Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 15:22

Κιλκίς: Ανάμεσα σε θάμνους καλλιεργούσε μίνι χασισοφυτεία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν

Μια μικρή έκταση σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή έξω από ένα χωριό του Δήμου Βόλβης, στα σύνορα των νομών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, είχε εκχερσώσει ένας 55χρονος Έλληνας για να καλλιεργεί μακριά από τα ανεπιθύμητα βλέμματα τη μίνι χασισοφυτεία του. Όμως, την εντόπισαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τη φυτεία με τα οκτώ δενδρύλλια κάνναβης, το απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια κρύφτκαν περιμένοντας να εμφανιστεί αυτός που τα καλλιεργούσε. Μόλις έφτασε ο 55χρονος, του πέρασαν χειροπέδες, κατέσχεσαν ένα τσιγαριλίκι που βρήκαν στην κατοχή του και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ενώ τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Kilkis-xasisodentra
Στην αποθήκη του καλλιεργούσε χασισόδεντρα

Αιφνιδιαστική έρευνα στην αυλή της κατοικίας ενός Έλληνα στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας στη Λέσβο, αλλά και στην ιδιόκτητη αποθήκη του, έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης και διαπίστωσαν ότι καλλιεργούσε τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,45, 0,60, 0,70 και 1,15 μέτρου. Επιπλέον, κατέσχεσαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 19,5 γραμμαρίων και συνέλαβαν τον δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Διάνα πέτυχαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το βράδυ του Σαββάτου, όταν έκαναν έλεγχο σε έναν Έλληνα στα Χανιά, καθώς βρήκαν στην κατοχή του μία συσκευασία με 285 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης η οποία κατασχέθηκε. Ο δράστης συνελήφθη και προσήχθη στην Δίωξη Ναρκωτικών, απ' όπου παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 10:40

Σχετικά Άρθρα

  • Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς - Ι.Χ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό
    Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς - Ι.Χ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό

    Tραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος οδηγός ΙΧ, στο τροχαίο που έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο 529ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Ευζώνων, στο ύψος του χωριού Άσπρος Κιλκίς.

    Το ΙΧ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας.

    Πηγή: cnn.gr

  • Αρκαδία: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία-μαμούθ, μαζί με ένα τόνο κάνναβης
    Αρκαδία: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία-μαμούθ, μαζί με ένα τόνο κάνναβης

    Υπολογίζεται πως οι καλλιεργητές θα αποκόμιζαν χρηματικά οφέλη, εκτιμώμενα στα 10.000.000 ευρώ

    Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτoδασική περιοχή στην Αγριακόνα δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Λακωνίας, του αστυνομικού σκύλου Μεσσηνίας και των αστυνομικών του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, καθώς και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

    Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη την 16.10.2024 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τρίπολης, 37χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και περί αλλοδαπών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

    Ειδικότερα, την 16.10.2024 το μεσημέρι, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή κατά την οποία εντοπίστηκε, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 28 επίπεδα, σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και φυσική κάλυψη συνολικής έκτασης 35 στρεμμάτων, περίπου, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 1.253 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

    Επιπλέον, στο χώρο της καλλιέργειας είχαν διαμορφώσει ειδικό αυτοσχέδιο χώρο αποξήρανσης δενδρυλλίων, καθώς και βοηθητικούς χώρους, που χρησιμοποιούσαν για διαμονή και κατόπτευση της φυτείας.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στο χώρο της φυτείας, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • 1.253 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρων, περίπου,
    • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 1 τόνου, 398 κιλών και 934 γραμμαρίων,
    • 1 ζυγαριά ακριβείας,
    • εργαλεία σχετικά με την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών,
    • σκηνές διαμονής,
    • αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός (λάστιχα, λιπάσματα κ.ά.).

    Επιπρόσθετα, λόγω της δύσβατης και δυσπρόσιτης περιοχής, της μορφολογίας του εδάφους και του μεγάλου όγκου τόσο των φυτών κάνναβης, των ποσοτήτων κάνναβης που ανευρέθηκαν στο χώρο της φυτείας καθώς και τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που συσχετιζόταν με αυτή, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο τύπου «SUPER PUMA», της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος, για τη μεταφορά τους.

    Περαιτέρω, όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος συλληφθείς παρέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

    Τέλος, υπολογίζεται πως την εγκληματική τους δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν θα έφταναν τα 10.000.000 ευρώ.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του.

    Πηγή: TharrosNews.gr

  • Φυτεία με 2.000 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε drone στον Αλμυρό Βόλου
    Φυτεία με 2.000 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε drone στον Αλμυρό Βόλου

    Μια φυτεία με δύο χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε drone της Αστυνομίας το πρωί της Παρασκευής (21/9) σε δύσβατη περιοχή του Αλμυρού Βόλου.

    Οι αστυνομικοί από την Πάτρα με τη συνδρομή ισχυρών δυνάμεων από την ΟΠΚΕ και τα ΕΚΑΜ από την Αθήνα επιχείρησαν στην περιοχή πάνω από τη Γαύριανη του Αλμυρού και εντόπισαν την καλλιέργεια της κάνναβης.

    Οι Αρχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ προχώρησαν και στη σύλληψη ατόμων ελληνικής και αλβανικής καταγωγής. Εκτός των δενδρυλλίων οι αστυνομικοί εντόπισαν και αποξηραμένη κάνναβη.

    Πηγή: cnn.gr

  • Μάχη με τις φλόγες σε Χανιά και Κιλκίς: Ισχυρές δυνάμεις και εκκενώσεις από το 112 - Η εικόνα από όλα τα πύρινα μέτωπα
    Μάχη με τις φλόγες σε Χανιά και Κιλκίς: Ισχυρές δυνάμεις και εκκενώσεις από το 112 - Η εικόνα από όλα τα πύρινα μέτωπα

    Σε συναγερμό για τις φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε Χανιά, Ζάκυνθο, Κιλκίς και Καβάλα. Ισχυρές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το 112 που έχει στείλει μπαράζ μηνυμάτων για εκκενώσεις.

    Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στα Χανιά

    Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο χωριό Αγριλές Σελίνου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

    Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η εικόνα παραμένει ανησυχητική, με τις δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 88 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, 28 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

    Εκκενώσεις από το 112

    Νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση στους οικισμούς Αγριλές και Λιβάδα και απομάκρυνση προς Ροδοβάνι.

    Δείτε βίντεο

    Μέτωπο στο Κιλκίς

    Πυκνή δασική έκταση κατακαίει η πυρκαγιά, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ξέσπασε γύρω στις 1:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουλίου, στην περιοχή Κορώνα του Δήμου Παιονίας, στο Κιλκίς.

    Από την πυρκαγιά αυτήν τη στιγμή και με βάση τη φορά των ανέμων δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

    Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    Καλύτερη εικόνα στην Καβάλα

    Την ίδια ώρα καλύτερη εικόνα με διάσπαρτες εστίες εμφανίζει και η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί σε δασική έκταση στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

    Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

    Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Ζάκυνθο

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης για φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φιολίτης της Ζακύνθου.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 4 αεροσκάφη. Το μέτωπο έχει οριοθετηθεί.

    Πηγή: Εthnos.gr

  • Καβάσιλα: Τρεις συλλήψεις για μπαξέ ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν 507 δενδρύλλια σε φυτεία χασίς και ποσότητες ηρωίνης και κοκαϊνης
    Καβάσιλα: Τρεις συλλήψεις για μπαξέ ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν 507 δενδρύλλια σε φυτεία χασίς και ποσότητες ηρωίνης και κοκαϊνης

    Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Ηλείας - Συνελήφθησαν τρεις άνδρες κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών - Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 507 δενδρύλλια κάνναβης - Κατασχέθηκαν 8 κιλά και 520 γραμμάρια κάνναβης, 164 γραμμάρια ηρωίνης και 93 γραμμάρια κοκαϊνης - Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια και την διακίνηση των δενδρυλλίων κάνναβης θα κυμαινόταν 300.000 ευρώ έως 450.000 ευρώ

    Ένα καίριο χτύπημα στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών πέτυχαν οι Αρχές της Ηλείας στην περιοχή των Καβασίλων. Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Πύργου και της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

    Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στην περιοχή των Καβασίλων, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτηρα, για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης, σε τέσσερις ειδικά διαμορφωμένους χώρους (καβάτζες),όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

    • 410 δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, εκριζωμένα και εναποτεθειμένα για αποξήρανση, ύψους έως (1,5) μέτρο,
    • 97 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (3) μέτρα περίπου και
    • 8 κιλά και 520 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας (φυτικά αποσπάσματα).

    Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, με την συνδρομή της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, βρήκαν σε αρδευτικό κανάλι, κοντά στην οικία του ενός κατηγορούμενου και κατέσχεσαν 164 γραμμάρια ηρωίνης και 93 γραμμάρια κοκαΐνης.

    Παράλληλα, στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ψεκαστήρας μπαταρίας, ψαλίδες, και βενζινοκίνητη μηχανή άντλησης νερού, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης.

    Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν την βενζινοκίνητη μηχανή άντλησης νερού, προκειμένου να αντλούν νερό από ποταμό της περιοχής, το οποίο διοχέτευαν στη φυτεία και με λάστιχο πότιζαν τα δενδρύλλια.

    Οι καβάτζες ήταν σε ακολουθία και συνδέονταν μεταξύ τους και καλλιεργούνταν στο έδαφος σε ειδικά διανοιγμένο χώρο, ενώ οι καλαμιώνες και η χαμηλή βλάστηση παρείχαν φυσική κάλυψη στα δενδρύλλια.

    Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται ότι θα κυμαινόταν από 300.000 ευρώ έως 450.000 ευρώ.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας..

    Narkotika Kavasila 2

    Narkotika Kavasila 3

    Narkotika Kavasila 4

    Narkotika Kavasila 5

  • Συνελήφθη για απόπειρα απάτης με λάδι αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης
    Συνελήφθη για απόπειρα απάτης με λάδι αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης

    Αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης λάδι σε 21 δοχεία τα οποία έφεραν την επιγραφή «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» ή «Ελαιόλαδο» μετέφερε άντρας ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή του Κιλκίς.

    Ο άντρας εντοπίστηκε χτες από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας,να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 δοχεία που περιείχαν 215 λίτρα λαδιού για τα οποία δεν κατείχε πιστοποιητικά έγγραφα γνησιότητας και παραγωγού, καθώς και σχετικά παραστατικά ή τιμολόγια αγοράς.

    Ο άντρας συνελήφθη για απόπειρα απάτης και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων. Το λάδι καθώς και το όχημα κι ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του κατασχέθηκαν.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Καράτουλα: Συνελήφθη 61χρονος με 80 δενδρύλλια χασίς
    Καράτουλα: Συνελήφθη 61χρονος με 80 δενδρύλλια χασίς

    Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Ηλεία - Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα - Κατασχέθηκαν 80 δενδρύλλια κάνναβης και λειτουργική ζυγαριά ακριβείας

    Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτική περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

    Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτηρα, για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται για να συλληφθεί.

    Ειδικότερα, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε αγροικία του κατηγορούμενου, σε περιοχή του Πύργου, κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά (80) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως ενός μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

    Σε έρευνα που ακολούθησε στη οικία του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μια λειτουργική ζυγαριά ακριβείας με υπολειμματα κάνναβης και δυο κινητά τηλέφωνα.

    Επιπλέον, ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε τα δενδρύλλια σε καλαμιώνα – βατώνα ανάμεσα σε αμπελώνες, ενώ το πότισμα των φυτών γινόταν με λάστιχο, το οποίο κατέληγε σε βρύση έξω από την αγροικία του.

    Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος εκτιμάται ότι θα ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ περίπου.

    Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

    Karatoula narkotika1

    Karatoula narkotika2

  • Φωτιές σε Λάρισα, Λιβαδειά, Λαγκαδά, Βόλβη, Πέλλα και Κιλκίς: Μάχη με τις φλόγες και SMS από το 112
    Φωτιές σε Λάρισα, Λιβαδειά, Λαγκαδά, Βόλβη, Πέλλα και Κιλκίς: Μάχη με τις φλόγες και SMS από το 112

    Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία καθώς έχουν ξεσπάσει φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας, με κατοίκους να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για εκκένωση οικισμών από το 112.

    Φωτιά στη Λάρισα - 112 στον Άγιο Θωμά

    Αρχικά, συναγερμός σήμανε στη Λάρισα για φωτιά στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά.

    Σύμφωνα με το larissanet, ξεκίνησαν σε χώρο παραπλεύρως του ΤΕΙ Λάρισας με τη φωτιά να περνάει τον δρόμο και να φτάνει στην πλευρά των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά. Ήδη στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έντρομοι κάτοικοι ανησυχούν για τις οικείες τους.

    Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα έχει σταλεί μήνυμα από το 112 ώστε οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά να απομακρυνθούν προς την πόλη της Λάρισας.

    112 στο Κιλκίς και την Πέλλα

    Πυρκαγιά καίει και στο Κιλκίς, όπου επίσης οι πολίτες έλαβα μήνυμα από το 112 προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα, λόγω της φωτιάς που καίει στο Χέρσο. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

    Αντίστοιχα, και στον δήμο Βόλβης η φωτιά καίει αγροτική έκταση κοντά στη Νέα Απολλωνία και στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ, με 15 οχήματα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν μπει και εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

    Στην Πέλλα οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Μάλιστα εστάλη και SMS από το 112 στους κατοίκους της περιοχής.

    Φωτιά στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

    Νέα φωτιά ξέσπασε στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, σε χαμηλή βλάστηση.

    Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν, 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 5 αεροσκάφη.

    Φωτιά στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

    Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και για φωτιά στη Θεσσαλονίκη. Οι φλόγες ξέσπασαν έξω από τα Βασιλικά και αυτή την ώρα σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καίγονται ξερά χόρτα, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

    Σημειώνεται ότι στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτες επιχειρήσεις και κατοικίες.

    Φωτιά στη Λιβαδειά

    Φωτιά καίει από το μεσημέρι της Παρασκευής και στο Ακόντιο όρος στη Λιβαδειά.

    Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

    Φωτιά Λιβαδειά
    Φωτιά Λιβαδειά

    Υπάρχει φόβος επέκτασης της φωτιάς στην κοινότητα Διονύσου του δήμου Ορχομενού, σύμφωνα με το tvstar.gr

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο