Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 12:26

Μονεμβασιά: Εξουδετέρωση πυρομαχικών του Β' Παγκοσμίου - Κοντά στο λιμάνι

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η πρώτη φάση επιχείρησης εξουδετέρωσης πυρομαχικών από ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών πραγματοποιήθηκε από 12 έως 23 Οκτωβρίου στον κόλπο Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ για τη Μονεμβασιά

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), η εξουδετέρωση αφορά σε μεγάλο αριθμό βλημάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία βρίσκονται βυθισμένα σε κοντινή απόσταση από τον λιμενοβραχίονα στο λιμένα της Μονεμβασιάς.

Η καταστροφή των βλημάτων περιλαμβάνει την ανάσυρση από τον πυθμένα, τη μεταφορά σε ασφαλές καθορισμένο σημείο και την εξουδετέρωση με ελεγχόμενη έκρηξη. Η επιχείρηση πρόκειται να διεξαχθεί σε πολλαπλές φάσεις έως ότου ολοκληρωθεί η εξουδετέρωση του συνόλου των βλημάτων, που υπολογίζονται σε άνω των 800.

Τόσο η τρέχουσα όσο και οι επόμενες φάσεις της επιχείρησης, εκτελούνται σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα - ελληνική ακτοφυλακή, την ελληνική αστυνομία και το δήμο Μονεμβασιάς.

eksoudeterosi monemvasia2

Πηγή: iefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 11:59

Σχετικά Άρθρα

  • Πού υπάρχουν φωτιές: Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Χίο, τραυματίες εθελοντές και πυροσβέστες – Εκκενώσεις στο Κατωφύγι Ηρακλείου (upd)
    Πού υπάρχουν φωτιές: Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Χίο, τραυματίες εθελοντές και πυροσβέστες – Εκκενώσεις στο Κατωφύγι Ηρακλείου (upd)

    Βελτιωμένη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν ακόμη αρκετές ενεργές εστίες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

    Παράλληλα, όπως είπε, δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην πυρκαγιά της Χίου ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και στον Άγιο Ελισσαίο Λακωνίας.

    Συνολικά 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ακόμη 8 πυρκαγιές, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης, ενώ προσέθεσε ότι νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου.

    Ενεργές εστίες στην Κω

    Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης, «στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω, η εικόνα είναι βελτιωμένη, με αρκετές όμως ακόμη δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, ενεργές εστίες». Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Όπως επισήμανε ο κ. Βαθρακογιάννης, οι δυνάμεις στο νησί θα ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και 2 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο.

    Ενισχύονται οι δυνάμεις στη Χίο

    Αναφορικά με την πυρκαγιά της Χίου ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους και προσέθεσε ότι οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

    «Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο, και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της», υπογράμμισε.

    Σύμφωνα δε με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς, τραυματίστηκαν τέσσερις πυροσβέστες και ένας εθελοντής. Όλοι τους φέρουν ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    «Επιβάλλεται η προσοχή όλων μας»

    Για την πυρκαγιά στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου Κρήτης που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112. Το πρώτο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, ενώ το δεύτερο που εστάλη πριν λίγο καλεί όσους βρίσκονται σε Κατωφύγι και Ξενιάκο Κρήτης να απομακρυνθούν προς Πλατεία Εμπάρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 13 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα

    «Η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων μας», τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης στην έκτακτη ενημέρωση.

    Ενεργοποιήθηκε το Copernicus για τις φωτιές στην Αττική

    Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus που αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής πυρκαγιών, για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 48ωρο στην Αττική.

    Ειδικότερα, η ενεργοποίηση της εν λόγω υπηρεσίας μετά από εντολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σκοπό έχει την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου.

    Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

    Υπενθυμίζεται ότι, το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου τρεις σοβαρές πυρκαγιές έπληξαν την Περιφέρεια Αττικής. Τουλάχιστον 40 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα με ταχύτητα ανέμου που ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Διπλός υδροστρόβιλος στο κάστρο της Μονεμβασιάς - Εντυπωσιακή φωτογραφία
    Διπλός υδροστρόβιλος στο κάστρο της Μονεμβασιάς - Εντυπωσιακή φωτογραφία

    Εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι στην Μονεμβασιά

    Διπλοί υδροστρόβιλοι έκαναν την εμφάνιση τους το πρωί της Κυριακής στην περιοχή του Κάστρου της Μονεμβασίας στην Λακωνία.

    Την εντυπωσιακή φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Forecast Weather Greece.

    Η πρόγνωση της ΕΜΥ

    Στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 30 με 31 και στο Αιγαίο τους 27 με 29 βαθμούς.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι-απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

    Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

    Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 και τοπικά 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

    Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι με βαθμιαία βελτίωση.

    Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα.

    Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΕΥΒΟΙΑ

    Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.

    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, από το μεσημέρι και από τα βόρεια μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα οπότε στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί .

    Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.

    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Πρόγνωση για την Τρίτη 20/6

    Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 31 με 33 και στο Αιγαίο τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Μονεμβασιά: Στο ψυχιατρείο κρατουμένων ο 52χρονος αντί για τις φυλακές Κορυδαλλού
    Μονεμβασιά: Στο ψυχιατρείο κρατουμένων ο 52χρονος αντί για τις φυλακές Κορυδαλλού

    Θα διενεργηθούν τόσο ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όσο και τοξικολογικές εξετάσεις

    Στο ψυχιατρείο κρατουμένων οδηγήθηκε ο 52χρονος από τη Μονεμβασιά που σκότωσε δύο ηλικιωμένους με το όχημά του το βράδυ του Σαββάτου.

    Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωσή του:

    «Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την απόλυτη ικανοποίηση των αιτημάτων του κου Κούγια προς την κα ανακρίτρια Σπάρτης, όπου ο κος Κούγιας ζήτησε αντί της κρατήσεώς του στις φυλακές, όπως θα συνέβαινε σ’ έναν υγιή ψυχιατρικά δράστη, την παραμονή του, αντί των φυλακών, σε ψυχιατρείο, όπου και θα διενεργηθούν τόσο ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όσο και τοξικολογικές εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί το ακραίο ψυχωτικό επεισόδιο, το οποίο υπέστη ο δράστης, είτε εξαιτίας της χορηγήσεως επί 25 ημερών μεγάλων ποσοτήτων κορτιζόνης από γιατρό της περιοχής, είτε λόγω της κληρονομικής διπολικής διαταραχής, από την οποίαν πάσχει από 30ετιας η ηλικιωμένη μητέρα του, ανίατη ψυχιατρική πάθηση, η οποία εκδηλώθηκε σ’ αυτήν σε ίδια ηλικία με τον δράστη».

    Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή.

    Στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν θυμάμαι τίποτα για το περιστατικό.

    «Τη Μεγάλη Παρασκευή, άρχισα να έχω προβλήματα με τη μέση μου. Άρχισα θεραπεία με κορτιζόνη. Στην αρχή ένιωθα καλά. Δύο ημέρες πριν το περιστατικό ένιωσα περίεργα, ένιωσα ότι έσπαγε το μυαλό μου. Δεν μπορούσα να φερθώ φυσιολογικά. Δεν θυμάμαι τίποτα. Φίλοι μου είπαν ότι σε εστιατόριο που βρισκόμουν, φερόμουν αλλοπρόσαλλα», φέρεται να είπε.

    Τι αναφέρουν οι αστυνομικοί στη δικογραφία

    Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί περιέγραψαν με λεπτομέρεια με όχι μόνο τον τρόπο που ο οδηγός του οχήματος παρέσυρε και άφησε αιμόφυρτους τους δυο άνδρες που επέβαιναν στη μηχανή στη Μονεμβασιά αλλά και πώς επέστρεψε στο σημείο της παράσυρση για να αποτελειώσει τα θύματα του.

    Με μια συμπεριφορά αλλοπρόσαλλη και χωρίς καμία εξήγηση από τον κατηγορούμενο, στη δικογραφία οι αρχές αποτυπώνουν τα δραματικά λεπτά.

    «(…) Ο κατηγορούμενος συνέχισε την πορεία του παρασύροντας κάτω από το όχημα αρχικά και τους δύο για μικρή απόσταση και ακολούθως τον οδηγό Δ.Μ για απόσταση περίπου 300m όπου έλαβε τέλος η παράσυρσή, με τον Δ.Ν να παραμένει επί του οδοστρώματος και τον οδηγό του αυτοκινήτου να συνεχίζει την πορεία του. Μετά από 15 λεπτά διήλθε εκ νέου από το σημείο με αντίθετη κατεύθυνση αυτή τη φορά κινούμενος επικίνδυνα με μεγάλη ταχύτητα αριστερά προς το σημείο που υπήρχε πεσμένος επί του οδοστρώματος ο Δ.Ν και ως άνω παθών γιατρός που επιχειρούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες με έτερο άτομο και συνέχισε την πορεία του προς το σημείο σύγκρουσης όπου παρέσυρε πλαστικούς κώνους σήμανσης που είχαν τοποθετηθεί από την υπηρεσία για την εκτροπή της κυκλοφορίας και αποκλεισμό της οδού και ακολούθως παρέσυρε τον πεσμένο σε θέση ανάνηψης ανωτέρω συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας για απόσταση περίπου 200 m. Μετέπειτα συνέχισε την πορεία του χωρίς να συμμορφωθεί στο σήμα στάσης που του δόθηκε με την χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από αστυνομικό που τον ακολουθούσε με δίκυκλη υπηρεσιακή μοτοσικλέτα. Πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κινούμενος αριστερά δεξιά με κίνδυνο να εμβολίσει την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και αναπτύσσοντας ταχύτητα απομακρύνθηκε και στάθμευσέ το όχημα του σε χώρο στάθμευσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι την διέλευση από το σημείο του ανώτερου αστυνομικού όπως και εταίρου ακολουθώντας πορεία προς Μονεμβασιά διήλθε από την αριστερή πλευρά του σώματος του πεσμένου επί του οδοστρώματος Σ. Α πατώντας με τον οπίσθιο δεξιό τροχό το κεφάλι του. Συνέχισε την πορεία του προς το κέντρο της Μονεμβασιάς και επανήλθε σε αντίθετη κατεύθυνση. Περίπου 20m πριν τον πεσμένο επί του οδοστρώματος Σ.Α πραγματοποίησε στάση εκ νέου κίνησης του οχήματος και παρασύροντας ελαστικούς κώνους σήμανσης και δει πάνω από το σώμα του Σ.Α….»

    «….Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν με αποκαλυπτικό τρόπο στους αστυνομικούς τα όσα είδαν να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους προκαλώντας σοκ.

    Έκανε ελιγμό και πέρασε αριστερά από τον τραυματία με μικρή ταχύτητα ενώ επιστρέφοντας στο ρεύμα κυκλοφορίας του με την πίσω δεξιά ρόδα πάτησε το κεφάλι του τραυματία.

    Περνώντας δίπλα μου διέκρινα καθαρά τον οδηγό του αυτοκινήτου ο οποίος ήταν ο Κ.Π και ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο. Εν συνέχεια κατευθύνθηκε προς την πλατεία και επέστρεψε.

    Σταμάτησε γύρω στα 20m πριν τον τραυματία έβαλε πρώτη ταχύτητα και σπινάροντάς πέρασε πάνω από τον κώνο της αστυνομίας και τον τραυματία, αποτελειώνοντάς τον κυριολεκτικά…»

    Πηγή: Cnn.gr
  • Μονεμβασιά: Απολογείται σήμερα ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο άνδρες - Αρνείται να δει ψυχίατρο, επιμένει στο αντίθετο ο Κούγιας
    Μονεμβασιά: Απολογείται σήμερα ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο άνδρες - Αρνείται να δει ψυχίατρο, επιμένει στο αντίθετο ο Κούγιας

    Σήμερα, Τετάρτη, απολογείται ο 52χρονος που κατηγορείται ότι παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους άνδρες στη Μονεμβασιά, με μαρτυρίες και λεπτομέρειες για το σοκαριστικό τροχαίο να συνεχίζουν να έρχονται στο «φως». Ο δικηγόρος του ζητά ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αλλά ο ίδιος λέει πως «είναι καλά» και δεν θέλει να δει ψυχίατρο.

    Ο κατηγορούμενος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Σκάλας Λακωνίας και προανακριτικά ισχυρίζεται ότι «δεν θυμάται τίποτα» σχετικά με την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 7 Μαΐου.

    Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως εάν και ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, έχει καταθέσει αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικών εξετάσεων, ο 52χρονος εντολέας του -σύμφωνα με πληροφορίες του Mega- αρνείται να υποβληθεί στα ψυχιατρικά τεστ καθώς πιστεύει ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα.

    Κούγιας: «Μπορεί να είχε κάνει οτιδήποτε»

    «Από την πρώτη στιγμή που έρχεσαι σε επαφή με αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορείς να μην τον καταλάβεις ότι χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια. Αυτό το κατάλαβαν επτά άτομα που κατέθεσαν για τον 52χρονο και δεν γνωρίζονταν με εκείνον και έχουν περιγράψει κάποια δείγματα συμπεριφοράς του από την προηγούμενη μέρα. Είχε δείξει αλλαγή στη συμπεριφορά του, είναι μία δύσκολη στιγμή της ζωής του για κάτι, και είχε αλλάξει», ανέφερε σήμερα, σε νεότερες δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας.

    «Από την προηγούμενη μέρα καταθέτουν άτομα για την αλλαγή της συμπεριφοράς του. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ευγενέστατος, καλοφτιαγμένος άνθρωπος, έχει και ένα ξενοδοχείο. Καλλιεργεί περίπου 300 στρέμματα, είναι αγρότης. Αφιέρωσε τη ζωή του στους γονείς του, που η μεν μητέρα του είναι διπολική και εκδήλωσε αυτή τη διαταραχή για πρώτη φορά στην ίδια ηλικία που εκδηλώθηκε με τον κατηγορούμενο. Έχει έναν πατέρα με πολλά προβλήματα υγείας. Η αδερφή του μένει στο διπλανό χωριό», πρόσθεσε.

    Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε σε περιστατικά πριν το διπλό φονικό.

    «Μία ώρα πριν το περιστατικό παρατηρήθηκε μία αλλόκοτη συμπεριφορά από τον 52χρονο. Ένας φίλος του, αντιμετώπισε το εξής περιστατικό: ενώ τον συνάντησε, ο φίλος του καθόταν στη θέση του οδηγού στο δικό του αυτοκίνητο. Ο 52χρονος άνοιξε την πόρτα και έκατσε πάνω του και πήγε να βάλει μπρος. Δεν είχε καμία επίγνωση των κινήσεών του, σε σημείο με βία να τον βγάλουν έξω. Ο άνθρωπος θυσίασε τη ζωή του για τους γονείς του, αλλά δεν είχε επηρεαστεί από αυτό» πρόσθεσε.

    «Μισή ώρα πριν το έγκλημα έγινε κάτι άλλο. Πήγε στο πιο φημισμένο εστιατόριο της πόλης και πήγε πάνω από κάθε τραπέζι και άρχιζε και κοίταζε για αρκετή ώρα τους ανθρώπους με απλανές βλέμμα, να μην λέει τίποτα. Όταν άρχισε να γίνεται ενοχλητικός και άρχισε να γίνεται η ατμόσφαιρα εναντίον του, στράφηκε προς τον τοίχο, τον οποίο κοιτούσε για αρκετή ώρα χωρίς να κάνει τίποτα. Κάποιος προσπάθησε να ειδοποιήσει την αδερφή του η οποία δεν μπορούσε να απαντήσει. Πήρε το αυτοκίνητο μετά και στον δρόμο βρήκε το μηχανάκι και έγινε αυτό που έγινε. Μπορεί να είχε κάνει οτιδήποτε. Ο Εισαγγελέας έπρεπε να τον στείλει σε ψυχίατρο. Η αστυνομία δημιούργησε μία δικογραφία τροχαίου δυστυχήματος. Δεν δημιούργησε μία δικογραφία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ έπρεπε να ληφθεί υπόψιν η ψυχιατρική κατάστασή του», επεσήμανε στο τέλος.

    Αποκαλυπτικές μαρτυρίες

    Αποκαλυπτικά στοιχεία για την τραγωδία που καταγράφηκε στη Μονεμβασιά έφερε στο «φως» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, θαμώνες της ταβέρνας στην οποία βρέθηκε ο δράστης λίγο πριν την πράξη στην οποία προέβη, ανέφεραν πως η ψυχική του υγεία δεν ήταν η καλύτερη.

    Ειδικότερα, ο άνθρωπος που βρισκόταν στην ταβέρνα πριν σημειωθεί το περιστατικό, είπε χαρακτηριστικά: «Στάθηκε στη διπλανή καρέκλα από μένα όρθιος και χωρίς να μιλήσει ή να μας χαιρετήσει, παρατήρησα ότι κοιτούσε επίμονα το πάτωμα για αρκετή ώρα, κάνοντας μια νευρική κίνηση με το δεξί του πόδι χωρίς να μιλάει σε κανέναν. Πέρασαν αρκετά λεπτά που ήταν όρθιος, να κοιτά το πάτωμα χωρίς να μιλά σε κανέναν. Ο καταστηματάρχης βγήκε από τον πάγκο και τον συνόδευσε μέχρι την έξοδο διακριτικά. Μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν ήταν καλά και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον».

    Άνδρας που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό περιγράφει λεπτομερώς όσα είδε, στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.

    «Έκανε ελιγμό και πέρασε αριστερά από τον τραυματία με μικρή ταχύτητα, ενώ επιστρέφοντας στο ρεύμα κυκλοφορίας του με την πίσω δεξιά ρόδα πάτησε το κεφάλι του τραυματία. Περνώντας δίπλα μου διέκρινα τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος ήταν ο Κ.Π. και ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο. Εν συνεχεία κατευθύνθηκε προς την πλατεία και επέστρεψε. Σταμάτησε γύρω στα 20 μέτρα πριν τον τραυματία, έβαλε πρώτη ταχύτητα και σπινιάροντας πέρασε πάνω από τον κώνο της αστυνομίας και τον τραυματία, αποτελειώνοντάς τον κυριολεκτικά» περιέγραψε ο αυτόπτης, σοκάροντας.

    «Υπάρχει έγκλημα ανθρωποκτονίας τετελεσμένο, που προϋποθέτει αποδεδειγμένο δόλο. Το αυτοκίνητο λειτούργησε ως μέσο εγκλήματος», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Xρήστος Πλειώτας, ο οποίος περιέγραψε το πώς συνέβη -λεπτό προς λεπτό- το τρομερό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή δύο ηλικιωμένων στη Μονεμβασιά.

    Έχοντας αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας, ο κ. Πλειώτας έκανε μια λεπτομερή αναφορά για το πώς συνέβη η απίστευτη τραγωδία, επισημαίνοντας την εγκληματική δράση του 52χρονου κατηγορούμενου.

    «Ήταν ένας απλά τραυματισμένος συνεπιβάτης σε ένα δίκυκλο που βρέθηκε στο οδόστρωμα. Ο μόνος τραυματισμός του ήταν ορθοπεδικός και είχε πλήρως τις αισθήσεις του. Δέχθηκε με βιαιότητα δεύτερη προσβολή (με το αυτοκίνητο) από τον δράστη, ο οποίος σκόπιμα το όχημά του πάνω του. Τον παρέσυρε επί εκατοντάδες μέτρα και τον αποτελείωσε», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Πλειώτας.

    «Δυστυχώς ο επίλογος είναι τραγικός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος. Σχολιάζοντας δε τη δήλωση του Αλέξη Κούγια, που ανέλαβε την υπεράσπιση του δράστη, τόνισε ότι «καθ’ ημάς υπάρχει έγκλημα, ανθρωποκτονία προμελετημένη που περιέχει δόλο».

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Μονεμβασιά: Τι λέει ο Κούγιας για τον 52χρονο εντολέα του και την κράτησή του στο αστυνομικό τμήμα
    Μονεμβασιά: Τι λέει ο Κούγιας για τον 52χρονο εντολέα του και την κράτησή του στο αστυνομικό τμήμα

    «Ήταν αδύνατον να επικοινωνήσει λογικά είτε με το δικηγόρο του είτε με τους αστυνομικούς», αναφέρει ο δικηγόρος

    Ο συνήγορος του 52χρονου που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του δύο ηλικιωμένους στην Μονεμβασιά, Αλέξης Κούγιας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για έναν άνθρωπο με ψυχικές ασθένειες και επικρίνει την κράτησή του στο αστυνομικό τμήμα.

    Όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας:

    «Δεν μπορώ να αντιληφθώ, ποιος εισαγγελέας, διαβάζοντας αυτή τη δικογραφία και αυτές τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί, τρίτων, ασχέτων με τον κατηγορούμενο, ανθρώπων, που περιγράφουν την ίδια εκτός λογικής συμπεριφορά του ανθρώπου αυτού, τουλάχιστον 24 ώρες πριν από το έγκλημα, αξιολόγησε αυτή τη συμπεριφορά ως τη συμπεριφορά του δράστου μιας διπλής ανθρωποκτονίας από πρόθεση, όταν η ίδια η αστυνομία έχει δημιουργήσει μια δικογραφία τροχαίου ατυχήματος, δηλαδή πλημμελήματος, και μάλιστα από έναν οδηγό, ο οποίος, όπως οι ίδιοι οι αστυνομικοί αντελήφθησαν, από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του, βρίσκεται στην κατάσταση της μανιακής κρίσεως, κατάσταση στην οποία βρίσκεται ακόμη και τώρα».

    Και σημειώνει:

    «Μου είναι αδύνατον να διανοηθώ πώς δύο αστυνομικοί της ασφαλείας της Σπάρτης, τόλμησαν, ενώ ένας συνάνθρωπός μας βρίσκεται σε μανιακή κρίση, πιθανότατα λόγω σχιζοφρένειας – διπολικής διαταραχής, διαπράττοντας το αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας, να διενεργήσουν την προανακριτική πράξη της απολογίας και να του απαγγείλουν την πρωτοφανή κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας από υγιή δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς δικηγόρο, ενώ έχουν μπροστά τους έναν άνθρωπο που λίγες ώρες πριν ήταν αδύνατον να επικοινωνήσει λογικά είτε με το δικηγόρο του είτε με τους αστυνομικούς που τον φυλάσσουν στο αστυνομικό τμήμα Σκάλας και τον οποίον οι αστυνομικοί συνάδελφοί τους για λόγους προστασίας του και για λόγους δικής τους προστασίας από τη μανιακή συμπεριφορά του, τον είχαν, προ ολίγης ώρας, οδηγήσει στο δημόσιο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου του έχουν γίνει ενέσεις ηρεμιστικών και τους έχουν παραδοθεί βαρύτατα ηρεμιστικά για να του χορηγούν, ώστε να μην κινδυνεύει από τη μανιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, η ζωή του και η ζωή τους».

    Παράλληλα, ο κ. Κούγιας είπε πως θα ζητήσει από την Τακτική Ανακριτή του Πρωτοδικείου Σπάρτης την άμεση μεταφορά του στο ψυχιατρείο Τριπόλεως καθώς και την διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Σκάλας Λακωνίας και προανακριτικά ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα, ενώ είναι πιθανό να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

    Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως θα απολογηθεί το απόγευμα της Τετάρτης.

    Το χρονικό της τραγωδίας

    Το ΙΧ κινείτο στον επαρχιακό δρόμο Τάραψας – Μονεμβασιάς, στις 22:00 το Σάββατο, όταν συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Η μοτοσυκλέτα με τους δύο επιβαίνοντες, κινείτο στην ίδια κατεύθυνση.

    Από τη σφοδρή σύγκρουση ο συνεπιβάτης, 77χρονος, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ ο οδηγός επίσης 77χρονος, τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο, κατέληξε λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο Μολάων.

    Παράλληλα, ο οδηγός του οχήματος, στην προσπάθεια του να διαφύγει, εμβόλισε περιπολικό της αστυνομίας.

    Ο 52χρονος φέρεται να κατέφυγε στο παρκινγκ εστιατορίου από όπου και τον έδιωξαν όταν είδαν το όχημά του γεμάτο με αίματα. Για να καταφέρουν να τον σταματήσουν οι Aρχές, τοποθέτησαν περιπολικό στη μέση του δρόμου καθώς και ακόμη ένα όχημα, τα οποία και εμβόλισε, πριν καταφέρουν και τον συλλάβουν.

    «Ήταν σε κατάσταση αμόκ και πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα και σπινιάροντας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για λίμνη αίματος στο οδόστρωμα. Κατά τον ίδιο, το πιο πιθανό ήταν πως οδηγός και θύματα γνωρίζονταν, καθώς είναι όλοι κάτοικοι της Μονεμβασιάς.

    «Γύρισε για να τους χτυπήσει ξανά»

    Όπως ανέφεραν μαρτυρίες, ο 52χρονος οδηγός του αγροτικού φορτηγού εμβόλισε σε κατάσταση αμόκ με το όχημά του το μηχανάκι με τους δύο ηλικιωμένους επιβαίνοντες,

    Ο 52χρονος, παρέσυρε αρχικά τον ένα από τους δυο αναβάτες της μηχανής για σχεδόν 300 μέτρα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο της σύγκρουσης και παρέσυρε και τον δεύτερο άντρα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο spartanews.

    Συγκλονίζει η μαρτυρία του αδερφού ενός εκ των θυμάτων

    Σε κατάσταση σοκ ο αδελφός ενός από τα θύματα περιέγραψε μιλώντας στον Alpha, πώς είδε τον αδερφό του να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του.

    «Περιμέναμε το ασθενοφόρο και ήρθε το αμάξι βολίδα, ο ίδιος πάλι. Ξεσηκώθηκαν όλοι έβαλαν τις φωνές», ανέφερε αρχικά ο κ. Σαρμπάνης.

    Και πρόσθεσε: «Όπως ήταν ο αδερφός μου ξαπλωμένος στο έδαφος, τον πέρασε από πάνω για δεύτερη φορά και τον έσυρε 400 μέτρα μακριά. Μετά έκανε αναστροφή και χτύπησε και τον άλλο για να τον αποτελειώσει».

    Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μονεμβασιά: Στον εισαγγελέα ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους
    Μονεμβασιά: Στον εισαγγελέα ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους

    «Δεν έγινε και τίποτα», «δεν τους είδα» και «δεν κατάλαβα τι έγινε» φέρονται να ήταν τα πρώτα λόγια του 52χρονου

    Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 52χρονος που παρασύρει και να σκοτώσει με το αυτοκίνητό του δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Ο δράστης αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για το μοιραίο περιστρατικό που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Μονεμβασιάς.

    Ο κατηγορούμενος επικοινώνησε με τον Αλέξη Κούγια, ζητώντας του να τον αναλάβει ως πελάτη και όπως κατήγγειλε ο ποινικολόγος προσπάθησε να τον κλειδώσει μαζί του μέσα στα κρατητήρια, το βράδυ της Κυριακής.

    Όπως είπε ο κ. Κούγιας στον ΑΝΤ1:

    «Έκανα και ένα ατόπημα, μπήκα στον προθάλαμο… και πήγε να με κλειδώσει μέσα μαζί του! Να με βάλει μέσα στο κρατητήριο».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 52χρονος θα εξεταστεί από γιατρούς αμέσως και «θα πάει στο ψυχιατρείο Τρίπολης και εκεί θα κριθεί αν μπορεί να απολογηθεί, διαφορετικά η απολογία θα αναβληθεί».

    Τόνισε μάλιστα πως αυτό που ο 52χρονος έλεγε συνέχεια ήταν «τώρα ήρθε η ώρα μηδέν».

    «Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, δεν έχει πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή του. Έχει πολύ μεγάλη περιουσία. Καλλιεργεί 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος» ανέφερε ο κ. Κούγιας και συμπλήρωσε «υπάρχει κάποιο ιστορικό (ψυχώσεως) στην οικογένεια απ΄ ό,τι ενημερώθηκα.…».

    Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο 52χρονος δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει ενώ ούτε οι αστυνομικοί κατάφεραν να του πάρουν απολογία.

    «Δυστυχώς δε μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Ήδη με είχαν ειδοποιήσει οι αστυνομικοί ότι είναι εκτός επικοινωνίας. Δύο άνθρωποι έχασαν άδικα τη ζωή τους», τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

    Πώς έγινε το δυστύχημα

    Το ΙΧ κινείτο στον επαρχιακό δρόμο Τάραψας – Μονεμβασιάς, στις 22:00 το Σάββατο, όταν συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Η μοτοσυκλέτα με τους δύο επιβαίνοντες, κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.

    Από τη σφοδρή σύγκρουση ο συνεπιβάτης, 77χρονος, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ ο οδηγός επίσης 77χρονος, τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο, κατέληξε λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο Μολάων.

    Παράλληλα, ο οδηγός του οχήματος, στην προσπάθεια του να διαφύγει, εμβόλισε περιπολικό της αστυνομίας.

    Ο 52χρονος φέρεται να κατέφυγε στο παρκινγκ εστιατορίου από όπου και τον έδιωξαν όταν είδαν το όχημά του γεμάτο με αίματα. Για να καταφέρουν να τον σταματήσουν οι Aρχές, τοποθέτησαν περιπολικό στη μέση του δρόμου καθώς και ακόμη ένα όχημα, τα οποία και εμβόλισε, πριν καταφέρουν και τον συλλάβουν.

    «Ήταν σε κατάσταση αμόκ και πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα και σπινιάροντας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για λίμνη αίματος στο οδόστρωμα. Κατά τον ίδιο, το πιο πιθανό ήταν πως οδηγός και θύματα γνωρίζονταν, καθώς είναι όλοι κάτοικοι της Μονεμβασιάς.

    «Γύρισε για να τους χτυπήσει ξανά»

    Όπως ανέφεραν μαρτυρίες, ο 52χρονος οδηγός του αγροτικού φορτηγού εμβόλισε σε κατάσταση αμόκ με το όχημά του το μηχανάκι με τους δύο ηλικιωμένους επιβαίνοντες,

    Ο 52χρονος, παρέσυρε αρχικά τον ένα από τους δυο αναβάτες της μηχανής για σχεδόν 300 μέτρα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο της σύγκρουσης και παρέσυρε και τον δεύτερο άντρα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο spartanews.

    Συγκλονίζει η μαρτυρία του αδερφού ενός εκ των θυμάτων

    Σε κατάσταση σοκ ο αδελφός ενός από τα θύματα περιέγραψε μιλώντας στον Alpha, πώς είδε τον αδερφό του να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του.

    «Περιμέναμε το ασθενοφόρο και ήρθε το αμάξι βολίδα, ο ίδιος πάλι. Ξεσηκώθηκαν όλοι έβαλαν τις φωνές», ανέφερε αρχικά ο κ. Σαρμπάνης.

    Και πρόσθεσε: «Όπως ήταν ο αδερφός μου ξαπλωμένος στο έδαφος, τον πέρασε από πάνω για δεύτερη φορά και τον έσυρε 400 μέτρα μακριά. Μετά έκανε αναστροφή και χτύπησε και τον άλλο για να τον αποτελειώσει».

    Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

    Tα πρώτα λόγια του δράστη

    «Δεν έγινε και τίποτα», «δεν τους είδα» και «δεν κατάλαβα τι έγινε» φέρονται να ήταν τα πρώτα λόγια του 52χρονου.

    Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες που δεν πίστευαν στα μάτια τους όσα έβλεπαν να διαδραματίζονται μπροστά τους. Άμεσα έσπευσαν περιπολικά στο σημείο και καταδίωξαν τον δράστη. Ένα περιπολικό βγήκε μπροστά του για να του ανακόψει την πορεία, όμως ο δράστης εμβόλισε το αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. για να διαφύγει.

    Το ίδιο έκανε κι ένα ΙΧ προσπαθώντας με τον ίδιο τρόπο να τον σταματήσει, ενώ κάποιοι πολίτες προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν και να ανοίξουν την πόρτα.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μονεμβασιά: Θρήνος για τους δύο νεκρούς από την πορεία του τρόμου - «Τους έσερνε 200 μέτρα»
    Μονεμβασιά: Θρήνος για τους δύο νεκρούς από την πορεία του τρόμου - «Τους έσερνε 200 μέτρα»

    Τραγουδιστής ο ένας από τους δύο ηλικιωμένους που έχασε τη ζωή του Τι λέει στο protothema.gr ο γιος ενός εν των δύο νεκρών - Σοκαριστικές περιγραφές: Παρέσυρε τον έναν και γύρισε να αποτελειώσει και τον δεύτερο ηλικιωμένο

    Σε σοκ βρίσκεται η περιοχή της Μονεμβασιάς από το απίστευτο περιστατικό κατά το οποίο πέθαναν δύο ηλικιωμένοι που επέβαιναν σε μηχανή μετά τα μοιραία χτυπήματα που τους κατάφερε ένας 50χρονος οδηγός ΙΧ.

    Οι αναφορές είναι συγκλονιστικές. Ο 50χρονος οδηγός χτύπησε την μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων ήταν τραγουδιστής και είχε εμφανιστεί σε reality show, παρέσυρε τον έναν ηλικιωμένο για 200 μέτρα και στην συνέχεια επέστρεψε και χτύπησε παρασέρνοντας και τον άλλον για άλλα 150 μέτρα με αποτέλεσμα να σκοτώσει και τους δύο.

    Ο οδηγός σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν σε αμόκ και προσπάθησε να διαφύγει και από την Αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο μετά από τις εκκλήσεις έντρομων κατοίκων της περιοχής. Στην προσπάθειά του μάλιστα ο 50χρονος εμβόλισε και περιπολικό της ΕΛΑΣ. Την ίδια ώρα ο γιος ενός εκ των δύο ηλικιωμένων που έχασε τη ζωή του περιγράφει συγκλονισμένος όλα όσα έγιναν αφού 5 λεπτά πριν την τραγωδία ο ίδιος είχε βρεθεί με τον πατέρα του ενώ ήταν πολύ κοντά και στο σημείο που εκτυλίχθηκαν όλα.

    «Δεν ξέρω τι είναι αυτός, παλαβός, δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω, μπορεί να έχει μεθύσει, εγώ δούλευα και είδα τον πατέρα μου στον δρόμο», είπε στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε πως ο οδηγός σε αμόκ τον παρέσυρε για 300 μέτρα. «Δπυλεύω delivery και ήμουν στο σημείο, είδα το σκηνικό μπροστά μου», είπε συγκλονισμένος.

    Ο ίδιος, μιλώντας δε στο protothema.gr, περιέγραψε τις στιγμές που έζησε λέγοντας πως ο ίδιος βρισκόνταν κοντά στο περιστατικό.

    «Έγινε το μοιραίο, ξαφνικά, χωρις να φταίνε δύο άνθρωποι, έφυγαν από αυτόν τον κόσμο εντελώς βασανιστικά άδικα. Τους χτύπησε από πίσω, ένας παλαβός, αχαρακτήριστος. Τι να σας πω; Το θέμα είναι ότι το κακό έγινε, αυτό είναι το άσχημο. Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να είχε συμβει μεταξύ τους. Ο άνθρωπος μπορεί να είχε μεθύσει. Δεν ήμουν μαζί τους να ξέρω λεπτομέρειες, εγώ είδα τον πατέρα μου στον δρόμο. Εγώ δουλεύω διανομέας στην περιοχή σε σουβλάκια και το είδα το περιστατικό μπροστά μου. Πριν από πέντε λεπτά ήταν μπροστά μου ο πατέρας μου και μετά τον είδα αιμόφυρτο στο έδαφος. Ήταν ο οδηγός της μηχανής. Αφού τον πάτησε τον παρέσυρε σχεδόν 300μετρα και μετά παρέσυρε και τον άλλον τυπο», είπε μεταξύ άλλων στο protothema.gr.

    Στο μεταξύ, το δεύτερο θύμα από το σοκαριστικό τροχαίο είναι ο 77χρονος τραγουδιστής Αναστάσιος Σαρμπάνης, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει με την ερμηνεία του σε τραγούδια εποχής του Στέλιου Καζαντζίδη. Μάλιστα είχε συμμετάσχει στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια το Μαΐο του 2017 τραγουδώντας με μεγάλη επιτυχία το τραγούδι «Τραγουδώ».

    monemvasia 2

    Πώς έγινε το τροχαίο

    O 50χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, μπροστά σε έντρομος πολίτες, παρέσυρε το μηχανάκι στο οποίο επέβαινα οι δύο ηλικιωμένοι και το παρέσυρε για τουλάχιστον 200 μέτρα. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θάνατος του ενός εκ των δύο επιβατών της μηχανής, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στο σημείο της σύγκρουσης για να παρασύρει και τον δεύτερο για περίπου 150 μέτρα επίσης αφαιρώντας του την ζωή. Ο οδηγός, φέρεται να κατέφυγε στο παρκινγκ εστιατορίου από όπου και τον έδιωξαν όταν είδαν το όχημά του γεμάτο με αίματα.

    Συνελήφθη ο δράστης

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος δράστης είναι αγρότης και γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή οποίος διατηρεί μικρή μονάδα τουριστικών δωματίων ενώ δεν έχει δική του οικογένεια. Το βράδυ λίγο πριν το τροχαίο δυστύχημα βρισκόταν στην περιοχή του Κάστρου όπου είχε πιει ένα ποτό ενώ στην συνέχεια κατευθύνθηκε σε ένα εστιατόριο ενός φίλου του. Οι δύο ηλικιωμένοι φίλοι, λίγο πριν το τροχαίο, βρισκόντουσαν σε καφενείο του κέντρου της πόλης και έφυγαν με το μηχανάκι του ενός για το σπίτι τους.

    Σύμφωνα με το spartanews.gr, πολίτες της περιοχής ήταν αυτοί που έντρομοι κάλεσαν την άμεσο δράση με τους αστυνομικούς να κάνουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου τελικά να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Μάλιστα και ένας πολίτης χρησιμοποίησε το ΙΧ του για να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου που σκορπούσε θάνατο και τρόμο.

    Άνθρωποι έντρομοι έτρεχαν να κρυφτούν ανέφερε το spartanews.gr διότι φοβόντουσαν για την ίδια τους την ζωή.

    Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί και κρατείται ενώ όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος της περιοχής, κ. Χρηστάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο 50χρονος οδηγός βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ χωρίς να μπορεί να εξηγήσει για ποιον λόγο προέβη σε αυτήν την πράξη.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο στον δρόμο» - Συγκλονίζει ο γιος ενός εκ των θυμάτων
    Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο στον δρόμο» - Συγκλονίζει ο γιος ενός εκ των θυμάτων

    «Δουλεύω διανομέας στην περιοχή και είδα το περιστατικό μπροστά μου», λέει ο γιος του ενός εκ των θυμάτων - 77χρονος τραγουδιστής ο δεύτερος νεκρός, είχε συμμετάσχει σε εκπομπή της Αννίτας Πάνια - Πώς έγινε το σοκαριστικό τροχαίο

    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μονεμβασιάς μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, όταν οδηγός αγροτικού οχήματος, παρέσυρε για πολλά μέτρα και τελικά σκότωσε δύο ηλικιωμένους.

    Μιλώντας στο protothema.gr, ο γιος ενός εκ των θυμάτων λέει:

    «Έγινε το μοιραίο, ξαφνικά, χωρις να φταίνε δύο άνθρωποι, έφυγαν από αυτόν τον κόσμο εντελώς βασανιστικά άδικα. Τους χτύπησε από πίσω, ένας παλαβός, αχαρακτήριστος. Τι να σας πω; Το θέμα είναι ότι το κακό έγινε, αυτό είναι το άσχημο. Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να είχε συμβει μεταξύ τους. Ο άνθρωπος μπορεί να είχε μεθύσει. Δεν ήμουν μαζί τους να ξέρω λεπτομέρειες, εγώ είδα τον πατέρα μου στον δρόμο. Εγώ δουλεύω διανομέας στην περιοχή σε σουβλάκια και το είδα το περιστατικό μπροστά μου. Πριν από πέντε λεπτά ήταν μπροστά μου ο πατέρας μου και μετά τον είδα αιμόφυρτο στο έδαφος. Ήταν ο οδηγός της μηχανής. Αφού τον πάτησε τον παρέσυρε σχεδόν 300μετρα και μετά παρέσυρε και τον άλλον τυπο», είπε μεταξύ άλλων.

    Στο μεταξύ, το δεύτερο θύμα από το σοκαριστικό τροχαίο είναι ο 77χρονος τραγουδιστής Αναστάσιος Σαρμπάνης, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει με την ερμηνεία του σε τραγούδια εποχής του Στέλιου Καζαντζίδη.

    Μάλιστα είχε συμμετάσχει στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια το Μαΐο του 2017 τραγουδώντας με μεγάλη επιτυχία το τραγούδι «Τραγουδώ».
    Πώς έγινε το τροχαίο

    O 50χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, μπροστά σε έντρομος πολίτες, παρέσυρε το μηχανάκι στο οποίο επέβαινα οι δύο ηλικιωμένοι και το παρέσυρε για τουλάχιστον 200 μέτρα. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θάνατος του ενός εκ των δύο επιβατών της μηχανής, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στο σημείο της σύγκρουσης για να παρασύρει και τον δεύτερο για περίπου 150 μέτρα επίσης αφαιρώντας του την ζωή.

    Ο οδηγός, φέρεται να κατέφυγε στο παρκινγκ εστιατορίου από όπου και τον έδιωξαν όταν είδαν το όχημά του γεμάτο με αίματα.

    Συνελήφθη ο δράστης

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος δράστης είναι αγρότης και γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή οποίος διατηρεί μικρή μονάδα τουριστικών δωματίων ενώ δεν έχει δική του οικογένεια.

    Το βράδυ λίγο πριν το τροχαίο δυστύχημα βρισκόταν στην περιοχή του Κάστρου όπου είχε πιει ένα ποτό ενώ στην συνέχεια κατευθύνθηκε σε ένα εστιατόριο ενός φίλου του. Οι δύο ηλικιωμένοι φίλοι, λίγο πριν το τροχαίο, βρισκόντουσαν σε καφενείο του κέντρου της πόλης και έφυγαν με το μηχανάκι του ενός για το σπίτι τους.

    Σύμφωνα με το spartanews.gr, πολίτες της περιοχής ήταν αυτοί που έντρομοι κάλεσαν την άμεσο δράση με τους αστυνομικούς να κάνουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου τελικά να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Μάλιστα και ένας πολίτης χρησιμοποίησε το ΙΧ του για να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου που σκορπούσε θάνατο και τρόμο.

    Άνθρωποι έντρομοι έτρεχαν να κρυφτούν ανέφερε το spartanews.gr διότι φοβόντουσαν για την ίδια τους την ζωή.

    Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί και κρατείται ενώ όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος της περιοχής, κ. Χρηστάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο 50χρονος οδηγός βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ χωρίς να μπορεί να εξηγήσει για ποιον λόγο προέβη σε αυτήν την πράξη.
    Πηγή: protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο