Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 11:48

Αλόννησος: Νεκρός από ψαροντούφεκο ο «Κωστής», η φώκια-«μασκότ» του νησιού - Δείτε φωτογραφία

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Κινητοποίηση στο νησί για τον εντοπισμό του δράστη

Δολοφονημένος, έχοντας κατάσαρκα μία βέργα από ψαροντούφεκο βρέθηκε το Σάββατο ο «Κωστής», η διάσημη φώκια-μασκότ της Αλοννήσου, ο οποίος είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του. Στην περιοχή ήδη έχει γίνει κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Όπως αναφέρει η Οργάνωση MoM: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια. H νεαρή αρσενική φώκια «Κωστής» (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι».

Και συνεχίζει: «Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον «Κωστή».

Η Οργάνωση υπογραμμίζει ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια πράξη προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

Και επισημαίνει: «Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:

Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.

Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές».

Παράλληλα, προχωράει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 12:06

Σχετικά Άρθρα

  • Μητέρα φώκια σώζει την τελευταία στιγμή το μωρό της από τεράστιο αετό - Συγκλονιστικό βίντεο
    Μητέρα φώκια σώζει την τελευταία στιγμή το μωρό της από τεράστιο αετό - Συγκλονιστικό βίντεο

    Η συγκλονιστική προσπάθεια της μητέρας φώκιας καταγράφηκε από κάμερα

    Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο στα social media το οποίο απεικονίζει μία φώκια να προσπαθεί να σώσει το μωρό της από έναν τεράστιο αετό.

    Το μητρικό ένστικτο είναι μοναδικό και δεν περιορίζεται στους ανθρώπους. Αυτό απεδείχθη περίτρανα για ακόμη μία φορά, όταν μία φώκια στην ακτή του Πορτ Μακνίλ στον Καναδά, έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να σώσει το μωρό της από έναν αετό.

    Τι συνέβη

    Η μητέρα φώκια βρισκόταν μεταξύ βράχων και νερού και απολάμβανε την παρουσία της στο σημείο μαζί με το μωρό της. Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Tik Tok, ένας τεράστιος και εντυπωσιακός αετός κάνει την εμφάνισή του.

    Η μητέρα φώκια παλεύει να σώσει το μωρό της από τα νύχια του αετού

    Ο αετός, ο οποίος ψάχνει για τροφή πλησιάζει στο σημείο και αρπάζει το μωρό φώκια.

    Η μητέρα φώκια παλεύει να σώσει το μωρό της από τα νύχια του αετού και με τεράστια επιμονή τελικώς το καταφέρνει. Αφού η φώκια έχει τραβήξει το μωρό της στο νερό ο αετός παραμένει στο σημείο, ωστόσο δεν προβαίνει σε κάποια περαιτέρω ενέργεια.

    Η συγκλονιστική προσπάθεια της μητέρας φώκιας καταγράφηκε από κάμερα μιας γυναίκας που ταξίδευε κατά μήκος των καναδικών στις 15 Ιουνίου, ωστόσο το βίντεο έχει «κατακτήσει» το Tik Tok.

    Δείτε το βίντεο

    @amandarntravels INSANE video of mama harbour seal SAVING her pup from a bald eagle! #harbourseal #seals #fyp#eagle #baldeagle #sealpup #mamaseal #northvancouverisland #fishing ♬ original sound - Amanda//Travel Nurse✈️

    Πηγή: in.gr

  • Αλόννησος: Άγρια επίθεση σκύλου σε 33χρονο - Ακρωτηριάστηκε στο κάτω χείλος
    Αλόννησος: Άγρια επίθεση σκύλου σε 33χρονο - Ακρωτηριάστηκε στο κάτω χείλος

    Άγρια επίθεση δέχθηκε ένας 33χρονος από σκύλο στην Αλόννησο την Πέμπτη (7/3), με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο Βόλου.

    Τον δάγκωσε στα χείλη

    Σύμφωνα με το TheNewspaper, ο 33χρονος χρειάστηκε να διακομιστεί με ιδιωτικό σκάφος από το λιμάνι της Αλοννήσου στο λιμάνι του Βόλου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο, προκειμένου να νοσηλευτεί.

    Ο σκύλος δάγκωσε τον άνδρα στα χείλη, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το κάτω χείλος του 33χρονου.

    Το ιατρικό προσωπικό καταβάλει προσπάθειες για την αποκατάστασή του.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Φρίκη στην Αλόννησο: Σεξουαλική επίθεση σε 18χρονο ΑμεΑ - Δύο συλλήψεις
    Φρίκη στην Αλόννησο: Σεξουαλική επίθεση σε 18χρονο ΑμεΑ - Δύο συλλήψεις

    Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ εργαζόταν έπεσε ένας 18χρονος ΑμεΑ στο νησί της Αλοννήσου τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας thenewspaper.gr, ο νεαρός, ο οποίος, βρίσκεται στο φάσμα της νοητικής υστέρησης, κατέθεσε ήδη στις αστυνομικές αρχές και εξετάστηκε από τον ανακριτή στο Βόλο.

    Σύμφωνα με όσα είπε ο 18χρονος, ο ίδιος εργάζεται σε ιδιωτικό παραδοσιακό κτίριο στο νησί το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, κόβοντας εισιτήρια στους επισκέπτες. Το οίκημα αυτό επισκέπτονται 37χρονος και 53χρονη από την Θεσσαλονίκη, και αφού ο 18χρονος τους βγάζει εισιτήρια, ο ίδιος ανεβαίνει μαζί με τον 37χρονο στον επάνω όροφο, με την γυναίκα να μην τους ακολουθεί.

    Εκεί ο 37χρονος άρχισε να θωπεύει το παιδί, ενώ προέβη και σε άλλες γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 18χρονου, ο οποίος λόγω της κατάστασής του δεν αντιλήφθηκε την σημασία τους και δεν είχε την δυνατότητα να αντισταθεί.

    Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση του 18χρονου «Αυτό που κάνετε τι είναι;» ο 37χρονος φέρεται να απάντησε «Κάτσε, είναι πολύ καλό αυτό που θα σου κάνω». Όλο το διάστημα που ο άνδρας και το παιδί βρίσκονταν στον επάνω όροφο, η 53χρονη παρέμεινε στο ισόγειο του κτιρίου.

    Το περιστατικό έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης λίγο καιρό αργότερα, όταν ο 18χρονος εξομολογήθηκε σε φιλικό του πρόσωπο τι του είχε συμβεί, και εκείνος τον συμβούλευσε να μιλήσει για το περιστατικό στον πατέρα του. Ο 18χρονος πράγματι ακολούθησε την συμβουλή του φίλου του, με τον πατέρα να προσφεύγει στην αστυνομία όπου και υπέβαλε καταγγελία σε βάρος των δύο «επισκεπτών».

    Ο 37χρονος και η 53χρονη συνελήφθησαν στην Αλόννησο στις 30/8, ενώ χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή στον Βόλο, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τη Δευτέρα 4/9.

    Σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η 53χρονη συνοδός του κατηγορείται για απλή συνέργεια στην προαναφερόμενη πράξη.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αγωνία για 15χρονο στην Αλόννησο: Έπεσε στη θάλασσα από ύψος 4 μέτρων - Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βόλο
    Αγωνία για 15χρονο στην Αλόννησο: Έπεσε στη θάλασσα από ύψος 4 μέτρων - Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βόλο

    Σοβαρά τραυματίστηκε στην Αλόννησο ένα 15χρονο παιδί το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα με πλωτό ασθενοφόρο στο Βόλο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr το αγόρι, βρίσκονταν σε σημείο της Αλοννήσου, σε παραλία με βράχια και έπεσε από ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων.

    Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος και έχει αιμοπτύσεις. Δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα για την υγεία του για την ώρα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Φώκιες: Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν τις συναντάτε
    Φώκιες: Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν τις συναντάτε

    Το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ», με αφορμή την εμφάνιση μίας φώκιας στη Λάρισα ενημέρωσε τους πολίτες για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν όταν εντοπίζουν φώκιες.

    Μία μεσογειακή φώκια έκανε την εμφάνισή της στην παραλία στην παραλία «Μπούκα» της Βελίκας στη Λάρισα το πρωί του Σαββάτου και μάλιστα κλήθηκε τόσο το Λιμενικό όσο και η οργάνωση ΜΟμ που ασχολείται με τις μεσογειακές φώκιες.

    Μάλιστα στο σημείο έσπευσε και κτηνίατρος που εξέτασε τη φώκια σε συνεργασία με την Καθ. Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Δρ. Αναστασία Κομνηνού και τα επιστημονικά στελέχη της ΜΟμ.

    Το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ», με αφορμή την εμφάνιση της συγκεκριμένης φώκιας έκανε ανάρτησή του στο Facebook, ενημερώνοντας τους πολίτες για το τι δεν πρέπει να κάνουν όταν εντοπίζουν φώκιες.

