Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 16:32

Απάτες σε βάρος του ΕΟΠΠΥ: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τζίροι εκατομμυρίων με εικονικά τιμολόγια και συμμετοχή 54 γιατρών – Η αστυνομία έχει συλλάβει 13 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 65 – Πώς κατάφεραν να εξαπατήσουν τον ΕΟΠΠΥ

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι του κυκλώματος που διέπραττε απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία Η οικογενειακή επιχείρηση με τζίρους εκατομμυρίων, εικονικά τιμολόγια, συμμετοχή 54 γιατρών μέχρι στιγμής και όπως έχει διαπιστωθεί, έχει προκαλέσει ζημία άνω των 5.000.000 ευρώ με τους συλληφθέντες να ανέρχονται σε 13 άτομα, ανάμεσα τους οι τρεις αρχηγοί, η λογίστρια του κυκλώματος και δυο γιατροί. Η ομάδα, προέβαινε στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού και εκτός από τα 13 μέλη της οργάνωσης, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμα 65 άτομα, μεταξύ των οποίων 54 ιατροί και ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ήταν τέτοια δε, τα κέρδη που οι αρχηγοί της οργάνωσης, δυο αδέρφια και η σύζυγος του ενός, ζούσαν μια χλιδάτη ζωή με σπορ supercars όπως Porsche, βίλες ενώ είχαν ιδιαίτερη αγάπη στον τζόγο με χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενός εκ των τριών αρχηγών που σε ένα χρόνο έπαιξε στο στοίχημα περισσότερες από 250.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, ενώ κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 246.980 ευρώ, όπλα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση. Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το 2015 οι εμπλεκόμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση για τη διάπραξη απατών και την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, καθώς και για τη νομιμοποίηση των εσόδων τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Πώς κατάφερναν να εξαπατούν τον ΕΟΠΥΥ
Τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν μέσω ιατρών στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού, (κυρίως καθετήρων και αερίου οξυγόνου), και στη συνέχεια εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ με την αποζημίωσή τους για τις εν λόγω συνταγογραφήσεις. Στις συνταγές, είτε αναγραφόταν υγειονομικό υλικό χωρίς να έχουν εξετασθεί οι ασφαλιζόμενοι, είτε συνταγογραφούσαν υγειονομικό υλικό διαφορετικό από αυτό που απαιτούσε η πάθηση, το οποίο αποζημιώνονταν σε πολλαπλάσια τιμή. Από την έρευνα, αποκαλύφθηκε δίκτυο έξι εταιρειών και ατομικών επιχειρήσεων, που ανήκουν στα μέλη της οργάνωσης μέσω των οποίων εξυπηρετούσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν άλλες 11 εικονικές εταιρείες και ατομικές οντότητες, χωρίς πραγματική δραστηριότητα, που εμφανίζονταν ως προμηθευτές του δικτύου, προκειμένου να προσδίδουν νομιμοφάνεια στις συναλλαγές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έτσι απέφευγαν την απόδοση φόρου προστιθέμενης αξίας και φόρου εισοδήματος και για τον σκοπό αυτό είχαν εκδοθεί εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας άνω των 13.000.000 ευρώ. Τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους απορροφούνταν από το υφιστάμενο δίκτυο εταιρειών και αναμιγνύονταν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Τα χρήματα στη συνεχεία, είτε επενδύονταν πίσω στις εταιρείες μέσω σύστασης νέων υποκαταστημάτων, μίσθωσης χώρων κ.α., είτε ξοδεύονταν σε τυχερά παίγνια και άλλες δαπάνες.

Διαβάστε τους διαλόγους:

eopy-1
eopy-2
eopy-3
eopy-4

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 17:56

Σχετικά Άρθρα

  • Σάλος με την καταγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις απάτες με παράνομες αποζημιώσεις - Η απάντηση
    Σάλος με την καταγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις απάτες με παράνομες αποζημιώσεις - Η απάντηση

    Τη δική του απάντηση δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις καταγγελίες του πρόεδρου της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρη Καπούνη στο OPEN για το «κόλπο» με τις αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ από τον Οργανισμό.

    Kύκλωμα επιτηδείων θησαύριζε τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας φουσκωμένες επιδοτήσεις από το Εθνικό Απόθεμα που καταβάλλεται μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης, απάντησε μέσω του OPEN.

    «Ο κ. Καπούνης πλαστογράφησε»

    Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης απάντησε μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδας», χωρίς φυσική παρουσία πάνω στα όσα είχε καταγγείλει ο κ. Καπούνης. Όπως αναφέρει ο κ. Μπαμπασίδης, ο κ. Καπούνης πλαστογράφησε μισθωτήριο Μονής για να αποφύγει το ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου). «Λαμβάνουμε 650.000 αιτήσεις και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε μια-μια. Υπάρχει ένα ειδικό σύστημα, ένας αλγόριθμος όπου γίνεται ένας ενδεικτικός έλεγχος και δίνουμε στο 99% το πρώτο ποσό, την προκαταβολή και στον δεύτερο έλεγχο "κοκκινίζουν" όλα. Ο κ. Καπούνης πήγε στις Αρχές μόλις είδε ότι "κοκκινίζεται". Πήρε τις 16.000 ευρώ και μετά απευθύνθηκε στις Υπηρεσίες» εξήγησε σχετικά.

    «Ηθικός αυτουργός ο κ. Καπούνης»

    Παράλληλα τόνισε ότι «ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, δυσφήμισε τον Οργανισμό και την χώρας μας και είναι ηθικός αυτουργός, καθώς ώθησε κι άλλους στην πλαστογραφία και στο να εξαπατήσουν τον Οργανισμό. Παράλληλα ανέφερε ότι ουδέποτε ο κ. Καπούνης έλαβε 40.000 ευρώ».

    Τέλος, τόνισε ότι γνωρίζει τα λάθη που έχουν γίνει και στοχεύει στην εξυγίανση του Οργανισμού και στη στήριξη των αγροτών.

    Πώς έστηναν απάτες με παράνομες δηλώσεις

    Την αποκάλυψη των επιτηδείων που θησαύριζε τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας φουσκωμένες επιδοτήσεις από το Εθνικό Απόθεμα έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρης Καπούνης την Παρασκευή (11/10) μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδας» στο OPEN.

    Ο Πρόεδρος της Ένωσης διαπίστωσε πως κάποιοι δήλωναν κατά καιρούς στο νησί της Νάξου αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, ψευδώς, δεκαπλάσιες εκτάσεις προκειμένου να λάβουν αποζημιώσεις. Σε μια προσπάθεια λοιπόν να αποδείξει την απάτη πήγε στην υπηρεσία και δήλωσε 7.000 στρέμματα! Χωρίς να γίνει ο σχετικός έλεγχος η αίτησή του πέρασε και λίγους μήνες αργότερα του καταβλήθηκε το ποσό των 16.391.

    Αμέσως ανέφερε το γεγονός στον εισαγγελέα και στον ΟΠΕΚΕ προκειμένου να αποδείξει το λάθος που γίνεται, τόσο στην περίπτωσή του όσο και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις ανά την επικράτεια. Λίγο καιρό αργότερα, ο Οργανισμός του έκανε μήνυση για ψευδή δήλωση ενώ μερικές εβδομάδες αργότερα, πάλι χωρίς έλεγχο του τι έχει δηλώσει ο κ. Καπούνης, του καταβάλλονται άλλα 40.000 ευρώ!

    «Πάρτι γίνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρης Καπούνης ανέφερε σχετικά: «Εδώ και κάποια χρόνια γίνεται πάρτι στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από το 2020 λέω ότι στη Νάξο έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας και δηλώνουν εκτάσεις και παίρνουν χρήματα, τα οποία στερούνται οι Ναξιώτες αγρότες και κτηνοτρόφοι. Το 2023 αναγκάζομαι και κάνω μια αίτηση και δηλώνω 7.661 στρέμματα, βοσκοτόπια και ελιές και 100 πρόβατα και περίμενα να δω αν θα πληρωθεί η αίτησή μου αυτή. Στις 3 Οκτωβρίου του 2023 την έκανα την αίτηση και στις 28 Δεκεμβρίου του 2023 μου μπαίνουν στον λογαριασμό 16.391 ευρώ για τα στρέμματα που δεν έχω!». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Αμέσως μιλάω με τον δικηγόρο μου και την Εισαγγελία και επιστρέφω τα χρήματα. Μετά από 2 μήνες ο ΟΠΕΚΕΠΕ μου έκανε μήνυση με την κατηγορία της απάτης. Επειδή έκανα απάτη την επόμενη χρονιά, φέτος τον Μάιο και επειδή υπήρχε η αίτηση που είχα κάνει από το 2023, με αποζημίωσε με άλλες 40.000 ευρώ!».

    Και καταλήγει ο κ. Καπούνης: «Το έκανε αυτό γιατί πολλοί πήγαιναν στη Νάξο να δηλώσουν εκτάσεις και να πάρουν αποζημιώσεις. Ήθελα να δείξω πως έρχονται άλλοι εδώ και παίρνουν τα λεφτά του Ναξιώτη. Δεν γίνεται σωστή διασταύρωση στοιχείων».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • ΕΟΠΥΥ: «Άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ να μπεις να το φτιάξεις» - Τα στοιχεία που «έκαψαν» τα μέλη του κυκλώματος
    ΕΟΠΥΥ: «Άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ να μπεις να το φτιάξεις» - Τα στοιχεία που «έκαψαν» τα μέλη του κυκλώματος

    Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες από την εγκληματική δράση κυκλώματος γιατρών και φαρμακοποιών που διέπρατταν απάτες μαμούθ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με εικονική συνταγογράφηση. Η συνολική ζημιά ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ ενώ χρησιμοποιούσαν ακόμα και ΑΜΚΑ έγκλειστων στις φυλακές. Αποκαλυπτικοί για τη δράση των κατηγορούμενων είναι οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

    Στο στόχαστρο των Αρχών για μήνες

    Για μήνες οι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας είχαν γίνει η σκιά του κυκλώματος και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση τους, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα στοιχεία για να σχηματίσουν την ογκωδέστατη δικογραφία για τις παράνομες συνταγογραφήσεις που ζημίωναν τον ΕΟΠΥΥ.

    Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, ένας μαιευτήρας-γυναικολόγος που συνταγογραφούσε δερματολογικά και μυοσκελετικά σκευάσματα, ενώ εξέδιδε συνταγές και σε Α.Μ.Κ.Α. ανδρών. Σε βάρος των 16 συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για 8 κακουργήματα μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

    Αποκαλυπτικοί διάλογοι

    Όπως μετέδωσε το OPEN, αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι για το πως καθημερινά οι κατηγορούμενοι συνταγογραφούσαν σε ΑΜΚΑ αλλοδαπών και μάλιστα ανασφάλιστων ή ακόμη και έγκλειστων στις φυλακές:

    • κατηγορούμενος α: Για τηλεφωνικά άμα σου δώσω κάνα δύο ΑΜΚΑ, να μπεις να το φτιάξεις είμαστε, εντάξει ;
    • κατηγορούμενος β: Τώρα , τώρα αυτή τη στιγμή, οκ.
    • κατηγορούμενος α: Πες ότι θα το ξαναγράψουμε μερικές φορές επίτηδες με διάγνωση πόνου, για να φανεί ότι είναι για πόνο και όχι για επιληψία.
    • κατηγορούμενος β: Για να φανεί ότι το παίρνει για πόνους! Κατάλαβα.

    Γιατρός «έγραφε» φάρμακα αξίας εκατομμυρίων σε «αόρατους» ασθενείς

    Φάρμακα αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός που εργαζόταν στην Κύπρο και είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που προκάλεσε ζημιά εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, «έγραφε» φάρμακα στους...ασθενείς που υποτίθεται ότι εξέταζε στα Κέντρα Υγείας στα οποία είχε διοριστεί, ενώ δεν εμφανιζόταν σχεδόν ποτέ ο ίδιος στο πόστο του.

    Μόνος του ο 51χρονος γενικός ιατρός κατηγορείται πως έκανε ψευδείς συνταγογραφήσεις αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 4 ετών.

    Οι διάλογοι του γιατρού:

    • κατηγορούμενος α: Ε το μόνο καλό είναι ότι ταξιδεύω, πηγαίνω Ελλάδα, παίρνω κανένα φάρμακο από εκεί το φέρνω εδώ, Δηλαδή αυτή η OZEMPIC κάνει 105€. Εγώ την δίνω εκατό 100€. Έχει και συμμετοχή 25%, ένα πενηντάρι ας πούμε θα το βγάλω.
    • κατηγορούμενος β: Μάλιστα.

    Συνταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην οικογένειά του

    Μέλη της οικογένειας του 51χρονου συγκαταλέγονται ανάμεσα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με την μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη, καθώς ο κατηγορούμενος γιατρός συνταγογραφούσε «με τη σέσουλα» φάρμακα σε συγγενείς του.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην πολυσέλιδη δικογραφία, φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των αντιψυχωσικών-ψυχοτρόπων φαρμάκων, έχει συνταγογραφηθεί 69 φορές στη μητέρα του με συνολική δαπάνη φορέα 12.432,48€, 56 φορές στον πατέρα του με συνολική δαπάνη φορέα 9.552,64€ , 31 φορές στη σύζυγό του με συνολική δαπάνη φορέα 6.251,36€, 18 φορές στον γιο του με συνολική δαπάνη φορέα 3.605,65€ και 12 φορές στην κόρη του με συνολική δαπάνη φορέα 1.638,93€.

    Οι «αόρατοι» ασθενείς

    Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 51χρονος γιατρός φέρεται να είχε συνταγογραφήσει περισσότερα από 4.000 φάρμακα σε ανθρώπους που δεν διέμεναν στις δηλωμένες διευθύνσεις ή απουσίαζαν στο εξωτερικό.

    Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι άντρες και οι γυναίκες της Οικονομικής Αστυνομίας αναζήτησαν όλους αυτούς τους ανθρώπους στα σπίτια τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι «γείτονες» των ανθρώπων αυτών δεν τους ήξεραν και, φυσικά, δεν τους είχαν δει ποτέ.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αυτές είναι οι απάτες που σαρώνουν με SMS και mail - Πώς θα καταλάβετε ότι είναι fake τα μηνύματα
    Αυτές είναι οι απάτες που σαρώνουν με SMS και mail - Πώς θα καταλάβετε ότι είναι fake τα μηνύματα

    Τελικά οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, με δήθεν μηνύματα από την Εφορία και τα ΕΛΤΑ, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το iefimerida, δεν ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις.

    Διαπιστώνοντας ότι τα αντανακλαστικά των καταναλωτών έχουν ατονήσει αλλά και ότι οι μέθοδοι των κυκλωμάτων τελειοποιούνται σε ανησυχητικό βαθμό, οι ελληνικές τράπεζες σε συνεργασία με τη Mastercard ξεκίνησαν νέα εκστρατεία ενημέρωσης και αφύπνισης, ενώ και η ΑΑΔΕ, εν όψει των νέων φορολογικών δηλώσεων, συμβουλεύει τους φορολογούμενους πώς να αποφύγουν τις παγίδες.

    «Ψάρεμα» με δόλωμα επιστροφή φόρου

    Με το όρο «phishing» ορίζεται η απόπειρα υποκλοπής προσωπικών στοιχείων, όπως όνομα, ΑΦΜ, ημερομηνία γέννησης, τραπεζικοί λογαριασμοί ή κωδικοί πρόσβασης πολιτών με παραπλανητικά e-mails ή μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο από υποτιθέμενες έμπιστες οντότητες, όπως η Εφορία. Τα πλαστά αυτά μηνύματα συνήθως περιέχουν κάποιο link προς έναν παραπλανητικό ιστότοπο.

    Το δόλωμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κάποια επιστροφή φόρου, που πρέπει να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου, ενώ έχουν καταγραφεί και απόπειρες εκφοβισμού με δήθεν δεσμεύσεις λογαριασμών από την Εφορία λόγω χρεών.

    Πώς θα εντοπίσετε τις... μαϊμούδες;

    - Αποστολέας: Τα συγκεκριμένα μηνύματα φαίνεται να αποστέλλονται από την ΑΑΔΕ, αλλά ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ή παραφρασμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσομοιάζει με πραγματικές διευθύνσεις υπηρεσιών (ιδίως με αλλαγή ή προσθήκη χαρακτήρων). Επίσης, συχνά το όνομα αποστολέα κρύβει άλλη διεύθυνση, άσχετη με την υπηρεσία από την οποία φαίνεται να αποστέλλεται το μήνυμα.
    - Γλώσσα: Χαρακτηριστικά της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων με εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας και η προτροπή να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία. Εδώ απαιτείται, πάντως, ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, καθώς καταγράφονται περιπτώσεις εξαπάτησης όπου τέτοιου είδους γραμματικά ή συντακτικά λάθη δεν εντοπίζονται εύκολα.

    Αυτό που επισημαίνει η ΑΑΔΕ είναι ότι δεν πρόκειται να σας ζητήσει, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία, όπως επίσης δεν θα σας αποστείλει ποτέ μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με προσωπικά φορολογικά σας δεδομένα (π.χ. ποσά οφειλών ή επιστροφών). Άρα το να πατήσετε το link που λάβατε με ένα τέτοιο μήνυμα, ανοίγει την Κερκόπορτα στους κυβερνοεγκληματίες.

    Μπαράζ «μαϊμού» μηνυμάτων

    Αντίστοιχα μέτρα αυτοπροστασίας συστήνουν και οι τράπεζες, σε μια συγκυρία κατά την οποία παρατηρείται έξαρση του φαινομένου των μαζικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων, δήθεν προειδοποιητικών.

    Το κόλπο είναι γνωστό, ωστόσο κάθε φορά τελειοποιείται έτσι ώστε η απάτη να μην ξεχωρίζει εύκολα με την πρώτη ματιά. Στα μηνύματα αυτά ο πελάτης ενημερώνεται ότι παρατηρείται ύποπτη δραστηριότητα στον λογαριασμό του ή ότι έχει μπλοκαριστεί η κάρτα του για λόγους ασφαλείας. Το μόνο που έχει να κάνει ο πελάτης είναι να πατήσει το σχετικό link έτσι ώστε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του.

    Φυσικά, πρόκειται για μηνύματα phishing που αποσκοπούν στο να σας ξεγελάσουν ώστε να καταχωρίσετε σε απατηλή ιστοσελίδα, πανομοιότυπη με αυτήν της τράπεζάς σας, τους κωδικούς σας πρόσβασης στο e-banking ή τα στοιχεία της κάρτας σας, αλλά και τους Κωδικούς μιας Χρήσης (OTP) που λαμβάνετε εκείνη τη στιγμή και απαιτούνται για την έγκριση συναλλαγών.

    Νέο διεθνές κύκλωμα

    Είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για ελληνικό πρόβλημα. Οι κυβερνοεπιθέσεις σε καταναλωτές, επιχειρήσεις, τράπεζες και κρατικές υπηρεσίες αναδεικνύονται σε διεθνή μάστιγα. Τελευταία περίπτωση το διεθνές κύκλωμα που εξάρθρωσαν το FBI και η Europol, σε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Κροατία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες, η Νιγηρία, η Ρουμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    Στις 7 Φεβρουαρίου συνελήφθησαν δύο ύποπτοι στη Μάλτα και στη Νιγηρία στο πλαίσιο της επιχείρησης. Οι ύποπτοι κατηγορούνται για την πώληση του κακόβουλου λογισμικού και την υποστήριξη εγκληματιών του κυβερνοχώρου, που χρησιμοποιούσαν το κακόβουλο λογισμικό Warzone RAT, ένα εξελιγμένο Trojan απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT), που πωλούνταν μέσω διαδικτυακών τομέων.

    Το κακόβουλο λογισμικό RAT επέτρεπε στους εγκληματίες να περιηγούνται στα συστήματα αρχείων των θυμάτων, να λαμβάνουν στιγμιότυπα οθόνης, να καταγράφουν τις πληκτρολογήσεις, να κλέβουν τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης των θυμάτων και να παρακολουθούν τα θύματα μέσω των διαδικτυακών τους καμερών, όλα αυτά χωρίς τη γνώση ή την άδεια των θυμάτων.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Αμαλιάδα: Σερί εξιχνιάσεων ηλεκτρονικών απατών από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας
    Αμαλιάδα: Σερί εξιχνιάσεων ηλεκτρονικών απατών από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας

    Τρεις περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης με διαφορετικά σενάρια

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Τρεις περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας τον τελευταίο μήνα. Οι απάτες τελέστηκαν από τα τέλη Αυγούστου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου με θύματα κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αμαλιάδας, όπου οι δράστες απέσπασαν σημαντικά χρηματικά ποσά, χρησιμοποιώντας διαφορά σενάρια… Στις δύο από αυτές έπαιξαν το ρόλο τους και τα “πακιστανικά” κινητά τηλέφωνα, δηλαδή οι αχυράνθρωποι που χρησιμοποιούν οι απατεώνες προκειμένου τα ίχνη που αφήνουν πίσω να μην οδηγούν στους πραγματικούς δράστες….

    Η υποτιθέμενη κλοπή που έγινε πραγματική

    Τον περασμένο Σεπτέμβριο ένας αλλοδαπός κάτοικος Αμαλιάδας, δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άντρα που προσποιήθηκε τον υπάλληλο τράπεζας στον οποίο ο αλλοδαπός διατηρούσε λογαριασμό. Ισχυρίστηκε πως την ώρα της επικοινωνίας τους, βρισκόταν σε εξέλιξη κλοπή χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό και τον συμβούλεψε να προβεί σε μια σειρά ενεργειών σε ΑΤΜ προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή. Ο επιτήδειος κατάφερε να πείσει τον παθόντα να μεταφέρει ηλεκτρονικά σε διάφορους λογαριασμούς, μοιρασμένα το ποσό περίπου των 16000 ευρώ.

    Από την προανάκριση οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας διαπίστωσαν πως όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το νούμερο της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας ήταν “πακιστανικό” δηλαδή πως ανήκει σε υπήκοο Πακιστάν, στο όνομα του οποίου άνηκαν αρκετές άλλες συνδέσεις, έχοντας το ρόλο του αχυράνθρωπου που χρησιμοποιούν οι απατεώνες.

    Παράλληλα εντόπισαν τις διαδρομές των χρημάτων που αφαιρέθηκαν από τον λογαριασμό του παθόντα και ταυτοποίησαν τους ανθρώπους στους λογαριασμούς των οποίων κατέληξαν, αλλά και τις αναλήψεις που έγιναν κατά περίπτωση. Ο ένας εξ αυτών είναι κάτοικος Γαστούνης, ενώ οι άλλοι δύο από άλλες περιοχές της χώρας…

    Η απάτη με το market pass

    Θύμα του σεναρίου του market pass έπεσε ένας κάτοικος χωριού του δήμου Ήλιδας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο απατεώνας κάλεσε στο τηλέφωνο τον παθόντα και προσποιήθηκε πως ήταν λογιστής που ήθελε να τον βοηθήσει για να λάβει το market pass. Τον έπεισε λοιπόν να μεταβεί σε ΑΤΜ και του έδωσε οδηγίες για να του αποσπάσει περίπου 8000 ευρώ τα οποία μεταφέρθηκαν σε δύο λογαριασμούς.

    Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας εντόπισαν τους δικαιούχους των δύο λογαριασμός αλλά και τον κάτοχο του τηλεφωνικού αριθμού που χρησιμοποιήθηκε. Και σε αυτή την περίπτωση επρόκειτο για “πακιστανικό” νούμερο, αλλοδαπού δηλαδή με ρόλο αχυράνθρωπου…

    Η απάτη με το διαδικτυακό κατάστημα

    Το iPhone που ήθελε να αγοράσει σε καλύτερη τιμή ένας κάτοικος Αμαλιάδας, κόστισε ακριβά αφού και τα χρήματα τα κατέθεσε και το κινητό τηλέφωνο δεν το παρέλαβε ποτέ. Το περιστατικό συνέβη στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και ο παθόντας ενημέρωσε την Αστυνομία για την υπόθεση. Ο παθόντας είχε επικοινωνήσει με διαδικτυακο ιστότοπο για να αγοράσει το κινητό έναντι του ποσού των 900 ευρώ. Ο δράστης έπεισε τον παθόντα να κάνει δύο καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό. Και αφού πήρε τα χρήματα δεν παρέδωσε το κινητό. Από την προανάκριση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας εντοπίστηκε ο δράστης της εξαπάτησης αυτής.

  • ΕΟΠΥΥ – Εξετάσεις αίματος: Κάθε πότε μπορεί να μας τις γράφει ο γιατρός για να αποζημιωνόμαστε
    ΕΟΠΥΥ – Εξετάσεις αίματος: Κάθε πότε μπορεί να μας τις γράφει ο γιατρός για να αποζημιωνόμαστε

    Το 2021, ο ΕΟΠΥΥ δαπάνησε 50 εκατομμύρια ευρώ για να αποζημιώσει τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα μόνο για τον έλεγχο του επιπέδου της βιταμίνης D των ασφαλισμένων

    Με «κόφτες» και χρονικούς περιορισμούς θα διενεργούνται στο εξής απλές εξετάσεις αίματος, κάποιες εκ των οποίων ιδιαίτερα φθηνές, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα υπερ-συνταγογράφησης και ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) επιχειρεί να βάλει «φρένο» στις δαπάνες.

    Έτσι, από την περασμένη Δευτέρα, 9/10, μια σειρά εξετάσεων δεν μπορούν να συνταγογραφηθούν εκ νέου και να αποζημιωθούν, δηλαδή να πληρώσει ο πολίτης μόνο τη συμμετοχή, εάν δεν μεσολαβήσει διάστημα τεσσάρων ημερών, 60 ημερών, 90 ημερών, έξι μηνών και ενός έτους, αναλόγως την εξέταση. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί θα έχουν… απαγορευτικό στο να συνταγογραφήσουν την ίδια εξέταση, ενώ και οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί τηρώντας το χρονικό διάστημα των παραπεμπτικών τους ώστε να μην χάνουν την προθεσμία εκτέλεσης.

    Η σχετική υπουργική απόφαση, που ουσιαστικά καταπολεμά την καταχρηστική συνταγογράφηση, είχε ψηφιστεί από τον πρώην υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τον Σεπτέμβριο του 2022. Σκοπός της ήταν να αντιμετωπιστούν οι υπέρμετρες δαπάνες συνταγογράφησης, καθώς σε ορισμένες εξετάσεις έπιαναν «κόκκινο». Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η βιταμίνη D, για τον έλεγχο των επιπέδων της οποίας τα διαγνωστικά εργαστήρια πληρώθηκαν το 2021 περίπου 50 εκατ. ευρώ. Ειδικά για τη βιταμίνη D, είχε μπει στο «μικροσκόπιο» και σε σχέση με τα σκευάσματα που συνταγογραφήθηκαν στους ασφαλισμένους, η δαπάνη των οποίων μαζί με τα σκευάσματα μαγνησίου και σιδήρου ανήλθε το 2021 σε 75 εκατ.ευρώ – τα 45 εκατ. ευρώ αφορούσαν στη βιταμίνη D.

    Πλέον η εξέταση της βιταμίνης D μπορεί να επαναλαμβάνεται μόνο ανά εξάμηνο, βάσει της απόφασης του ΕΟΠΥΥ. Εάν επιτευχθεί ο στόχος υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ και μειωθεί η καταχρηστική συνταγογράφηση, τότε εκτιμάται ότι θα μειωθεί και το ύψος του clawback που επιβαρύνει τους ιδιώτες εργαστηριακούς γιατρούς και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγογράφηση κατά παρέκκλιση των χρονικών ορίων επιτρέπεται αλλά στο παραπεμπτικό που εκδίδεται σημειώνεται ότι η εξέταση δεν αποζημιώνεται για διενέργεια σε ιδιώτη πάροχο, αλλά πρέπει να εκτελεστεί μόνο σε δημόσια δομή.

    Πιο αναλυτικά, τα «φίλτρα» που μπήκαν τώρα στη συνταγογράφηση είναι τα εξής:

    i.Ανά τέσσερις (4) ημέρες:

    -Γενική Αίματος

    -Χολερυθρίνη

    -CPK, CPK-MB

    -Ηλεκτρολύτες (Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο)

    -Σάκχαρο

    -Ουρία

    -Κρεατινίνη

    -Αμυλάση

    -INR, PT,PTT

    -Β-Χοριακή Γοναδοτροπίνη

    -Γενική Ούρων

    -CRP ποσοτικό

    -Ακτινογραφίες ανά όργανο με πάθηση

    -Μικροσκοπική εξέταση εκκρίματος για γονόκοκκο, για σπειροχαίτη, για μαλακό έλκος, για Nicolas Favre, για τριχομονάδες, για μύκητες, για χλωρίδες, για ελαστικές ίνες, κρυστάλλου Curghaman, ηωσινόφιλα, για άγκιστρα εχινόκοκκου, για Hansen, για Koch κατά παραγγελία.

    ii.Ανά εξήντα (60) ημέρες:

    -Βιταμίνη Β12

    -Προσδιορισμός Φυλλικού Οξέος

    -Χοληστερόλη (CHL)

    -Χοληστερόλη υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (HD-CHOLESTEROL)

    -Χοληστερόλη χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (LDL-CHOLESTEROL)

    -Τριγλυκερίδια αίματος.

    iii.Ανά ενενήντα (90) ημέρες:

    Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη (HbA1c).

    Εξαιρούνται: ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 (icd10:

    E10 – ινσουλινοεξαρτώμενος σακχαρώδης διαβήτης), η Κύηση (icd10: Z32, Z32.1) και ο Διαβήτης Κύησης (icd10: 0.24, 024.0, 024.1, 024.2, 024.3, 024.4, 024.9).

    iv.Ανά έξι (6) μήνες:

    -ΟΛΙΚΗ 25 (ΟΗ) ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

    -1,25 Διυδροξυ – Βιταμίνη D3 ορού (1,25 (ΟΗ^3)

    -Ομοκυστεΐνη.

    v.Ανά έτος:

    -Προσδιορισμός λιποπρωτεϊνης α (LPa)

    -Αντι-θυρεοσφαιρινικά αντισώματα antiG)

    -Αντισώματα έναντι της θυρεοειδικής υπεροξειδάσης anti-TPO)

    -Ελεύθερη τριωδιοθυρονίνη (FT3).

    Πηγή: Ygeiamou.gr
  • Παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους – Και αστυνομικός στη συμμορία
    Παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους – Και αστυνομικός στη συμμορία

    Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων - Εξιχνιάστηκαν 44 ληστείες, απάτες και κλοπές με κέρδη 195.000 ευρώ

    Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών και απατών με το πρόσχημα υπαλλήλου της ΔΕΗ ή του Δήμου, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    Συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης και σε βάρος τους – καθώς και σε βάρος ακόμη 6 ατόμων, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή, απάτη, ληστεία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη νομιμοποίηση εσόδων και τα όπλα.

    Ο αστυνομικός γνώρισε τα πάντα και ζητούσε «μίζα»

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2022, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων.

    Δρούσαν σε ολιγομελείς ομάδες, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν σπίτια όπου έμεναν ηλικιωμένα άτομα και, υποδυόμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ ή του Δήμου, έμπαιναν μέσα.

    Ακολούθως, με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα έπειθαν τα θύματά τους και κατάφερναν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν σε κατάστημα που διατηρεί ένα από τα μέλη της οργάνωσης.

    Ο αστυνομικός γνώρισε και ζητούσε «μίζα»

    Χαρακτηριστικό στοιχείο του «επαγγελματισμού» με τον οποίο δρούσαν ήταν ότι είχαν καθορίσει διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με επιμερισμό αρμοδιοτήτων στην προσέγγιση των θυμάτων και στην «περιφρούρηση» του πεδίου δράσης, ενώ συνεργός τους, που βρισκόταν σε κοντινό σημείο, φρόντιζε για την διαφυγή τους με επιχειρησιακό όχημα.

    Μάλιστα, προκειμένου να δυσκολέψουν την ανακάλυψη της παράνομης δράσης τους, άλλαζαν τα μέσα που χρησιμοποιούσαν ώστε να διευκολύνουν τη διαφυγή τους από το σημείο διάπραξης της αξιόποινης πράξης.

    Αναφορικά με τον εμπλεκόμενο αστυνομικό, όπως τονίζεται από την ΕΛ.ΑΣ, προέκυψε ότι γνώριζε για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης, απαιτούσε χρηματικά ποσά από τα μέλη της ενώ, όπως διαπιστώθηκε, είχε ενημερώσει μέλη της συμμορίας ότι αναζητούνται, ύστερα από αξιόποινη πράξη που διέπραξαν τον περασμένο Ιούνιο.

    Σύλληψη και κατάσχεση κλοπιμαίων μεγάλης αξίας

    Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, καθώς και ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. Αγρινίου και Βέροιας, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες καθώς και σε κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • Κυνηγετικό όπλο

    • Πέντε οχήματα

    • Πλήθος τιμαλφών και ρολογιών, αξίας τουλάχιστον 39.700 ευρώ

    • Πλήθος κινητών τηλεφώνων

    • Ιδιόχειρες σημειώσεις

    • Και 32.500 ευρώ, καθώς και 7 χρυσές λίρες.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 44 περιπτώσεις ληστείας, απάτης, κλοπής, καθώς και απόπειρες απάτης και κλοπής σε Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πέλλα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Έδεσσα και Κιλκίς, με το παράνομο περιουσιακό όφελος να ξεπερνά τα 195.135 ευρώ.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους συνεχίζονται.

    Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, υπενθυμίζεται απο την Αστυνομία ότι στην ιστοσελίδα της www.astynomia.gr και συγκεκριμένα στον υπερσύνδεσμο https://tinyurl.com/3nyzsayt, είναι διαθέσιμες ειδικές συμβουλές, με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά.

    Πηγή: in.gr

  • Πύργος: Συνελήφθη ο “φαντομάς” - Είχε καταδικαστεί με 20χρόνια για απάτες
    Πύργος: Συνελήφθη ο “φαντομάς” - Είχε καταδικαστεί με 20χρόνια για απάτες

    Ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί συνολικά σε ποινές 20 ετών και 10 μηνών

    Στα χέρια της Ομάδας Ελέγχων Παραβατικότητας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, έπεσε ένας 80χρονος που ήταν γνωστός στις Αρχές με το προσωνύμιο “φαντομάς”, καθώς επί σειρά ετών είχε καταδικαστεί για άπατες, αλλά κατάφερνε πάντα να διαφεύγει.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. “… συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχων Παραβατικότητας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων.

    Ειδικότερα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών και του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης είκοσι ετών και δέκα μηνών, για υποθέσεις απατών και υπεξαίρεση.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας”.

  • Τρίπολη: Θύμα των Βούλγαρων «αστυνομικών» πετάει 5.600 ευρώ σε σακούλα από το μπαλκόνι - Δείτε βίντεο
    Τρίπολη: Θύμα των Βούλγαρων «αστυνομικών» πετάει 5.600 ευρώ σε σακούλα από το μπαλκόνι - Δείτε βίντεο

    Με πρόσχημα ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο, η μητέρα πείθεται να πετάξει από το μπαλκόνι της, τα χρήματα τα οποία παραλαμβάνει ο δήθεν «αστυνομικός»

    Ασύλληπτες εικόνες, καταγεγραμμένες από κάμερα παρακείμενης επιχείρησης στην Τρίπολη, επιβεβαιώνουν τη δράση της περιβόητης σπείρας των Βούλγαρων που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τ.Α Τρίπολης. Τα μέλη της σπείρας προσποιούνταν τους αστυνομικούς για ν' αποσπούν χρηματικά ποσά, δήθεν για να ξεμπλέξουν τους συγγενείς των ανυποψίαστων θυμάτων τους από τη συμμετοχή τους σε «μαϊμού» τροχαία με θανατηφόρο τραυματισμό.

    Εξίσου εντυπωσιακό είναι πως, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των αστυνομικών αρχών για τη δράση επιτήδειων που σκαρφίζονται απίθανες δικαιολογίες για να αποσπούν χρήματα και χρυσαφικά με τη μέθοδο της απασχόλησης και παρά τα συνεχή σχετικά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων, οι απατεώνες καταφέρνουν και ξεγελούν ανυποψίαστους πολίτες.

    Το βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr αφορά περιστατικό που συνέβη στις 29 Ιουλίου και ώρα 1 το μεσημέρι στην Τρίπολη. Ένας άγνωστος άνδρας τηλεφωνεί με απόκρυψη στην παθούσα, Α.Σ, και, προσποιούμενος την ιδιότητα του αστυνομικού και με το πρόσχημα ότι η κόρη της ενεπλάκη σε δήθεν τροχαίο δυστύχημα με υπαιτιότητά της, που είχε ως αποτέλεσμα δήθεν θανατηφόρο τραυματισμό τρίτου ατόμου, προσπαθεί αρχικά να την ηρεμήσει και ταυτόχρονα να την πείσει ότι η κόρη της θα έχει ποινικές ευθύνες, εάν η ίδια δεν παραδώσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

    Η ηλικιωμένη γυναίκα ρωτάει να μάθει, πόσα χρήματα πρέπει να δώσει και τότε ο δράστης της ζητάει 5.600 ευρώ. Όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο, η γυναίκα έχει ήδη πετάξει τα χρήματα από το μπαλκόνι της μέσα σε μια νάιλον σακούλα, τα οποία παραλαμβάνει το μέλος της σπείρας.

    Η κάμερα τον πιάνει την στιγμή που καρπώνεται την κόκκινη σακούλα με τα χρήματα και βαδίζει προς το πολυτελές όχημα διαφυγής του, το οποίο φέρεται να έχει σταθμεύσει σε κοντινό σημείο και το οποίο φαίνεται να διέρχεται λίγα λεπτά μετά σε παραπλήσια οδό της οικία της παθούσας, γεγονός που επιβεβαιώνει τη φυσική παρουσία και δράση τουλάχιστον ενός μέλους της συμμορίας στη συγκεκριμένη περίπτωση απάτης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς-μέλος της σπείρας των Βούλγαρων «αστυνομικών», που οδηγούσε την πολυτελή BMW, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.

    Πηγή: protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο