Τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, «δείχνουν» τους φορείς που είχαν την ευθύνη και όσους επέτρεψαν τη λειτουργία του λούνα παρκ που δεν είχε μέτρα ασφαλείας και δεν έπρεπε να λειτουργεί. Στο «φως» έρχονται και χειρόγραφες οδηγίες του ιδιοκτήτη.
Αν όλοι είχαν κάνει τη δουλειά τους ως όφειλαν, η τραγωδία στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου θα είχε αποφευχθεί. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο πόρισμά του ο διορισμένος πραγματογνώμονας, προκύπτουν ευθύνες του δήμου Κασσάνδρας -ο οποίος άφησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο λούνα παρκ στην περιοχή, όπως μεταδίδει το Mega.
Αν το παιχνίδι είχε ελεγχθεί, θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί
Στο πόρισμα τονίζεται πως στην περίπτωση που το φονικό παιχνίδι, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, είχε ελεγχθεί βάσει όσων προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, τότε θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί.
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, τονίζοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.
Με χειρόγραφες οδηγίες του ιδιοκτήτη λειτουργούσε το λούνα παρκ
Την ίδια στιγμή, χειρόγραφες οδηγίες που εντόπισε ο πραγματογνώμονας στο σημείο αποκαλύπτουν ότι το παιχνίδι δεν έπρεπε να λειτουργεί με ταχύτητα που υπερβαίνει το 80.
Οι μοναδικές οδηγίες χρήσης που είχε δώσει ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στους χειριστές ήταν χειρόγραφες. Σε μία από τις πέντε προτάσεις απαγορεύει στους χειριστές να ανεβάζουν ταχύτητα πάνω από 80 στο φονικό παιχνίδι. Ωστόσο, ο πραγματογνώμονας που διόρισε η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει πως εάν η ταχύτητα έπρεπε να είναι μέχρι εκεί, θα έπρεπε να έχουν αφαιρεθεί οι υπόλοιπες επιλογές από τον μοχλό ελέγχου.
Η παράδοση των πορισμάτων θα φέρει εξελίξεις στην υπόθεση.
Πηγή: Ethnos.gr