    Σύμφωνα με την ανάρτηση οι φώκιες πολλές φορές βγαίνουν και ξεκουράζονται στις ακτές και στεγνώνουν. Δεν πρέπει να τις πλησιάζουμε γιατί δαγκώνουν άσχημα, δεν πρέπει να τις βρέχουμε με νερό και δεν πρέπει να τους δίνουμε φαγητό ή να τις χαϊδεύουμε. Τις παρακολουθούμε και ενημερώνουμε την οργάνωση ΜΟμ.

    Αναλυτικά η ανάρτηση

    «Μια φώκια βρίσκεται σε παραλία του Αγιόκαμπου στη Λάρισα. Είναι χρήσιμο να ενημερώσουμε ότι οι φώκιες δεν αντιμετωπίζονται όπως τα δελφίνια. Δηλαδή, πολλές φορές βγαίνουν και ξεκουράζονται στις ακτές και στεγνώνουν. Δεν πρέπει να τις πλησιάζουμε γιατί δαγκώνουν άσχημα, δεν πρέπει να τις βρέχουμε με νερό και δεν πρέπει να τους δίνουμε φαγητό ή να τις χαϊδεύουμε. Από μακρυά τις παρακολουθούμε και ενημερώνουμε την οργάνωση ΜΟμ (2105222888 και 6942494471) που ασχολείται με τις μεσογειακές φώκιες.

    Ήδη η ΜΟμ μαζί με το λιμεναρχείο είναι ενήμεροι για τη συγκεκριμένη φώκια που είναι πάνω από ενός έτους. Κτηνίατρος από το Δίκτυο Κτηνιάτρων Αρίων βρίσκεται επιτόπου και εξέτασε την φώκια σε συνεργασία με την Καθ. Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Δρ. Αναστασία Κομνηνού και τα επιστημονικά στελέχη της ΜΟμ».

    Πηγή: In.gr

  • Δείτε μια μικρή φώκια να κάνει σερφ
    σε Viral
    Δείτε μια μικρή φώκια να κάνει σερφ

    Με το παρατσούκλι Sammy, η μικρή φώκια εδώ και μερικές εβδομάδες πηδάει στις σανίδες των σέρφερ και τους μιμείται, δαμάζοντας τα κύματα

    Απολαυστικές εικόνες, χαρίζει μια μικρή φώκια, που τείνει να γίνει η μασκότ σε παραλία του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. Το παιχνιδιάρικο ζωάκι κάνει σέρφινγκ πηδώντας άφοβα στις σανίδες των σέρφερ.

    Τα πλάνα από το πάρκο Tourmaline Surf Park κατέγραψε ο χειριστής κάμερας drone, Ed Hartel, που ήταν ο πρώτος που εντόπισε το ζωάκι.

    Η μικρή φώκια, με το όνομα Σάμι, που εικάζεται ότι είναι ορφανή, βγαίνει τις τελευταίες μέρες από το νερό και ανεβαίνει, χωρίς να φοβάται, σε μια σανίδα του σερφ, όπου μάλιστα παραμένει, μιμούμενη τους σέρφερς.

    Πηδάει από σανίδα σε σανίδα

    Η μικρή φώκια, μπορεί να μείνει σε μία σανίδα, από 5 έως δέκα λεπτά, σύμφωνα με τον Hartel. Στη συνέχεια θα πάει σε άλλη σανίδα να συνεχίσει τα παιχνίδια της με τα κύματα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο η οργάνωση διάσωσης θαλάσσιων ζώων Sea World επισκέφθηκε τον Sammy, διασφαλίζοντας ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

    Ο Hartel ανέφερε ότι οι σέρφερ δεν αγγίζουν τη φώκια και «την αφήνουν να κάνει τα δικά της». Δεν είναι σαφές γιατί η φώκια θέλει να είναι κοντά σε ανθρώπους και να μάθει να κάνει σερφ. Ο Hartel δήλωσε στο CBS8 ότι αρκετοί σέρφερ πιστεύουν ότι είδαν ένα λευκό καρχαρία να επιτίθεται στη μητέρα του μικρού πριν από μια εβδομάδα.

    Από τότε, το μωρό φώκια έχει μείνει κοντά στην ακτή, στο πάρκο Tourmaline.

    Πηγή: in.gr

  • Απίστευτη απάτη στην Αλόννησο: Ιταλοί ξεγέλασαν ξενοδόχο και τον «φέσωσαν» με 240.000 ευρώ
    Απίστευτη απάτη στην Αλόννησο: Ιταλοί ξεγέλασαν ξενοδόχο και τον «φέσωσαν» με 240.000 ευρώ

    Μία απίστευτη απάτη έστησαν δύο Ιταλοί αιγυπτιακής καταγωγής οι οποίοι έβαλαν στο στόχαστρό τους ξενοδόχο της Αλοννήσου ο οποίος το 2015 πίστεψε έκλεισε μεγάλο deal με tour operators από τις Συρακούσες και ο Νότος της Ιταλίας θα γνώριζε το νησί μέσα από την δική του φιλοξενία.

    Οι απατεώνες είχαν δημιουργήσει γραφείο στις Συρακούσες, και έλαβαν προκαταβολές από πελάτες που ήθελαν να επισκεφθούν την Αλόννησο. Όλο το καλοκαίρι ο επιχειρηματίας από την Αλόννησο θεωρούσε πως το ξενοδοχείο του θα ήταν πλήρες μετά την επιτυχημένη συμφωνία που είχε καταφέρει με τους Ιταλούς.

    Ωστόσο όταν ήρθε η ώρα να πληρωθεί οι Ιταλοί του έδωσαν επιταγές 240.000 ευρώ από ανύπαρκτες εταιρείες.

    Η υπόθεση εκδικάστηκε την Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας με τους δύο απατεώνες να καταδικάζονται ερήμην σε έξι χρόνια φυλάκιση.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Παραμένει το μυστήριο στην Κασπία: 2.500 οι νεκρές φώκιες στις ακτές
    Παραμένει το μυστήριο στην Κασπία: 2.500 οι νεκρές φώκιες στις ακτές

    Οι φώκιες ξεβράστηκαν στις ακτές της ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν, κατά μήκος της Κασπίας Θάλασσας

    Σε 2.500 ανέρχονται οι φώκιες της Κασπίας -ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση- που βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας στη Ρωσία, στον Βόρειο Καύκασο, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι σήμερα, Δευτέρα (5/12).

    Οι φώκιες ξεβράστηκαν στις ακτές της ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν, κατά μήκος της Κασπίας Θάλασσας, της μεγαλύτερης εσωτερικής λίμνης στον κόσμο.

    Οι αρχές του Νταγκεστάν δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τον θάνατο των ζώων, αλλά πιθανότατα πέθαναν από φυσικά αίτια.

    Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι «οι ερευνητές είχαν ήδη αρχίσει να εργάζονται για την εξεύρεση της αιτίας του θανάτου των θηλαστικών». Οι υπεύθυνοι αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

    Ο επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Περιβάλλοντος της Κασπίας Ζαούρ Γκαπίζοφ είπε ότι οι φώκιες πιθανότατα πέθαναν πριν από μερικές εβδομάδες. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι σκοτώθηκαν από λαθροθήρες.

    Εμπειρογνώμονες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αλιείας και εισαγγελείς επιθεώρησαν την ακτογραμμή και συνέλεξαν δεδομένα για εργαστηριακή έρευνα, η οποία δεν εντόπισε αμέσως κανέναν ρύπο.

    Οι φώκιες της Κασπίας, τα μόνα θηλαστικά που έχουν βρεθεί στην Κασπία Θάλασσα, έχουν ταξινομηθεί ως απειλούμενα στην κόκκινη λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) από το 2008.

    Τα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των φωκών στην Κασπία ποικίλλουν ευρέως. Η υπηρεσία αλιείας ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των φώκιας της Κασπίας είναι 270.000-300.000, ενώ το Κέντρο Προστασίας του Περιβάλλοντος της Κασπίας περιορίζει τον αριθμό σε 70.000.

    Η είδηση έρχεται αφότου περισσότερες από 140 φώκιες της Κασπίας βρέθηκαν νεκρές σε παραλίες του Καζακστάν στην Κασπία Θάλασσα νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με την KASPIKA, μια υπηρεσία για τη διατήρηση της φώκιας της Κασπίας.

    Σύμφωνα με την IUCN, ο πληθυσμός της φώκιας της Κασπίας έχει υποφέρει από το υπερβολικό κυνήγι, την υποβάθμιση των οικοτόπων και την κλιματική αλλαγή.

    Η Κασπία Θάλασσα συνορεύει με πέντε χώρες: το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν, το Καζακστάν, τη Ρωσία και το Τουρκμενιστάν.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch