα σκυλιά και τα μπαλάκια τους. Μέσα σε ένα από τα μπαλάκια είχε κρύψει το δαχτυλίδι.

    «Λοιπόν μάγκες, ήρθε η ώρα να κάνω πρόταση γάμου στη Κρίστη τώρα και έχω οργανώσει κάτι πάρα πολύ καλό. Κάνω ότι μιλάω τώρα, δε με βλέπει και της έχω δώσει τις κάμερες και της έχω πει να με βοηθήσει σε κάτι γυρίσματα που ετοιμάζω. Έχω στήσει κάτι πολύ καλό για πρόταση γάμου», είπε ο Γιώργος Μαυρίδης.

    Όταν είδε τον Γιώργο Μαυρίδη να γονατίζει και το δαχτυλίδι μέσα στο μπαλάκι, σάστισε και έβαλε τα κλάματα.

    Πηγή: Αnt1News.gr

  • Η πρεσβεία του Μεξικού διαψεύδει τον Μαυρίδη: Το αεροδρόμιο ούτε κελιά διαθέτει ούτε φυλακή
    Η πρεσβεία του Μεξικού διαψεύδει τον Μαυρίδη: Το αεροδρόμιο ούτε κελιά διαθέτει ούτε φυλακή

    «Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό» είχε δηλώσει, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο γνωστός παρουσιαστής - Τι αναφέρει η πρεσβεία του Μεξικού σε ανακοίνωσή της για όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο «Μπενίτο Χουάρεζ»

    Νέα διάσταση στο «σίριαλ» της κράτησης του Γιώργου Μαυρίδη από τις μεξικανικές αρχές δίνει η πρεσβεία του Μεξικού στη χώρα μας, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, διαψεύδοντας πολλούς εκ των ισχυρισμών του γνωστού τηλεπαρουσιαστή.

    Υπενθυμίζεται ότι, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά την περιπέτεια που είχε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στο Μεξικό, ο Γιώργος Μαυρίδης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων: «Μείναμε με μια βερμούδα κι ένα φανελάκι σε ένα κελί. Για 12 ώρες δεν μας επέτρεπαν να μιλήσουμε σε κανέναν, ούτε στην πρεσβεία. Δεν μας έδιναν ούτε νερό, ούτε φαγητό και αρχίσαμε να νευριάζουμε και τους ρωτούσαμε: "Γιατί μας συλλάβατε, κάναμε κάτι"; Μας έκλειναν την πόρτα χωρίς να δίνουν απαντήσεις στις απορίες μας. Μας χλευάζανε, μας έδιναν ένα τηλέφωνο για ένα λεπτό και ο αριθμός έβγαινε με απόκρυψη και πέρναμε τους δικούς μας τηλέφωνο, τα ξημερώματα και τους λέγαμε ότι είμαστε στη φυλακή. Μείναμε τρεις νύχτες, απαράδεκτη συμπεριφορά, καταπάτηση δικαιωμάτων. Για να πάρουμε τηλέφωνο έπρεπε να τσακωθούμε. Εγώ έκατσα τέσσερις μέρες εκεί και πήρα δυο τηλέφωνα που είχαν διάρκεια ένα λεπτό, γιατί δεν με άφηναν».

    Δείτε βίντεο: Γιώργος Μαυρίδης: Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό

    Στην ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:



    Όσον αφορά τις δηλώσεις του Έλληνα υπηκόου Γιώργου Μαυρίδη σε διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού "Benito Juárez", ότι "συνελήφθη" μαζί με τρεις άλλους Έλληνες υπηκόους, κατόπιν ελέγχου διαβατηρίων και ότι μεταφέρθηκαν σε ένα "κελί" όπου παρέμειναν μέχρι την "απέλασή τους" στις 14 Σεπτεμβρίου, η Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα επιθυμεί να εκφράσει τη θέση της και να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

    Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού "Benito Juárez" δεν διαθέτει κελιά ούτε φυλακή. Αυτό που διαθέτει, όπως και πολλά άλλα διεθνή αεροδρόμια, είναι ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για ταξιδιώτες των οποίων η είσοδος στη χώρα δεν τους εγκρίθηκε. Σε γενικά πλαίσια, η άρνηση εισόδου στην χώρα διατάσσεται όταν οι ταξιδιώτες δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ως εκ τούτου παραμένουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέχρι την επιβίβαση τους σε μια διαθέσιμη πτήση για να επιστρέψουν στον τόπο από τον οποίο ταξίδεψαν.

    Η Πρεσβεία επιθυμεί να επαναλάβει ότι οι προϋποθέσεις εισόδου στο Μεξικό ως τουρίστες είναι οι εξής:

    • Παρουσίαση έγκυρου διαβατηρίου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
    • Έγκυρη θεώρηση εισόδου (βίζα), εάν απαιτείται (είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι οι Έλληνες υπήκοοι δεν χρειάζονται βίζα για διαμονή έως 180 ημέρες, εφόσον ο σκοπός της επίσκεψης τους δεν προβλέπει άσκηση έμμισθης δραστηριότητας).
    • Απόδειξη διαμονής ή φιλοξενίας που να καλύπτει ολόκληρη την περίοδο της επίσκεψης στη χώρα.
    • Αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, του οποίου οι ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης να πιστοποιούν ότι ο επισκέπτης θα μείνει για λιγότερο από 180 ημέρες.

    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η μεξικανική αρχή μετανάστευσης έχει τη δικαιοδοσία να απαιτεί από τους διεθνείς επιβάτες να αποδείξουν μια πληρωμένη διαμονή, επαρκή οικονομική φερεγγυότητα για τον προγραμματισμένο χρόνο διαμονής και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τους διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων που πρόκειται να διεξαχθούν, όπως ένα τουριστικό πρόγραμμα, άδειες εισαγωγής κινηματογραφικού εξοπλισμού για όσους σκοπεύουν να εισέλθουν ως δημοσιογράφοι, επιστολή αποδοχής σε πανεπιστημιακές σπουδές για φοιτητές κ.λπ.

    Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Μαυρίδη σχετικά με την αδυναμία επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μεξικό, καθώς και με τους συγγενείς του, η Πρεσβεία Μεξικού ενημερώνει ότι, από την περασμένη Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, έχει λάβει τηλεφωνήματα από συγγενείς ορισμένων μελών του το γκρουπ που ταξίδεψε με τον κ. Μαυρίδη, καθώς και από το τουριστικό γραφείο που είναι υπεύθυνο για το ταξίδι στο Μεξικό, από το οποίο θεωρείται ότι υπήρξε επικοινωνία και γνώριζαν τι συνέβη.

    Ομοίως, όπως αναφέρθηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σε αυτήν τη χώρα, οι Έλληνες υπήκοοι δέχτηκαν επίσκεψη από προσωπικό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Μεξικό, το οποίο δείχνει τη συμμόρφωση με το δικαίωμα στην προξενική κοινοποίηση που προβλέπεται στη Σύμβαση της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963.

    Η Πρεσβεία του Μεξικού εκφράζει τη λύπη της για το συγκεκριμένο γεγονός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μια μεμονωμένη υπόθεση στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης τουριστικής ροής μεταξύ των δύο χωρών και επαναλαμβάνει τη σύσταση της προς τους διεθνείς ταξιδιώτες για επαλήθευση των απαραίτητων προϋποθέσεων εισόδου πριν ταξιδέψουν, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

    Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές εμπειρίες περισσότερων από 40 εκατομμυρίων τουριστών που μας επισκέπτονται ετησίως, το Μεξικό είναι μια χώρα που καλωσορίζει τους επισκέπτες με ανοιχτές αγκάλες και καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να κάνει την εμπειρία τους ευχάριστη. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας παρατηρείται επίσης στα μεγάλα ποσοστά ταξιδιωτών που μας επισκέπτονται ξανά. Η Πρεσβεία του Μεξικού επαναλαμβάνει την προθυμία της να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους ταξιδιώτες πριν προγραμματίσουν το ταξίδι τους, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να επωφεληθούν από όλο τον πολιτιστικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό πλούτο που προσφέρει η χώρα μας.

    Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2020.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Γιώργος Μαυρίδης: Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό - Δείτε βίντεο
    Γιώργος Μαυρίδης: Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό - Δείτε βίντεο

    Επέστρεψε στην Αθήνα – Περιγράφει την περιπέτειά του

    Ο Γιώργος Μαυρίδης μετά την άσχημη περιπέτειά του και την κράτησή του στα κρατητήρια του Μεξικού, επέστρεψε τα ξημερώματα στην Αθήνα μαζί με τα άλλα τρία μέλη του τηλεοπτικού του συνεργείου και μίλησε στο protothema.gr κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για τις απάνθρωπες καταστάσεις που έζησε κατά την παραμονή του στο Μεξικό.

    «Ο προορισμός ήταν να πάμε Μεξικό να κάνουμε γυρίσματα και να περάσουμε καλά. Κατεβήκαμε στο Μεξικό κι εκεί εγώ έχω ένα φίλο Μεξικανό που τον γνωρίζω πάνω από δέκα χρόνια, δήλωσα τη διεύθυνσή του, το ονοματεπώνυμό του και τους είπα ότι θα μείνω εκεί. Το ένα το παιδί από την ομάδα μας, από το συνεργείο έχει συγγενείς στο Μεξικό.
    Αυτοί δεν δεχόντουσαν ότι εγώ θα μείνω σε ένα φίλο μου και με ρωτούσαν σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνω. Εγώ τους εξηγούσα ότι δεν υπάρχει ξενοδοχείο κι ότι θα μείνω σε ένα φίλο μου κι αυτοί δεν το δεχόντουσαν. Εν τω μεταξύ, όλη η ομάδα είχαμε κάνει τεστ για κορωνοιό και ήμασταν όλοι αρνητικοί», λέει ο Γιώργος Μαυρίδης και συνεχίζει:

    «Στη συνέχεια, μας πήραν τα διαβατήρια, τα κινητά, τα ρολόγια, τα ρούχα, τα πάντα κι ότι είχαμε μαζί μας και μας πήγαν σε ένα γραφείο. Μείναμε με μια βερμούδα κι ένα φανελάκι σε ένα κελί. Για 12 ώρες δεν μας επέτρεπαν να μιλήσουμε σε κανέναν, ούτε στην πρεσβεία. Δεν μας έδιναν ούτε νερό, ούτε φαγητό και αρχίσαμε να νευριάζουμε και τους ρωτούσαμε: «Γιατί μας συλλάβατε, κάναμε κάτι»; Μας έκλειναν την πόρτα χωρίς να δίνουν απαντήσεις στις απορίες μας. Μας χλευάζανε, μας έδιναν ένα τηλέφωνο για ένα λεπτό και ο αριθμός έβγαινε με απόκρυψη και πέρναμε τους δικούς μας τηλέφωνο, τα ξημερώματα και τους λέγαμε ότι είμαστε στη φυλακή. Μείναμε τρεις νύχτες, απαράδεκτη συμπεριφορά, καταπάτηση δικαιωμάτων. Για να πάρουμε τηλέφωνο έπρεπε να τσακωθούμε. Εγώ έκατσα τέσσερις μέρες εκεί και πήρα δυο τηλέφωνα που είχαν διάρκεια ένα λεπτό γιατί δεν με άφηναν.

    Κάποια στιγμή, μας είπαν ότι φεύγετε αλλά δεν θα συνεχίσετε στη Βραζιλία, θα πάτε Φρανκφούρτη. Και τελευταία στιγμή, μας δίνουν τα εισιτήρια και μας λένε Αθήνα.

    Τότε γυρίζω και του λέω: « Γιατί να πάω Αθήνα, εγώ είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Με ρωτήσατε εμένα που θέλω να πάω; Τι είμαι πακέτο»; Και τελικά, μας έστειλαν Αθήνα με το έτσι θέλω. Τότε τους είπαμε κι εμείς ότι δεν μπαίνουμε στο αεροπλάνο, χωρίς να μαλώσουμε. Δεν μαλώσαμε με κανέναν πιλότο κι επίτηδες δεν μπήκαμε μέσα στο αεροπλάνο.

    Είδαμε ανθρώπους να αυτοκτονούν με ξυραφάκια μέσα στο κελιά τους. Είδαμε απίστευτες καταστάσεις εκεί στα κρατητήρια του Μεξικού. Οι άνθρωποι εκεί δεν πάνε καλά.
    Πήραν το εισιτήριό μου που ήταν για Ρίο Ντε Τζανέιρο-Ελλάδα και το μετέτρεψαν Μεξικό-Φρανκφούρτη. Εγώ το πλήρωσα το εισιτήριό μου», καταλήγει ο Γιώργος Μαυρίδης.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Μας έκρυψαν τρεις μέρες από τον κόσμο»
    Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Μας έκρυψαν τρεις μέρες από τον κόσμο»

    Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο Γιώργος Μαυρίδης και τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες» του Μεξικού και παρέπεμπαν σε «εξπρές του μεσονυχτίου» εξιστορεί ο ίδιος στο protothema.gr - Έχει ήδη φτάσει στη Φρανκφούρτη κι αναμένεται η άφιξή του στην Αθήνα

    Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα κρατητήρια του αεροδρομίου «Σίτι Χουάρες», στιγμές που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του παραπέμπουν σε «Εξπρές του Μεσονυχτίου», εξιστορεί στο protothema.gr ο Γιώργος Μαυρίδης.

    Τα όσα αναφέρει ο παρουσιαστής στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του κι ενώ είχε μόλις είχε προσγειωθεί η πτήση του από το Μεξικό στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αναφορά που έστειλαν οι μεξικανικές Αρχές στην ελληνική πρεσβεία στο Μεξικό.
    Ο Γιώργος Μαυρίδης κάνει λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τριτοκοσμικές συνθήκες στα κρατητήρια του αεροδρομίου, όπου είχαν αφήσει εκείνον και τρία μέλη τηλεοπτικού συνεργείου για 12 ώρες χωρίς νερό, φαγητό και την δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Διαψεύδει ότι σημειώθηκε επεισόδιο με το πλήρωμα του αεροσκάφους της Lufthansa, αμέσως μετά την εντολή για απέλασή τους και εξηγεί γιατί αναγκάστηκε με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής να προχωρήσουν σε ανταρσία, αρνούμενοι να ανέβουν στο αεροπλάνο!

    Στην αρχή της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας ο παρουσιαστής, Γιώργος Μαυρίδης, εξηγεί τι συνέβη κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων τους, λίγα λεπτά μετά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού.

    «Κατεβήκαμε σαν όλους τους τουρίστες και εγώ είχα φίλο που θα με φιλοξενούσε κι ένα παλικάρι από το συνεργείο μας είχε συγγενείς εκεί. Αναφέραμε στην ταξιδιωτική φόρμα που μας έδωσαν την διεύθυνση του σπιτιού που θα μας φιλοξενούσαν. Οι υπάλληλοι όμως στον έλεγχο δεν το δέχτηκαν και μας ζήτησαν όνομα ξενοδοχείου. «Δηλαδή δεν έχετε κλείσει ξενοδοχείο»; μας ρώτησαν. «Μα αφού σας δίνουμε το όνομα του ανθρώπου που θα μας φιλοξενήσει» τους απαντήσαμε».
    Ο παρουσιαστής ισχυρίζεται ότι οι Μεξικανοί δεν το δέχθηκαν και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το μαρτύριό τους.

    «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Μας πήραν για 12 ώρες σε ένα κρατητήριο σε ένα κελί, χωρίς τηλέφωνο, φαγητό, νερό, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο» θα πει.

    Για να προσθέσει: «Πες ότι κάναμε λάθος με το ξενοδοχείο. Να μας βάλουν όμως σε ένα κρατητήριο επί 12 ώρες και να μην μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία; “Πείτε μας γιατί μας κρατάτε, έχουμε κάνει κάτι παράνομο;” τους ρωτάγαμε. Δεν μας πήραν καν κατάθεση, το καταλαβαίνετε αυτό. Μετά μας ρώτησαν, πόσα λεφτά έχετε; Τους είπαμε από 1.000 ευρώ ο καθένας και έγραψαν στο χαρτί ότι δεν είχαμε λεφτά, δηλαδή ψέμματα. Ότι δήθεν μίλησαν με τον Ελληνα πρέσβη και ότι τους είπε ότι δεν μας ήθελε πίσω. Πάλι ψέμματα. Μιλήσαμε με τον πρέσβη και μας είπε ότι δεν ισχύει. Δεν μας άφηναν να βγούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με την πρεσβεία. Μας είχαν κρύψει τρεις μέρες από τον κόσμο. Οι άνθρωποι ξέφυγαν και όπως μάθαμε το κάνουν εδώ και έξι μήνες, ένα χρόνο σε όλους τους Ευρωπαίους τουρίστες».

    Και τι ακριβώς συνέβη, αφού σας απέλασαν, όταν έφτασε η ώρα να επιστρέψετε πίσω με πτήση της Lufthansa; Οι μεξικανικές αρχές ισχυρίζονται ότι δημιουργήσατε πρόβλημα με το πλήρωμα του αεροσκάφους και ο πιλότος έδωσε εντολή να κατέβετε από το αεροσκάφος...

    «Τρεις μέρες μας έλεγαν ότι θα πάτε στην Φρανκφούρτη. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, ήταν να πάμε Βραζιλία, μετά στο Μεξικό. Είχαμε χάσει όλα τα λεφτά μας. Είχαμε εισιτήρια να φύγουμε. Θα κάναμε το ταξίδι μας για ένα μήνα. Τους λέμε, “δεν μας θέλετε στο Μεξικό; Κανένα πρόβλημα, αφήστε μας να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη Βραζιλία”. “ Όχι θα πάτε Φρανκφούρτη” επέμεναν. Εμείς προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να τους πείσουμε ότι δεν ήρθαμε να γίνουμε μετανάστες, ούτε να πάμε Αμερική, έχουμε πάει Αμερική, είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Κατάλαβες;».

    Κατάλαβα. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί έγινε φασαρία μέσα στο αεροπλάνο, κατά την επιβίβασή σας, όπως τουλάχιστον ανέφεραν οι μεξικανικές Αρχές στους ανθρώπους της ελληνικής πρεσβείας...

    «Καμία φασαρία δεν έγινε μέσα στο αεροπλάνο, όλα αυτά είναι ψέμματα. Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να σετάρουμε το ταξίδι μας και απο Φρανκφούρτη να πάμε στους άλλους προορισμούς. Και ξαφνικά μας δίνουν τα εισιτήρια με το έτσι θέλω, χωρίς να μας πουν τίποτα και βλέπουμε ότι ο τελικός προορισμός μας είναι η Ελλάδα και πως τις αποσκευές μας θα τις παραλάβουμε κι αυτές μόνο όταν φτάσουμε Αθήνα. Και τότε αντιδράσαμε. “Δεν μπαίνουμε στο αεροπλάνο” τους είπαμε. “Κύριοι, τι κάνετε” μας απάντησαν. Κάναμε λοιπόν ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο».

    Αυτό που λες είναι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα ανέφεραν οι μεξικανικές αρχές, που έκαναν λόγο για επεισόδιο με τον πιλότο.

    «Μα δεν είδαμε καν τον πιλότο, δεν ανεβήκαμε καν στο αεροπλάνο. Βάλτε μας φυλακή να κάνουμε επεισόδιο τους είπαμε. Να σκύβουμε το κεφάλι μας να τρώμε φάπες; Δεν έχουμε δικαιώματα εμείς; Πρώτη φορά ταξιδεύω ή είμαι κανένα παιδάκι; Έχουν γίνει ακραία πράγματα, με έχετε αδικήσει. Δεν ήμασταν οι μόνοι, τα ίδια έκαναν σε 10 με 20 άτομα σε καθημερινή βάση, συστηματικά επίτηδες».
    Πηγή: Protothema.gr
  • «Θρίλερ» με τον Γιώργο Μαυρίδη: Το 2015 είχε ξανασυλληφθεί στη Βραζιλία
    «Θρίλερ» με τον Γιώργο Μαυρίδη: Το 2015 είχε ξανασυλληφθεί στη Βραζιλία

    Πριν από μερικά χρόνια, ο ίδιος και ο Σάκης Τανιμανίδης είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο

    Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό με τη σύλληψη του Θεσσαλονικιού τηλεπαρουσιαστή Γιώργου Μαυρίδη και τριών ακόμη ατόμων. Πρόκειται για μέλη του συνεργείου που συμμετέχουν στα γυρίσματα της νέας του εκπομπής Into the Skin.

    Χθες και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας προκειμένου να πείσει τις μεξικανικές Αρχές να τους αφήσουν ελεύθερους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, οι Μεξικάνοι ήταν ανένδοτοι, δίνοντας εντολή για απέλαση.
    Ο Γιώργος Μαυρίδης και οι τρεις συνεργάτες του έπειτα από ένα δύσκολο βράδυ στα κρατητήρια του αεροδρομίου, επιβιβάστηκαν στις 22.00 τοπική ώρα σε πτήση της Lufthansa για Φρανκφούρτη και τελικό προορισμό την Ελλάδα. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της επιβίβασης τους, σύμφωνα με τις μεξικανικές Αρχές, προκλήθηκε νέο επεισόδιο μέσα στο αεροπλάνο με αποτέλεσμα οι τέσσερις συμπατριώτες μας να αποβιβαστούν κακήν-κακώς με εντολή του πιλότου και να επιστρέψουν στα κρατητήρια του αεροδρομίου.

    Μάλιστα οι αστυνομικοί διεμήνυσαν στον τηλεπαρουσιαστή και στα μέλη του συνεργείου του, ότι εάν δεν φύγουν οικειοθελώς με την επόμενη πτήση, θα αναγκαστούν να τους στείλουν πίσω με χειροπέδες, συνοδεία αστυνομικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ταξίδι του Γιώργου Μαυρίδη στην Λατινική Αμερική, είχε επεισοδιακή κατάληξη. Πριν από μερικά χρόνια, ο ίδιος και ο Σάκης Τανιμανίδης είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όταν παρουσίαζαν την εκπομπή World Party.
    Οι δύο παρουσιαστές είχαν μιλήσει τότε για τη δυσάρεστη εμπειρία τους. «Ήταν το ταξίδι μας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Δεν ήμασταν καθόλου «ψαρωμένοι» όπως θα έπρεπε κανονικά. Ξεκινήσαμε και γράφαμε από το πρώτο λεπτό, με το που κατεβήκαμε από το αεροπλάνο και γι’ αυτό φυσικά μας συνέλαβαν για τρομοκρατία! Περάσαμε 12 ώρες στα κρατητήρια, μας απέλασαν από τη χώρα, μας κατάσχεσαν την κάμερα και μας έστειλαν «πακέτο» πίσω. Αναγκάστηκε ο πρέσβης να ζητήσει συγνώμη από τη βραζιλιάνικη Αστυνομία για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στη χώρα. Από τότε βέβαια, γίναμε λίγο πιο προσεκτικοί» είχαν δηλώσει στο You.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Γιώργος Μαυρίδης: Τον συνέλαβαν στο Μεξικό, τον απέλασαν αλλά επέστρεψε στα κρατητήρια
    Γιώργος Μαυρίδης: Τον συνέλαβαν στο Μεξικό, τον απέλασαν αλλά επέστρεψε στα κρατητήρια

    Νέο επεισόδιο για τον Γιώργο Μαυρίδη και τα τρια μέλη του συνεργείου του κατά την επιβίβαση στο αεροπλάνο με το οποίο θα γινόταν η απέλαση - Τους είχαν συλλάβει την Δευτέρα στο αεροδρόμιο Σίτι Χουάρες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες

    Απρόβλεπτες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό με την σύλληψη του Θεσσαλονικιού τηλεπαρουσιαστή Γιώργου Μαυρίδη και τριών ακόμη ατόμων - πρόκειται για μέλη του συνεργείο που συμμετέχουν στα γυρίσματα της νέας του εκπομπής “Into the Skin”.

    Χθες και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας προκειμένου να πείσει τις μεξικανικές Αρχές να τους αφήσουν ελεύθερους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, οι Μεξικάνοι ήταν ανένδοτοι, δίνοντας εντολή για απέλαση.
    Ο Γιώργος Μαυρίδης και οι τρεις συνεργάτες του έπειτα από ένα δύσκολο βράδυ στα κρατητήρια του αεροδρομίου, επιβιβάστηκαν στις 22.00 τοπική ώρα σε πτήση της Lufthansa για Φρανκφούρτη και τελικό προορισμό την Ελλάδα. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της επιβίβασης τους, σύμφωνα με τις μεξικανικές Αρχές, προκλήθηκε νέο επεισόδιο μέσα στο αεροπλάνο με αποτέλεσμα οι τέσσερις συμπατριώτες μας να αποβιβαστούν κακήν-κακώς με εντολή του πιλότου και να επιστρέψουν στα κρατητήρια του αεροδρομίου.

    Μάλιστα οι αστυνομικοί διεμήνυσαν στον τηλεπαρουσιαστή και στα μέλη του συνεργείου του, ότι εάν δεν φύγουν οικειοθελώς με την επόμενη πτήση, θα αναγκαστούν να τους στείλουν πίσω με χειροπέδες, συνοδεία αστυνομικού.

    Το χρονικό της σύλληψης
    Ο Γιώργος Μαυρίδης ταξίδευε στην πόλη του Μεξικού, μέσω Γερμανίας, με πτήση της Lutfhansa και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτος του προορισμός ήταν το εξωτικό θέρετρο Κανκούν.

    Συνταξίδευε με τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία είναι μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου που συμμετέχουν στα γυρίσματα της νέας εκπομπής του, “Into the Skin”, που θα έχει ταξιδιωτικό περιεχόμενο, «ακολουθώντας τα σημάδια που έχουν χαραγμένα πάνω τους οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αναζητώντας ιστορίες που κρύβονται πίσω απ’ αυτές», όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο σταθμός Open πριν από λίγες μέρες.

    Στα πλαίσια λοιπόν της νέας αυτής εκπομπής ο Γιώργος Μαυρίδης και τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου ταξίδεψαν στο Μεξικό, χθες το μεσημέρι.

    Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων και των αποσκευών, οι μεξικανικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλαβαν όλα τα στοιχεία που απαιτείται να δηλώσουν οι ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους, για παράδειγμα τα ξενοδοχεία όπου έχουν κλείσει για να διαμείνουν.
    Επιπλέον ενδέχεται να ειπώθηκε και κάτι εκ μέρους των Ελλήνων που δεν άρεσε στις μεξικανικές Αρχές με αποτέλεσμα να διαταχθεί η σύλληψή τους και να οδηγηθοούν στα κρατητήρια.

    Τόσο ο Γιώργος Μαυρίδης όσο και τα μέλη του συνεργείου είναι καλά στην υγεία τους και μάλιστα είχαν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους, προκειμένου να τους ενημερώσουν και να τους καθησυχάσουν.

    Δείτε βίντεο: Γιώργος Μαυρίδης: Τον συνέλαβαν στο Μεξικό, τον απέλασαν αλλά επέστρεψε στα κρατητήρια

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch